Jag är en man på 39 år. Jag gjorde min alkoholdebut vid cirka 16 års ålder. Under ett par år var det lite småfestande. När jag blev 18 var det krogen som gällde tre dagar i veckan.
Sedan dess har jag druckit vad jag tror är ganska mycket. Jag har aldrig ställt till med någonting, förutom gjort bort mig på nån firmafest etc.
Här är ett exempel på en helt normal vecka för mig, från december, då jag memorerade detta:
Mån: Inget
Tis: Inget
Ons: Sitter på jobbet, jättesugen på rödvin. Åker till systemet. Köper en 3 liters box, lika bra så att det inte tar slut.
Dricker lite drygt halva boxen. Blir lite full och lite småjobbig mot frugan. Men glad. Aldrig dum. Och alltid snäll mot barnen. Stannar uppe sent efter att dom andra gått och lagt sig och lyssnar på musik. Vid dessa tillfällen vill man frysa tiden. Allt känns underbart.
Tar 2 treo i förebyggande syfte innan jag somnar på soffan.
Tors: Tar 2 treo på morgonen och kör till jobbet på småvägar där jag aldrig sett nån poliskontroll.
Fre: Sugen igen. Det är ju fredag. Men boxen känns oroväckande lätt. Och om min fru ska ta nåt ur den nu på fredagen så kommer den ju ta slut!
Eftersom det är fredag känns det inte konstigt att köpa en till box. För att min fru inte ska tycka det verkar för mycket att köpa en box till två dagar efter senaste inköpet så kommer jag på den geniala idén att göra en fiskrätt. Till denna måste givetvis vitt vin trakteras. Sagt och gjort. Jag köper en 3 liters box vitt vin. Billigt och starkt. 13.5%.
På fredagen dricker jag upp resterna ur min röda box. Kanske 1 liter. Jag dricker kanske även 1 liter vitt. Tar 2 treo och somnar lycklig på soffan.
Min fru är glad. Hon får köpa och beställa allt möjligt när jag är full. Barnen också. Ta det på Klarna bara! Tjohoo.
Lör: Osugen på alkohol. Går en mil i skogen med hunden. Känner mig inget vidare. Ont lite här och där. Känner mig deppig. Kvällen blir trist och långsam. Känns som att något saknas. Har en lätt ångest för allt möjligt. Det politiska läget, jobbet. Allt.
Sön : Underbara söndag! Då är det dags att laga en söndagsmiddag. Och den vita boxen känns härligt tung i handen. Ikväll blir det långkok på kyckling och till detta måste man ha vitt vin. Skitsamma vilken färg det är på vinet förresten.
När kvällen är slut är boxen tom och jag klipper upp plasten för att ta ur de sista dropparna.
Måndagen efter är jag bakis men tar 2 treo och mår bättre.
Exakt sådär ser en typisk vecka ut för mig. Nu vill jag sluta med detta eftersom jag tror att min övervikt kan bero på drickandet.
Bör man sluta helt eller ska man unna sig lite vin ibland ändå? Just nu vore det underbart gott med 10 glas rött.