Jag vill sluta

79 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
ollebulle
Tack!

Japp, suget var ganska starkt kan jag säga. Var nog bra att bara gå iväg en stund. Men det har släppt nu. Skönt :)

Ensam1984
Bra strategi, har själv

Bra strategi, har själv använt den många gånger. Även i situationer då jag känner mig ledsen, fundersam, glad, uttråkad - ja i alla de situationerna som jag innan tog till A, även om instinkten inte kommer direkt nu. Detta forum är guld värt, att kunna skriva av sina inre tankar utan att bli dömd, ibland får man till och med ett eller två härliga hjärtan tillbaka eller en kommentar :)

ha en fiiiin fredag!

ollebulle
Eller hur!

@ensam1984

Det stämmer så väl!

ollebulle
Dag 6 - Morgon

Ja idag var nog första morgonen jag inte känner någonting alls. Känner mig fysiskt helt återställd på något sätt. Vet inte hur jag ska förklara det. Men känner mig som mig själv liksom. Inget sug har jag heller. Hoppas det håller i sig genom hela dagen :) alltså shit, sjätte dagen. Tyvärr var det väldigt längesedan, nog mer än ett år.

Nu kör vi denna dagen!

Hoppasattjagvän...
Vad säger din sambo? Är hon

Vad säger din sambo? Är hon stolt över dig?

ollebulle
Har inte sagt något

Jag har inte sagt något mer än att jag inte ska dricka mer. Det kom på tal när vi pratade om att vi blev bjudna någonstans varpå mannen sagt att han smugglar med sig öl i väskan. Jag sa att det inte spelar mig någon roll för att jag inte ska dricka. Hon okej, så du ska inte dricka alls? Nej, inget mer. Sen pratade vi inte mer om det. Jag har ju smugit en del med mina problem.

ollebulle
Dag 6 - Kväll

Denna dagen har känns väldigt bra. Har gjort musik större delen av dagen. Därefter fick vi besök och vi grillade. Där kunde jag känna lite att det hade varit gott med en öl men ignorerade det bara och resten av kvällen var lugn. Drack vatten och hade trevligt :)

ollebulle
Dag 7 - Morgon

Drömde om att jag drack öl inatt. Det var så verkligt och jag var så ledsen för att jag bröt mitt löfte. Som tur var så vaknar jag ju och allt är frid och fröjd. Så laddar vi för denna dagen. Får sluta vara uppe så jävla länge. Sover ju bort hela dagen. Menmen, sjunde dagen nykter begynner. Känns skönt :)

Tackohej
Drömmar

Verkar vanligt att man drömmer om alkohol. Hjärnan verkar försöka allt den kan för att få i sig mer. För mig slutade drömmarna om alkohol dyka upp efter typ 4 månader nykter.
Heja dig

ollebulle
Okej

Då vet jag vad jag har att vänta mig 😁

ollebulle
Dag 7 - Kväll

Har varit en bra dag. Inte känt något direkt sug.
Men sjunde dagen snart slut. Det innebär en vecka. Woohoo!

Mirabelle G-S
Grattis 😊

Grattis till första nyktra veckan 😊 Bra jobbat! Drömmar ja... Jag super också i sömnen, men tar det med ro. Vi kvinnor får gedigen övning i grenen ”sinnesrubbade drömmar” under våra graviditeter 😂

ollebulle
Tänkte avvakta lite

Tänkte att jag inte riktigt känner behovet längre av att skriva uppdateringar varje dag. Tänkte titta in ändå och läsa men kanske bara skriva av mig när jag känner att det är jobbigt. Vilket vi hoppas det inte blir :)

Hoppasattjagvän...
Vi kämpar tillsammans, ge

Vi kämpar tillsammans, ge inte upp. Starkt att göra detta under din semester.

ollebulle
Japp

Japp, det gör vi. Det känns verkligen så :)

Hoppasattjagvän...
Hur går det?

Hur går det?

ollebulle
Heeej igen!

Det går hur bra som helst. 2 veckor nykter + någon dag. Det är helt fantastiskt. Jag har gått ner 5 kilo haha. Har bra energi. Sover som aldrig förr. Är utvilad som aldrig förr. Jag spenderar så lite tankeverksamhet åt ölen i källaren och det är najs. Jag har till och med vågat mig på att bjuda folk på besök på öl. Gått ner och tagit öl, gett dem men inte tagit själv. Och det gick hur bra som helst!

Jag använder ju den här "I am sober" appen. Enligt den har jag sparat över 600 spänn och 30h på att inte dricka. På två veckor!! Helt sjukt. Pengar som man kunde gjort annat roligt för.

Jag tror även jag lyckats pinpointa till när mitt "normala drickande" gick över till riskbruk/alkoholism. Det var när min mormor gick bort. Vi stod varandra väldigt nära och det tog så jävla hårt. När det var mycket innan var det när min hund blev sjuk. Så jag måste verkligen passa mig i kriser.

Lycka till allihopa. Vi fixar det tillsammans! :)

Miss Hyde
Kriser triggar drickandet

Kul att läsa att det går hur bra som helst för dig, Ollebulle. Grattis till nykterheten, goda energin, pengasparandet och viktnedgången!
Jag känner igen mig så väl i att kriser utlöser riskbruk/alkoholism... Det är lätt att trösta sig med alkohol när ens nära och kära går bort eller man råkar ut för andra tråkigheter i livet. När jag miste min mamma för några år sedan började jag att dricka mer och mer. Jobbstressen höll på att knäcka mig samtidigt som äktenskapet havererade - då blommade alkoholisten i mig ut på allvar. Tragiskt men sant.
Du skriver klokt att "jag måste verkligen passa mig i kriser". Det tror jag gäller för oss alla i det här forumet.
Tack för att du delar med dig och lycka till framöver!

ollebulle
Jag håller med

Japp, hållet med om det du skriver Miss Hyde.

Pellis
Wow!

Vilken energirik läsning! Precis vad jag behövde när jag är sååå sugen på ett glas i det fina vädret. Har absolut inte tänkt ta något men tanken slår i huvudet såklart. Den slår jag bort NUUU!

ollebulle
Hej Pellis

Men shit vad roligt att min tråd hjälper till på det sätt den kan! Ja bara ge fan i det där glaset :D Men jag vet hur det känns.

Hoppasattjagvän...
Går det bra? Dag 22 här...

Går det bra? Dag 22 här... Overkligt... Ska ha kalas på lördag nästa helg... Kommer nog att att ta en öl då... Blir mitt elddop. Känner inte mig orolig dock... Dessa veckorna Har fått mig att vakna till. Jag vill inte bli en som dricker utan en som dricker ibland...

Och det kommer jag att klara av...
Har du hållt... Ollebulle

ollebulle
Till Tackochhej

Tänker mycket på det du skrev i ditt inlägg i denna tråden. Att min hjärna kommer försöka lura mig att det inte var så farligt. Helt ärligt, ja det gör den. Grejen är att jag känner inget sug, inga fysiska besvär, jag mår inte dåligt. Men min hjärna säger hela tiden att jag nog kan börja dricka igen för det var nog inte så farligt ändå. Det stör mig, det stör mig något så fruktansvärt. Jag är lite rädd för att jag faktiskt ska ge efter någon gång, men jag vill inte. Man känner sig liksom lite rädd för att aldrig mer kunna dricka något och uppleva det igen. Tankarna har börjat dyka upp mer frekvent senaste två dagarna tror jag.

Jättemärklig känsla det här. Finns kanske olika faser man kommer in i?

Samtidigt som jag är rädd för att jag ska ge efter så är jag inte det för jag känner mig stark och har viljan. Men ja... Lite uppgiven ikväll kanske, vet inte...

Meeeeen, på måndag 3 veckor iallafall :D

ollebulle
WOOP WOOP 3 veckor

Då har jag klarat det tre veckor. Om man bortser från en pralin som innehöll vodka. Men den var så jävla rälig ändå 😁 Som i mitt föregående inlägg så har jag såklart tankar men det känns bra. Då går vi mot en månad nu då 😍

Pellis
Grattis!

Tre veckor är grymt jobbat!

Strulan65
Grattis 💪🙏❤️

Grattis till dina veckor💪🙏❤️

ollebulle
Taaack

Taaack så mycket. Känner just nu att jag hinner med så jävla mycket. Sliter som ett djur med saker som måste göras. En vecka kvar på semestern :)

Hoppasattjagvän...
Rullar det på? Har du skött

Rullar det på? Har du skött dig...

ollebulle
Yes

Jodå, det har jag. Men en öl hade fan inte varit fel i denna värmen 😁😂

ollebulle
Sugen

Jävlar vad sugen jag är just nu på att bara ta en öl. En öl. EN öl. Började jobba igår. Men har antagligen fått ett virus i helgen så ligger i feber och halsont. Jag är helt utslagen. Triggern är inte jobbet, det är trötthet. Väldigt säker på det. Måste vara stark nu, det känns farligt.

Sidor