anonym24751

Men du hades säkert kul för stunden?, det är problemet med mig oxå. Älskar att festa, prata, sjunga karaoke och träffa nytt folk... bara att allt det där har jag aldrig provat nykter. Det är lixom som att jag blommar ut med alkohol i kroppen. Men fasen va najs att kunna göra exakt samma sak, men att slippa skämma ut sig, komma ihåg allting dagen även och till och med må bra!!! Det om nåt skulle vara en bra kväll.

Nä, man kan inte dricka på antabus. Så skönt!! Behöver lixom inte ens tänka tanken. Men inför resan kommer dumma tankar om att kanske ta ett uppehåll??, eller så käkar jag bara på så slipper jag fundera.

Utflykten gick jättebra och det hade känts mer onaturligt med alkohol inblandad än utan, så det va en superbra dag!!???

anonym24751

Hej Fibblan! Va kul att du hittat hit. Som du skriver krävs det mycket styrka för att erkänna problemet, men man kommer till en gräns, måste nå botten för att kunna hamna på toppen.

Skönt att höra att allt går bra för dig, och duktig som kunde hålla dig till två glas vin, mycket imponerande.

För mig har det alltid varit allt eller inget? Ska jag dricka måste jag festa, ska jag träna så måste jag göra det varje dag. Vill jag jobba mycket så ska det helst vara dygnet runt och så vidare. Fattar inte att jag oxå kan var måttlig... aja är väl som man är antar jag?

Tack så jättemycket!??? Va gärna med och skriv hur det går för dig!?

Kram

anonym24751

Verkligen jättebra gjort av dig Fibblan! Jag önskar som sagt att jag hamnar där nångång utan att vilja ha mer och känna att jag har kontroll.

Just nu känner jag kontroll men då är det spiknyktert som gäller!??

Hejar på dig!???

anonym24751

Usch jag orkar inte! När allt känns bra, när jag vill, verkligen bara vill så kommer bakslaget. När andra ska lägga sig i och bestämma, tycka och tro vad som är rätt och bäst, men absolut ingen lyssnar på den det handlar om, mig!

anonym24751

Ny dag! Allt går framåt, och tvekar fortfarande inte en sekund med att fortsätta att skippa alkoholen. Jag känner inget sug, jag blir mest bara äcklad av tanken på mig själv när jag vet hur jag resonerat och planerat tidigare.

Just nu känner jag bara skam, jag vill göra saker ogjord. Jag vill glömma, stoppa huvudet i sanden och säga ”det va inte jag.”

Så känns det ena stunden och i nästa stund känner jag att folk överreagerar... att man måste ju kunna festa till det lite IBLAND. Va ju det där med ibland då som va problemet.

Jaja, ny tag! Jag känner mig glad över mitt beslut men ändå sjukt nere p.g.a. allt som händer runtomkring. Hursomhelst så hoppas jag på att något bra kommer ut från detta, det man inte dör av gör en stark.... ellerhur?!???

Fibblan

Det kommer något bra ur detta beslut du tagit- garanterat ✔️!
Håll i - håll vid! Gör det för
DIN SKULL på DITT SÄTT!
Den där skammen, inte så go' känsla och inte ngt andra behöver påminna oss om, men inte desto mindre, kan vi göra det själv. Den är obehaglig, smärtsam ibland t.o.m
men den fyller sitt syfte..det är vårt samvete som säger oss att det vi gjorde var över gränsen/fel. Tror det är "alkoholhjärnan" och/eller kanske det smärtsamma i skammen som vill övertyga oss om annat. Att det inte var så farligt..att det är en överdrift.. Men precis som du säger, det var nog fler gånger än IBLAND, om sanningen ska fram..
Vad är det runt omkring som drar ner dig? Är det pekpinnar från de i omgivningen? Är det möjligt att försöka vända på steken s.a.s och betrakta det som omtanke? Att du har nära omkring sig, som verkligen bryr sig och vill att du ska lyckas??
Vad vet jag..(?)
Det jag vet är att du blir starkare för var dag du väljer att inte dricka..✔️?!
Stor kram
/Fibblan ?.

Fibblan

..att säga just det, till dem som engagerar sig så i dig nu. Att tacka för omtanken, att du förstår att de bryr sig och vill ditt bästa men att du känner att det som är mest till hjälp för dig nu är att du ska få vara ifred och jobba på, i detta på ditt sätt..?.
Du tar ju antabus, som omöjliggör drickandet, vad mer behöver de se.. Tar du dem så ngn annan ser? Det är ju ett tips annars, så kanske de kan låta dig vara däremellan..
Många tankar. Men vill att du ska få den ro du behöver. För det är ju ett hårt jobb att göra det här..och ibland krävs det kanske att man är tydlig med vad man behöver för att klara det..
Kram och godnatt
/Fibblan ?

anonym24751

Va gullig du är Fibblan! Tack för jättefina ord, kom en liten tår i ögat??

Ja, en i min omgivning. Någon som tror sig veta hur det står till men har absolut ingen aning, någon som kommer med osanningar som gör att jag och folk omkring mig far illa. Jag kan tyvärr inte vända det till omtänksamhet?

Jag har sagt flera gånger att jag tackar för omtanken, att jag vet om problemet och att jag gör något åt det men ingen tror mig. Jag har berättat om antabus, och bara det steget att själv kontakta läkare och be om det tycker JAG visar hur mycket som helst, men det räcker inte. Och då tänker jag ”ska jag visa och göra det här för att andra ska bli nöjd eller vem gör jag det för?!”, det är ju faktiskt mig, och jag känner mig sjukt stolt över mig själv!!

Jag vet att folk runtomkring är misstänksamma och kommer att vara det en längre tid, men jag att bli beskylld felaktigt känns inte okej.

Som du skriver så behöver jag ro, men det är påfrestande att inte få det. Om jag säger att jag vill bli lämnad ifred och att jag löser det här så vill jag ha en chans att viss det.

Det värsta av allt när jag får dessa motgångar är att jag tänker ”äh skit i allt”, jag försöker och gör det bra men ingen är nöjd ändå, vad är det då för skillnad?! Men samtidigt tänker jag att jag måste sluta bry mig om andra och koncentrera mig på mig själv och veta att jag går vinnande ur det här. En sak är ialllafall säker, att personer som förstör istället för stöttar kommer inte att vara kvar i mitt liv när allt detta är över.

Hur går allt för dig Fibblan? Hur länge har du varit utan? Måste in och läsa din tråd.

Tack så jättemycket för att du svarar i min tråd, det ger mig jättemycket!!???

Fibblan

Tråden heter "Nykter till midsommar and Beyond.."
Bestämde mig för att 2019, måste bli året då jag vänder på denna nedåtgående spiral.. och tog således beslutet att påbörja en helnykter period från årsskiftet till åtminstone midsommar. Ett halvår av nykterhet, för att komma ut gängorna, ge hjärnan en chans att tillfriskna ?!
Läs gärna den från början om du orkar..?, men tar du senaste inlägget så ser du att jag fortfarande kämpar, trots över två månader av nyktra dagar.. det ingjuter kanske inte så mkt hopp, att det kan vara så svårt och kännas så tungt, fastän jag lyckats lägga så många dagar av nykterhet bakom mig.. samtidigt som det verkligen säger något om hur svårt det är, och vilket hårt jobb det krävs för att bryta detta mönster..
Det blev kanske ett lite deppigt inlägg, det här på ngt vis, men jag måste säga som det är, FÖR MIN EGEN SKULL..(!)

Känner så med dig, och förstår verkligen tankarna som säger "ah, skit i allt". De kommer att pocka på, för en lång tid framöver..
Åtminstone är det fortfarande så för mig, emellanåt.

Vi får göra vad vi kan och hjälpas åt i detta ?!
Tillsammans är vi starka?!
Här finns förståelse! Tanka upp med det du behöver ?!

Kärlek
/Fibblan ?.

anonym24751

Kämpa kommer man nog tyvärr alltid behöva göra! Man önskar ju mer att det va som en förkylning, att det går över, kan komma tillbaka men inget man går och tänker på 24/7 att man kan bli förkyld igen.?

Det här sitter nog tyvärr i. Idag tycker jag att det är skitjobbigt, fredag och allt. Känns som att nånting fattas, och jag vet ju vad.

För att skingra tankarna och ändå försöka att fredagsmysa, åkte jag och köpte en dyr hårinpackning, ansiktsmask, badbomb och energidryck och slängde mig i bubbelbadet hemma. Samma pengar som skulle gått till vin annars.

Ska även bli skönt kunna se hela Talang ikväll utan att somna och även komma ihåg vem som vann imorgon!?

Hoppas du får en fin kväll! Kram???

anonym24751

Lördag....
Ja, lördag och mellofinal och jag får inget mello-vin! Eller får och får, jag får men kan inte dricka. Jobbigt? Ja! Skönt? Ja! Just nu känns det mest jobbigt, men imorgon kommer det kännas skönt. Vad är en kväll jämfört med att kanske starta flera veckors drickande igen?

Ska på fest ikväll, jag ska köra bil. Alla blev chockad. Fick nyss åka ner på Systembolaget och köpa ”gå-bort-vin” och något att ta med till mannen. Det kändes märkligt att åka och handla men att inte köpa något själv, köpte en alkoholfri äppelmust, yay! Men jag är inte bitter???

Min man vet om mitt beslut och är stor i del i det men väljer ändå att dricka själv, vad tycker ni andra om det? Och hur gör ni i era familjer? Är det ok om den andre dricker medan någon försöker att sluta?

Hoppas ni får en skön lördag!

Pöss på er där ute??

Svårt det där, min fru dricker nästan aldrig hemma längre för attt stötta mitt beslut. Vi har också sett till att inte ha något lager av a hemma. Jag tänker att jag måste kunna lära mig avstå så ikväll frågade hon om det var ok för mig om hon drack vin ikväll. Tror det kommer kännas lugnt för mig. Viktigast tror jag är att inte ha något hemma?

anonym24751

Ja, jag klarar inte av att ha något hemma. Det går inte. Jag har inga problem om min man dricker någon öl hemma, det vill jag ändå inte ha... men däremot har jag svårt att stå emot vin.?

Svårt det där! Man vill ju lixom inte begränsa den andre heller bara för att man själv har problem att hantera alkoholen.??‍♀️

Har läst din tråd idag och känner igen vissa saker ;) När det gäller semester så var jag med barnen på All Inclusive i somras, men hade bestämt mig för att inte dricka. Det gick hur bra som helst och det blev en av mina bästa semestrar. Jag lovar, du kommer inte att ångra dig! Det var sååå skönt att vara pigg hela tiden och göra en massa aktiviteter med barnen utan att längta till kvällens vinglas;)

Önskar dig en fin söndag ❤️

anonym24751

Hej Jasmine och kul att du kommenterar!?

Ja... just nu känns den där resan mest bara ångestladdad, och har typ redan bestämt att ”unna” mig då, så jag måste ha ett möte med mig själv och komma på andra och bättre tankar?

Skönt att höra att det gick bra för dig på semestern, det peppar mig oxå! ??

… "unna" dig istället en nykter semester. Det är sååå skönt att bara vara pigg och fräsch hela tiden! Jag lovar att det är den bästa semestern jag har haft! Även om jag aldrig dricker dagtid så kan ju kvällens vin/drinkar göra att man känner sig seg på morgonen. Nu gick jag istället upp innan barnen, tog en promenad vid stranden och skrev dagbok med en kopp kaffe. Men, du behöver inte fundera på det där nu... det är lång tid kvar.

Kram!

anonym24751

Alltså det här med alkohol, det är ju så sjukt att det ska finnas överallt i samhället vad vi än gör. Att öppna instagram eller Facebook en fredag- eller lördagkväll är som att gå in i systembolagets produktlista. Igårkväll va vi på fest och jag körde bil hem, sista kommentaren innan vi åkte hem ”tack för ikväll, nästa gång hoppas jag du kan dricka lite du oxå.” Ja, va d säger man?! Jag blir skitglad när nån säger så, jag tänker ”jajajajaaaaaa” nån som verkligen tycker att jag ska dricka, då får jag ju det! Toppen!! Problemet är ju bara att personen inte vet mitt beroendebeteende. Men på nåt sätt när någon säger så, så säger jag till mig själv efter att det är klart jag oxå lakan dricka.

Vatten kan jag dricka, och allt utan alkohol men allt med funkar faktiskt inte för mig. JAG VILL HA MER!

Jag va som sagt nykter igår och det va jätteskönt, och jättejobbigt. Min man blev superfull och jag fick ta hand om honom. Alltså om det är sådär jag är när jag dricker så förstår jag att han tycker att det är jobbigt. Jag ville bara att han skulle somna.

Det är skönt att vara nykter och se va alkohol gör med folk, en ögonöppnare... jag vill inte vara sådär.. MEN likförbannat vill jag åt det där giftet. Varför?! Jag vill in i samma stämning som alla andra.

Idag har det varit oerhört skönt. Jag har varit så pigg och jag ångrar inte en sekund att jag valt en nykter väg, jag hoppas bara att hålla mig på banan.

Den här veckan kommer att bli tung. En sak som är kopplat till att jag druckit kommer att ske som en konsekvens, och jag skäms så stört mycket, men samtidigt har det lett till en stor förändring. Men jag måste stå för vad jag gjort och vara ärlig. Jag har inte gjort något olagligt, bara olämpligt????‍♀️

Hoppas ni alla haft en fin helg oavsett om ni gjort ett snedsteg eller klarat er. Alla är lika värdefull ändå och det är på’t igen ba!!

Kram alla!?

anonym24751

Ja du Jasmine!

Ja, men det är på nåt sätt som att jag längtar dit så Jag kanske kan få dricka lite och att det är tillåtet av mannen? Galet, ja! Men det upptar stor del av mig hjärna just nu att jag ska hålla mig nykter fram tillsdess.... men efter det då?!

Åh!! Jag måste fixa det här, sen är det sommar oxå????

anonym24751

Tisdag! Allt går som det ska och det känns bra, det känns lixom bara bra. Jag vaknar pigg, jag känner mig fräschare men jag saknar nåt ändå. Inatt drömde jag om en vin-tetra, att jag gömt den och att jag va helt överlycklig när jag hittade den, sjuka hjärna.

Den här veckan är en resa med jobbet över helgen och jag har anmält att jag ska med.

Men jag vet ju vad det innebär, och att följa med och vara nykter känns som att jag hellre inte åker... om jag följer med vill jag kunna dricka och det hår ju inte. Det finns lixom inget i mig som tycker att det känns kul att åka annars. Sjukt det låter.? Aja, så jag blir hemma, då vet jag att allt blir lugnt.

Jag litar inte på mig själv för fem öre, inte om jag hamnar i en situation där jag vill dricka och det finns möjlighet.

Jag önskar jag kunde ha kakan men ändå käka upp den. Vill leva ett friskt liv men kunna festa till det ibland... Men allt eller inget blir inget!???‍♀️

Ha en bra dag alla!

Kram?