Nu är det skarpt läge för mig. Jag har hängt här inne till och från i några år. Skrivit lite då och då men inte lyckas få någon kontinuitet och heller Inte lyckas hålla mig ifrån vinet. Jag måste ta itu med mitt drickande och rökande NU för om jag inte gör det kommer jag inte leva många år till. Därför skapar jag nu en ny tråd för min Dag 1 som ska starta imorgon 1/11. Min relation till alkohol är inte att jag dricker för mycket utan ofta. Spårar aldrig ur eller gör bort mig och mina ungdomar har kanske sett mig onykter några gånger Mina tankar snurrar hela tiden om att det banne mig inte är värt att dricka vin. Det är inte värt att sova dåligt, få hjärtklappning deluxe, att slita på sina inre organ. Men sen, när jag inte druckit vin på några dagar så kan längta till att få hälla upp ett glas. Min läkare smygtog ett alkoholprov och det visade sig att jag hade ett förhöjt CDT. Detta stör mig så internaliskt men jag kan ju inte springa ifrån det. Hon vill ta ett nytt kolesterolprov och CDT men jag har inte gått dit än. För jag skäms. Skäms så himla mycket

Jag är och känner mig som ett andrahandsval för allt och alla. Ingen tänker på mig och undrar hur jag mår utan det är alltid alltid jag som är omtänksam mot allt och alla. Ser till att alla mår bra och har det bra, familj som vänner. Mig kan man skälla på och tala om precis vad man tycker om saker och ting, som en måltavla. Det är just då som det är så skönt att få hälla upp lite vin och bara vara ensam med tankar och Facebook. Hela flödet på FB en söndag visar hur folk dricker och skålar och ler, det är så förljuget.

Som sagt nu ska jag ta itu med detta och jag ska lyckas också! Det är skarpt läge helt enkelt. Ska också försöka peppa på er andra som är så himla inprirerande. Ingen vet om min plan, bara ni för om jag berättar för min familj är det ingen som tror på mig. De säger att jag inte kommer att klara det för jag har försökt förut och misslyckats. Min önskan är att hålla mig ifrån vin resten av året och jag ska verkligen försöka men även här ifrågasätter alltid folk varför jag vill göra så? Gud så tråkig du är...

Det är aldrig rätt tillfälle att sluta och börja med Dag 1 , tänk hela november som jag har framför mig. Födelsedagar, smokingmiddag, julbord och imorgon middag ute med vänner.

Varje dag utan vin är en vunnen dag! Så får jag tänka...

Vill bara säga att jag tycker att det är bra att du är tillbaka och skriver igen. Själv har jag blivit lite dålig på att kommentera andras inlägg, orken finns helt enkelt inte, men den kommer förhoppningsvis snart åter.

Håller med Strulan om att du måste bromsa. Kanske försiktigt börja sätta ned foten och på så sätt börja minska även de krav de runtomkring dig har på dig. Vilka sätt som kan tänkas funka vet bara du. Kan du på något sätt få fram till familjen att du inte riktigt orkar och att om du skulle krascha inte alls kommer att kunna finnas till hands? Det sistnämnda har jag själv förklarat för en (äldre) närstående som då förstod på ett helt annat sätt varför jag sa nej ibland.

Inte vet jag, några tankar jag fick bara...

Var rädd om dig!

Kram

Jag läste din tråd först nu, alltså de senaste 8 inläggen.
Jag har begränsat antalet trådar jag följer för under våren blev jag så stressad av att hålla mig uppdaterad om alla hela tiden ....?
Det jag reagerade mest på i det du skrev var att din man och son inte gillar att du tränar!!?? Hur då, varför då? Det låter helt sjukt i mina öron.
Att träna är ju bland det mest hälsosamma man kan göra.?

Så kämpa på, du måste göra det som du mår bra av. Du är en värdefull människa och försök att inte ta åt dig av sonens missnöje. Han är frustrerad men som du säger kan man inte skriva om historien.
Det bästa du kan göra är att bekräfta och beklaga hans besvikelse men att det inte gick att göra annorlunda vid den tiden.

Kramar
???

av att läsa om att din son är arg på dig och att du inte blir uppmuntrad samt uppskattad för din träni h och energi. Jag tycker du verkar vara en fantastisk människa och stark. Jag vet inte hur jag hade mått om jag inte haft en underbar man som älskar och stöttar mig trots mina brister. Du som jag känner igen mig i det du skriver om att alla drar i dig, jag känner precis samma och nu denna årstid är det värre en värst! Jag har de senaste åren fått ett stort behov att bara få vara för mig själv ibland och blir rätt utmattad om jag har en intensiv arbetsvecka och sen är helgen full av aktiviteter just nu ör det precis så och jag mår inte bra alls. Jag är glad och tacksam att vi har en vove som jag kan koppla av med på promenader vare sig vi har boende gäster hos oss eller själva är på besök. Många ggr tänker jag att det måste vara något fel på mig som känner som jag känner, verkar som de flesta i min ganska stora umgängeskrets inte har några som helst problem att vara uppbokade hela tiden. Jag tror mitt alkoholmissbruk har börjat med att jag druckit för att stressa ner och slappna av och sen har det tyvärr eskalerat den sista tiden som gjort att jag har svårt att sluta när jag väl tagit första glaset. Hatar och föraktar mig själv att jag är så svag som inte kan hantera det.

kämpa på du är värd det bösta?

Önskar fin kväll?//Liten tjej

... måste dra i handbromsen. Nu ligger jag i sängen och ska sova! Min man kom precis upp och frågade hur många som bokat bord och vilket tid till en tisdag i juli. Stenkoll har jag...den och den har bokat 17.30 och 6 st. 20.00! Hallå... ja ni fattar! Återkommer imorgon när jag sovit ut och tack snälla för era svar ??

Dagen varit tung faktiskt. Den här skulden som jag bär på... sov gott ?

... hur detta ska gå till. Vaknar absolut inte bakis idag men trött och seg, energilös. Drack några glas vin igår till middagen men la mig tidigt. Ska ut och gå med vovven och en av mina kloka vänninor som har mycket bättre karaktär på vin än jag. Skippar jag vin så minskar ju ångesten, hjärtklappningen och alla tankar och funderingar som blir hjärnspöken. Dessutom kanske känslan av att alla hatar mig eller skäller på mig försvinner. I dagsläget utgår jag alltid från att folk inte gillar mig och sätter därför på mig en skyddsdräkt med sköld.

Min träning tar tid från familjen och det gillar inte min man, han tycker inte tiden finns. Han är lat, tränar aldrig men dricker väldigt måttligt, aldrig under veckorna och jag har hans blick i hasorna när jag tar mitt vinglas och går ut och sätter mig på altanen. Jag går alla hundpromenader själv dvs 3-4 st och han räknar snabbt ut hur länge jag är borta och till det lägger han gärna till mina gruppträningspass. Nej, han är inte svartsjuk. Tycker jag ska ägna mig åt mina barn. Vår gemensamma son är snart 18 och han som är min och bor hemma nu för att han pluggar på annan ort är 23. Sen har jag en på 25 som är helbror med 23 åringen. EHHH ägna mig åt barnen mer än jag gör?

Lite sjukt är det men jag har mindre tid för mig själv och träning nu är barnen är "stora" än vad jag hade när de var små.

Nåväl, jag önskar alla en fin dag, det regnar här hos mig men det känns så fräscht faktiskt.

Dina barn är vuxna, din man kontrollerar din egentid hur låter det? Att göra uppehåll med alkohol gör underverk med självbilden, man slutar vara ett offer och börjar kräva rätten till sitt liv. För alkohol gör att iallafall jag tog lättaste vägen, häll i mig vin för ingen förstår mig eller bryr sig om mig.
Vet inte om du gjort självhjälpsprogrammet, annars tycker jag du skall titta på det// kram Strulan ❤️?

...du har helt rätt i ALLT du skriver. Jag har sneglat på självhjälpsprogrammet här, för jag tror det är det du menar. Jag vill leva, jag vill ha min familj, jag vill vara glad, jag vill sprudla av energi. Det är så alla minns mig, jag är nu på väg dit igen, sakta men säkert. Kram

Nu har jag läst din tråd. Som jag uppfattar det är du en klok, trevlig och ambitiös kvinna som kämpar stenhårt för att vara alla till lags - du borde verkligen få mer uppskattning för den du är och det du gör!
Jag känner igen mig till 100 procent i att ha en man som tycker att all tid ska ägnas åt familjen istället för träning t.ex. När det började gnissla mellan min man och mig för tio år sedan bestämde jag mig för att leva ett parallellt liv; gjorde det jag skulle hemma och på jobbet (jobbade för mycket iofs), började träna hårt och träffade egna vänner. Jag ville ändå att det skulle bli bra mellan oss, försökte vara en bra fru, men han var så kall och dömande jämt. Kände aldrig att jag dög - värst blev det när jag drack. I 9 av 10 fall gick det fint, men ibland blev jag för full med allt vad det innebär. Det enda som var bra i hans ögon var mitt utseende, min vältränade kropp. Till slut gick det inte längre och vi gick skilda vägar, det var då jag tyvärr började ta till vinflaskan allt oftare. Min träning som jag alltid älskat har jag inte lyckats återuppta, blir bara sporadiska pass och joggingturer (tur att jag har hunden!).
Tror att mycket handlar om att lära sig sätta inre och yttre gränser. Säga nej tack till andra när man inte vill eller orkar, fråga sig vad man verkligen vill och respektera det. Markera tydligt och inte låta sig bli överkörd. Har man inte så bra självkänsla är det lätt att tappa bort sig själv, trösta/belöna sig med vin och nikotin.
Precis som du vill jag tillbaks till den jag var; sådär glad och sprudlande av energi. Vi får kämpa tillsammans! Du är på rätt väg och jag önskar dig ett varmt lycka till. Kram!

...detta underbara forum med alla underbara människor! Skulle kunna hänga här inne hela dagarna men det går ju inte så klart, har ju vuxna barn och en man att ta hand om *asg*. Alla når ju sin botten på sitt sätt har jag förstått och det behöver ju inte betyda att alla spårar eller blir arga och aggresiva. Jag har kommit till en vändpunkt så många gånger men nu är det faktiskt hög tid att lägga både vin och cigg på hyllan den 30/6. Så tänker jag idag, igår tänkte jag: äh jag kör på mer än någonsin med vin och cigaretter, lever fullt ut det kanske är sista sommaren jag lever. Har kul, skiter i allt.

Miss Hyde, tack för din reflektion och kul att jag kunde hjälpa dig med rökstoppet den 1/7. Där kommer vi ju iaf att ligga på samma dagar. Om inte jag "får" ta cigarett på en uteservering kan jag lika gärna skippa vinet också.

Jag måste få tillbaka min självkänsla där jag tycker om mig själv. Idag skiner solen, det blåser och det är torsdag! Jag önskar alla en fin dag! Kram

...har jag haft vin och cig i tankarna typ hela tiden. Funderat på varför alla människor dricker så vansinnigt mycket alkohol? Ja jag har tjatat om detta tidigare :-) men just nu så stör jag mig på det, eller kanske vill störa mig på det för att jag själv inte vill dricka längre. Jag har en mycket tuff period framför mig nu. Mitt vinpimplande är på många sätt ett invant mönster har jag kommit fram till. Okej ja just det jag måste ringa min väninna, häller upp ett glas vin och tänder en cigarett. Vi har precis angjort med båten och träffar vänner, innan jag ens hinner blinka så har jag ett glas vin i handen.

I fredags var vi ute med våra båtvänner och åt middag. Ju längre kvällen skred desto mer vatten drack jag för jag orkar inte vara alkotrött längre. Jag tänkte att så här vill jag ha det hela sommaren. Så idag trycker jag på OFF MODE knappen. Det är den 1/7 och det blir rökstopp på uteserveringarna, vilket är ett ypperligt tillfälle att skapa en ny sund vana. Inga cigaretter = inget vin... Ha en fin dag om än det må vara första semesterdagen eller sista jobbmåndgen! Kram

Strulan träffar mitt i prick! ”Att göra uppehåll med alkohol gör underverk med självbilden, man slutar vara ett offer och börjar kräva rätten till sitt liv.” Precis så är det!

Härligt att du är ”på banan” igen, och att detta månadsskifte börjar i rätt anda. De där funderingarna du grunnar på just nu måste man djupdyka i... Varför dricker människor? Varför dricker jag? Och man måste agera på det man finner. Att bara plocka bort alkoholen håller inte i längden. Men att plocka bort den och träda ut ur dimman är nödvändigt för att få syn på allt det där andra man måste göra något åt... Kram

blev dåligt väder tider :-) Jag håller på att förbereda mig för semester och det ska bli sååå skönt. Så mycket att göra och när tankarna snurrar hit och dit med planering blir man ju trött i huvudet och somnar som en stock kl 21.30 på kvällarna, för att sen börja snurra vid 3/4 tiden. Det är planering med packning, tvätt men framförallt hur planeringen blir att OFF knappen stannar på OFF och inte hamnar på ON. "Back in the days" så blev semestern alltid ett fritt spelrum för då fick jag röka och dricka vin varje dag vilket jag nu känner att jag alltid gör, eller har gjort, ska ju bli ändring på det. Inga cigaretter hemma nu vilket är skönt. Vin har jag men försöker verkligen välja bort det.
Morgonstund = morgon på forumet.
Hjälper massor.

Lustigt men jag fungerar så att när andra dricker sig berusade stoppar jag och fortsätter med vatten. MEN när jag kommer hem till lugnets hemmavrå som kan vara på båten eller hemma, eller landet ja då häller jag upp ett glas vin och tänder giftpinnen. Det är ensamheten och avkopplingen jag är ute efter, ingen som pladdrar och pratar eller ropar. Jag behöver känna mig duktig och inte misslyckad. Om jag skippar, avkopplingsmomentet, vilket har hänt så känner jag mig duktig på morgonen när jag vaknar. Jag skippade den i fredags när alla gäster gått och jag gick och la mig istället för att hälla upp ett glas vin och pufffa. Kände mig superduktig på morgonen och dessutom piggare än de andra och det triggar mig.

Min son frågade mig om jag skulle bli tråkig på semestern? Vad menar du med det måste man ju fråga tillbaka? Ja ska du lägga dig tidigt varje kväll eller kommer du vara uppe lite?
Han är väldigt beroende av mig och vill alltid att jag ska vara med oavsett vad han gör. Gulligt? Både ja och nej eftersom det blir väldigt jobbigt för mig eftersom jag känner mig ständigt påpassad.
Nåväl, min skrift är lite luddig, "gäller att få ur sig så mycket som möjligt på så kort tid som möjligt". Ha en underbart fin dag! Kram

Jag har inga bekymmer med måttlighet i sociala sammanhang. Gör som du, slutar dricka när alla andra börjar bli plakata. Sen fortsätter jag när jag är ensam, för att ”varva ner”. Lustigt nog kände jag inget som helst behov av det sedvanliga nervarvandet när jag gick på fest spiknykter för första gången i mitt vuxna liv (och hade något så in i vassen kul). De där nervarvningsglasen man tar måste vara ytterligare ett listigt sätt A-hjärnan använder för att supa ner oss helt efter att vi tagit det där första glaset...

Ah du har också en sådan ”mammas unge” hemma... Ja, det är litet på gott och ont. Man har ju alltid någon att umgås med, men det tär också eftersom man aldrig får vara vuxen ifred, särskilt när de blir äldre och fasen är vakna dygnet runt. Två av mina är sådana ”mammas ungar”. En är 12 och en är 19. Min man och jag brukar bara titta på varandra och skratta uppgivet när de avbryter oss för femtioelfte gången när vi försöker se en film, även om vi är i vårt sovrum med stängd dörr. De turas om att komma in med diverse ”ska bara” berätta, fråga, undra, kolla läget, meddela, tjata, hämta en kram... Ungefär var tredje minut lyckas de med gemensamma krafter söka vår uppmärksamhet. 19-åringen börjar prata om att flytta hemifrån. Jag tänker att det blir jävligt långt att gå för att störa var tredje minut ;)

Kan/kunde vara nykter en hel kväll i sällskap - OM jag får/fick dricka när jag kommer/kom hem.

Tänk att vi alla här inne lever så olika och ändå så lika. Det är mer än en gång man hajat till och undrat om det är man själv som skrivit en lång text.

Önskar dig en riktigt fin och avkopplande semester!

Hoppas du orkar vara uppe lite, men om du behöver lägga dig, så gör det. En mamma som i förlängningen mår bra är bättre för sonen - och inte minst för mamman själv. Kom ihåg det. ?

Kram

...och jag vill bara kika och säga att jag inte har försvunnit och att jag sköter mig hyfsat men märker att jag blir irriterad när jag vaknar på morgonen efter lite umgänge på kvällen och alla dricker vin, inklusive jag. Skönt att jag håller det hela måttligt men det inkräktar ju på aktiviteterna man gärna skulle studsa upp ur sängen för att göra. Jag är på semester, på semester med andra som också är på semester och den combon är är ganska dålig i mitt sällskap. Jag är ändå den som lägger mig först och är upp först.

Just nu i skrivandets stund sitter jag alldeles ensam. Både man och barn är ute på ”grejs” så skönt men samtidigt lite tråkigt. Nu blev det sådär svamligt igen... Ha det gott alla kämpar! Kraaam ?

Så kan du se det. En bit på väg om än inte framme där du vill vara. Tycker att du är stark, i mina ögon mäste du ju kämpa dubbelt, både mot A och ibland även mot dina närmaste. Tyvärr är det då lätt att trösta/bedöva sig på ett sätt som bara slår tillbaka mot en själv.

Ha en fortsatt fin semester och försök se till att det mesta gunget kommer från vågorna.

Kram

...bland grynnor och skär. Mitt 4G suger verkligen här ute och ibland är det så dåligt att det inte ens är lönt att kika in. Måste hela tiden internetdela men idag ska vi röra oss mot fastlandet, ska bli skönt. Har fått kontakt med mina stora söner och det var som balsam att få höra deras röster. Annars så kämpar jag på med mina andra boys ombord på skutan. Jag får slå dövörat till när jag hör hårda ord och ironiska kommentarer. Drycken då...inte helt vitt men aldrig sena nätter men sällskapet dricker helt klart alldeles för mycket ändå vilket inte är bra för mig. Nu ska jag äta frukost och sen ge mig av ut på havet. Önskar alla en underbar söndag Kram ☀️⚓️

Så känns det ungefär för mig! Vart tog min karaktär vägen? Jag har tränat några dagar på raken och varit så duktig med alkoholen. Men igår var det för varmt för att träna och vips så faller man. Jag har iaf inte vaknat trött och seg på flera dagar trots värmen i båten. Typ 28 grader när man lägger sig. Idag styr vi båten till hemmahamn och helt ärligt ska det bli ganska skönt. Tips på någon bra app? Alkosmart har jag installerat men finns det fler? Läste om någon som hade en och tyckte den var bra men jag hittar inte tråden.

Även om jag inte inspirerar andra så mycket än ger jag inte upp att få inspiration av er alla fantastiska forumvänner! Nu blir det frukost och sen packa sig iväg! Kraaam ?⚓️

Femina

Jag har en app som heter "Nykterhet Klocka" och den räknar nykter tid. Den räcker för mig. ?