Behöver detta inlägg för min dagbok och mitt "kom-i-håg"!
Det är i stort bra med mig, livet rullar på.
Jag ser tydligt och förstår idag att mitt alkoholkonsumtion och mitt beroende de senaste åren varit en flykt från tankar, omgivning och mig själv!
Jag märker i stunder då jag blir obalanserad och ledsen eller arg, att jag längtar efter ruset, efter att mer eller mindre försvinna, att däcka...
De senaste gångerna just "suget och DEN-känslan" krupit på och varat x antal timmar, så har den följts av fler timmar som är lugnare än innan.
Jag menar att efter varje dal är toppen högre och längre. Men dalen är jobbig att handskas med och helt oförändrad från gång till gång, den är tydlig: Drick och allt försvinner, glömt och förlåtet.
Ångesten rider mig inte på samma sätt längre, andningen går att kontrollera bättre utan efterdyningarna och ångorna av alkoholen.

Livet i sig måste oavsett hanteras och är med eller utan alkohol, ingen dans på rosor. Men utan alkoholen HELT KLART med ett klarare huvud, ett renare samvete och mindre skuldkänslor. Jag ser framemot en härlig vår och hoppas att ni alla också får det!

En annan sak som jag vill passa på att skriva om nu när jag ändå är här :-)
Jag är SÅÅ tacksam för allt stöd jag fått av er här! Fibblan, PimPim, Greta och ni andra som läst eller skrivit i min tråd. Ni är guld värda!!!
Jag önskar er all framgång och lycka!
Nån mer än jag som funderat på att flytta tråden till det vidare livet? Vet inte hur man gör men känner att jag är redo, fast jag är rädd :-)

Kram Kram // Grönablad

Fibblan

För dig ?!
Ingen dans på rosor, jag vet.. Hantera ångest är svårt..?, men precis som du säger. Det är det även med alkohol och faktiskt 7 resor värre.. inte i stunden förstås, men efteråt och dessförinnan..! Och livet utan alkohol är inte en rosenskimrande tillvaro, men så mkt vunnit i att slippa dåligt samvete och skuldkänslor som ju gärna bygger på ångesten..
Det är ett hårt jobb att göra, därför känns det då gott att du upplever att du får "lön för mödan"?! Så bra jobbat - och härligt att höra att du ser fram emot våren ?. Det gör jag också. Och det glimmade till av den känslan lite extra förra veckan?! Häftigt att du känner dig redo för "det vidare livet"-forumet?! Jag är inte där..Visst får dagarna rulla på även för mig, men just idag är jag långt ifrån den känslan..haft sug och tankar på alkohol under kvällen. Hemma själv och trött, är väl den närmaste 'anledningen' till det, som jag kan komma på. Annars håller jag med dig att jag också för egen del, är mer stabil och trygg i mitt mående. Det går upp och ner som livet självt gör, men jag vet att jag mår bättre av att låta bli giftet..☠️?!
Fint att höra från dig som sagt och med dessa positiva besked?!
Fortsätter heja på dig, var du än väljer att skriva?!
Stor kram
/Fibblan ?.

Jag tänkte att gör det dag 100 vilket jag hoppas på att klara ?
Jag tror man säger till att få tråden flyttad. Vi får klura lite på det!
Ta hand om dig nu fina du ??
Kram PimPim ?

Kan det vara något som gör att man släpper garden när man börjar känna sig trygg? Jag som tyckte att jag kunde låta bli att gå in hit o peppas, har varit här flera dagar i rad. Klockan-4-suget har dykt upp igen när jag kör hem från jobbet. Bara sjunka ner och slappna av. Jag är så sjukt sugen på ett glas vin. Gör bubbelvatten o häller i äppelcidervinäger, det hjälper mig. Mens upp över öronen ovanpå suget, gör inte livet enklare. Men kämpar vidare! Stor Kram// Gröna blad ?

Hmm, jaja då är jag tillbaka här... Min första dag igen, hällt ut slatten från både Rosé bagen o röda bagen. Jag kan inte fortsätta dricka, kommer förmodligen aldrig att kunna dricka normalt igen, måste kanske acceptera att göra slut med Alkohol-djäveln. Känner mig ganska pepp och vet att jag kan få stöd här! Tänk att få en nykter sommar och kanske tom tappa några alkohol-pluffs-kilon?! Kram till er från mig ?

Rosa76

Hej, hej...nä, tyvärr hjälper det sällan med a. Jag vet också det av erfarenhet. Ibland tror jag bara att det är "flykten" man söker. Hoppas att du får med dig mannen denna gång! Kram!

Bra att du inte ger upp! Känner du att du har lärt dig något sen förra gången? Är det något du tänker göra annorlunda nu?

På lördag har jag varit nykter tre månader. Ett återfall känns långt borta, men jag har enorm respekt för att det kan ske och är därför vaksam som sjutton.

En sak har jag dock förstått - aldrig ta första glaset! Har man druckit sig till ett missbruk kan man aldrig dricka ”lite”.

Kram ?

Känner ju igen dig sedan tidigare. Tråkigt förstås att du föll, men desto viktigare att du hittade hit igen. Strongt att hälla ur det sista. Då är det på riktigt.

En dag i taget. Och kom ihåg, man ångrar aldrig en nykter kväll.

Kram

Fibblan

Hoppas du haft en okej dag trots "stopp-besvär"..det är tufft, men det går över, det vet vi ju..☺️. Var lite extra snäll med dig själv om det går. Vet att det kan vara svårt, men försök skapa dig utrymme till det DU behöver ?!
Drick mycket vatten, vila, rörelse etc. Ja, du vet ju bäst vad som är bra för dig?!
Skickar med lite styrkekramar, oavsett om du behöver dem eller ej..?!
/Fibblan ?.

Helt otroligt men jag sov såå gott inatt o vaknade hyfsat pigg o utan ångor eller magont! Jag har haft en bra dag, inga krämpor alls faktiskt! Magiskt! Dag 2 Faaan va grymma VI e! Faan va grym JAG e! Hoppas din dag oxå varit bra! ?❤

@Grönablad Hej!
50 år verkar vara en bra ålder att sluta med alkohol 😊. Det är många här runt den åldern som har lyckats med sina mål runt alkoholen.
Hoppas jag får läsa mer från dig om hur det går framöver.
Kram 💖

Hihi! Mysig känsla...dag 2 flöt förbi med ett inre lugn. Köpte L-glutamin som jag läst här i olika trådar kan fungera och ställde ett larm på mobilen till kl 3 och tog två teskedar utblandat med vatten på jobbet innan jag körde hem. Det kan ha funkat för jag hade inget som helst sug när jag kom hem. I vanliga fall häller jag upp första glaset vin innan 5. Urk, hemska tanke, tycker att jag är vidrig som beter mig så! @ase Tack för hejaropen i min tråd! Uppskattas! ❤ Kram på er alla och lycka till oss! 🌱 // gröna blad

@Ase Tack för kommentaren! Man blir så glad av ett litet hej och ett gulligt heja dig! Jag hade redan tidigt i eftermiddags bestämt mig, efter ett kort: åå ikväll fredag o vin, att NEJ idag är jag nykter!! Oj vilken skillnad det gjorde i mitt inre. Jag känner mig lugn, stark och glad! Det är mina intentioner, min värdegrund! Stor KRAM och Tack! 🌱❤

Ännu en dag till ända! Det går bra, riktigt bra! Note to self: positiva tankar, föder positiv inställning och lugn! Jag kan, för att jag vill göra en förändring nu!!! Jag vet att de låga dagarna kommer och då behöver jag läsa detta! 🌱❤

Välkommen tillbaka!
Och kul att det går bra. Nu vet jag inte hur du har det hemma med alkohol men ett tips är ju att se till att det inte är lättillgängligt. Det ska vara lite jobbigt att dricka så att man har tid att tänka HALT, dvs känna efter om det är något annat behov som ska stillas. Lycka till nu. 50 är en mycket bra ålder för att skaffa sig sunda vanor!