Varit bra dagar, men inser att man sätter sina vanor gillar trocadero zero och så var den slut i butiken ? Var tvungen att skratta åt mig själv, när jag på fullaste allvar tänkte köra till nästa butik.
Men inne i beroende tankar, så fick det bli en annan dricka måste ju vara att man är lite knäpp?
Är just därför jag tvingat bort glaset vid spisen och annat som kan ersätta vinet, för vanan är lika farligt som beroende för mig.
Mycket som händer med mina tankar just nu, funderar mycket hur jag skall lägga upp livet och vad jag vill med resten av det.
För på något sätt vill jag ta hand om livet och göra det på ett sätt som jag vill leva.
Styrka och mod till er// kram Strulan

Känner igen de nyvakna hormonerna? Jag testar nu Femarelle rejuvenate som jag beställt på apotea. Ett naturligt preparat som ska jämna ut hormonobalans. Känner kanske av dem redan. Den här pmsen var inte lika jävlig som föregående månader, (jag är inte lika rasande arg) så jag testar visade. Googla! :)

Vanor... är kanske ofta en flykt? Nåt man tar till för att fly en känsla/uppnå en annan känsla? Det är insiktsfullt att reflektera och skratta åt sig själv. Nu måste jag fundera på vad jag själv gör för vanor/flykt...?? Jag flyr ofta in i böcker, både fakta och romaner. In i en annan känsla. Men hellre böcker än sprit. Oavsett så blev jag påmind om att backa, ta det lugnt, inte fly/jaga en annan känsla. Vara i nuet!
Kram?

Så bra kämpat v dig, fortsatt imponerad av dig och dina tankar. Det låter som du verkligen är på en bra väg. Känner så igen mig i flyktbeteendet. Antar att själva roten är just det, att hitta tryggheten att inte behöva fly eller byta känslor. Men innan man en dag kanske kommer dit är väl vad som helst utom droger o alkohol helt ok ett tag. Trocadero är gott, ska leta efter det idag jag med. All lycka till önskar jag dig

Vanan är livsfarlig, kan man bryta den har man nog vunnit mycket. Själv har jag ätit så mycket Lglutamin sista året att jag till och med tror det hjälp mot det fysiska beroendet. Hinner aldrig få fysisk abstinens, och när jag håller uppe är det inga problem fysiskt förutom trötthet. Men det mentala, de där rutinerna. Jag kan gå ner på stan för att handla mat och komma hem med 6 flaskor vin utan att ens ha tänkt på att de kommit med hem. Kan öppna en flaska för att varva ner kl 17 utan att ens reflektera om jag var sugen, vanan sitter så stenhårt att det har blivit det normala trots att jag inte ens vill dricka. Det har blivit lika normalt att det ska dricka på kvällen som att man ska äta. Faktist helt sjukt hur man fastnar i en rutin, en rutin som inte ens är bra. Förlåt att jag kidnappar din tråd lite, men kännde igen mig så mycket när du skrev om vanan.

Grymt bra jobbat av dig iallafall, jag är en av sina superfans!

Fredag och 74 dagar och det rullar på i vardagen. Tar min stund här varje morgon och hämtar styrka från er och era strider.
Draken ligger och väntar på att jag skall falla, för fällorna finns där men känner att jag har lite koll på när suget skall komma.
Är jag samma människa som satt hos läkaren den där dagen, nej då hade jag gett upp ville inte vara med i den där leken längre.
Nu strider jag varje dag för att komma till ett liv jag vill leva, med små steg tar jag mig dit.
Flyr till gymmet, tar ut stress och frustrationer där innan suget kommer.
För att ligga lite före och ha en plan är viktigt för mig, har blivit som en hobby att verkligen förstå mig själv. Väljer fortfarande med omsorg vad jag vill delta i, kommer kanske alltid att göra så.
Med morgontankar från torpet önskar jag er en fin helg med styrka och mod // kram Strulan❤️

Livet rullar på och det är ett behagligt lugn över dagarna, är väl i ett uppvaknande fortfarande. Det är väl nu man skall försonas med saker i livet som alkoholen varit orsak till för att senare kunna börja bygga sitt liv.
Orsak och verkan, förståelse för mig själv och mina val i livet utan att lägga det i ångestsäcken, bara titta på det och se att så här var det och sen lägga undan det.
Svårt men känner att jag är på väg och att säcken lättar för varje gång jag packar upp något ur den.
Så med lättare steg börjar jag denna veckan och väljer att vara nykter idag// kram Strulan❤️

Det ”hörs” liksom i dina texter att det hänt mycket med dig. Önskar dig en vecka full med lätta steg.

Jo Tackochhej det händer saker med mig och min själ.
Jag har gett mig sjutton på att denna gången skall jag förstå och lära mig hur jag funkar. Kommer med 100 frågor till min terapeut, underbart att kunna bolla med honom.
För alkoholen är en jäkla drake att slåss med, men insett att problemet är ännu större?
Det är vanor, flykt och behovet av kickar mm som gör det hela så svårt.
Så försöker lära mig att leva med denna knasiga kvinna, som är allt eller inget och kastar, rusar in i olika projekt med 1000%
Denna gången tvingar jag mig själv att vårda mig själv, med lika stort engagemang som jag ger andra.
Det är min tur nu att få leva fullt ut.
Kram och styrka till er❤️// Strulan

Ofta som att läsa om sig själv. Så intressant.
Har också insett att det är känslorna man dricker på. För att förstärlka, fly, vila. Så riktiga botemedlet är att lösa känslorna så man inte behöver dricka. Jag kör 12-stegsprogrammet nu och tror det kommer funka bra för mig men funderar på att som du ordna en terapeut också. Alla medel som finns tillgängliga för att hålla draken så långt bort som möjligt. Heja dig, sjukt imponerande att du kommit så långt utan antabus som stödhjul.

Söndagmorgon och det är en mulen rätt grå morgon, men med nynyktra ögon tycker jag den är fantastisk och börjar sakta njuta av det lilla i livet.
Kan inte förklara känslan för någon annan än de som har haft ett beroende,känslan av att hålla på att bli fri, att äntligen få leva igen hela jag håller på att förändras.
Vet att jag är i början av resan, men just idag tänker jag njuta av denna nya kvinnan som jag håller på att skapa.
Håller på mina rutiner läser här varje morgon, tar en stund varje dag till eftertanke och reflektion och det viktigaste när jag stressar upp mig oftast på jobbet att bromsa, andas tänk efter vem äger problemet. För just stress och frustration får min hjärna att kokaöver och med det Draken och flykt.
Någon form av hjärntrötthet har jag och säkert adhd men nu skall livet formas efter det och jag skall hitta verktygen till att hantera det utan flykt.
Men just idag skall jag njuta av att tagit mig enda hit?
Kramar och styrka till er❤️//Strulan

Denna veckan har varit en test flera tillställningar, alldeles för mycket jobb och stress och inte hunnit följa rutiner eller tränat. Känner att jag måste tillbaka till lugnet och rutinerna för att inte väcka draken. Men så jäkla stolt över mig själv att jag inte vacklat i mitt beslut att det är slutdruckit för mig.
Visst far tanken om ett gott vin förbi i huvudet, men känner att det valet finns inte längre.
Så önskar er en fin helg och styrka att välja det som passar er// kram Strulan ?❤️

Tre månader av mitt liv är ju som varit otroligt lärorika och viktiga för resten av livet.
Semestern närmar sig men just nu skrämmer det mig inte, svårt kommer det bli men hoppas att styrkan finns där.
När man nyktrar till ser man allt med andra ögon, ser andras problem med alkoholen.
Vill verkligen inte bli den där tanten som påpekar andras problem och fel.
För vem är jag att säga det, jag som gjort allt det där själv och lite till.
Är jag öppen med mitt egna problem, nej inte ännu och kanske aldrig.
För jag måste jobba med mig som människa, alkoholen är en del men problemet så mycket större.
Allt jag gör blir för mycket eller flykt ifrån något säkert en diagnos på adhd om man frågar expertisen.
Så detta året skall gå till att lära mig lagom i allt, lära mig säga nej och att vara rädd om mig själv.
Fortsätter att lära mig hur jag funkar och bromsa när det börjar gå för fort i livet.
Hoppas ni får en riktigt fin söndag// kram Strulan❤️

Om någon mer säger ta en whisky så blir det bättre, klappar jag till den personen.
Blir mer än kinkig när jag får feber, så nu stänger jag in mig i stugan tills jag blir frisk.
Vill tipsa om en podd som jag lyssnar mycket på Beroendepodden, många bra samtal där.
Så diet denna veckan är isglass och halstabletter.
Hoppas ni har en bra dag// kram Strulan

Ni som blivit avslöjade av er arbetsgivare, hur gick det till? Drack ni på arbetstid, kom kraftigt bakis till jobbet eller hög frånvaro? Jag har aldrig någonsin blivit misstänkt av min arbetsgivare trots stundtals alldeles för hög konsumtion, en del sjukfrånvaro med kort varsel etc. Har ofta tänkt att ”hjälp nu fattar dom” men aldrig- menar självklart inte att jag är duktig på något sätt eller så (om någon skulle missförstå). Bara nyfiken på hur det gick till för er! Styrkekramar

Ångestmoln ingen fara att fråga. Jag fick väl många sjukskrivningar, sen tror jag många arbetsgivare vet men väljer att blunda. För de har rehabiliteringsansvar vilket innebär en del jobb för dem.
I efterhand så är jag tacksam, men just då ville jag dö.
Kram Strulan

Eee

Intressant fråga. Värd en egen tråd. Hur blev du konfronterad Strulan? Om du vill berätta vill säga... Har heller aldrig blivit misstänkt/ifrågasatt trots att jag ”gjort bort mig” ett antal gånger.

Jo jag blev påkommen, blev kallad till företagsläkaren och fick lämna prover. De visade på högt intag av alkohol och fick då skriva på att jag skulle gå till alkoholterapeuten och lämna nya prover om tre månader. Inte så dramatiskt men nu när vi är där, så är jag så glad att det fick mig att vakna.
Sen vet vi väl alla om någon i bekantskapskrets eller på jobbet som ligger i riskzonen.
Tror många arbetsgivare tycker det är obekvämt att ta tag i, vi som har problem tror att ingen vet och går på våra lögner.
Så fortsätter dansen om jag blir frisk från detta, skall jag stötta andra i framtiden att våga söka hjälp.
Ha en fin dag// kram Strulan

Man hinner fundera mycket, när man ligger i sänge och kurerar sig.
Är avundsjuk på de som går på AA, bor på en liten ort och det kommer inte hända att jag går dit.
Här i hålan känner alla varandra, så tänker inte möta grannar och jobbarkompisar ?
Men själva tanken med AA gillar jag och tror att de som lyckas väljer dessa vägar.
Att bli påmind och få se att man inte är ensam med dessa problem. Men just nu tar jag stöd här och lyssnar på beroendepodden när jag behöver påminnas.
Skrämmer mig när jag läser om de som tar ett återfall efter lång tid/ för vet inte om jag skulle orka ta mig tillbaka igen.
Kanske är bra att vara rädd, då kanske jag låter bli.
Så fortsätter att jobba med mig själv och tar ett steg i taget// kram Strulan