Du får gärna hoppa in i min tråd Nystart?
Tror vi är jäkligt jobbiga människor, först dricker vi sen uppehåll och då skall omgivningen hänga med i 100 knyck. Fast det är ju bara vi som ändrar förutsättningarna och spelregler utan hänsyn till de runt oss.
Jag måste jobba med att inte vara lika ego som nykter som jag var när jag drack, för är lika jobbig i båda fallen.
Hoppas så att ni alla fick en fin midsommarafton// kram Strulan

Det är för att skona äkta hälften man måste sprida ut den här duracellenergin på kompisar, ungarna, jobb, egna aktiviteter, hobbies i sällskap... Det finns aaaaalldeles för många möjligheter att vara överenergisk. När alla hjul snurrar alldeles för fort och ingen tid lagts åt sidan till återhämtning blir allt plötsligt överväldigande...

Komma i kontakt med sina känslor, skrämmande men säkert nyttigt.
Idag är en sådan dag, börjar gråta för inget. Känner mig inte ledsen, snarare stolt men lika väl gråter jag. Sitter vid sjön och låter tårarna trilla och det känns skönt. Känner inte igen mig själv och det finns säkert någon mening med det med.
Kanske själen som vaknar och min beroende person som får en chock, vet inte riktigt vad jag skall göra av alla dessa känslor som vaknar.
Men får väl sitta här tills detta släpper och jag kan vandra hem igen.
Men vad som än händer idag så skall jag vara nykter idag// kram Strulan❤️

Midsommarhelgen börjar närmar sig slutet och står lite rakare, stoltare efter ha klarat även denna helg.
Min stund på morgonen är så viktig för hur dagen blir, att ta stunden för att ladda kraften och modet för att ta dagen val.
Har börjat lyssna på olika poddar, ger sådan styrka att höra att andra faktiskt klarat denna resa.
Att lyssna på ett samtal på alkispodden ca 1 timma, ger inspiration och ork för mig.
Att höra människor berätta om sin resa och att få veta att jag inte är ensam ger sådan kraft.
Så idag väljer jag att vara nykter vad som än händer, kraft och mod till er// kram Strulan❤️

Du har kommit så långt, Strulan. Minns när jag läste ditt första inlägg och tolkade det som att du inte var så intresserad av att bli nykter,utan bara kände dig tvingad.

Kanske var det så då, men nu är du otroligt inspirerande med alla reflektioner över din väg bort från alkoholen. Tack. ?

Kram

är det väl underbart att återupptäcka det egna känslolivet ?? Jag blev överraskad över hur mycket jag bar på som behövde komma ut ! " När människans kropp är för liten skrattar och gråter hon , ty de känslorna får inte plats där" skriver Björn Ranelid. Och även " Det enkla och odramatiska i livet är det mest värdefulla". Kan vara en svår mening att förstå för en som liksom jag sökt drama hela livet !
Njut av sommaren !!
Kram !!

och citerat av dig! Jag håller också med om att det enkla är det största och det bästa. I alla fall oftast? eller nästan alltid.
Ha det bra Adde, tack för att du fortfarande bidrar. Du var, som du vet, en av dem som gav mig hopp när jag hittade hit. Det börjar bli nio år sen nu. Du och Berra, mina ’forumbrorsor’ bidrog till att jag fick kraft att ta makten i mitt liv? Så tacksam? / mt

Du har rätt Vinäger, jag blev nykter i protest var i chock, skulle bli av med min snuttefilt och flyktväg under kontroll ????? Det tog några dagar att tumla detta sen tänkte jag detta är din chans, du kan nu få en förändring och jag gav upp och med det erkännandet. Jag är alkolist och kommer aldrig mer kunna dricka om jag vill leva, visst kan jag dricka men då vet jag idag konsekvenserna. Så varje dag är ett nytt beslut om att jag skall vara nykter vad som än händer, för mig är det bara lättnad att insikten kom.
Innan vid olika stopp, så har jag inte erkänt fullt ut utan tänkt att det kommer gå att dricka normalt men det tror jag inte längre.

Nu lägger jag mycket tid på att förstå sjukdomen och mig själv, motion för att hålla kropp och själ lugn, lyssnar och läser mkt om människor som klarat resan och det viktigaste väljer tillställningar med omsorg man behöver inte vara med på allt.

Kan av olika anledningar inte besöka AA men med hjälp av terapeuten jobbar med 12 stegsprogrammet och min egna hoppsatta grupp av människor som är kloka och vill mig väl.
Usch vad jag låter redig????
Men ville förklara hur jag gör och tänker// kram Strulan❤️❤️❤️❤️

Semester och ingen vardag på flera veckor, faktiskt riktigt skönt vilket jag inte trodde. Vill tipsa om en podd som heter Min nyktra resa, ett ungt par som låter oss följa med på resan medberoende och beroende.
Hon är bara i början av resan, så mycket att känna igen.

Hoppas ni får en riktigt fin dag, jag väljer idag att vara nykter vad som än händer// kram Strulan

Fick provsvaren från företagsläkaren och de var så bra. Vad gör en missbrukare då, jo i ca 30 min planerar jag hur jag kan dricka. Har inte gjort det säger jag redan nu.
Men hur är våra hjärnor skapta, det är snart 4 månader sen jag drack, jag har aldrig mått bättre, älskar hur jag mår nu.
Vad är det då som gör att min första tanke är att nu kan jag dricka igen?
Jag blir så arg på hjärnan men glad att jag har kraften, modet och viljan att åka hem och stanna där.
Så uttrycket jag har inte alkoholproblem utan ett tankeproblem känns väldigt sant just nu. För tanken är en enorm kraft, men min tanke slåss emot en människa som vill ha tillbaka sitt liv. Kram Strulan som väljer att vara nykter idag med???

Femina

Ditt sug har bara legat och vilat och väntat på ett tillfälle som detta! Nu är du inte längre på din vakt. Du fick positiva besked från läkaren. Jippi! Det kanske du borde fira... Den mentala besatthet utav A gör att du inte längre tänker klart. Vi har fått en fysisk allergi som inte märks så länge vi håller oss nyktra. Men så fort din kropp får kontakt med A igen så kommer du reagera onormalt, dvs inte som en vanlig normaldrickare. Allergin kommer göra sig påmind, igen och igen och igen... Glöm inte det. ?

Allterbra

Så tänker man direkt ja, nu kan jag unna mig för jag är så duktig så!!
Gör inte det, fyra månader är ju grymt. Du måste ju frisknat till i ordentligt i hjärnan efter en sån lån tid och fått nya vanor och allt vad det är för positiva effekter man får efter en sån lång härlig nykter tid!
Satsa i stället på ett halvår ?

Gratulerar till fina prover. Nu fick du svart på vitt att du mår prima av att vara nykter :) Riktigt suveränt att du identifierade ditt tankeproblem och höll dig på rätt köl!

med dina fina provsvar och så grymt att du stannade upp och tänkte så rätt när hjärnan försökte lura dig, shi fick den? Du är så grym och jag är glad att jag kan följa din resa, den ger mig förhoppning, energi ovh motivation. Just nu hade jag önskat vara ledig så jag kan lägga mycket mer tid att läsa här samt böcker och lyssna på poddar kring alkoholen. Det ger mig väldigt mycket känner jag. I morgon eller kanske redan ikväll kommer förmodligen mitt sug på det där där kalla goda vinglaset komma men jag känner mig riktigt taggad och fokuserad på att vinna den matchen. Det känns som jag kommit ett steg på min väg. jag kommer be min hjärna tänka förbi det där härliga första glaset och ist försöka känna känslan när glasen är uppe i tre och jag fortfarande önskar mer.

Jag önskar dig en riktigt fin tisdag, det ska jag ha☀️ //Liten tjej

blir så mäkta imponerad av dig!!! Har följt hela din resa men var tvungen att skrolla tillbaka och läsa dina första inlägg. Säger bara: WOW

En riktigt inspirationskälla! Jag försöker lyssna på podds när jag är uta och går och lyssnade igår till någon "Kulenstjärna" eller nåt sånt.

Följer dig...ska du vet :-)

Ni är så viktiga för mig och min nykterhet, att veta att ni finns och att det är en enorm kraft vi har alla som kämpar. Vi är en energi och tillsammans kan vi vinna detta krig, sen vilka ord vi sätter på kraften är oviktig.

Det närmar sig 4 månader och är fortfarande bara i början av resan denna gången har jag hjälp av terapeuten, er och min grupp av kloka människor som jag kan diskutera med. Har inte kommit långt i 12stegsprogrammet men insett att det kommer vara till stor hjälp under resan, självrannsakan är nyttigt, insikten att jag har sjukdomen och det kan jag inte göra något åt. Men jag kan göra så jag får ett riktigt bra liv ändå och bli en bra människa med allt vad det innebär.

Så jag väljer idag att vara nykter vad som än händer// styrka och mod till er, kram Strulan ❤️❤️❤️❤️❤️

Blir så glad över att läsa om att du kom ur din tankefälla. Det är ju annars dessa som brukar fälla oss. Men du stod rak i ryggen och boxade tillbaka det dåliga alternativet. Du valde ett bättre liv.

Håller med om att du är en inspirationskälla. ? Tack!

Kram

Sommaren är i gång med alla lockelser, insett hur viktigt det är att hitta kraft som hjälper till och håller kursen. Börjat med yoga och kan bara säga pröva, är något som händer som ger ett lugn även om det är jobbigt som tusan.

Tog mig tid en stund i solen igår att tänka på alla de gånger alkoholen varit orsaken till problem och ställt till det, skrev en lista för att ha när jag svajar. Känns som om att det är dags att rannsaka sig själv för att kunna få kraft som är bestående och våga se hur det var är så lätt att försköna.

Är så rädd för ett återfall för det börjar med en tanke som växer och plötsligt har man glaset i handen och avgrunden öppnar sig igen. Så samlar kraft, mod till ännu en dag jag väljer att vara nykter vad som än händer idag// kram Strulan❤️?

...ska försöka själv att ta mig tid till det. Ett tips till dig Strulan. Har en väninna som kör yoga med en tjej på youtube. Googla på "yoga with adriene". Du kanske redan gjort det, hon älskar det. Följer några på instagram och de personerna ger mig också kraft att hålla kursen

Jag tycker du är grym!

En fantastisk morgon och helgen lovar sol, så semesterlunken fortsätter.
Köpte mig en cykel som present till mig själv, så nu hoppas vi att kondisen kommer med detta påhitt.
Var lite svajig igår i själen, men satte mig vid sjön och lyssnade på Alkispodden och avsnittet med Rebecca Åhlund. Det avsnittet gav mig så mycket och mitt tvivel på min nykterhet försvann. Dessa poddar är så viktiga för mig när det finns tvivel, att få lyssna på ett samtal med någon som gjort resan ger sådan styrka❤️?❤️?❤️
Tack Pellis för tipset om yogalänken❤️

Så idag väljer jag att vara nykter vad som än händer och önskar er kraft, mod och vilja//kram Strulan ❤️??❤️??