Ny här med egen tråd. Har dock läst många inlägg sedan jag hittade forumet för några veckor sedan.

Bestämde i tisdags morse att det får vara nog nu. Kände inte ens ett sug de första dagarna, ett par värktabletter mot huvudvärken bara. Efter att ha läst mångas berättelser förstod jag att lockelsen säkert kommer att dyka upp. I går längtade jag, men tack och lov infann sig aldrig tillfället.

Nu önskar jag lite pepp när suget sätter in. Har förstått att det finns många, många i samma situation som jag. Att det hjälper att läsa om andras erfarenheter och se responsen de får känns stort.

Hälsningar en lyckligt gift kvinna med ett bra jobb och flera fina (vuxna) barn. Så varför?

Usch, känner med dig... det är jobbigt när A-rösten börjar sina förhandlingar. Starkt att du kunde stå emot! Hur mår du idag? Är det lugnare?

Kramar ❤️

Tack för all pepp. ? Det redde ut sig - den här gången i alla fall.

Svagstark, kan man vara det? Så känner jag mig just nu i alla fall. Svag i tankarna, men ännu så länge stark i övertygelsen.

Häromdagen var det lite gråmulet både ute och inne. Jag gick och tyckte synd om mig själv som inte får dricka. Muttrade över att jag misslyckats så kapitalt med A. Det fanns ingen hejd på eländet: Blä blä blä, bla bla bla, usch usch usch... Fastnade rejält.

Dagen efter gick jag en långpromenad i solskenet. Tankarna började viska om att det är då för synd att jag inte får dricka.

Men så mitt i ett steg slog det mig:

Vadå inte får dricka. Det får jag väl - hur mycket jag vill. Jag har dock gjort ett val att inte dricka. Det är en stor skillnad tankemässigt. Jag får dricka, men väljer att inte göra det. Det är mitt liv, jag bestämmer över mig själv.

Jag har alltid ett val. Hur kidnappad hjärnan än känns ibland är det ändå jag som tar beslutet att dricka eller inte. Så måste det förstås vara, annars är det ju helt kört. Även om autopiloten varit påkopplad och jag rätt som det är har ett glas framför mig är det jag som tar det yttersta beslutet om jag ska föra det till munnen eller inte.

Det är inte lätt, det ska gudarna veta. Tvärtom, det är fruktansvärt jobbigt emellanåt. Men ansvaret vilar ändå till syvende och sist på mig. Jag kan självklart välja att ta hjälp. Tror jag mig inte reda ut det på egen hand finns det massor av stöd, som mediciner, terapi, AA, olika forum. Det är inte ett nederlag, tvärtom.

Ibland måste jag vända och vrida på de här tankarna för att komma vidare. För att underlätta lite lite.

Efter ett par månader med riktigt flyt har det nu varit några supertuffa dagar. Jag har suttit på händerna ett par gånger, men klarat av att stå emot.

Som sagt, Svagstark, så känner jag mig.

Men jag är fortfarande nykter, det är huvudsaken.

Och det är mitt eget val.

Kram på er

... och jag kan hålla med dig om att så fort det är grått ute blir man lätt påverkad i humör och sinnesstämning. Snuttefilten har man ju valt bort...
Bra kämpat! ?✨

Kram PimPim ?

Så tydligt och bra du analyserar tankarna på alkohol. Just valet är ju pudelns kärna,
det ska vi aldrig glömma!!
Idag har jag varit nykter i tre dagar och nu väljer jag att fortsätta med det...

Kramar
???

Jag har läst dina och andras inlägg här på forumet. Det hjälper mig mycket. Idag tar jag med mig dina ord: "Jag får dricka, men väljer att inte göra det. Det är mitt liv, jag bestämmer över mig själv." Svårt att leva upp till, men viktigt att inse. Tack!

Absolut är det vi själva som väljer..Det enda vi måste göra i livet är att födas och dö..Däremellan finns det massor av valmöjligheter..Att fortsätta dricka trots att vi vet konsekvenserna eller att leva nykter, vilket såklart är jättejobbigt framför allt i början. Jag har valt nykterheten för resten av mitt liv..Jag vet att många inte vill säga det.Att det är för långt fram.Det var det för mig också tidigare, och ibland måste jag fundera på olika val så jag inte snubblar. Men jag känner att det är det viktigaste beslutet jag någonsin tagit..Inget är viktigare för mig än att leva nykter..Då har jag förmodligen många friska roliga år kvar..Du är stark och beslutsam Vinäger..Kram?

Fibblan

Hade det tufft båda i helgen, men gjorde olika val.
Otroligt starkt av dig att klara av att göra det/de val du gjorde ??!

Tack för ditt stöd till mig, mitt allt?❤️!

Stor kram
/Fibblan ?.

det var så kul att träffa dig i Stockholm, känns som vi är på en bra men vinglig färd. Men som jag hör på möten jag nu går på, ansvaret är ditt, inget att välja på, tufft men sant. Vem ska ansvara för mina beslut om inte jag?

Ligger i min säng på hotellet och njuter av det blev en nykter kväll i baren i går kväll. Jag har hand om en hel del föredrag i dag så det känns skönt att vara klar i knopp och kropp.

Men nu går A-hjärnan på högvarv. Ingen här vet om mina problem och ingen känner till att jag kör helvitt. Med andra ord, ingen skulle märka något.

Jädrar i min låda vad tufft det är just nu. Det som flöt på så bra. Känner mig lite ledsen och uppgiven. Rädd och orolig. Är väl ett eldprov jag ska igenom.

Försöker frammana bilden av mig själv fräsch som en nyponros (nåja...) i morgon bitti. Det går sådär. Eller förresten, det gör det för att det helt enkelt måste gå. Ni vet, alternativet är inget alternativ.

Ni som orkar, tänk lite extra på mig i dag.

Hinner inte kommentera så mycket. Hejar dock som vanligt på er alla.

Ni/vi är så jäkla bra. ?

Kram till den som vill ha och behöver

av det första suget i nykterheten, så blir man starkare och tryggare. Du har varit stark Vinäger, och kommer att bli ännu starkare när du övervunnit denna utmaning. Och det kan du.

Styrkekramar

Nejlika

Märker att du har det tufft idag. Se det som en prövning. När du tagit dig igenom det kommer det stärka upp dig och du kommer känna dig säkrare på att du kan!

Jag har börjat försöka se alkohol lite som heroin. Nej, kickarna utan alkohol blir aldrig lika starka som med alkohol eller åtminstone aldrig likadana. Hur all ångest släpper och problem känns avlägsna, Tillfälligt! Precis som heroin som säkert slår alkohol med hästlängder! Vad gör att jag inte tar heroin? Av exakt samma anledning som jag inte borde dricka alkohol. Nej det går inte lika fort utför men det går likväl rakt ner i diket! Bara för att något ger en en kick så vill jag inte ta den kicken, precis som med heroin!

Du klarar det här Vinäger, du är värd lycka, ro och livslust - allt det som ett alkoholfritt liv kan ge.
???

Hejja dig ???

Och att din föredrag gick bra och var uppskattade! Jag brukar må som bäst när jag får känna mig lite viktig i sådana sammanhang och visst har man klarat sådana uppdrag med baksmälla men nu gör man dem ännu bättre när minnet inte tryter lika mycket!
När hag har varit iväg så har hag alltid haft med mig en tetra vin i väskan och druckit i min ensamhet på rummet just för att söka min glupskhet vid en middag eller liknande, just för att kunna hålla mig till ett par glas och inte mer. Så strongt av dig att vara iväg och lyckas hålla dig borta från vinet!
Ha en bra kväll och sov så gott sen!?
Kram PimPim ?

Tack alla fina för pepp, det behövde jag lite extra i dag.

Närmare än så här utan att trilla dit helt kommer man nog inte.

Efter en brakmiddag - med vatten till - beställde jag, liksom de andra, någonting i baren:

En stor stark, tack! Hör jag mig själv säga.

A-hjärnan tragglade på rätt bra om att en enda spelar ju ingen roll.

Satte mig bland kollegorna och tog en rejäl klunk. Hann njuta två-tre sekunder innan jag fattade vad som höll på att hända. N-rösten fullkomligt skrek åt mig:

Vad i h-e håller du på med?

Nu till det största av allt. Jag sköt fram ölen lite i smyg, hämtade ett glas vatten och så var det inte mer med det.

Eldprovet är över. Jag klarade det. Men det var f-n inte med mycket marginal.

Jag pustar ut och är glad över att lägga mig lika nykter som jag vaknade. Gläds i förskott över att vara pigg i morgon.

Just nu är jag riktigt impad över mig själv.

Kram från en stolt och nykter Vinäger

Ler

Såå bra jobbat ? vågade knappt läsa vad du skrivit .. men det gick ju vägen .. Vinäger , Du var Starkast .. Kram Ler ?