anonym25997

Tack!

Hur har dina nära och kära tagit att du inte dricker längre? Stöttar de dig eller gör du allt detta själv utan att berätta för folk? Kan man göra det själv utan att göra en stor grej av det och erkänna inför alla att man har ett problem?

Sista passet innan semestern, fem veckor av bara sommar. Lite skrämmande kommet jag fixa detta, men rustat mig väl mentalt.
Elin123 nej jag har inte berättat för många, men tror det är fel. Vill ju skrika ut, ser ni att jag lyckats hålla över 100 dagar.
Hur tacklar jag det om någon frågar, säger att det blivit för mycket och nu får det vara bra.
Jag tror man skall ha så mycket stöd som möjligt och skaffa den hjälpen man behöver.
Men jag valde denna vägen, drack själv och nu blir jag nykter själv, men tar den hjälp jag behöver.
Hämtat kraften för dagen och skall vara nykter vad som än händer idag// kram Strulan

... till 100 dagar också. Måste kännas väldigt skönt och rent i kropp och själ. Jag förstår känslan av att lyckas. Själv känns det som att; väck mig efter 14 dagar och jag kan fortsätta själv. Man kanske inte ska inleda sin vita period i sommartid men just nu är det så för mig. Inte en sommar igen att släpa runt sig själv i en trött, vinplufsig kropp!

Du ger iaf mig hopp och inspiration, som jag skrev i mitt inlägg. Bättre läsa här än boken
!!Ha en fin helg!

Du beskriver så väl varför du druckit, och hur tillvänjningen sett ut. Jag hade kunnat skriva det själv, men nu slapp jag tänka när du gjorde det så bra ;) Precis så är det! Jag har börjat hantera jobbet med tanken ”Vems ansvar är det?” Förvånande ofta, nästan varje gång tom, är svaret inte Glasögon-Smurfens. Det som försvårar att även agera enligt den tanken är att vårt jobb handlar om människor i beroendeställning... Men jag försöker härda och avgränsa mig. Det mildrar iaf tankerallyt i hjärnan, och även längtan efter ruset.

Kommit in i semesterlunken, konstigt nog håller sig Draken sig fortfarande borta.
Skrattade lite när jag gick av i fredags, det var inte vin jag längtade efter utan glass i stora lass ? Men den lasten skall jag ha kvar, älskar verkligen glass.
Min vän väljer en farlig man att älska, oroar mig för henne men sagt vad jag tycker och att jag finns för henne om det behövs.
Känner att min oro är hanterbar och jag kan inte göra mer.
Så semesterplanerna ändras lite, men det kommer bli en bra semester ändå.
Jobbar med de första stegen, vilket jag inte riktigt kommer överens med.
Så fått modifierat om lite så det passar mig, kraft och mod blir mina ord, svårt för maktlöshet.
För mod behövs för att våga göra en sådan här stor förändring, kraften hämtar jag från naturen.
Skall senare lägga till lugnet, men där är jag inte ännu.
Så kraft och mod till er// kram Strulan

Första riktiga semesterdagen inleddes med att väcka djuren i skogen, kraften som finns där när dagen börjar är enorm. Nu en kaffe och lycka att läsa Berras reflektioner som ger styrka att vilja gå framåt.
Lugnet får komma från träning och solen idag och modet får komma av dessa tre stenar kraften, styrkan och lugnet.
Så vad som än händer idag har jag modet att vara nykter idag// kram Strulan

I går lämnade jag nya prover hos företagsläkaren, borde ju kännas toppen men se det gjorde det inte. Istället poppade Draken upp med ett vrål, nu du tjejen kan vi festa om, 3 månader kvar tills nästa test, det kommer inte märkas alls.
Säger att det gjorde jag inte, men diskussionen som pågick i mitt huvud skulle ge mig en plats på vilket dårhus som helst. Är glad att jag ändå mitt i galenskapen är en klok kvinna, men blir så arg på att det bor en fjortis inne i mig som jag måste ha dessa diskussioner med.

Det som är bra är att jag blir påmind om hur skört mitt beslut är och att det kommer dagar när viljan vacklar. Så nu närmar sig midsommar och helgen som låter alla bli så fulla de vill snapsa och sjunga, dansa runt stången, en jäkla massa lekar och alkoholen skall flöda.
Jag tänker måla köksmöbler, dricka trocadero zero och äta något riktigt gott att ha en plan är så viktigt för mig, för tänker då inte falla denna midsommar iallafall.

Så nu väljer jag att vara nykter idag vad som än händer, styrka och mod till er// kram Strulan❤️

Har träffat en yogalärare som är fantastisk på att lära ut inre lugn. Tror jag älskar denna kvinna, efter en timme med henne är jag mentalt helt lugn och min kropp är behagligt trött.
Fick ett samtal med henne efter lektionen och vi pratade om livet. Helt naturligt berättade jag för henne att jag är alkoholist, men att jag börjat min resa. Hon är den första människan där jag kunde använda ordet alkoholist om mig själv..
Ännu ett steg för mig och en lättnad att kunna säga som det är.
Tackar för mitt val idag att vara nykter vad som än händer idag.
Somnar nöjd och lugn idag/ styrka och mod till er//kram Strulan

Min terapeut och jag hamnat i en intressant diskussion, om vad som är sjukdomen. Har ju som sagt svårt för orden att jag är maktlös och skall vända mig till en högre kraft.
Jag menar att har jag väl fått diagnosen alkoholist är det mitt ansvar att leva efter det, ta hjälp för det. Men att sjukdomen är att jag är en beroende människa och kan snabbt byta beroende som då kommer ta över mitt liv. Så insatsen måste vara att jag får hjälp där, inte byta från alkohol till gymmet, arbete eller hemska tanke golf.
Jobbar med de 12 stegen och tycker de ett fantastisk redskap och stöd, men vill fortfarande vara ansvarig för mina val och inte vara maktlös.
Tro nu inte att jag dömmer någon som faller vet att jag är bara ett glas bort från det svarta hålet.
Men om/när det händer är det ett val jag gjort och får ta konsekvenserna av det och börja om igen.
Snurriga tankar som måste ut// kram Strulan

Gått en runda i skogen en runda i skogen och lyssnat på Andreas Haglund som är grundare till appen Cairy. Samtalet finns på beroendepodden och där finns så många bra samtal att lyssna på och hämta styrka ifrån. Ett tips kanske att lyssna på inför helgen. Vill även tipsa om appen Cairy som kan vara ett stöd och möta andra med problem.
Gäller att man hittar sin väg till styrka och mod för resan är lång.
Hoppas ni får en fin dag med styrka och mod// kram Strulan

Hoppas att ni har kraft och mod att följa den plan ni har är vilken den än är, för alla har vi olika planer men målet är det samma att få må bra.
Mina dagar rullar på och börjar känna mig bekväm med nykterhet, att slippa ångesten och ha Draken flåsande i nacken hela tiden har börjat forma en ny människa.
Sakta börjar min självbild att ändras, känslor vaknar och nyfikenheten på livet återvänder och med det kommer livslusten tillbaka, otroligt att allt detta kan hända på så kort tid det är bara 111 dagar sedan jag inte ville mer.
Så i dag är jag tacksam för att jag är nykter, nära och kära mår bra och att jag har modet att vara nykter idag vad som än händer❤️//kram Strulan

Exakt så! Fastän jag bara har varit utan a i några dagar känner jag så väl igen det du skriver om att börja känna sig bekväm med nykterheten och att livslusten kommer tillbaka. Trevlig midsommar! Kram!

Känner igen din beskrivning av hur livslust och nyfikenhet vaknar när man slutar bedöva med vin. Det i sig är värt att hålla i nykterheten :) Mitt bekymmer är nog att jag får alldeles för stor livslust, blir nyfiken på alldeles för mycket samtidigt och blir alldeles för aktiv... som en skogstokig duracellkanin på rocket fuel. Då behöver jag bromshjälp. Och det är väl det syftet alkoholen har tjänat, tills den tagit över och avaktiverat mig fullständigt. Dålig broms. Hur hittar man en bättre? För jag behöver verkligen en...

Tror att vi är sådana människor ger allt och tar slut. Har skrivit det innan att man måste jobba med hela sig själv, lära sig att säga nej och vårda sig själv på samma sätt som vi gör med andra.
Finns säkert någon diagnos på det, men jag tänker på det mer som personlighet och driv för det låter bättre i mitt huvud.
Men kan säga efter denna nyktra tid, så har jag det mycket lättare att sortera ut. Även tackat nej till saker som är roliga bara för jag vet att jag måste bromsa och välja med omsorg.
Kram Strulan

När jag slutar dricka aktiveras hjärnan och går på högvarv, klurar ut massor med planer på allt jag vill göra. Sen blir allt skjutet i sank för att den andra hälften inte håller med, tycker det är för överambisiöst och att hon helt enkelt inte vill ändra något i vardagsrutinen. Så sitter man där med massor med planer och energi som kapsejsat, då finns bara en utväg och så är man tillbaka till ruta ett med bedövning. Sorry att jag hoppat in i din tråd.