Avslöjad, helvete eller änligen

596 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
AL
Läst din tråd

..och kommer att slå följe med dig om jag får. Blev avslöjad även jag och känner stor sorg, uppgivenhet och jävlaranamma på en och samma gång. Jag har nu lite svårt att formulera mig. Känner mig stum av skam. Läser det du skriver och känner igen mitt beteende. Tack.

Strulan65
Du är så välkommen AL, styrka

Du är så välkommen AL, styrka till dig ❤️

Strulan65
Söndag

Gillar söndagar, inget bolag öppet och Draken brukar ta vilodag så det finns ett lugn i mig då. Drar ut på morgonen och njuter av lugnet, en känsla jag vill ha oftare.

En ny känsla kom igår, naturlig sömnighet det kommer jag inte ihåg när jag kände och fick en natt med läkande sömn. Har ju druckit mig till dvala för att kunna sova och orka gå upp på morgonen. Tänk så man kan lura sig själv, så många bra förklaringar jag gett mig själv för att få hälla i mig vin.
Så många gånger jag lovat mig själv när jag mått illa att aldrig mer dricka, för att sedan dagen efter börjat igen. Konstigt att inte Draken inte kan viska om de gångerna istället, men istället är det gott rödvin, paraplydrinkar och annat den mal på om.

Har inte riktigt ännu släppt mitt försvar och erkänt i huvudet att jag druckit för jag är alkoholist, men sakta går jag dit och plockar bort muren av försvar och ursäkter för ett missbruk.

Så snurriga tankar från Strulan som väljer ännu en nykterdag och hoppas ni får en fin dag

Strulan65
Sovmorgon

Sovit länge, blev så förvånad när jag insåg att jag sovit längre än till kl 5 det tillhör inte det vanliga. Brukar ju vara uppe och väcka tuppen, men vem vet mitt nya jag kanske är en sömntuta.
På den här månaden har det börjat hända saker med mig, lite nyfiken på att lära känna mitt nya jag och upptäcka nya vägar.
Känner mig ego i min nykterhet, vill må bra och döda Draken en gång för alla. Skall skynda långsamt och ta mig tid att lära känna mitt nya jag, men även den missbrukande kvinnan som bott i mig.

Ibland känner jag fast mark under fötterna, men oftast balanserar jag på en tunn tråd i denna kamp ett felsteg så faller jag.

Resan hem från jobbet är fortfarande ett krig med Draken om några snabba glas vin så fort jag kommit hem. Vanans makt är lika stor som begäret, men kämpar för en ny vana och få nya vanor som kan ta över.

Beundrar er som kan vara sociala och ha alkohol hemma, jag har rensat ut all alkohol och vägrar umgås just nu där det finns. Vågar inte lita på mig själv ännu, kommer väl en dag när jag kommer tycka det är ok igen. Men just nu är jag inriktad på krig för ett liv med lugn och värdighet, så det andra får vänta.

Tankar över en kaffekopp och styrka till era krig// Strulan

Vinäger
Många bra tankar

Du är definitivt på god väg. 💗

Jag riskerar inte heller att bli ensam med alkohol och har inte gjort på länge. Dock kan jag träffa andra som dricker. Men ensam... Nej. Och vet du, det behöver vi inte heller. Inte på länge än. Det är bara vi själva som kan avgöra när vi är redo för det.

Kram

Strulan65
Godmorgon

Igår fick min tik valpar, fyra små underverk❤️ En kväll som jag inte hade velat missat, så idag är jag hemma för vård av tik och valpar🙂 Så idag blir det promenad med pappahund och njuta av en extra ledig dag.
Skall hålla mig i stugan i skogen, så Draken kan sura bäst den vill för kommer inte närma mig byn och bolaget.
Så hoppas ni får en fin dag//Strulan

Themistokles
Grattis till de små

Grattis till de små underverken! 💓

Strulan65
Dagarna rullar på

Dagarna rullar på 36 idag, känner mig helt ok och börjar få höra att det strålar om mig. Frågor om ny kärlek kommer och är så att jag är lite småkär i mig själv kanske.
För även om Draken envisas att visa sitt fula tryne och vill ha strid, så just nu har jag lite mer styrka än den har. Skall inte bli kaxig, för då går det åt pipan direkt.

Men just idag mår jag bra och njuter av det, sparar känslan för att använda när det kommer sämre dagar.

Så styrka till era kamper// Strulan

Themistokles
Dag 38 här. Mår också utmärkt

Dag 38 här. Mår också utmärkt. Kan inte ens påstå att jag saknar alkoholen. Och jag var typ vinexpert fram tills jag slutade att dricka. Älskade vin, kunde allt. Även om jag egentligen bara ville bli full.
Men som du skriver, sämre tider kommer att komma. Då gäller det att vara förberedd och vid god vigör. 💪

Strulan65
Godmorgon

Att vakna utan att vara bakfull ger mig en sådan härlig känsla, startar dagen med kaffe och läsa här. Forumet är min livlina och ger styrka att välja nykterhet även idag.
Någon faller, någon firar sina dagar alla lär mig något i denna kamp och modet att fortsätta kämpa.
Att läsa och tumla runt tankar, se att man inte är ensam om att slåss emot drakar och begär gör min dag lite lättare.

Skrivit ned många av mina triggers och alla leder i slutet till flykt, spännande att börja lära känna sig själv och inse att det är inte lätt att leva men härligt.

Så idag gör jag som Kenta och sjunger högt i skogen " Just idag är jag stark. Just idag mår jag bra. Jag förs fram av kraftiga vindar"
Så blir inte rädd om ni träffar en knasig kvinna som sjunger i skogen, hon hämtar bara energi av naturen.

Så väljer idag att vara nykter och önskar er alla styrka till era krig// Kram Strulan

Allterbra
Wow bra jobbat

Jag är imponerad och känner igen mkt av det du skriver.
Blev och skickat på terapi i grupp, av jobbet alltså.
Det fanns ett ställe i Stockholm där jag gick, för två tre år sen.

Lycka till i dag, en ny nykter härlig dag 😊

Strulan65
Godmorgon

Var på ett fördrag i går kväll som var riktigt bra, handlade om att styra sina tankar och hantera stress. Satte igång tumlaren i hjärnan, så har lite att fundera över idag.
Tänk vad man orkar när man inte dricker, innan hade jag sagt att jag skall med för att sen avboka och stanna hemma med vinet. Börjar känna lust att göra saker och livslusten börjar komma tillbaka.
Nu gäller det för mig att inte dra iväg med tusen projekt, för att sen krascha in i en vinbox när jag blir stressad och trött.
Försöker påminna mig om att det andra kallar mitt driv är både en styrka och svaghet, det är oftast drivet som sätter mig i situationer som jag sen vill fly ifrån och in i dimman.

Så nu rullar jag på med foten på bromsen och skall lära mig leva utan flykt, ge mig själv tid tills lugnet kommer in i mitt liv.

Så nu tar vi en dag till med klar hjärna och utan flykt// Kram Strulan

Vinäger
Kloka ord

Att sakta ned tid, innan nödbromsen måste aktiveras. Att förebygga risken flr återfall är förstås bra. Du har hittat din trigger och använder dig av den insikten. Bra där!

Kram till dig

Strulan65
Lördag

Dagarna rullar på och är inne i en period när stunderna med Draken är få, falsk säkerhet är det kanske men låter mig njuta av dagen och nuet.
Tror en del av mina vänner tycker jag är rätt tråkig, kvällssnattret i telefonen blir kort när min nyktra hjärna tröttnar på ältande väldigt fort.
Energin börjar komma tillbaka och vill göra saker, i vanlig ordning helst trevliga saker men orken börjar komma för måsten också.
Så nu börjar jag med måsten och ger mig trevliga saker som belöning, vem vet jag kanske blir en riktigt bra människa till slut😀
Så med ett hus som är städat, drar jag till skogen och njuter av dagen.
Ha en härlig dag och styrka till era val, mitt är idag är jag nykter// Kram Strulan65

Strulan65
Poliskontroll

Igår blev jag invinkad av polisen i nykterhetskontroll, hjärtinfarkten var nära i några sekunder innan jag insåg att jag faktiskt inte druckit på 39 dagar. Herr konstapel måste tro jag varit knäpp som blev så himla glad för att få blåsa, nästan så jag ville hoppa ur bilen och krama honom men sansade mig😂😂😂
Så idag 40 dagar och glädjen från kontrollen igår lever kvar i mig och skall sparas🙂

Ha en fin dag//Strulan65

Themistokles
Känner så mycket igen det där

Känner så mycket igen det där. Numera älskar jag att bli stoppad av polisen. Gjorde en medveten extrasväng förra veckan bara för att få blåsa när polisen hade kontroll i motsatt körriktning. 😂

Tänker ibland på hur ofta jag måste ha kört bil till jobbet med gårdagens fylla kvar i blodet. För jävligt. Att jag kunde med. Får ångest när jag tänker på det.

Solen skiner. Trevlig söndag!

Babar
Blir så glad

av att läsa ditt inlägg Strulan (idag också).
När man är i den situationen många av oss är i här på forumen så är såna här solskenshistorier så upplyftande.
Man blir ju ännu mer peppad av att fortsätta med sin nyktra framtid.
Så i morgon går jag också på dag 40 som nykter och välmående.
Jag är fortfarande stolt över att jag var med kollegorna på AW i fredags kväll utan A. Trots att ångestdrickan flödade som vanligt blev det bara cola & vatten för mig.
Det var ju en ny upplevelse och dessutom otroligt skön sån att vakna pigg och inte bakis efter en AW.😅

Ha en skön söndag allihopa så fortsätter vi kämpa och peppa varandra.
Nu väntar strax en långpromenad i det vackra vädret.

Kramar😀👍

Strulan65
Godmorgon och tack för era kommentarer❤️

Nu kommer min första stora test, ville ju ha semester och det fick jag så nu skall umgås med mig själv. Alla frågar vad jag skall göra, men ingen resa utan håller mig i stugan och planen är fixa hemma, skogen och träna.
Lite orolig för längre ledighet har betytt mycket vin hela dagarna och inget blir gjort, men denna gången skall det bli som jag tänkt och skall ta tillvara på min ledighet.

Funderade lite över fb och mina vänner, tycker det svämmar över av vin, öl och drinkglas och de lyckliga livet. Läste någonstans att vi mår dåligt på att vi jämför oss hela tiden, fb och liknande belönar och straffar omgående så belöningssystem får kaos.

Så en liten test blir det nu när jag satt förbud på mig själv och användning av de socialamedierna inte helt, men begränsat iallafall. Lever ju själv så jag får väl visa att jag lever ibland annars tror väl de att jag är död.

Man blir lite knäpp av att låta bli alkohol, hjärnan leker nyvaken och idéer om hur man vill leva växer för varje dag. Det är en härlig känsla och rädslan att förlora den håller Draken tystare och hanterbar.

Så idag väljer jag att vara nykter och önskar er en riktigt fin dag med styrka till era strider// Kram Strulan

Strulan65
Godmorgon

Skall gå på samtal med terapeuten i veckan, hade lyckats förtränga det är ju så jag funkar. Förträng och skjut upp, sen få panik när det börjar närma sig.
Detta kommer jag ju inte undan för arbetsgivaren är inblandad, vilket är bra för annars hade jag aldrig gjort det. Hur kan något som skall vara bra för mig, vara så skrämmande.

Men bara bita ihop och göra det, fast hela min trotsiga 15åring som bor inne i mig slår emot på alla sätt. Måste fråga honom vad sjutton det är som bor i mig, drake och en tonåring som inte vill att någon bestämmer över henne.

Kanske behöver en voodoopräst istället för att driva ut dem, blir ju så trött på mig själv ibland när jag har så svårt att vara rädd om mig själv och hela tiden hålla upp fasaden.

Konstigt humör idag, är som ett aprilväder alla känslor bubblar upp och vet redan nu att idag skall jag och Draken slåss, men om jag så skall låsa in mig i stugan och svälja nyckeln så skall jag reda ut denna striden med.

Kramar och styrka till oss idag, Strulan

Themistokles
Styrka till dig också,

Styrka till dig också, Strulan. Och lycka till hos terapeuten. 🌷

Strulan65
Godmorgon

Ännu en fin morgon, bönderna här på landet börjar hoppas på regn är en konstig vår, inget regn och vintern gick utan snö så nu är det torrt.
Men vi andra glädjs åt en varm påsk med mycket sol.
Dagen igår blev som jag misstänkte väldigt jobbig, många tankar som snurrade runt om livet och alkohol och hur man hamnade här.
Terapeuten är bra, men startar många tankar som skall tumlas runt och sorteras in för att sen ställas undan så jag kan vara här och nu.

Fick frågan igår hur jag tänker om alkohol och från botten av mitt hjärta kunde jag svara att jag vill ha bort det ur mitt liv, men vet inte hur. Att jag är livrädd att jag ser ett mål för att sen gå tillbaka till helvetet igen, det är det som skrämmer mig mest.

Nu låter jag ju deppig, men tvärtom jag mår faktiskt toppen och ser med lite framtidshopp att nu det kommer bli bra.

Så möter denna dag med ett tryggt val för dagen att idag är jag nykter💪
Önskar er en riktigt fin dag med styrka och mod//Kram Strulan

Strulan65
Ny dag och nya val

En fantastisk morgon där skogens alla djur för ett jäkla liv, gillar att gå tidigt för att vara med när skogen vaknar mitt sätt att hämta energi.

Igår gjorde jag något som tyder på att nykterheten gjort mig galen, jag bokade en pt på gymmet 3 gånger skall denna lilla tjej lära tanten träna. Alla som känner mig skulle säga att sådant gör inte Strulan, jag är en mes som spelar säker men har panik på insidan.

Men något händer i min själ, den vill vara med och leva och från den nattsvarta dagen hos företagsläkaren när lusten att leva inte längre fanns är det mil till där jag är nu.

Så rädd att falla att jag försöker göra allt för att inte hamna där, påminner mig om situationer som är så äckliga och svarta att jag vill välja denna vägen. Tar min timme på morgonen i skogen för att resonera med mig själv, försöka förstå och bygga mitt nya jag.

Så idag kramar jag er och livet// Strulan❤️

Strulan65
Poker med Draken

Känns som om jag spelar ett parti kort med Draken, där vi bjuder över varandra Draken med det positiva med alkohol och jag med det negativa.
Efter handlingen i dag blev jag sittande och studera människor som gick in och ut från bolaget, långhelg och strålande sol gör oss törstiga. Funderade över vad som skulle hända om de inte fick köpa, då menar jag de som inte är beroende utan bara vill dricka något gott. Skulle de nöja sig med att låta bli eller skulle de bli som vi fixerade. Knäppa tankar i solen men inget besök på bolaget iallafall// kram Strulan

Frissan
Hej strulan

Och fint att läsa dina tankar här. Idag är vi nog många som kämpar lite extra. Långhelg och sol... mm... som upplagt för att släcka törsten. I mitt liv pågår just nu en tuff utmaning. Själv är jag väldigt motiverad att helt och hållet välja en ny väg i livet vad gäller a-intag. Men möter mycket motstånd från nära håll... och idag kom suget och knackade på med buller och bång. Har inte druckit en droppe på 18 dagar och mår eg hur bra som helst men dagar som denna börjar förhandlingen med sig själv. ”Inte så farligt” ”go känsla” osv. Såg också idag hur folk gick in på systemet, många stod på dörren innan det öppnade. Men jag stod emot och åkte hem. Och när jag går in här och läser dina och andras ord blir man starkare igen. Kram och glad påsk🐣

Strulan65
Godmorgon

Frissan grattis till dina 18 dagar och härligt att du mår bra, men måste vara svårt om du blir motarbetad. Finns det någon anledning till att personen gör så.
Kram Strulan

Crna macka
Hej Strulan

Hej Strulan

Starkt jobbat och glad påsk! Tycker att du gör ett riktigt kanon arbete, matar du inte draken så dör sen så småningom.

Mvh

Strulan65
Tack Crna macka

Tack Crna macka och glad påsk till dig med.
I dag är det sommarvärme, både frukost och lunch ute Draken slår frivolter i ilska över att inte bli matad. Tankar till att hitta något gott att dricka utan alkohol och vill inte ha alkoholfri öl eller vin. Det kommer säkert men just nu programmerar jag om mig, inget vin eller ölglas men kaffekoppen som det funnits massor av vin i fick vara med men nu med kaffe varje gång.

Dagarna går fort och Draken är lugnare, sömnen är fantastisk och jag blir sömnig istället för att stupa i säng. Finns en viss stress eller sug speciellt på eftermiddagen, men just nu är det hanterbart och jag växer en liten bit varje dag.

Så kraft och mod till er så möter vi påsken med styrka💪💪💪//Kram Strulan❤️

Strulan65
Godmorgon

Påskafton och 50 dagar utan alkohol känns fantastisk, visst är det stunder jag bara vill skita i detta men i det stora hela är det bra. Undviker inbjudningar men har inte blivit asocial, utan väljer med förnuft.
Dagen bjuder på sol och värme, gör det lätt för mig och handlar när bolaget har stängt så slipper jag den diskussionen med mig själv.

Man blir ego av att nyktra till, har fördelen att leva själv så mitt ego får växa utan massa gammal skit som skall upp vändas på. Börjar få hopp om att livet kanske kan bli lugnt och att jag hittar mig själv igen.

Så idag tar jag valet att vara nykter, önskar er en fin dag med stryka och mod//kram Strulan❤️

Themistokles
Glad påsk! Och grattis till

Glad påsk! Och grattis till 50 dagar.

Egofixering är nog något vi alla upplever när vi avvänjer oss. Och med rätta. Just nu måste vi fokusera på oss själva och vårt mående. 🌟

Strulan65
Som det kan bli

Det som började som en vanlig dag om än ganska bra, fortsatte med kris i familjen och stresspåslag 100%. Tackar för att detta inte var första veckan, utan jag fått några verktyg till hantera det.

Titta uppifrån, gå iväg och andas en stund, bedöm och handla, sen rid på vågen, anfallet av Draken och kan ni tänka er jag redde ut det💪💪💪
Har kört denna mantran i huvudet, så blev så jäkla glad nu när jag fick testa den.
Blev ingen grill men väl en familj där alla kan sova lugnt i kväll och jag känner mig stark💪

Fick även lära mig att bolaget stänger kl14 och inte kl13, men det hade ju ingen betydelse för jag skulle ju inte ditt ändå. Billigaste påskdrickat på många år 53 kr på ica🙂

Så hoppas att även ni andra har haft en bra dag// kram Strulan

Sidor