Allterbra

Jag är imponerad och känner igen mkt av det du skriver.
Blev och skickat på terapi i grupp, av jobbet alltså.
Det fanns ett ställe i Stockholm där jag gick, för två tre år sen.

Lycka till i dag, en ny nykter härlig dag ?

Var på ett fördrag i går kväll som var riktigt bra, handlade om att styra sina tankar och hantera stress. Satte igång tumlaren i hjärnan, så har lite att fundera över idag.
Tänk vad man orkar när man inte dricker, innan hade jag sagt att jag skall med för att sen avboka och stanna hemma med vinet. Börjar känna lust att göra saker och livslusten börjar komma tillbaka.
Nu gäller det för mig att inte dra iväg med tusen projekt, för att sen krascha in i en vinbox när jag blir stressad och trött.
Försöker påminna mig om att det andra kallar mitt driv är både en styrka och svaghet, det är oftast drivet som sätter mig i situationer som jag sen vill fly ifrån och in i dimman.

Så nu rullar jag på med foten på bromsen och skall lära mig leva utan flykt, ge mig själv tid tills lugnet kommer in i mitt liv.

Så nu tar vi en dag till med klar hjärna och utan flykt// Kram Strulan

Att sakta ned tid, innan nödbromsen måste aktiveras. Att förebygga risken flr återfall är förstås bra. Du har hittat din trigger och använder dig av den insikten. Bra där!

Kram till dig

Dagarna rullar på och är inne i en period när stunderna med Draken är få, falsk säkerhet är det kanske men låter mig njuta av dagen och nuet.
Tror en del av mina vänner tycker jag är rätt tråkig, kvällssnattret i telefonen blir kort när min nyktra hjärna tröttnar på ältande väldigt fort.
Energin börjar komma tillbaka och vill göra saker, i vanlig ordning helst trevliga saker men orken börjar komma för måsten också.
Så nu börjar jag med måsten och ger mig trevliga saker som belöning, vem vet jag kanske blir en riktigt bra människa till slut?
Så med ett hus som är städat, drar jag till skogen och njuter av dagen.
Ha en härlig dag och styrka till era val, mitt är idag är jag nykter// Kram Strulan65

Igår blev jag invinkad av polisen i nykterhetskontroll, hjärtinfarkten var nära i några sekunder innan jag insåg att jag faktiskt inte druckit på 39 dagar. Herr konstapel måste tro jag varit knäpp som blev så himla glad för att få blåsa, nästan så jag ville hoppa ur bilen och krama honom men sansade mig???
Så idag 40 dagar och glädjen från kontrollen igår lever kvar i mig och skall sparas?

Ha en fin dag//Strulan65

Känner så mycket igen det där. Numera älskar jag att bli stoppad av polisen. Gjorde en medveten extrasväng förra veckan bara för att få blåsa när polisen hade kontroll i motsatt körriktning. ?

Tänker ibland på hur ofta jag måste ha kört bil till jobbet med gårdagens fylla kvar i blodet. För jävligt. Att jag kunde med. Får ångest när jag tänker på det.

Solen skiner. Trevlig söndag!

Babar

av att läsa ditt inlägg Strulan (idag också).
När man är i den situationen många av oss är i här på forumen så är såna här solskenshistorier så upplyftande.
Man blir ju ännu mer peppad av att fortsätta med sin nyktra framtid.
Så i morgon går jag också på dag 40 som nykter och välmående.
Jag är fortfarande stolt över att jag var med kollegorna på AW i fredags kväll utan A. Trots att ångestdrickan flödade som vanligt blev det bara cola & vatten för mig.
Det var ju en ny upplevelse och dessutom otroligt skön sån att vakna pigg och inte bakis efter en AW.?

Ha en skön söndag allihopa så fortsätter vi kämpa och peppa varandra.
Nu väntar strax en långpromenad i det vackra vädret.

Kramar??

Nu kommer min första stora test, ville ju ha semester och det fick jag så nu skall umgås med mig själv. Alla frågar vad jag skall göra, men ingen resa utan håller mig i stugan och planen är fixa hemma, skogen och träna.
Lite orolig för längre ledighet har betytt mycket vin hela dagarna och inget blir gjort, men denna gången skall det bli som jag tänkt och skall ta tillvara på min ledighet.

Funderade lite över fb och mina vänner, tycker det svämmar över av vin, öl och drinkglas och de lyckliga livet. Läste någonstans att vi mår dåligt på att vi jämför oss hela tiden, fb och liknande belönar och straffar omgående så belöningssystem får kaos.

Så en liten test blir det nu när jag satt förbud på mig själv och användning av de socialamedierna inte helt, men begränsat iallafall. Lever ju själv så jag får väl visa att jag lever ibland annars tror väl de att jag är död.

Man blir lite knäpp av att låta bli alkohol, hjärnan leker nyvaken och idéer om hur man vill leva växer för varje dag. Det är en härlig känsla och rädslan att förlora den håller Draken tystare och hanterbar.

Så idag väljer jag att vara nykter och önskar er en riktigt fin dag med styrka till era strider// Kram Strulan

Skall gå på samtal med terapeuten i veckan, hade lyckats förtränga det är ju så jag funkar. Förträng och skjut upp, sen få panik när det börjar närma sig.
Detta kommer jag ju inte undan för arbetsgivaren är inblandad, vilket är bra för annars hade jag aldrig gjort det. Hur kan något som skall vara bra för mig, vara så skrämmande.

Men bara bita ihop och göra det, fast hela min trotsiga 15åring som bor inne i mig slår emot på alla sätt. Måste fråga honom vad sjutton det är som bor i mig, drake och en tonåring som inte vill att någon bestämmer över henne.

Kanske behöver en voodoopräst istället för att driva ut dem, blir ju så trött på mig själv ibland när jag har så svårt att vara rädd om mig själv och hela tiden hålla upp fasaden.

Konstigt humör idag, är som ett aprilväder alla känslor bubblar upp och vet redan nu att idag skall jag och Draken slåss, men om jag så skall låsa in mig i stugan och svälja nyckeln så skall jag reda ut denna striden med.

Kramar och styrka till oss idag, Strulan

Ännu en fin morgon, bönderna här på landet börjar hoppas på regn är en konstig vår, inget regn och vintern gick utan snö så nu är det torrt.
Men vi andra glädjs åt en varm påsk med mycket sol.
Dagen igår blev som jag misstänkte väldigt jobbig, många tankar som snurrade runt om livet och alkohol och hur man hamnade här.
Terapeuten är bra, men startar många tankar som skall tumlas runt och sorteras in för att sen ställas undan så jag kan vara här och nu.

Fick frågan igår hur jag tänker om alkohol och från botten av mitt hjärta kunde jag svara att jag vill ha bort det ur mitt liv, men vet inte hur. Att jag är livrädd att jag ser ett mål för att sen gå tillbaka till helvetet igen, det är det som skrämmer mig mest.

Nu låter jag ju deppig, men tvärtom jag mår faktiskt toppen och ser med lite framtidshopp att nu det kommer bli bra.

Så möter denna dag med ett tryggt val för dagen att idag är jag nykter?
Önskar er en riktigt fin dag med styrka och mod//Kram Strulan

En fantastisk morgon där skogens alla djur för ett jäkla liv, gillar att gå tidigt för att vara med när skogen vaknar mitt sätt att hämta energi.

Igår gjorde jag något som tyder på att nykterheten gjort mig galen, jag bokade en pt på gymmet 3 gånger skall denna lilla tjej lära tanten träna. Alla som känner mig skulle säga att sådant gör inte Strulan, jag är en mes som spelar säker men har panik på insidan.

Men något händer i min själ, den vill vara med och leva och från den nattsvarta dagen hos företagsläkaren när lusten att leva inte längre fanns är det mil till där jag är nu.

Så rädd att falla att jag försöker göra allt för att inte hamna där, påminner mig om situationer som är så äckliga och svarta att jag vill välja denna vägen. Tar min timme på morgonen i skogen för att resonera med mig själv, försöka förstå och bygga mitt nya jag.

Så idag kramar jag er och livet// Strulan❤️

Känns som om jag spelar ett parti kort med Draken, där vi bjuder över varandra Draken med det positiva med alkohol och jag med det negativa.
Efter handlingen i dag blev jag sittande och studera människor som gick in och ut från bolaget, långhelg och strålande sol gör oss törstiga. Funderade över vad som skulle hända om de inte fick köpa, då menar jag de som inte är beroende utan bara vill dricka något gott. Skulle de nöja sig med att låta bli eller skulle de bli som vi fixerade. Knäppa tankar i solen men inget besök på bolaget iallafall// kram Strulan

Frissan

Och fint att läsa dina tankar här. Idag är vi nog många som kämpar lite extra. Långhelg och sol... mm... som upplagt för att släcka törsten. I mitt liv pågår just nu en tuff utmaning. Själv är jag väldigt motiverad att helt och hållet välja en ny väg i livet vad gäller a-intag. Men möter mycket motstånd från nära håll... och idag kom suget och knackade på med buller och bång. Har inte druckit en droppe på 18 dagar och mår eg hur bra som helst men dagar som denna börjar förhandlingen med sig själv. ”Inte så farligt” ”go känsla” osv. Såg också idag hur folk gick in på systemet, många stod på dörren innan det öppnade. Men jag stod emot och åkte hem. Och när jag går in här och läser dina och andras ord blir man starkare igen. Kram och glad påsk?

Frissan grattis till dina 18 dagar och härligt att du mår bra, men måste vara svårt om du blir motarbetad. Finns det någon anledning till att personen gör så.
Kram Strulan

Hej Strulan

Starkt jobbat och glad påsk! Tycker att du gör ett riktigt kanon arbete, matar du inte draken så dör sen så småningom.

Mvh

Tack Crna macka och glad påsk till dig med.
I dag är det sommarvärme, både frukost och lunch ute Draken slår frivolter i ilska över att inte bli matad. Tankar till att hitta något gott att dricka utan alkohol och vill inte ha alkoholfri öl eller vin. Det kommer säkert men just nu programmerar jag om mig, inget vin eller ölglas men kaffekoppen som det funnits massor av vin i fick vara med men nu med kaffe varje gång.

Dagarna går fort och Draken är lugnare, sömnen är fantastisk och jag blir sömnig istället för att stupa i säng. Finns en viss stress eller sug speciellt på eftermiddagen, men just nu är det hanterbart och jag växer en liten bit varje dag.

Så kraft och mod till er så möter vi påsken med styrka???//Kram Strulan❤️

Påskafton och 50 dagar utan alkohol känns fantastisk, visst är det stunder jag bara vill skita i detta men i det stora hela är det bra. Undviker inbjudningar men har inte blivit asocial, utan väljer med förnuft.
Dagen bjuder på sol och värme, gör det lätt för mig och handlar när bolaget har stängt så slipper jag den diskussionen med mig själv.

Man blir ego av att nyktra till, har fördelen att leva själv så mitt ego får växa utan massa gammal skit som skall upp vändas på. Börjar få hopp om att livet kanske kan bli lugnt och att jag hittar mig själv igen.

Så idag tar jag valet att vara nykter, önskar er en fin dag med stryka och mod//kram Strulan❤️

Det som började som en vanlig dag om än ganska bra, fortsatte med kris i familjen och stresspåslag 100%. Tackar för att detta inte var första veckan, utan jag fått några verktyg till hantera det.

Titta uppifrån, gå iväg och andas en stund, bedöm och handla, sen rid på vågen, anfallet av Draken och kan ni tänka er jag redde ut det???
Har kört denna mantran i huvudet, så blev så jäkla glad nu när jag fick testa den.
Blev ingen grill men väl en familj där alla kan sova lugnt i kväll och jag känner mig stark?

Fick även lära mig att bolaget stänger kl14 och inte kl13, men det hade ju ingen betydelse för jag skulle ju inte ditt ändå. Billigaste påskdrickat på många år 53 kr på ica?

Så hoppas att även ni andra har haft en bra dag// kram Strulan