Allterbra

En cykel, wow bra köp ?
Jag vill oxå köpa en cykel, kanske jag gör det nu när du inspirerade mig.
Så kan jag ta cykeln till mataffären och jag kan ta cykla till något ställe för att fiska.
Bra val att va nykter idag, det ska jag oxå va i solen ??☀️

Från varit en människa som gasat ifrån känslor och problem, håller jag på att bli en tänkare. Älskar att försöka förstå och acceptera, mig själv.
Vill tipsa om en sida som förklarar 12 stegsprogrammet och de 12 stegen ” Beroende pedagogen ”
https://bpedagog.wordpress.com/
Igår skulle mina gamla föräldrar 80+ ha ny telefoner, stresspåslag 200% de var som två barn. Tjafs, 1000 frågor och givetvis skrek Draken drick för tusan vin efter detta.
Insåg att jag är 0 stresstålig och att det är ett problem jag måste lösa.
Men skratt nu åt det och hur knäppt man reagerar och hur mycket man måste lära om.

Men de tre första stegen förklarar så bra vad som händer och med styrka från kunskap hittar man bromsen och allt stannar i tanken.

Idag skall här cyklas till strand och bad, livet är ett mysterium som är härligt att utforska.
Önskar er en fin lördag med styrka, mod och vilja, jag väljer att vara nykter vad som än händer idag// kram Strulan❤️??❤️??

Så bra av dig. Visst är det enklare när man inser att känslohanteringen är det största felet som måste fixas typ?
Heja dig

Aine

till de 12 stegen.
Du är en grym förebild för oss andra här. Stark Klok Modig.
Önskar dig en fin dag.

Jag ska kolla de tolv stegen och beroendepedagogen idag. Denna första semesterdag, när jag inte alls har massor att göra enligt gubbe bromskloss.... :) Ha en fin dag!

Fick frågan igår om det inte är tråkigt att vara nykter när det är sommar. Svarade att det är inte tråkigare än att ha diabetes på sommaren. För just så är det sköter jag min sjukdom mår jag toppen, men missköter jag mig kan jag dö på kuppen.

Den personen tycker säkert att jag är knäpp, men just så är det.

Dessa två sjukdomar är så lika, livslånga och för att må bra så måste man vårda kropp och själ.

Så idag väljer jag att vara nykter vad som än händer, önskar er en fin söndag med mod, kraft och vilja// kram Strulan

är ett fenomen som vi beroende tyvärr har problem med att hantera oavsett längden på nykterheten.
Jag gör som så att när jag känner att det börjar krypa i mig så tar jag ett steg tillbaka och funderar på om det verkligen berör mig eller om jag enbart kan vara åskådare till det som sker. I början var det lite knepigt men nu har jag det i mig och det är så mycket lättare att hantera. Och jag har som ett extra plus fått förmågan att släppa och glömma det som tidigare retat upp mig.

Sinnesron är guld värd !

Två veckor har gått på semestern och det har varit härliga veckor.
Har inga pengar att resa bort för och det som skulle kunna bli tråkigt, blev istället fantastiska två veckor. Tränat, sol och bad och haft tid att vårda mig själv helt utan stress.
Så nu är det ytterligare två veckor kvar och hoppas de blir lika bra.
Väljer idag att vara nykter idag vad som än händer, önskar er en fin dag med styrka, vilja och mod// kram Strulan

att din semester börjat så fint Strulan☀️När hittills har du känt att det varit jobbigast att avstå alkohol, i början eller i slutet av din nykterhet? Just nu tänker jag på alkohol mest hela tiden, mest då varför det blivit som det blivit och varför jag inte klarar av att ändra på mitt dåliga omdöme och bara dricka mindre.Jag känner mig svag och rätt värdelös. Jag tycker själv att jag har ett bra liv med en fin familj men det kanske inte är så, varför skulle jag annars tycka så mycket om att fly in i dimman där det är lugnt och tyst. Jag förstår inte...

Tack att jag får följa din resa. Önskar dug en riktigt härlig semesterdag?

Kram
Liten tjej

Början är alltid svår och att lära sig ta en stund i taget, inte tänka för långt fram. Att ta hjälp och skaffa livlinor som passar just dig dvs möten, poddar mm för det är så viktigt att förstå att detta är en sjukdom. Vissa av oss är beroende personer och vi utvecklar flykten på svar på allt. Vi tror vi flyr ifrån saker som men egentligen flyr vi ifrån oss själva.
Lite djupt kanske men lyssna på några samtal på beroendepodden eller alkispodden, skönt att höra andra som gör resan och att man är inte ensam om detta. Många kramar, styrka, mod och vilja?❤️??❤️?

Allterbra

Skönt med nykter semester, precis samma har jag ?
Bra jobbat och fortsatt trevlig semester.
Trots att vädret blev lite sämre idag och det ser inte så bra ut framöver heller.. men men, kul kan man ha ändå ?

Inspirerande att läsa om dina dagar.

Du har kommit så långt och det är kul att följa din positiva utveckling. Tror att mycket beror på att du är insiktsfull, tar emot alla känslor och inte bara lever på kicken av att vara nykter. Det är ju tyvärr då det kan bli extra jobbigt när den, nykterheten alltså, blir vardag. Men du har liksom varit medveten från början. Hm, svårt att förklara hur jag menar...

Äsch, du har gjort det skitbra i alla fall. ?

Kram till dig

I går kom jag in på mötet med terapeuten och sa nu skall vi inte prata om 12 stegsprogrammet utan hur jag tänker och alla mina strategier. Efter en timme skrattade denna underbara människa och sa nu har vi bara pratat om programmet, ljuset gick upp för mig att jag lever ju i det hela tiden och vill leva så.

Att det går bra denna gången är mkt tur fått hjälp, insikt att jag har sjukdomen, slutat komma med undanflykter om varför jag druckit och skaffat mig en riktig plan. Min stund på morgonen är viktig så den håller jag på, motion för att få ur energi och att välja tillställningar med omsorg och att använda de livlinor jag skaffat mig. Men givetvis finns det stunder jag bara vill skita i allt, men låter mig inte glömma känslan av ångest och avgrund, påminna mig om att det är bara ett glas bort.

Så idag väljer jag att vara nykter vad som än händer och önskar er en fin dag med vilja, mod och styrka ❤️???❤️???// kram Strulan

och som du är värd att må så bra som du gör idag?Du får mig att vilja kämpa för att komma dit jag med. I morse när jag vaknade tänkte jag på hur tacksam jag borde vara Jag har en sjukdom men jag har själv möjligheten att kunna bota den och det är ju inte alla som har den turen.

Önskar dig en riktigt fin tisdag?

Kram
Liten tjej

Dagarna rullar på och sakta bygger jag på mitt nya liv, är i början så det känns lite vingligt ibland men det går framåt för varje dag. Ledig några veckor till men än går det bra med att vara ledig utan slaska vin dygnet runt, var lite rädd för att vara ledig men nu ser jag att det var det jag behövde.
Har ju lätt att fly in i jobbet, men nu var även den dörren stängd så verkligen varit ledig denna sommaren och det har varit läkande.
Gymmet är en livlina och yoga älskar jag, efter ett yogapass är min kropp och själ i balans är något magiskt med den kvinnan som leder det passet.
Så idag är jag nykter vad som än händer och önskar er styrka, mod och vilja// kram Strulan?❤️???❤️??

Åh, vad glad jag blir av att läsa om ditt nya liv. ? Inspirerande var ordet.

Tänk att du kommit så långt in i en nykter semester, en av de stora riskerna/rädslorna är ju annars just långledighet.

Var stolt, tur är inte det första ord jag förknippar dina resonemang med. Men lite extra av den varan hjälper till.

Ha en fortsatt fin semester. ☀️

Kram

Igår berättade jag för en vän om att jag valt bort alkohol, att jag inte berättat för henne innan är att hon haft så jobbigt med annat. Väldigt skönt att hon vet och det var en fint samtal, även om hon tyckte det var lite konstigt att jag inte sagt något.

Skulle på en tillställning som jag verkligen ville gå på, grill hemma hos en vän innan och humöret på topp och kände mig stark.
Väl på stället träffar vi på alkoholens baksida, en vän har valt fel man och dansar nu med Draken i en farlig dans. Är ju ingen hemlighet vad jag tycker om han och hans släkt, så då händer det två skitfulla människor vill ha bråk och förklaring varför jag inte gillar dem. Trodde jag hamnat tillbaka till tonåren igen med fylla, bråk och drama visserligen har jag druckit för mycket men glad att jag inte har sprungit runt på krogar och bråkat utan druckit och varit hemma.
Nu körde jag så jag åkte hem, men befinner mig i chock idag är så arg, ledsen och orolig för min vän så nu gäller det att hitta balansen igen, kramar mitt stora träd och ber om kraft.
Alla mina beroende vaknar flykt, medberoende att ta hand om och rädda, så vägrar släppa trädet om det behövs för att inte kasta mig in i drakdansen igen.
Lyssnar på samtal på beroende och alkispodden för att höra andra som lyckats, det ger kraft,mod och tystar rösten i huvudet som vill styra mig fel.

Så tar alla dessa känslor låter de tumla runt och skall våga känna, låta mig vara ledsen och känna att det inte är farligt.

Om ni undrar över trädet, så sa jag till mig de första dagarna att du får åka till bolaget men du får inte släppa trädet. Mitt trygga träd har räddat mig många gånger och vet allt om mig.

Så en något skakad Strulan lovar sig själv idag att vara nykter vad som än händer idag, önskar er styrka, kraft, mod och ett stadigt träd??❤️??

fem deviserna så som jag en gång lärde mig dem och som hjälpt mig så många gånger :
AA´s Deviser :
Ta det lugnt.
En sak i sänder.
Det viktigaste först.
Gör det enkelt.
Lev och låt leva
Där den sista nog har betytt mest för mig !
Kram !!