Svewild

Det här känns JÄTTE jobbigt, hela jag skakar....
Jag har druckit alldeles för mycket i jätte många år, jag har ljugit och gömt alkohol för min man.
Jag är en alkoholist
Jag har idag erkänt det för min man och nu måste jag göra något åt det här. Annars förlorar jag min man.
Jag har läst här på forumet om olika situationer som ni andra gått igenom och jag börjar min dag med att erkänna...
Jag jobbar nu men kände att jag bara måste börja skriva nått, kan inte komma hem ikväll och inte påbörjat detta...
Mår fysiskt illa nu, har jätte ångest

Gorillan

Svewild. Jag är i samma situation idag, men bor ensam med min dotter som mår dåligt av det här. Tyvärr klarade jag inte min första dag utan köpte en sexpack folköl. Jag kännwr oerhörd skam och skakar och har ångest. Jag vet att jag måste sluya annars mister jag min dotter och kommer få skrumplever. Hur kan denna dtog vara så stark? Det kommer att gå, därför har jag börjat skriva här. Jag hoppas att det går bra för dig och att du klarar din första dag. Lycka till!

Svewild

Tack Gorillan !
Första dagen har varit hemsk, mest för skammens skull... skäms som en tok och känner mig ursvag som låtit det gå så långt och att jag har ljugit. Jag hatar att ljuga och har väldigt svårt för andras lögner.

Jag hoppas verkligen att du klarar det Gorillan, din lilla dotter behöver dig i sitt liv. Jag har klarat dagen än och har min man hemma som nu vet allt, så kvällen kommer att gå...
Jag har ingen aning om hur jag ska tänka o agera.
Det var första gången i morse som jag ens läste på det här forumet, hade ingen plan på att sluta igår... hade han inte kommit på mig så skulle jag druckit nu.
Jag tänker ta kontakt med sjukvården på fredag, ska dit för jag håller på att sluta röka. Ska fråga där hur jag ska göra nu i framtiden.
Jag önskar dig verkligen att lyckas så du och din dotter får en fin framtid ?

GoOn

Svewild och Gorillan. Jag hade min dag 2 1/2 idag. Fixade det inte. Köpte folköl och drack dem. Vi är många här som kämpar. Tänker att det är bättre än 1,5 l. vin....fortsätter kämpa!!

Gorillan

Det viktiga är att fortsätta och fixa rutinerna när det är som värst. När man misslyckas måste man försöka igen. Det hjälper inte att lägga på skam. Samtidigt vet jag att folkölen dämpar abstinensen och upprätthåller missbruket. Jag hoppas att ni fixer de första dagarna och sedan vidare när abstinensen hsr släppt. Sköt om er. Kram

Svewild

GoOn!
Det var mycket bättre än 1 liter vin och du vännen, vi tippar/ dippar ibland. Starkt av dig att skriva det så blir det lättare att ta nya ärliga tag? tänker på dig, varma kramar

Själv har jag haft 1:a nyktra natten på ... ja, jag vet faktiskt inte HUR länge.
Den var SKIT, svettigt, hört varenda ljud( även dem som inte finns), dessa jävla tankar som inte vill släppa taget..... MEN, jag klarade den!
Blir värre ikväll, min man jobbar natt, brukade vara de skönaste kvällarna när jag kunde dricka hur mycket jag ville och lägga mig dretfull, inget smygande... sitta i soffan istället för att med jämna mellan rum smyga in i sovrummet( där jag gömde vinet) och halsa snabbt.

Ja, ikväll blir det värre

Svewild

GoOn!
Det var mycket bättre än 1 liter vin och du vännen, vi tippar/ dippar ibland. Starkt av dig att skriva det så blir det lättare att ta nya ärliga tag? tänker på dig, varma kramar

Själv har jag haft 1:a nyktra natten på ... ja, jag vet faktiskt inte HUR länge.
Den var SKIT, svettigt, hört varenda ljud( även dem som inte finns), dessa jävla tankar som inte vill släppa taget..... MEN, jag klarade den!
Blir värre ikväll, min man jobbar natt, brukade vara de skönaste kvällarna när jag kunde dricka hur mycket jag ville och lägga mig dretfull, inget smygande... sitta i soffan istället för att med jämna mellan rum smyga in i sovrummet( där jag gömde vinet) och halsa snabbt.

Ja, ikväll blir det värre

Gorillan

Ja, visst är det konstigt beteende. Jag gör likadant. Smyger ut i sovrummets garderob och dricker. Har jag råkat glömma ett halvt glas vin där till dagen efter blir jag överlycklig. Så sjukt det är med denna starka drog.

Svewild

Gorillan
GoOn
Ja, att gömma spiten på olika ställen i huset. Helt sjukt! Min man har stött på några petflaskor som jag gillrat till mig... undrat va fan det är, luktar ju vin. Jag tvärljugit ihop något om att det var nog nån av barnen när de var hemma som hade med sig.

Nu ligger jag i sängen och har TVÅ alkoholfria kvällar i ryggen. Känns stort, trodde inte alls på denna kväll och köpte även med 4 st 1/2 liters starköl när jag slutade.
Målet var att inte öppna någon innan 21:30.
Jag har inte öppnat någon.
Tack o lov så ringde min dotter och vi pratade, jag berättade vilken situation jag är i och hon var fattade direkt och tog upp saker som hänt när hon bodde hemma (kom på mig med att ha vin i kaffemuggen ex) jag vägrade så klart erkänna då.
Kändes så bra att erkänna och att prata om känslorna som kommer, både positiva och negativa...
jag pratade även med en av tjejerna på jobbet idag och hon tog det lika bra, känns som jag håller på att säkra upp så folk ska ha koll på mig och veta om jag ljuger. Känner mig stolt att jag fixdt två dagar, fattar att det inte kommer vara lika lätt hela vägen men är tacksam för nu.
God natt alla ? hoppas få några fler timmar inatt.

Gorillan

Jag är så glad för din skull. Kämpa! Tyvärr kommer en tuff period när du tror att du har kontroll och mår bättre. Jag har varit där flera gångwr och trillat tillbaka. Sjukdomen alkoholism är obotbar. Man blir aldrig frisk i den, men man kan lära sig att hantera den. Tyvärr dricker jag folköl efter jobbet. Jag vet att jag kommer att sluta. Du peppar mig genom att kämpa på.

Svewild

Jasmine och Gorillan

Jo, det går förvånansvärt bra.
Är jätte skör på kvällarna och kan då nästan söka bråk med min min för att få en ” ursäkt” till att ta nått...
Hittills har jag bara varit själv en kväll/ natt och det var i onsdags förra veckan. Den löste sig genom att min dotter ringde. ❤️
I helgen har vi haft lite kalas och ett av mina andra ( har 4 st ), min äldre och hans familj kom. Till honom har jag bara sagt” det har blivit lite för ofta med vin så tar det lite vitt ett tag” . Det var första gången i mina barns liv som de, sen de fick börja dricka, INTE blev erbjudna nått a här...
Jag har inte skrivit så mycket här, dels för att jag jobbar jätte mycket och inte har hunnit dels och DET största problemet, hittade jag hit förra tisdagen och har inte lärt mig navigera här än...
Veckan som kommer är tuffare, kommer vara ensam hemma kväll/ natt vid tre tillfällen( mina bästa veckor har blivit mina sämsta).
Ett knep som funkat denna vecka är att dricka vatten med citron i fint glas, så mängden vätska är väl typ den samma fast utan a.
Vill bara tala om att det värmer och betyder så OTROLIGT mycket att få frågor och respons från Er andra?
Hade jag vetat att det finns sådana här forum så hade jag kollat runt tidigare, men ser det som en rejäl fot i arslet att min man kom på mig, annars hade jag fortsatt ljuga och gömt.
Tack för att ni finns!

… av att läsa att du fortfarande är nykter!!! Bra jobbat!!! När du är ensam på kvällarna den här veckan får du gå in och skriva i din tråd så ska vi stötta dig!

Kramar❤️

Svewild

Tack Jasmine❤️ Det värmer jätte mycket att höra!
Imorgon är det exakt en vecka sedan, jag har inte varit frivilligt nykter sen kanske 7-9 år sedan... en hel vecka!!! Känns helt fantastiskt!!!!
Nu börjar det synas i ansiktet att ”fluffigheten” börjar försvinna( jag som inte trodde det syntes nått utåt, tji fick ja) ... tar långa promenader med hundarna så orken är på tillbaka gång, fasen Jasmine, känner mig stark just nu!
Att få höra från Er, läsa andras och peppa andra, det stärker och jag inser att jag är långtifrån ensam och har det långt ifrån värst. Det stärker när jag svarar någon som är i min motsatta position, att de inte ska ta skit från sådana som jag när a sätter in... får mig att inse HUR jävlig a är och hur förändrad jag/ vi som använder a blir... De stackarna som bara älskar oss och vill hjälpa oss, hur utsatta de blir.
Min man frågade mig i fredags om hur jag tänkte mig helgen, han trodde jag tänkte ta nått då... ” inte den här helgen och inte nästa, jag tar en dag i taget och har inget mål på att DÅ ska jag”
Sa inger till honom, men det kanske är så att det är slut helt o hållet... inget jag kan svara på idag, jag hoppas kunna dricka nått på normalt sätt i framtiden men räknar inte med det!
Först o främst ska jag vara fri lääänge!!!!
Känns som vår i hjärtat ❤️❤️
( trodde inte det här var möjligt, så tacksam)
Tack alla goa ❤️

Undrar om den här kvällen är en av de tre du är ensam? Tänker på dig och hoppas att det går bra hemma hos dig!

Låter härligt att vara av med "fluffigheten" och vad bra med en vecka nykter- heja dig!!

Kramar❤️❤️❤️

Svewild

Jasmine
Ja, Jasmine... det här är 1:a kvällen denna vecka och jäklar va jobbig den var...
Har fasen ätit nått sen jag kom från jobbet...
Först ut med hundarna, laga mat, äta.. räckte inte, blev popcorn, choklad, kexchoklad, 4 stora glas iskallt vatten med massa citron i.. nu så mätt så ja mår illa men... INGET VIN, INGEN ÖL !!!
En vecka-check, känns otroligt skönt!
Jätte stort TACK för allt stöd och pepptalk❤️
Nu ska jag släcka så det får bli en NY vecka i min värld ? kram på er alla kämpar ?

Vad bra att du klarade första kvällen ensam utan a! Du är stark- nu klarar du de två andra också ;). Att vara för mätt är inte en så behaglig känsla, men det är bättre på sikt;).

Kram och godnatt!!

Svewild

Gick då inte riktigt som jag ville el hade tänkt...
Har inte skrivit själv på jätte länge men svarat på några av er... Jag har skämts så otroligt mycket och känt mig svag, jag vet att det är till ingen nytta alls....

Fredagen var jag ensam, då drack jag ..
på lördagen hade vi aktiviteter med hundarna så det tog hela dagen.
Söndag jobbade min man igen.... jag drack på kvällen, vi pratade på telefonen vid 22 och maken menade dagen därpå att jag varit berusad ... jag svamlade bort det...
Inget alls på mån, tisdag 2-3 glas och lika igår...i smyg, hade hällt upp i petflaskor ... igen....
Såååå besviken på mig själv!!!!

I söndags så hämtade jag min dotter, dryga 20 år, vi pratade lite och hon frågade... Jag medgav inte...då säger hon ” du, mamma .. det vore inte konstigt om du har provat lite, det är ju vanligt”.... och ” jag är oxå en beroende person, om jag inte blev så dålig av alkohol så skulle jag med kunna bli alkholist” ....
I första meningen så ger hon mig chansen att vara ärlig.... den senare skrattade vi åt, men pratade om hur rätt hon har i det! Jag är såå tacksam att hon ALLTID blir dålig när hon festar, det gör att hon alltid tänker till innan om det är vört att bli liggade en hel dag efter... Jag blir i princip aldrig dålig, tyvärr!!
Jag haft/ har en så jäkla ångest!
Min son ska gifta sig i helgen, de har lite knepig klädkod som jag inte riktigt löst än, talet är påbörjat men långt ifrån klart...Bara 1 1/2 dag kvar nu...

Och min man var otrogen för 3 1/2 år sedan.... finns en risk att den människan är inbjuden, hon känner familjen på min sonhustrus sida....
Jag mår skiiiit.... Sån jävla ångest ifall hon kommer dit...
Men, jag ska kolla det idag! ( vet inte ens VARFÖR jag inte redan har kollat det)

Imorgon ska jag in till lasarettet, slutade röka med hjälp för dryga 5 veckor sedan ..... ( har rökt ca 6 st denna vecka, bara på jobbet, annars klarat det) ...
Jag kommer berätta för personalen där hur jag mår och att a bestämmer i mitt liv, att jag vill förändra det.
Nu ska jag ut o gå en långpromenad, börjar lunch idag så det passar perfekt och känns som jag lite påbörjar nästa veckas läkning?
Kram på Er Alla, ni ger styrka o pepp vare sig ni skriver till mig el att jag läser era inlägg ?

Fibblan

Glöm inte det, i allt detta! Du ÄR I FÖRÄNDRING! Finaste dotter, du har, som också ser detta och vill uppmuntra dig till att vara ärlig! Hon ser att du kämpar ?!
Förstår din känsla av besvikelse, "skämset", när vi inte klarar det vi förutsatt oss. Att man kan känna sig misslyckad, svag, inte stark nog..
Men jag vill påstå att
DU ÄR ALLT ANNAT ÄN DET?!
Och du har ju mkt annat som du jobbar med parallellt. Rökningen, bröllop och tal med eventuell närvaro av hon som din man var otrogen med. Det är rättså tuffa grejer att ta sig igenom tänker jag..
Bra att du skrev detta inlägg tänker jag, eftersom det blir tydligt att det vore hjälpsamt att få saker på plats, för att lite grann kom in i; "en bit i taget- tänket". Åtminstone blir jag lite överväldigad av det som snurrar samtidigt för dig nu..
Låter som en viktig grej, det du gör nu. Ta steg för steg vad du behöver göra. Ta reda på om "hon" är där. Skriva talet.
Pyssla färdigt med kläderna inför bröllopet..??.

Dessutom har du tagit ett otroligt modigt beslut i att dela med dig av vad du kämpar med på jobbet..- alltså, kan vi stanna vid det! Det är ju en jättesak att göra ?!!
Tänk inte andra tankar som inte säger att du gör vad du kan och att du inte är bra nog.
DU GÖR MASSOR!
Är helt galet imponerad av din styrka och hur du kämpar ?!
Heja, heja!!

Styrkekramar ?
/Fibblan ?