Jag lyckas hålla mig nykter en tid, sedan trots att jag livat mig själv och andra att aldrig mer dricka (och menar det) så liksom lurar jag mig själv, får för mig att jag kan hantera det och minsann har rätt till att dricka om jag vill. Det går bra ett tag, sedan tar ångesten över och det spårar ur med alkoholen... minnesluckor, sårar den som står mig närmast.

Jag vill liksom bara fly från mina känslor, är en oerhört känslig person som tar in så mycket liksom, till slut orkar jag inte hantera der och då dricker jag.

Har lyckats vara nykter 3 månader drygt innan, sedan kom alkoholen sakta tillbaka i mitt liv. Nu står jag här 2 dagar som nykter, vill lyckas med minst 100 dagar, helst för alltid. Är så oerhört rädd för att misslyckas bara.

Jag är så imponerad av er alla som kämpar och känner igen mig i så mycket ❤️

Att det går fint att hålla sig nykter... och så tänker man att man kanske bara inbillade sig att alkoholen var ett problem... Man testar litet, och det går bra ett tag. Sedan smyger sig gamla mönster på en, och så inser man igen att alkoholen ÄR ett problem. Undrar hur många gånger man ska dansa den dansen... Nåja, varje insikt måste ju leda oss vidare mot klarhet, eller hur? Kämpa på!

Jag försöker att inte se det hela som misslyckanden, utan mer nödvändiga uppvaknanden... Utan dem skulle vi inte gå framåt i vår självinsikt. Jag har tex insett att det inte bara handlar om att sluta dricka vin, utan det är mycket jag behöver jobba med gällande mig själv om jag på riktigt ska få ordning på mitt ”sug” efter bedövning och ro i själen. Och nu är jag redo att gå igenom den processen. Det var jag inte för ett år sedan, även om jag slutade dricka. Eftersom jag valde (japp, helt medvetet valde med avtrubbningen som mål) att börja igen så har insikten värkt fram. Det räcker inte att avstå vinet.

anonym23942

Har levt som medberoende. Sen successivt blivit risk/missbrukare själv. En extremt jobbig process. Som aldrig tar slut känns det som. Får väl acceptera att livet är så här. Vad jag menar med att du har rätt är att: det tar ett bra tag att komma underfund med anledningen till att en dricker på ett ohälsosamt sätt. Att våga möta anledningen är inte jättelätt. Det blir upp o ner. Och upp o ner. Huvudsaken är att en försöker. Ser problemet [det är inte alla som gör, kan inte] vågar ta itu med det. Bit för bit. Och fortsatt vågar möta det. Lite till. Och lite till. Oavsett bakslag. Nederlag. Fortsätt. Fortsatt framgång oavsett bakslag. Det går framåt! ❤️
Det är viktigast! Faktiskt. ❤️

Det är dag 4 idag! Känns inte svårt att avstå än, men jag har inte varit i någon av mina typiska risksituationer ännu. Är så ledsen för mitt förhållande hänger på en skör tråd pga mitt osunda förhållande till alkohol. Vill verkligen vara nykter för alltid och jag är så livrädd för att jag ska sumpa det IGEN! Ska gå till AA på fredag, har varit där några gånger och det har känts ok, det blir verkligt liksom att man har ett problem. Men jag litar inte på mig själv alls även om der känns hanterbart. Har inte något fysiskt beroende men det känns som att alkoholen har haft över mitt liv, tänker konstant på det- antingen hur bra det känns att inte dricka också att det går bra, alternativt att jag börjar fundera på om jag ska ”unna mig” alkohol. Allt som är trevligt och mysigt är så förknippat med alkohol, så hemskt egentligen. Ska försökta hitta någon aktivitet att ägna mig åt så jag får tankarna på annat, yogar och promenerar en del men det räcker inte. Ska försökta börja springa ock läsa böcker också. Vill vara närvarande men det känns som att det blir övermäktigt efter ett tag, som att min hjärna behöver en time out genom att dricka. Har så svårt att hantera mina svängande känslolägen, mode positiva och negativa känslor blir liksom övermäktiga.

Får inte så många svar vilket är lite tråkigt, men det kanske kommer! Jag skriver på i tråden som lite av en dagbok tänkte jag. Idag är dag 5 som nykter, börjar känna ett litet sug efter vin men vet att det inte kommer bli idag, ingen risksituation idag! Suget beror nog på att det är soligt och varmt ute...

Grattis till dina dagar, starkt jobbat akutfasen avtar??
Svaren kommer, men jag ser det som du som en dagbok. Vill inte ha ett fb som matar belöningssystemet för vare likes.
För läser gör vi nog alla, men svarar ganska dåligt.
Så ha en fin dag// Kram Strulan

Tänker också som ni att forumet kan användas som nån form av dagbok, där jag kan gå in och bli påmind om varför man första gången sökte sig hit. Att när man behöver påminna sig, eller söka tröst, inse att man inte är ensam osv då är forumet fint.
Får lite ont i magen när man läser alla inlägg som läggs ut som ett rop på hjälp. Någon tar mod till sig och skriver och ingen svarar. Har varit här på forumet i många år, under flera alias och var i början ledsen om responsen uteblev och blev ledsen över andra som heller inte får svar. Nu skriver jag bara för min skull och om nån kommenterar är det bara en extra bonus. Kommenterar ibland andra men känner ingen plikt längre.

till dina nyktra dagar!
Bra jobbat! Firade 2 veckor igår!
Känner mig som en ny människa.
Suget kommer inte lika ofta och inte lika starkt längre.
Kämpa på!

Sluta

Grattis till dina 5 dagar! Bra jobbat! ?
Jag är också på min femte dag idag! Börjar kännas bra efter all ångest ?
Hoppas du också känner dig starkt och fortsätter den vägen!
Jag läser också alla inlägg för att hitta ork och inspiration men svarar inte på alla ?bra jobbat!!! ???

Det känns verkligen som att hjärnan behöver en time out, och det är då man tar till alkohol. Men min hjärna verkar ha kommit på sätt att hålla igång trots promille numer. Då kan man lika gärna skippa alkoholen. Det gäller bara att komma ihåg det också :P Ha en fin kväll och nationaldag!

Tror vissa är lite i sin egen ”bubbla” iom problemet kanske? Och det är många trådar. Ibland känner jag själv att jag i princip svarar samma saker i olika trådar och det börjar bli svårt att komma med nått nytt. Då hoppar jag att skriva. Skulle hur som helst inte ta svarsbrist som att ingen läser eller personligt på något sätt.
Känner i alla fall igen mig i att dricka för att döva för många känslor och antagligen en monkeybrain (även om jag aldrig brytt mig om att kolla vad det betyder, så känns ordet rätt) Men hur som helst är det ju ingen som helst lösning. Men det är lätt, och sen blir det en bra lösning och till sist en vana. Jag försöker (med blandat resultat) att kontrollera mitt överflöd. Men det finns mycket kvar att testa och att dricka gör ju även känslorna ännu svårare att kontrollera. Med alkohol blir det ju långsamt värre hela tiden även om det känns bättre för stunden. Dagen efter ibland känner man ju, även om man suttit på soffan, att man nästan vill krypa ur skinnet och krypa in under soffan. Sen ligger det kvar betydligt fler dagar i form av ökad känslighet och nedstämdhet.
Så du är ju på rätt väg om du vill få bukt med det på riktigt.

Dag 14 idag! Länge sedan jag höll uppe helt i 14 dagar! Känner inget sug men är orolig för att det ska komma och jag är verkligen rädd för mig själv. Har inte stött på några riskfyllda situationer än, förutom att jag varit bortrest på semester! Drack ingenting på resan trots all god mat, värmen etc. Känns så bra! Är så tacksam att jag kommit så här pass ”långt”. Haf hittills bara umgåtts med personer som känner till mitt problem och stöttar mig i att avstå. Känns lite jobbigt och nervöst när jag kommer att behöva hamna i sociala situationer där jag måste tacka nej. Är så rädd för att bli ifrågasatt eller att folk höjer på ögonbrynen om jag inte tar ett glas. Är till och med rädd för att de ska ta illa upp. Några tips? ?

Gunga på det rosa molnet, dvs njut av att du inte har något sug och passa på att lägga en plan om det kommer. Sen tror jag inte så många bryr sig om man dricker, men gör en plan i huvudet vad du vill svara så du känner dig säker. Programmet här på AH är en väldigt bra hjälp för att kunna förbereda sig.
Starkt att klara semestern ???kram Strulan

Gunga på det rosa molnet, dvs njut av att du inte har något sug och passa på att lägga en plan om det kommer. Sen tror jag inte så många bryr sig om man dricker, men gör en plan i huvudet vad du vill svara så du känner dig säker. Programmet här på AH är en väldigt bra hjälp för att kunna förbereda sig.
Starkt att klara semestern ???kram Strulan

14 dagar under bältet hjälper både självförtroendet och självkänslan :) Vi är på samma dag :) Jag är nyss hemkommen från fest och hade inga problem med att tacka nej till alkohol eftersom jag körde bil. Men några vänner planerade en tjejträff längre fram och funderade var vi skulle hålla den, så att jag skulle slippa köra och kunna dricka. De vet ju att jag gillar mitt vin. Jag sa bara rätt upp och ner som det är, att jag kan gärna köra för jag dricker inte alkohol alls längre. De såg ut som frågetecken, så jag bara förklarade förenklat att jag har slutat dricka helt för att kunna vara säker på att aldrig bli alkoholist. Fint så. Ingen ifrågasatte.

Tack för alla fina ord! Känner äntligen att jag är en liten bit på vägen! Hade räknat fel på dagarna ser jag nu, för det är dag 17 idag om jag klarar hela dagen! Känner en liten oro inför imorgon, är en ledig dag mitt i veckan och en typisk dag för mig att ”unna mig” vin. Fösöker komma igång lite smått med träning för att få tankarna på annat. Sprang en kortare runda igår för första gången på länge. Vet inte om jag är nykter enbart av rädsla för att min sambo ska lämna mig annars eller för att jag verkligen vill det själv, vilket är lite skrämmande. Som tur är känner jag tydligt av fördelarna med att vara nykter, piggare och mindre ångest framförallt. Känns som att jag skulle slås helt ut balans om jag fick för mig att dricka några glas nu, så jag gör inte det. Försöker ta en dag o taget och inte tänka så långt framåt

Idag är det dag 20! Har knappt aldrig klarat så här länge helnykter innan, vet knappt vad som är annorlunda den här gången! Är fortfarande livrädd och har ännu inte börjat tänka att”det inte är så farligt” etc. Tanken på vin gör mig till och med lite lätt illamående. Tiden har gått snabbare än jag trott.