Det är min tid nu!

477 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Ensam1984
Veronican

Det fixar du :) jag tror på dig, och jag tänker så här, har bestämt mig - men om jag skulle ta ett snedsteg så är inte det världens undergång, jag har i så fall ändå varit nykter i en hel vecka.

Har inga tankar på det nu och har bestämt mig, men det har man ju hört många säga förr så vill bara försöka förklara mitt förhållningssätt, en dag i taget och fira varje dag jag lyckas och inte gå ner mig om dagen kommer då jag misslyckas. Fokusera på det goda, det positiva som är A-fritt!

Ensam1984
Detta skulle ju bli en bra

Detta skulle ju bli en bra dag... hunden skulle komma hit och jag kände mig så pepp i morse. Nu blev det ändrade planer och hunden kommer inte. Jag känner mig så borta, känner mig så sjukt ensam och vill bara försvinna in i vindimman och glömma och inte ta ansvar för mitt liv. Men icke, det ska inte och kommer inte ske. Inte i dag.

Har så sjukt mycket energi och är hungrig hela tiden, men är samtidigt så orkeslös. Har suttit och försökt gå ut på en långpromenad nu i 2,5timmar men det går bara inte (klart det går - men har så sjukt dålig karaktär att jag ibland fysiskt känner att handbromsen ligger i). Skulle bara vilja gå och lägga mig och sova, så nästa dag kunde komma, och nästa.

På måndag nästa vecka så får jag en ny lägenhet, då kan jag börja flytta, packa, trixa och har ett syfte. just nu är alla bortresta i min närhet, sitter ensam hemma och försöker intala mig själv att jag kommer fixa detta och att allt kommer bli bättre. Har som sagts innan, inga problem med ensamheten (att bo ensam och så) men BEHÖVER umgänge på en arbetsplats, hatar semester. De flesta kan inte förstå det, men enda anledningen till att jag funkar ok, inte är nedsupen helt och totalt är för att jag har mitt jobb och de personerna som finns där. Sommaren är låååång för mig då jag jobbar inom skolans värld.

Har alltid haft en inre klocka, som en känsla att kroppen och framförallt benen måste röra på sig, tick tock liksom, känner av det sjukt mycket. Restless legs på steroider typ. Åååå håller på att bli tokig, har ingen jag kan ringa heller tyvärr. Ska inte gå ner mig nu - måste hålla min positiva syn för att fixa detta.

Måste gå ut.. måste gå ut nu.

Ensamvargen
Stay strong, har själv

Stay strong, har själv påbörjat min kamp nu, o det är tufft, men det går ❤️

Ensam1984
Tog mig ut, och gick i 1

Tog mig ut, och gick i 1 timme, det var skönt. Har huvudvärk nu, men överlever.

Känner mig så fruktansvärt ensam och uttråkad. Försöker finna aktiviteter och roliga saker, men tiden går så långsamt. Vill ha närhet men ändå inte...

Ska försöka diska och laga någon sorts trevlig kvällsmat sen tänker jag, sen blir det kanske lite jobb också. Denna dagen har varit jobbigast hittills. Men känner inte för att ge upp, långt ifrån - måste bara acceptera nuläget och börja förbereda för framtiden :)

Ensam1984
Dag 8

Brukar försöka hålla en trevlig ton, men i dag kommer mitt argsinta och irriterande jag hit. Har inte kunnat sova mer än 5 timmar (kanske mycket för en del av er) men jag är så beroende av att få rätt sömn och mat på typ fasta tider - är säkert högfungerande autism, nevars, men har sådana drag - definitivt. Måste sova 8 timmar för att vakna utvilad och glad, måste somna innan 22.00 för att inte rubba min dygnsrytm. Somnade inte förrän 03.00, var uppe gick och la mig.. det var hemskt. Har inte upplevt detta sen förra sommaren så det var sådär sjukt varm och min vindsvåning kokade.

Så i dag är jag tjurig, men det drabbar ingen mer än mig själv, och er nu som får läsa detta. Ska fixa frukost, men har noll energi - måste!

Tror jag sovit dåligt pga. flytten och alla inre tankar som kommer upp iom. nykterheten, saker som indirekt hänger ihop med alkoholen - som hur det kunde varit, hur jag kunde göra de val jag gjorde, oro om det inte blir en förändring, att jag självmedicinerat mig istället för att ta tag i problemen... osv... spelar ingen roll och vet att jag inte kan ändra vad som varit utan se framåt med hoppfulla ögon. Men huvudet stannade inte. Min vanliga strategi att fokusera på att andas in och andas ut var lönlös, i 5 timmar :(

I dag, även om jag är tjurig, så ska jag bestämt mig för att inte dricka. Har inte druckit en droppe på 8 dagar. Tacksam för er alla!

Ensam1984
Har återhämtat mig efter min

Har återhämtat mig efter min mindre bra start på dagen. Känner mig lite gladare - fortfarande hungrig hela tiden men ställde mig på vågen och har droppat 1,5 kg på en vecka. Det är ju helt sjukt, har inte ätit mindre direkt, snarare mer, fast kanske mindre snacks och såklart A.

Är lite seg i korken ännu pga. dålig sömn men ska men all energi jag har ta mig ut och köpa lite färska tomater och mozarella, så jag kan göra en riktigt nice tortilla-pizza i kväll. Man får glädjas åt det lilla tänker jag - att ha ork att gå ut och att göra mat. Jag har oftast inte det då all energi går till jobb och A/återhämtning av A. Så detta är stort för mig :)

Har blivit bjuden på en fest i en annan stad (måste sova hos personen i så fall) i helgen som kommer, skulle säkert kunna gå utan att dricka men vet att jag skulle känns mig så obekväm, känner bara ett par människor som ska dit. Känns läskigt att inte dricka, blir ju ofta "life of the party" där jag druckit lite (dricker ofta inte överdrivet mycket i sällskap, lämnar det till när jag dricker ensam). Men ska inte dricka alls nu och det känns för tidigt, har till 99% tänkt att skippa det. Det som grämer mig är mitt nyårslöfte, att skaffa, behålla och värna om mina vänskapsrelationer och inte säga nej. Men nu får det bli ett nej, tyvärr. Vet att jag borde utmana mig själv, men det kommer fler tillfällen. Ska ju ändå flytta på måndag så det är en bra ursäkt jag kan ta till och övertyga mig själv med också.

Ibland är det jobbigt att ha en hjärna som har 5 olika tankar samtidigt, det är jobbigt att alltid se sitt eget liv och sin egen situation objektivt. Undrar om alla gör det? Det känns alltid som att jag kan analysera och grubbla på allt i mitt liv, se alla sidor, men sen tar jag ändå bara ett snabbt beslut som absolut inte kommer från hjärnan. Det är alltid magen, eller ibland undrar jag om det inte är stortån *hihi*

Har bestämt att mitt beroende nu sitter i stortån för övrigt ;)

Ensam1984
Dag 9

I går kväll var jag ganska rastlös så gick ut och tog en lång promenad genom staden. Gick utmed strömmen och förbi ett uteställde där det skålades och skrattades. Blev lite avundsjuk, men mest på att folk har umgänge att göra sådant med, det har inte jag.

Men såklart så slutar inte historien där, jag går på i rask fart för att få upp pulsen lite, sen ser jag en person som håller i ett ölglas, ja ni vet ett sånt där gigantiskt med ljus lager, och vips, jag snubblar till, ramlar och slår halvt ihjäl mig. Okej, jag slog inte ihjäl mig, får nog bara lite blåmärken och skrapade till lite på ena handen. Brukar sällan skämmas.. men nedrans, jag var inte bara röd i ansiktet för tempot kan jag lova.

Men om detta inte är en metafor för att jag INTE ska dricka så vet jag inte vad. Tyckte i alla fall att det var värt att skriva här :)

Är stolt över mig själv för de dagarna jag fixat och har bestämt att i dag ska jag inte dricka.

Ensam1984
Jag vill bara åka till

Jag vill bara åka till systemet nu. Gud, att bara få trubba av det som gungar, river inuti mig. Har lite panikångest, men försöker andas lugnt och fokusera på annat. Ifrågasätter min nykterhet men jag VET att jag måste. Dricker jag så är jag tillbaka på ruta ett och då är det inte säkert att jag någonsin kommer klara det. Helvete för ensamheten, helvete åt beroende, usch för mitt liv i dag. Vill inte dricka, ska inte dricka - vill bara sova och vakna upp i morgon bitti.

DetGårBättre
Se en serie kanske? Svårt att

Se en serie kanske? Svårt att fokusera? Se en som du redan sett och älskar :)

Rosette
Hej Ensam1984!

Vilken process du är i, du är beslutsam och målmedveten. Det hörs att trots att det är tufft emellanåt stegar du på. Du är insiktsfull och reflekterar kring den plats alkoholen tagit och som du inte vill att den ska få tillbaka. Du beskriver hur ett sug kan dyka upp som ditt näst senaste inlägg här och hur du sen också trots det fixar det, du traskar vidare märker dina tankar, känslor och låter dem passera. Starkt jobbat!

Nu sittrer du med tankar på att gå till systembolaget och väljer att gå in här och skriva som ett sätt att hjälpa dig själv att göra ett annat val även idag. Att vakna imorgon pigg och känna dig stolt över att ha klarat ytterligare en dag låter som en stark motivation.

Säkert har du flera saker du skulle känna vore positivt med att vara nykter idag.

Klokt beslut att skriva här och bra jobbat med allt!

Varma hälsningar,
Rosette

Alkoholhjälpen & Anhörigstödet

Ensam1984
Tack Rosette, du har

Tack Rosette, du har verkligen en förmåga att samla de tankar man slängt ur sig på resan i sin tråd. Nästan så man tror du har läst samtalsmetodik ;) Använder sammanfattningar mycket i mitt arbete själv och det är skönt att se det här med mina tankar.

Jag har börjat dra mig till med en rutin som är lite jobbig för mig. Somnar på soffan (nykter) runt 17.00, det känns som att jag funderar och bearbetar så mycket på dagen att jag rent ut sagt tuppar av, av utmattning. Sedan vaknar jag runt 20.00. Problemet är att jag inte kan somna vid min vanliga tid då jag vill sova. Natten blir tid för att tänka ännu mer vilket jag inte gillar.

20.00 är ju dock en skön tid att vakna vid, titta på klockan och systemet är stängt. JIPPI! Ännu en dag, tjeck! Det var nog den tuffaste hittills, åt ett hel påse micropopcorn för att försöka stoppa hålet i mig, det funkade inte riktigt. Popcorna var dock goda - sådär perfekta som de nästan aldrig blir :)

Mirabelle G-S
Uppförsback

Du stegar vidare i din uppförsbacke... Strongt! Oroa dig inte för festen. Jag skulle heller inte gått när nykterheten är så färsk. Man måste få landa i det och tänka ut fool proof strategier innan man utsätter sig för prövningar. Livet är långt. Det kommer fler fester. Kram

Ensam1984
Tog DetGårBättres råd och

Tog DetGårBättres råd och kollade på en serie. Min absoluta-favoritserie POSE, satt och stortjöt över senaste avsnittet, men det är så skönt när alla känslor kommer ut. Även om man inte identifierar sig med kulturen så är den serien så äkta och innefattar många karaktärer med problematiskt förhållande till mångt och mycket. Ett tips för de som önskar en tillflyktsort och att bara försvinna in i en historia.

Tack Mirabelle G-S, du ar ju så rätt. Har ju inte ett jättestort socialt nätverk så inte så ofta jag hittar på saker, men varken känner eller tror detta är en bra idé. Får lite pushar från annat håll att jag borde för mitt eget välmående, men de som pushar vet inte om detta med alkoholen. Jag skyller på att jag inte vill dricka för det stör mig diet och träning, vilket funkar bra.

Vet att jag inte kommer kunna somna ännu, men hänger väl här en stund och lyssnar på några podcasts tänker jag innan sängen kallar.

DetGårBättre
Eller så kan du alltid skicka

Eller så kan du alltid skicka ett mess till mig. Är själv uppe och ser till så natten rullar :D

Ensam1984
Dag 10

Jag är vaken, och har varit vaken hela natten, var så trött men nu har det vänt. Sov lite på dagen i går och har haft restless legs hela natten.

Har även funderat något så in i norden och tror jag har kommit på en viktig sak för mig. Förra veckan när jag slutade dricka alkohol läste jag på och hade nog initialt inte förstått vad jag var, var min roll var, eller hur stort mitt problem var. Jag hade inte reflekterat kring det. När jag tidigare i mitt liv hade försökt dra ner eller inte dricka så var det alltid halvhjärtat och syftet var att det blev för dyrt, eller att jag ville gå ner i vikt. Alkoholen och mitt mentala mående var aldrig boven liksom (trodde jag).

Men det jag har kommit fram till nu är att jag har inte bara ett osunt förhållande till alkohol utan jag är alkoholist. Det känns på något sätt så befriande att säga det och med detta så känns det också så jädra självklart att jag måste ju ta tag i det, vilket jag gör. Jag visste det inte innan men nu är det så solklart. Jag tror det är därför det hitintills har gått så "lätt". Jag vill inte se mig som en alkoholist, därför måste jag jobba mot det.

Detta kanske bara är mitt sömnlösa delirium men jag känner mig så tacksam för att jag får vara nykter i dag.

Mirabelle G-S
En till nattuggla

Hej du likasinnade. Jag har också varit vaken hela natten med restless legs. Det är ett jäkla aber! Har haft problemen sedan barndomen, men under senare år har det förvärrats så att de strategier jag använt hela livet inte funkar längre. Försöker att inte känna mig hopplös... Skönt att inte vara bakfull ovanpå sömnbristen iaf 😊

Ensam1984
Mirabelle G-S, visst är det

Mirabelle G-S, visst är det hemskt med dessa ben. Ibland, men bara ibland funkar det att gå in i duschen och spruta varmt och kallt vatten på benen i ca 10 minuter, varvar kallt och varmt. Men då måste man vara så trött att man bara däckar sen, för det håller inte jättelänge. När huvudet går i 120 och man funderar på sin existens blandat med "ska jag ha en heltäckningsmatta i mitt nya sovrum!?" så får varken kropp eller knopp ro.

Känner mig faktiskt bakis i dag, är så van att min sömn funkar, mat och sovklockan måste på reparation. Är tacksam i dag att jag inte har någon familj för mitt humör när jag inte fått sova mina 8 timmar är inget kul. Något jag borde jobba med, men det känns som att någon har förminskat min hjärna så att det är ett stort hålrum där inne. Jag kan inte förklara, har ont i huvudet blandat med total hopplöshet och engagemang. Har inte förmåga till att tänka, men måste försöka hålla mig vaken hela dagen så rymen förhoppningsvis kommer tillbaka.

Är tacksam för att få äran att vara nykter i dag!

Ensam1984
Jag blir så ledsen, messade

Jag blir så ledsen, messade precis med en bekant. Denna person tycker om att dricka och bjuder ofta ut mig. Jag följer sällan med. Jag tycker inte så jättebra om denna person då hen är lite väl vulgär i sin approach, söker uppmärksamhet och, ja håller inte en viss klass (ska jag säga - vinpimplaren). Känner mig superdålig som sitter och dömmer hen och hens drickande, som alltid är värst de gångerna vi varit ute. Hen skulle bara veta.

Nu blev jag i alla fall utbjuden att gå ut i morgon och chilla på stan (och dricka). Även om jag inte är så glad i personen så blir jag så glad att bli bjuden, och det vore så kul att komma ifrån det här monotona vardagliga, fixa iordning sig. Gör ju inte så mycket kul om dagarna. Men jag är inte redo för att gå ut och inte dricka, speciellt inte när det bara är jag och en person till. Om det var fler skulle jag testa. Jag blir ofta ganska stel och tycker mest om att diskutera relevanta saker, har svårt för skitsnack och snack som inte ger någon ny infallsvinkel eller kan debatteras, så för att kunna prata om vind, vatten och solstolar har jag alltid tagit ett par glas Prosecco eller liknande. Med denna person kan man inte ha djupa samtal så då känns det även som att allt faller där, även om jag skulle gå ut och vara nykter.

Sen blev jag ju bjuden på den där festen i en annan stad som jag bestämt att jag inte ska gå på då det blir lite för jobbigt det med. De personerna där är jag mer bekväm med, men skulle behöva bo hos en av dem (personen som har festen) och vet inte om jag pallar att bo nykter i ett hus med fest och allt det där.

Samtidigt har jag lovat mig själv att jag inte ska säga nej till umgänge, att jag ska sluta hitta ursäkter, att jag ska värna om de relationer jag har och min mor (som jag inte har talat om i detta forum) är lite av min terapeut. På gott och ont. När jag pratar med henne hör jag hur besviken hon blir att jag inte tar chansen att umgås när jag får chansen. Detta då jag har pratat så länge om att jag vill få till en förändring.

I dag när jag pratade med henne om detta så sa jag rent ut något i stil med: "men jag är så jävla trött på att allt måste handla om att dricka, ALLT. Jag vill inte dricka, dricker jag så rubbas min balans. Det blir aldrig bara ett glas vin liksom". Hon förstod ju inte vad det var jag menade utan sa: "ja, men nu är det så, men du måste ju umgås ändå. Jag vet ju att du inte mår bra annars. Du kan ju bara att med en flaska vitt vin eller något, du behöver ju inte dricka dig full".

Ja, hallå... för det funkar ju! Nope!

Känner mig ledsen, och misslyckad. Jag är inte sugen på att dricka - inte ett dugg faktiskt, snarare tvärt om, men avskyr att känna såhär. Det snurrar i huvudet och jag vet vad och vem jag är nu men måste finna vita lögner för att ta mig ur situationer när jag blir konfronterad om varför jag inte vill gå ut och dricka.

Jag vet att min mor, som är den viktigaste personen i mitt liv, säger att hon är stolt över mig och älskar mig precis som jag är. Och det må vara sant till en gräns, men jag hör (eller tror mig höra) en besvikelse i hennes röst när jag väljer bort att umgås, när jag väljer bort allt som har med det normativa livet att göra. Hon säger att det inte spelar någon roll om hon inte får några barnbarn (då jag alltid sagt att jag inte vill ha barn, vilket inte stämmer - men har aldrig vågat tro att jag kan bli mamma) men jag märker ju så fort det pratas om barn så skiner hon upp som en sol. Känner mig så j-a misslyckad som dotter, jag är det enda barnet mina päron har.

Oj vilket rabblande det blev nu, och djupt gick det också. Men jag mår så dåligt när jag tror mig höra den där besvikelsen. Saken är ju den att den gör mig påmind om att det inte bara är hon som kanske är besviken utan att det är jag som är besviken på mig själv, att jag har fått det liv jag skapat i ensamheten. Hon är som min spegel - bara att hon säger det rakt ut, och hon säger bara sanningen. Har ju alltid varit ensam på ett visst sätt, men för 10 år sedan hade jag mycket vänner omkring mig, även om inte jättemånga var nära mig.

Känner mig uttorkad för att jag gråter så mycket. MEN jag är stolt att detta är dag 10 nykter och det kommer som sagt fler helger, fler (för mig nyktra) fester och utgångar, möjligheter att träffa bekanta. Det som varit har varit, jag måste bara släppa det och gå framåt mot nya mål och möjligheter.

Ensam1984
Alkoholfri öl, hur funkar det

Alkoholfri öl, hur funkar det? Är väl ändå lite alkohol i, är detta okej att dricka eller ska jag hålla mig borta från sånt i framtiden? Jag har ingen längtan just nu men tänker i framtiden, om jag skulle vara på en tillställning, eller grilla så skulle det vara så gott. Men det kanske är triggande. Som sagt, inget jag tänker ta till nu, men för framtiden. Hur tänker ni andra?

IronWill
Funkar för mig

Hjälper mig faktiskt att inte tänka på att jag inte dricker när jag umgås med folk som gör det. Men det är nog väldigt individuellt hur det funkar.
Finns både 0,5 och 0,0 så du kan välja helt alkofritt. Dock har jag inte märkt något av 0,5 (som är rätt lite) så för mig spelar det tydligen ingen roll.

Tackohej
Alkofritt

Jag är noga att dricka noll,noll.
En del varnar för att det kan trigga. Jag undvek helt första 3 månaderna och precis vågat mig på att dricka alkofritt. Funkar bra för tillfället. Om det triggar just mig vet jag inte än. :)

Mirabelle G-S
Ok för mig

Jag dricker alkoholfri öl och tycker det är mycket godare än alkoholstinn öl. Triggar inte mig, men så har jag aldrig varit någon öldrickare heller. Alkoholfritt rödvin blir jag hemskt frustrerad av, och rödvin är ju mitt favoritgift, om man säger så...

Ensam1984
Tack för alla svar!

Tack för alla svar! Självklart är det individuellt. Öl har ju inte varit min preferens hemma i soffan, men när jag vid de få tillfällena dricker i grupp så är det alltid öl. Så skönt att höra, har inte nu en tanke att dricka det hemma, för då förvirrar jag nog bara mina nya vanor. Främst om det är så att man vill hänga med ut på en pub någon gång, där borde det ju finnas alkoholfritt kan man tycka eller om det blir någon hemmafest någon gång. Känns så trist att dricka cola då.

Jag älskar öl, men finns dessa i vanliga affärer eller måste man gå till systemet? Känns som att det blir allt för triggande på systemet.

Femina
A-fri öl

Det finns i vanliga matvaruaffärer så man behöver inte alls gå till Systembolaget. Det vore ju ganska hemskt ifall man var tvungen att handla alkoholfritt på bolaget! Som gjort för att misslyckas!

Ensam1984
Tack för alla svar, och

Tack för alla svar, och vilken dum fråga... finns alkoholfritt i vanliga affärer.. klart det gör :) Tänkte inte riktigt till där, så van att se alkoholfritt vid kassan när man köpte vinet förut så associerar väl Bolaget med alkoholfritt också.

DetGårBättre
Jag drack ingen alkoholfri öl

Jag drack ingen alkoholfri öl första året som nykter! Sen tänkte jag att det borde inte trigga och för mig var det aldrig någon trigger! Vet dock en läkare som varnade min kamrat att inte ens dricka alkoholfri öl, men han dricker ju månader i streck, dygnet runt och minst två vodkaflaskor om dygnet (även om det numera bara är öl och vin). Så det är väl lite individuellt, men för de flesta är alkoholfritt inte en trigger! Handlar nog om andra psykologiska orsaker isf!

Vinäger
Som redan nämnts

Det är olika från person till person. För mig är A-fri öl, även 0,5, mer ett substitut än en trigger. Är du osäker gör du som du tänkt, väntar.

Ha en fin dag. ☀️ Kram

Ensam1984
Dag 11

Tack för alla infallsvinklar och bra svar. Väntar men utesluter det inte i sociala sammanhang.

I dag vaknade jag kl. 10.30, det har inte hänt på år och dag, behövde verkligen sova ut. Även om jag känner mig lite bakis (vilket jag inte är) så vaknade jag glad. Så jädra glad. Ska försöka få i ordning lite i lägenheten och packa lite till men fastnar så lätt vid datorn, och mina serier, som är min andra drog (tar mig bort från att känna osv), inte riktigt lika destruktiv så avvänjning från den får vänta tänker jag.

I dag väljer jag att vara nykter och känna allt som kan på riktigt och inte förskjuta mina känslor.

Ha en fiiin lördag alla!

Ensamvargen
Så stolt över dig Ensam1984,

Så stolt över dig Ensam1984, du o jag är i samma läge lite, 👍👍👍

Ensam1984
Dagen har varit bra, blev så

Dagen har varit bra, blev så nyfiken på detta med alkoholfri öl att jag köpte två stycken när jag var och handlade mat. Tog en till maten, den var god. Skönt att inte bli full, tyckte om känslan. Har ingen längtan till ruset.

Och Ensamvargen, vad glad jag blir. Stolt över dig med, vi är som sagt i liknande sits och följer din tråd med.

Ska snart hoppa i säng, snart dag 12, yeah!

Sidor