Jag är en man på 39 år. Jag gjorde min alkoholdebut vid cirka 16 års ålder. Under ett par år var det lite småfestande. När jag blev 18 var det krogen som gällde tre dagar i veckan.
Sedan dess har jag druckit vad jag tror är ganska mycket. Jag har aldrig ställt till med någonting, förutom gjort bort mig på nån firmafest etc.
Här är ett exempel på en helt normal vecka för mig, från december, då jag memorerade detta:
Mån: Inget
Tis: Inget
Ons: Sitter på jobbet, jättesugen på rödvin. Åker till systemet. Köper en 3 liters box, lika bra så att det inte tar slut.
Dricker lite drygt halva boxen. Blir lite full och lite småjobbig mot frugan. Men glad. Aldrig dum. Och alltid snäll mot barnen. Stannar uppe sent efter att dom andra gått och lagt sig och lyssnar på musik. Vid dessa tillfällen vill man frysa tiden. Allt känns underbart.
Tar 2 treo i förebyggande syfte innan jag somnar på soffan.
Tors: Tar 2 treo på morgonen och kör till jobbet på småvägar där jag aldrig sett nån poliskontroll.
Fre: Sugen igen. Det är ju fredag. Men boxen känns oroväckande lätt. Och om min fru ska ta nåt ur den nu på fredagen så kommer den ju ta slut!
Eftersom det är fredag känns det inte konstigt att köpa en till box. För att min fru inte ska tycka det verkar för mycket att köpa en box till två dagar efter senaste inköpet så kommer jag på den geniala idén att göra en fiskrätt. Till denna måste givetvis vitt vin trakteras. Sagt och gjort. Jag köper en 3 liters box vitt vin. Billigt och starkt. 13.5%.
På fredagen dricker jag upp resterna ur min röda box. Kanske 1 liter. Jag dricker kanske även 1 liter vitt. Tar 2 treo och somnar lycklig på soffan.
Min fru är glad. Hon får köpa och beställa allt möjligt när jag är full. Barnen också. Ta det på Klarna bara! Tjohoo.
Lör: Osugen på alkohol. Går en mil i skogen med hunden. Känner mig inget vidare. Ont lite här och där. Känner mig deppig. Kvällen blir trist och långsam. Känns som att något saknas. Har en lätt ångest för allt möjligt. Det politiska läget, jobbet. Allt.
Sön : Underbara söndag! Då är det dags att laga en söndagsmiddag. Och den vita boxen känns härligt tung i handen. Ikväll blir det långkok på kyckling och till detta måste man ha vitt vin. Skitsamma vilken färg det är på vinet förresten.
När kvällen är slut är boxen tom och jag klipper upp plasten för att ta ur de sista dropparna.
Måndagen efter är jag bakis men tar 2 treo och mår bättre.

Exakt sådär ser en typisk vecka ut för mig. Nu vill jag sluta med detta eftersom jag tror att min övervikt kan bero på drickandet.
Bör man sluta helt eller ska man unna sig lite vin ibland ändå? Just nu vore det underbart gott med 10 glas rött.

melina

Hej mr_x
Jag läser och försöker förstå.
Jag sitter på den andra sidan.
Och det jag kan säga att nånstans blir det mer å mer en vana. Jag har blivit sagt att det inte är så farligt, "bara" 1 el 2.....jo vad jag ser.
Tror på att barnen nånstans far illa, i längden. Fast pappan är check å glad....Men slut dan efter, måste vila. Orkar inget.
Nä inte otrevlig men ofta onykter å full eller trött.

Fortsätt skriv, vi är många som läser men kanske inte alltid skriver. Jag försöker duga in, vad händer och vad är det som gör att man väljer drickat istället för familjen.???

Lundin

Jobbat över, kört direkt hem till killarna & frun. Hinner tända grillen & köra & handla korv& bröd. Sen börjas det! :- Sa jag nåt fel? Gjorde jag nåt fel? Vad e problemet?! Jag vet att jag e en alkis, men det betyder inte att jag e full alltid! Jag e väldigt ledsen att det blivit så här!, det spelar ingen roll om jag är nykter el inte längre. Jag e så fed up så jag bryr mej snart inte! jag känner bara att jag behöver mej själv, förlåt älskling men låt mig bara.vara ett litet tag.

Lundin

Var på läkarstationen & sa till på skarpen, ingenting jag brukar göra jag e rätt lugn av mig, fick träffa en ny läkare, som förstår mitt problem. Satt & grät inne hos läkaren när jag berättade om mitt liv & mitt beroende. Jag känner mig inte beroende! Jag kan sluta dricka när som helst! : Varför vill du då träffa mig säger läkaren: jag e tyst en stund, sen svarar jag tyst, jag e sjuk. :Så bra att du kom till mig då: sa hon, *Det du har gjort nu, genom att komma hit & prata med mig i dag, det betyder att du redan kommit långt på vägen. Mycket snack efter deten jag kände mig som en ny man efter detta. Fick recept på, selincro samt på nalrexon. Provade det första nga veckor. funkade inte. Däremot kan jag rekommendera nalrexon. Mår skitbra, lite trött vissa tider & sover oroligt, men tror det blir bättre. Vet inte hur det funkar, men jag tänker inte på alkohol längre, okej ska inte ljuga! Visst hade de suttit fint med en öl kanske? Men jag tänker inte på det, de e som om det blockerat hjärnan, & jag mår skitbra.

Skönt att du fått hjälp! Och hoppas att du får lite frid, så att ni kan ordna upp livet igen, du och din fru. Skriv av dig här på forumet istället för att ta till a. Känner igen beteendet att använda a för att undvika konflikter.

Ja den svenska sjukvården är ju inte så uppdaterad på alkoholforskning. Vi ligger ca 30 år efter USA som är ledande inom alkoholforskningen. Så tyvärr så kan man mötas av en viss nonchalans ibland. Jag personligen har haft god kontakt med sjukvården när det behövts. Så bra att allt går åt rätt håll. Nykterheten gör att man mår bättre helt enkelt.

Effekt

Hej var börjar man.började dticka vid 13års ålder.nu har ja fyllt 35 år sista halvåret har ja kanske vart nykter 2veckor totalt. Ja har börjat få hjärnspöken när ja.ska.nyktre till tankar låtar fastnar i hjärnan.kan bli tokig på sjuka röster i mitt huvud.ja har även ett cannabis beroende. Rökt sen ja var 17år dagligen.nu förstår tiden n rökar ja kanske max 10dar i veckan tror att min ångst har blivit värre på grund av att ja inte röker.dämparmin ångest.min senaste vecka så här.tor.10starköl.fre morgon börjar dricka vin kl 10'får i mig en hel box.lördag 10öl börja dricka vid 11.+3glas vin.söndag 2st6pack.måndag 6öl+3vin.tisdag morgon vaknar mitt i nätterna dålig sömn 6stfolköl.legat sen dess o skakat .sover en timme vaknar o så har de vart sen dess.ons morgon nu o mår skit.konstigt inlgg o rörit kanske.dysleksi...men n ville bara skriva ur mig.hatar denna alkohol jävel......mvh

Välkommen till forumet. Va bra att du tar steget och beskriver hur du haft det och har det. Det ger oss chansen att ge dig stöd. Låter som du mår riktigt dåligt just nu och skulle behöva få hjälp också inom vården för att kunna ta hand om helheten i din hälsa. Du vill göra en förändring nu. Vad tänker du skulle vara hjälpsamt för dig nu i detta? Funderat på att vända dig och prata med någon inom vården?
Varma hälsningar
Rosette/Alkoholhjälpen

Trummisen

Tjena, jag är ny här och är inne på sjunde dagen utan a. Jag har levt på ett 6pack folkisar varje dag i ca två år + starköl på helgerna.
Jag har inbillat mig att det har vart till en stor hjälp för mig när jag har suttit bakom trumsettet. Det lugnat mig då jag har en fruktansvärd scenskräck.
Nu i veckan när vi har repat har jag svårt att koncentrera mig och det känns som om jag får lära mig att hålla takten igen..
En trummis utan självförtroende är ju sådär.
Nu till sommaren skall vi till Tyskland och spela. Oron är total. Samtidigt vill jag inte att a skall ta över det jag älskar mest dvs spela trummor. Å andra sidan kanske jag inte kan prestera utan a. Och är rädd för att jag får lämna mitt kära band.

Ville bara skriva ner lite av mina tankar.

Nyamål

Nu är jag så redo för förändringen , trött på att smygdricka vin , har oxå tusen ursäkter för att dricka vin . Känner igen mig i många trådar här ,

Sofia

Varmt välkomna till Alkoholhjälpen och forumet här. Det låter som att ni är redo för förändring och att ni har hittat hit i hopp om att få stöd på den nya vägen utan alkohol/med mindre alkohol. Fortsätt gärna att skriva om hur det går! Ett bra sätt att se sin egen utveckling och att göra det lättare för andra att följa och stötta en, är att starta en egen tråd.
Varma hälsningar med hopp om en framtid i linje med dina värderingar.
Sofia, Alkoholhjälpen & Anhörigstödet

Trummisen

Tack Sofia!
Sitter och är allmänt apatisk, iallafall nykter. 8 dagar utan, känns rätt bra.

Jag försöker få mig själv att förstå att jag kan ha kul utan a. Det är svårt. Jag kan känna att det är lika bra att sova så mycket som möjligt, istället för att aktivera mig. Så fort jag hittar på något så tröttnar jag snabbt. Visst, kanske jag är lite deppig också och självdesiplinen måste bli bättre.

Elin35

Jag vill inte döma ut dig, men kanske behöver du det?
Jag gissar på att din familj låter dig komma undan för mkt. Du behöver en spark i röven så du verkligen slutar.
Att du fokuserar på vikten och inte på att du kan förlora körkort och åka dit för rattfylla är ju märkligt.
Eller det faktum att du bryr dig mer om övervikten än om din hälsa, dvs din lever.
Jag anser ju att jag dricker för mycket men jag skulle aldrig ta bilen.
Jag skulle aldrig dricka med barnen i min närhet.
Jag har mina gränser där. Försök bli en person som tänker framåt. Fokusera på din inre hälsa mer än din övervikt. Hur mår levern t ex? Kanske ta ett blodprov och kolla hur levern mår? För det kanske är vad som krävs?