Avslöjad, helvete eller änligen

597 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Tackohej
Likheter

Känns som att läsa om sig själv väldigt ofta. Jag lurade mig själv och omgivningen att sömnproblem var min grej. Men precis som du upptäckte jag att de problemen försvann helt när man slutade med alkohol.
All styrka till dig, imponerande starkt.

Strulan65
Tack för era ord ❤️

Får gå kvar hos terapeuten 👏👏lättnad och hopp, han är en viktig kontrollpunkt i mitt liv och jag behöver detta för att inte trilla utan lära mig att leva utan alkohol.
Har alltid trott att jag är svår att förstå när det gäller mitt drickande, men nu när jag ser på det inser jag att jag är enkel. Trött och stress, gör att hjärnan skriker efter alkohol, snabbfix är jag.
Samma gäller alla obehagliga känslor och ilska, ge mig alkohol skriker i mig.
Terapeuten får mig att kunna se och förstå, varför jag reagerar som jag gör och sakta håller jag på att lära mig att sakta ned och titta på det.

Igår var en sådan dag, stress, hunger och en jäkla frustration längtan efter vin var nästan så det gick att ta på det. Argumenten om varför jag skulle skita i detta var som en hagelskur.
Stannade bilen och bara satt där och lät känslorna svalla fram, utan att tänka fick de rulla fram tillslut avstannade de och fick en känsla av lugn.
Känslan fick mig att gråta men av lättnad och att detta fixar du med hjälp och styrka.

Idag möter jag denna dag med mycket mer styrka och önskar er mod, styrka att möta er dag// Kram Strulan❤️

Sofia
Viktiga reflektioner!

Hej Strulan! Vad inspirerande att få följa dig här och ta del av dina reflektioner och kloka insikter! Du har verkligen börjat få koll på vilka faktorer som kan utlösa sug för dig och du arbetar nu målmedvetet med att hantera stress och trötthet på andra sätt än att döva med alkohol. Stort! Bra att ha en terapeut att bolla med. Det låter som att du under gårdagen gjorde ett oerhört bra jobb med att observera de tankar, känslor och impulser som dök upp i den sårbara stunden, utan att agera på dem. Trots att längtan var så stark att den nästan gick att ta på. Det är verkligen styrka.
Allt gott!
Sofia

Barnmorsan
Stort tack för DINA ord! 💕

Är ny här from idag och dundrade in i din tråd. Har nu läst alla inlägg och du skriver så underbart! Din slutord "att du väljer att vara nykter idag" rör mig till tårar. Jag kämpar på med mina demoner och har varit nykter i en vecka idag. Det är så skönt att läsa om att sinnersron kan infinna sig så småningom. Jag ska lägga till din tråd som favorit och fortsätta att följa din resa, förhoppningsvis parallellt med att jag gör min egen.
Tack för dina underbara inlägg och du är fantastisk, du modiga skogstant! ❤️😍
Sror kram!

Strulan65
Godmorgon 69 dagar

69 dagar är ju en blinkning i mitt liv, men mer har hänt mer i mitt huvud och själ än jag kunnat önska mig. Stabilt är för tidigt att säga men en viss plattform börjar ta form börjar ta form, där skall jag bygga mitt nya liv.
Terapeuten ville att jag skulle skriva ned känslan när suget kommer och vad som händer i knopp och kropp, så nu får han säkert en saga om drakar, apor och stormande hav.
Att se allt i bilder, har en fördel men skulle vilja kunna måla det få ned mina bilder på papper, vårat stora träd där vi landar och delar, putsar våra fjädrar för att sen prövar våra vingar igen.

Helg och många av oss kommer kämpa med våra strider, själv tycker jag tiden när bolaget stänger är underbar ett viss form av lugn lägger sig. För mig funkar inte att ersätta mitt vin med alkoholfritt vin, det bara triggar mig och vill inte ha det där jäkla glaset med mig igen.
Så bryter vanor och försöker skapa nya bilder i hjärnan, tycker att det är lite roligt hur vi programmerats till att glaset skall vara med hela tiden.
Vinglaset vid spisen, ölen vid grillen osv sitter så i ryggmärgen att det är ett projekt att få bort dessa, ersätta med ny bilder och vanor.

Så väljer idag att vara nykter, önskar er en fin lördag med mod och styrka// kram Strulan ❤️

Themistokles
Ha en fin lördag, Strulan.

Ha en fin lördag, Strulan.
Jag känner samma med alkoholfritt vin, det triggar. Dessutom är det ju inte gott. 😳

Babar
Godmorgon Strulan!

Skönt att det känns stabilt och nya livet börjar ta form.😘
Mitt nya livsbygge börjar också sätta sig. Får ju verkligen fortsätta med att ta en dag i taget och det har funkat i snart 66 dagar.
Min terapeut gör ett fantastiskt arbete med mig och mina demoner. Går till henne varje måndag men missade nu i måndags och det kändes jättekonstigt.
Men kör vi normalt schema ett gäng veckor framåt. Har känts så skönt att få prata av sig efter helgerna.
Just det med drakarna & demonerna som du så bra beskriver känner jag också emellanåt. Det är som en sämre skräckfilm och jag har ju aldrig gillat såna.
Jag vaknade i morse och helt galet kändes det som jag var bakis! Finns något som heter Torrfylla tydligen och jag har ju för tusan inte varit nära öl eller vin på så många dagar. Nej tack, inga fler såna mardrömmar😈😅
Håller med om att viss lugn infinner sig när glasbanken stänger 15.00 på lördagarna.
Jag kommer inte heller att testa eller köpa alkoholfritt. Känns onödigt att trigga igång ångest och osunt drickande igen. Åtminstone vill eller vågar inte jag riskera att få ett liv i fritt fall igen.

Så därför väljer jag ännu en dag som nykter och välmående.
Jag vill också önska er alla en fin lördag & helg i fajten för ett bra liv.😀😘👍

Kramar Babar

Strulan65
Söndag

Lugnet som finns i kroppen, med kaffekoppen tittande på hundarna som nosar av området runt torpet för att kolla vilka djur som besökt oss i natt. Just den känslan skall jag försöka få fram i min vardag, kunna se andra rusa runt utan att dras med.
Funderat mycket på vin och sockerberoende, har tagit bort sockret så mycket som det går men om jag fuskar verkar det som vinsuget ökar så ser ett visst samband. Någon annan som märkt detta eller är det bara jag som inbillar mig?
En annan bieffekt är att mina hormoner vaknar, vårdat min klimateriehäxa ömt😈😉 äntligen blivit av med pms men nu vaknade hormonerna igen😱 Väldigt konstigt och det vill jag verkligen inte ha tillbaka😱

Men även med pms väljer jag att vara nykter idag, önskar er alla en fin söndag// Kram Strulan❤️

miss lyckad
Grattis till din tid🌸

Det är verkligen din tid och inte berusningens eller skammens..Jag läste delar av din tråd, du jobbar fint och starkt med din nykterhet..Nu har du ju mer redskap än förra gången. Vårt beteende och våra konsekvenser ser olika ut. Den gemensamma faktorn är alkohol, en sinnesförändrande substans som gör oss beroende..Som tur är går det att göra bättre val än vi gjort tidigare..Styrka och kraft till dig..Fortsätt som du gör..Det blir bra💕Kram..

Strulan65
Måndag och ny vecka, med nya

Måndag och ny vecka, med nya möjligheter och val.
Träna på att hantera livet och att ha tråkigt, det är ju det att inte fly som är så svårt.
Känner att jag ibland bara rusar runt, istället för att göra det jag skall/borde göra en ny form av flykt.
Det är dags att leva i vardagen och nuet, inte byta alkohol emot nya flyktvägar.
Är känslan av lycka att vara nykter, som börjar avta och det går inte att rida på den på samma sätt.

Det är nu som jag måste ha en plan och mål som jag håller.
Får ta dagen till att fundera på detta

Önskar er en fin måndag med styrka och mod, i dag väljer jag att vara nykter// kram Strulan❤️

Strulan65
En dag till

Varit bra dagar, men inser att man sätter sina vanor gillar trocadero zero och så var den slut i butiken 😱 Var tvungen att skratta åt mig själv, när jag på fullaste allvar tänkte köra till nästa butik.
Men inne i beroende tankar, så fick det bli en annan dricka måste ju vara att man är lite knäpp😀
Är just därför jag tvingat bort glaset vid spisen och annat som kan ersätta vinet, för vanan är lika farligt som beroende för mig.
Mycket som händer med mina tankar just nu, funderar mycket hur jag skall lägga upp livet och vad jag vill med resten av det.
För på något sätt vill jag ta hand om livet och göra det på ett sätt som jag vill leva.
Styrka och mod till er// kram Strulan

JoYo
Hormoner och vanor..

Känner igen de nyvakna hormonerna🙄 Jag testar nu Femarelle rejuvenate som jag beställt på apotea. Ett naturligt preparat som ska jämna ut hormonobalans. Känner kanske av dem redan. Den här pmsen var inte lika jävlig som föregående månader, (jag är inte lika rasande arg) så jag testar visade. Googla! :)

Vanor... är kanske ofta en flykt? Nåt man tar till för att fly en känsla/uppnå en annan känsla? Det är insiktsfullt att reflektera och skratta åt sig själv. Nu måste jag fundera på vad jag själv gör för vanor/flykt...🤔😁 Jag flyr ofta in i böcker, både fakta och romaner. In i en annan känsla. Men hellre böcker än sprit. Oavsett så blev jag påmind om att backa, ta det lugnt, inte fly/jaga en annan känsla. Vara i nuet!
Kram🌸

Tackohej
Insikter

Så bra kämpat v dig, fortsatt imponerad av dig och dina tankar. Det låter som du verkligen är på en bra väg. Känner så igen mig i flyktbeteendet. Antar att själva roten är just det, att hitta tryggheten att inte behöva fly eller byta känslor. Men innan man en dag kanske kommer dit är väl vad som helst utom droger o alkohol helt ok ett tag. Trocadero är gott, ska leta efter det idag jag med. All lycka till önskar jag dig

nystart
Vana

Vanan är livsfarlig, kan man bryta den har man nog vunnit mycket. Själv har jag ätit så mycket Lglutamin sista året att jag till och med tror det hjälp mot det fysiska beroendet. Hinner aldrig få fysisk abstinens, och när jag håller uppe är det inga problem fysiskt förutom trötthet. Men det mentala, de där rutinerna. Jag kan gå ner på stan för att handla mat och komma hem med 6 flaskor vin utan att ens ha tänkt på att de kommit med hem. Kan öppna en flaska för att varva ner kl 17 utan att ens reflektera om jag var sugen, vanan sitter så stenhårt att det har blivit det normala trots att jag inte ens vill dricka. Det har blivit lika normalt att det ska dricka på kvällen som att man ska äta. Faktist helt sjukt hur man fastnar i en rutin, en rutin som inte ens är bra. Förlåt att jag kidnappar din tråd lite, men kännde igen mig så mycket när du skrev om vanan.

Grymt bra jobbat av dig iallafall, jag är en av sina superfans!

Strulan65
Tack för era tankar och ord❤️

Fredag och 74 dagar och det rullar på i vardagen. Tar min stund här varje morgon och hämtar styrka från er och era strider.
Draken ligger och väntar på att jag skall falla, för fällorna finns där men känner att jag har lite koll på när suget skall komma.
Är jag samma människa som satt hos läkaren den där dagen, nej då hade jag gett upp ville inte vara med i den där leken längre.
Nu strider jag varje dag för att komma till ett liv jag vill leva, med små steg tar jag mig dit.
Flyr till gymmet, tar ut stress och frustrationer där innan suget kommer.
För att ligga lite före och ha en plan är viktigt för mig, har blivit som en hobby att verkligen förstå mig själv. Väljer fortfarande med omsorg vad jag vill delta i, kommer kanske alltid att göra så.
Med morgontankar från torpet önskar jag er en fin helg med styrka och mod // kram Strulan❤️

Themistokles
Ha en fin helg, du också! Så

Ha en fin helg, du också! Så skönt att kunna völja aktiviteter. Inte bara för alkoholens skull, utan för att du är en fri människa med egen vilja.

Strulan65
Måndag och 78 dagar

Livet rullar på och det är ett behagligt lugn över dagarna, är väl i ett uppvaknande fortfarande. Det är väl nu man skall försonas med saker i livet som alkoholen varit orsak till för att senare kunna börja bygga sitt liv.
Orsak och verkan, förståelse för mig själv och mina val i livet utan att lägga det i ångestsäcken, bara titta på det och se att så här var det och sen lägga undan det.
Svårt men känner att jag är på väg och att säcken lättar för varje gång jag packar upp något ur den.
Så med lättare steg börjar jag denna veckan och väljer att vara nykter idag// kram Strulan❤️

Tackohej
Härligt

Det ”hörs” liksom i dina texter att det hänt mycket med dig. Önskar dig en vecka full med lätta steg.

Strulan65
En fin morgon

Jo Tackochhej det händer saker med mig och min själ.
Jag har gett mig sjutton på att denna gången skall jag förstå och lära mig hur jag funkar. Kommer med 100 frågor till min terapeut, underbart att kunna bolla med honom.
För alkoholen är en jäkla drake att slåss med, men insett att problemet är ännu större😱
Det är vanor, flykt och behovet av kickar mm som gör det hela så svårt.
Så försöker lära mig att leva med denna knasiga kvinna, som är allt eller inget och kastar, rusar in i olika projekt med 1000%
Denna gången tvingar jag mig själv att vårda mig själv, med lika stort engagemang som jag ger andra.
Det är min tur nu att få leva fullt ut.
Kram och styrka till er❤️// Strulan

JoYo
Sköna insikter💕

Vi får kasta oss in, 1000% engagemang i att stanna i lugnet, nuet och vårda oss! Kramar🌸🌞

Tackohej
Heja

Ofta som att läsa om sig själv. Så intressant.
Har också insett att det är känslorna man dricker på. För att förstärlka, fly, vila. Så riktiga botemedlet är att lösa känslorna så man inte behöver dricka. Jag kör 12-stegsprogrammet nu och tror det kommer funka bra för mig men funderar på att som du ordna en terapeut också. Alla medel som finns tillgängliga för att hålla draken så långt bort som möjligt. Heja dig, sjukt imponerande att du kommit så långt utan antabus som stödhjul.

Strulan65
Tack JoYo och Tackochhej för era ord❤️

Söndagmorgon och det är en mulen rätt grå morgon, men med nynyktra ögon tycker jag den är fantastisk och börjar sakta njuta av det lilla i livet.
Kan inte förklara känslan för någon annan än de som har haft ett beroende,känslan av att hålla på att bli fri, att äntligen få leva igen hela jag håller på att förändras.
Vet att jag är i början av resan, men just idag tänker jag njuta av denna nya kvinnan som jag håller på att skapa.
Håller på mina rutiner läser här varje morgon, tar en stund varje dag till eftertanke och reflektion och det viktigaste när jag stressar upp mig oftast på jobbet att bromsa, andas tänk efter vem äger problemet. För just stress och frustration får min hjärna att kokaöver och med det Draken och flykt.
Någon form av hjärntrötthet har jag och säkert adhd men nu skall livet formas efter det och jag skall hitta verktygen till att hantera det utan flykt.
Men just idag skall jag njuta av att tagit mig enda hit💪
Kramar och styrka till er❤️//Strulan

Strulan65
Testvecka

Denna veckan har varit en test flera tillställningar, alldeles för mycket jobb och stress och inte hunnit följa rutiner eller tränat. Känner att jag måste tillbaka till lugnet och rutinerna för att inte väcka draken. Men så jäkla stolt över mig själv att jag inte vacklat i mitt beslut att det är slutdruckit för mig.
Visst far tanken om ett gott vin förbi i huvudet, men känner att det valet finns inte längre.
Så önskar er en fin helg och styrka att välja det som passar er// kram Strulan 💪❤️

Strulan65
Söndag 92 dagar

Tre månader av mitt liv är ju som varit otroligt lärorika och viktiga för resten av livet.
Semestern närmar sig men just nu skrämmer det mig inte, svårt kommer det bli men hoppas att styrkan finns där.
När man nyktrar till ser man allt med andra ögon, ser andras problem med alkoholen.
Vill verkligen inte bli den där tanten som påpekar andras problem och fel.
För vem är jag att säga det, jag som gjort allt det där själv och lite till.
Är jag öppen med mitt egna problem, nej inte ännu och kanske aldrig.
För jag måste jobba med mig som människa, alkoholen är en del men problemet så mycket större.
Allt jag gör blir för mycket eller flykt ifrån något säkert en diagnos på adhd om man frågar expertisen.
Så detta året skall gå till att lära mig lagom i allt, lära mig säga nej och att vara rädd om mig själv.
Fortsätter att lära mig hur jag funkar och bromsa när det börjar gå för fort i livet.
Hoppas ni får en riktigt fin söndag// kram Strulan❤️

Strulan65
Förkylning från helvetet

Om någon mer säger ta en whisky så blir det bättre, klappar jag till den personen.
Blir mer än kinkig när jag får feber, så nu stänger jag in mig i stugan tills jag blir frisk.
Vill tipsa om en podd som jag lyssnar mycket på Beroendepodden, många bra samtal där.
Så diet denna veckan är isglass och halstabletter.
Hoppas ni har en bra dag// kram Strulan

Ångestmoln
Ni som blivit avslöjade av er

Ni som blivit avslöjade av er arbetsgivare, hur gick det till? Drack ni på arbetstid, kom kraftigt bakis till jobbet eller hög frånvaro? Jag har aldrig någonsin blivit misstänkt av min arbetsgivare trots stundtals alldeles för hög konsumtion, en del sjukfrånvaro med kort varsel etc. Har ofta tänkt att ”hjälp nu fattar dom” men aldrig- menar självklart inte att jag är duktig på något sätt eller så (om någon skulle missförstå). Bara nyfiken på hur det gick till för er! Styrkekramar

Strulan65
Ångestmoln ingen fara att

Ångestmoln ingen fara att fråga. Jag fick väl många sjukskrivningar, sen tror jag många arbetsgivare vet men väljer att blunda. För de har rehabiliteringsansvar vilket innebär en del jobb för dem.
I efterhand så är jag tacksam, men just då ville jag dö.
Kram Strulan

Eee
Intressant fråga. Värd en

Intressant fråga. Värd en egen tråd. Hur blev du konfronterad Strulan? Om du vill berätta vill säga... Har heller aldrig blivit misstänkt/ifrågasatt trots att jag ”gjort bort mig” ett antal gånger.

Strulan65
Företagsläkare

Jo jag blev påkommen, blev kallad till företagsläkaren och fick lämna prover. De visade på högt intag av alkohol och fick då skriva på att jag skulle gå till alkoholterapeuten och lämna nya prover om tre månader. Inte så dramatiskt men nu när vi är där, så är jag så glad att det fick mig att vakna.
Sen vet vi väl alla om någon i bekantskapskrets eller på jobbet som ligger i riskzonen.
Tror många arbetsgivare tycker det är obekvämt att ta tag i, vi som har problem tror att ingen vet och går på våra lögner.
Så fortsätter dansen om jag blir frisk från detta, skall jag stötta andra i framtiden att våga söka hjälp.
Ha en fin dag// kram Strulan

Strulan65
Funderingar

Man hinner fundera mycket, när man ligger i sänge och kurerar sig.
Är avundsjuk på de som går på AA, bor på en liten ort och det kommer inte hända att jag går dit.
Här i hålan känner alla varandra, så tänker inte möta grannar och jobbarkompisar 😱
Men själva tanken med AA gillar jag och tror att de som lyckas väljer dessa vägar.
Att bli påmind och få se att man inte är ensam med dessa problem. Men just nu tar jag stöd här och lyssnar på beroendepodden när jag behöver påminnas.
Skrämmer mig när jag läser om de som tar ett återfall efter lång tid/ för vet inte om jag skulle orka ta mig tillbaka igen.
Kanske är bra att vara rädd, då kanske jag låter bli.
Så fortsätter att jobba med mig själv och tar ett steg i taget// kram Strulan

Sidor