Har bestämt mig för att försöka sluta att dricka helt. Det här går inte. Trots löften om att inte dricka i fredags besökte jag bolaget och köpte vin. Jag fyllde på lagret med whisky i lördags. Nu lagar jag en god gryta på vildsvinsfilé. Naturligtvis med ett glas i handen. Jag åker till kliniken imorgon bitti och erkänner: jag och alkohol fungerar inte längre. Jag blir helvit. Och sörjer det. Men det här går inte längre. Fy fan, för det mesta. ?? Men jag kommer åter. Starkare. Bättre. Nyktrare.

anonym24773

Om du inte har läst den redan...
Läs: skål ta mig fan av Torbjörn Åberg.
Den var mycket bra och insiktsfull !

Jodå, jag har läst den. Liksom Jag som var så rolig att dricka vin med och Njutningsparadoxen. Alla är läsvärda. Och tänkvärda. Men jag behöver nog göra mina egna val och mina egna fel. Jag älskar alkohol lika mycket som jag hatar det.

anonym24773

Jag gick igenom en liknande resa med val och egna fel förra året...
Dvs jag var totalt nykter i 3 mån i början av året (antabus) sen sluta jag
och det väl bra inledningsvis sen blev det värre mot slutet av året.
Och då tog jag beslut igen, det räcker nu så ja börja på nytt igen i november
och nu är ja uppe i över 6 mån. ?
Lycka till imorgon på ”kliniken”

Kanske blir en lättnad också, slippa experimentera och känna sig misslyckad när det inte går.
Jag ser det som lättare att föra ett riktigt krig och insett att jag inte skall dricka alkohol. Många svåra stunder men också en lättnad. Lycka till i morgon, kram Strulan

Har läst din tråd, och tycker du gör rätt i att ställa in dig på total nykterhet. Att försöka dricka under kontrollerade former fungerar en tid men förr eller senare så trillar man dit i ett destruktivt drickande. Håller tummarna för dig, och för mig, och för alla andra här som kämpar.

Dag två efter alkoholhelgen. Känner mig fortfarande lite hjärnslö. Så vill jag inte känna mig mer. På den positiva sidan finns dock ännu ett kilo mindre på vågen. Jag väger nästan 10 kg mindre idag än den 3 mars, då jag slutade att slentriansupa. Nu är mitt fokus på att sluta att dricka helt och hållet. Och på att stå emot fredagarnas vinmys, och att börja se fram emot helgmorgnarna utan bakfylla igen. Och på att hitta motivationen. Men fan vet hur det kommer att gå.
Nu blir det ett besök på gymmet, sedan jobbet. Ikväll möjligen en fisketur. Och apropå fiske, på torsdag är det ju dags för vallgravsmetet här i Göteborg. En av vårens höjdpunkter. Då skall jag inte komma bakfull. ??

Hej! Nya beslut, nya möjligheter! Och så har du fisket att se fram emot och fiska är roligt.

Ja. Du har bestämt dig för att sluta dricka helt. Verkar som att det slutar så för många. Även om jag inte har kommit dit ännu, så verkar det ju vara det enklaste valet.

Jag önskar dig en fin dag och att kvällens fiske (om det blir nåt), ska ge dig glädje och en stunds ro. Gymma gör du redan och det är samma för mig; Avkoppling i skog och mark och att kroppen får anstränga sig ibland är bra och ger lite vila för den som strävar mot ett mål.

Blev förvånad över mitt B-Pethvärde, 0,03. Det är ju en indikation på liten eller ingen alkoholkonsumtion. Jag drack en del vin och whisky på Valborg, tog provet 16 dagar senare. Men trots utmärkta värden på alla prover erkände jag idag för sköterskan att jag drack i helgen. Och att jag behöver hjälp med att fundera kring framtiden. Jag är så tacksam för beroendevården i Göteborg. ?

Hej Denlillamänniskan! Ja, det är superviktigt att finna avkoppling på annat sätt än med alkohol. Och ändå, i mitt liv, i mina tankar, är det alkohol som enklast och snabbast ger mest avkoppling. I alla fall för stunden. Det är jobbigt att känna så. Gym, fiske, familj, jobb, allt är bra. Men ändå finns tankarna på frid hos en röd vätska i en grön flaska.

Fortsätter att vara nykter. Fiskade havsöring ute på Särö igår kväll. Kallt och blåsigt. Metade i vallgraven inne i Göteborg idag. Svinkallt och regn. Man känner att man lever. Och jag gillar fiske... Men... Det kan inte ersätta vinet och sällskapslivet. Det blir en lång kamp. Kanske livslång.