ollebulle

För det första. Ett stort tack. För det andra. Väldigt tråkigt att höra det faktiskt. Grejen är att man blir så arg att det är så och att man inte kan fatta att människor är såna. Man vill inte inse det själv heller. Även under det året som jag eskalerade så fnäste man åt andra och tyckte dem var helt galna för att dem drack så mycket. Man ser inte sitt eget problem. Jag gjorde inte det iallafall. Man blundar för det så jävla hårt. Jag hoppas verkligen att din anhörig kommer tillrätta med problemet.

Frågan är om man kanske inte skulle kunna visa den personen den här sidan, i syfte att visa andra människors berättelser här i forumet? Jag vet inte. Jag vet inte hur jag själv hade reagerat.

ollebulle

Jag mår så jävla bra va. Det tunga i huvudet har nästan försvunnit, jag har ätit vitaminer och jag har varit ute och träningscyklat 1,2 mil. Så mycket energi. Jag har känt mig klarare i huvudet också. Så himla skönt. Men än är det inte över. Jag försöker förutse farorna som kan komma och ta lärdom av alla visa ord jag läser här inne.

Jag tog även dagen i akt att berätta om mina alkoholproblem för mina föräldrar. Jag var så himla nervös och skämdes något så fruktansvärt. Men dem förstod och berättade om att att släkten har sin del av alkoholister och att dem var jättestolta över mig att jag tagit det här beslutet och del tror på mig. Även att jag hade insikt nog att sluta i tid. Fick höra en del historier om släktingar och dit vill minsann inte jag.

Förmiddagen var faktiskt lite jobbigare. Jag kände ett sug i halsen, precis som när man inte snusat på ett tag. Men det var inget starkt begär. Sen rannsakar jag min morgon. Kom på att jag bara drack kaffe. Och jag kom återigen på att jag läst att vissa människor med alkoholproblem kan missförstå törst och alkoholsug. Pang boom, brände ner 4 glas vatten. Suget borta efter en stund. Hinkar vatten som en flodhäst i övrigt känns det som, väldigt mycket mer än innan. Trippelt skulle jag tippa på.

Då laddar vi för natt nummer tre och en ny dag 4.

ollebulle

Holy shit. 3 dagar utan alkohol var längesedan, men nu börjar dag 4, holy shit. Det var längesen! Så najs! Ha en bra dag allihopa!

ollebulle

Det här är en morgon av reflektion. Tänker på alla gånger jag smugit med alkoholen. Gick till en avskild, mörk plats när jag skulle ut med hunden. Halsade en 50cl Old Ox. Eller när jag skulle ut och cykla och satte mig ute på landet och gjorde samma sak. Alla åtskilliga gånger jag lade burkarna i väskan på ett sätt så att det inte skulle höras när jag kom hem. Alla gånger "jag ville träffa kompisar". Eller när jag skulle "tvätta rutorna på bilen klockan 1 på natten" för att jag inte kunde sova.

Finns säkert fler gånger men såg det precis framför mig. Kom som ett slag i ansiktet. Shit alltså, allt står så klart.

ollebulle

Har varit en bra dag. Det tunga i huvudet är borta och det känns väldigt skönt. Har inte haft något direkt sug. Däremot blev jag väldigt nervös när vi bjudit hem vänner ikväll. Jag vet att dem dricker alkohol och just den där sociala biten med att dricka... Men jag förberedde mig mentalt på att säga att jag inte ska dricka. Och jag måste säga att den första timmen var jobbig. Jag satt och funderade på om han ville ha öl (de tog inte med något själv) och hur jag då bara kommer med en öl, om det skulle verka konstigt. Men jag struntade helt enkelt i att fråga honom. Men de måste reagerat tror jag, jag har i princip alltid druckit i deras sällskap.

Däremot blev det sjuhelsikes mycket flädersaft och vatten. Och det känns som en seger. Jag hade jättetrevligt ändå och det var ju bara den där första timmen som suget kom. Sen släppte det.

Jag tror att jag kan märka en viss koppling mellan min blyghet och alkohol i sociala sammanhang. Jag sitter ofta rätt tyst, iallafall i början och alkoholen har ju hjälpt till med det.

Men, en dag till avklarad! :)

Hoppasattjagvä…

Hur går det? Hur känns det? Jag har en sån liten period just nu då jag är jädrans sugen på en iskall bira. Men nej... Jag ska inte. Hoppas att det går bra!

ollebulle

@hoppsanjagvänder

Jo det går bra. Fick precis vänner på besök igen så jag har förberett mig mentalt på att säga nej. Men gick in på dass och tog upp alkoholhjälpen nu för att distansera mig lite. Men Jo jag har sug. Vi ska bara ge fan i det du ;)

Riktigt starkt att fly in på hemlighuset med forumet, istället för att falla. Vilken utomordentlig strategi. Den lägger jag bakom örat till någon gång jag befinner mig i skarpt läge ? Hejja dig!!!

ollebulle

Japp, suget var ganska starkt kan jag säga. Var nog bra att bara gå iväg en stund. Men det har släppt nu. Skönt :)

Bra strategi, har själv använt den många gånger. Även i situationer då jag känner mig ledsen, fundersam, glad, uttråkad - ja i alla de situationerna som jag innan tog till A, även om instinkten inte kommer direkt nu. Detta forum är guld värt, att kunna skriva av sina inre tankar utan att bli dömd, ibland får man till och med ett eller två härliga hjärtan tillbaka eller en kommentar :)

ha en fiiiin fredag!

ollebulle

Ja idag var nog första morgonen jag inte känner någonting alls. Känner mig fysiskt helt återställd på något sätt. Vet inte hur jag ska förklara det. Men känner mig som mig själv liksom. Inget sug har jag heller. Hoppas det håller i sig genom hela dagen :) alltså shit, sjätte dagen. Tyvärr var det väldigt längesedan, nog mer än ett år.

Nu kör vi denna dagen!

ollebulle

Jag har inte sagt något mer än att jag inte ska dricka mer. Det kom på tal när vi pratade om att vi blev bjudna någonstans varpå mannen sagt att han smugglar med sig öl i väskan. Jag sa att det inte spelar mig någon roll för att jag inte ska dricka. Hon okej, så du ska inte dricka alls? Nej, inget mer. Sen pratade vi inte mer om det. Jag har ju smugit en del med mina problem.

ollebulle

Denna dagen har känns väldigt bra. Har gjort musik större delen av dagen. Därefter fick vi besök och vi grillade. Där kunde jag känna lite att det hade varit gott med en öl men ignorerade det bara och resten av kvällen var lugn. Drack vatten och hade trevligt :)

ollebulle

Drömde om att jag drack öl inatt. Det var så verkligt och jag var så ledsen för att jag bröt mitt löfte. Som tur var så vaknar jag ju och allt är frid och fröjd. Så laddar vi för denna dagen. Får sluta vara uppe så jävla länge. Sover ju bort hela dagen. Menmen, sjunde dagen nykter begynner. Känns skönt :)

Verkar vanligt att man drömmer om alkohol. Hjärnan verkar försöka allt den kan för att få i sig mer. För mig slutade drömmarna om alkohol dyka upp efter typ 4 månader nykter.
Heja dig

ollebulle

Då vet jag vad jag har att vänta mig ?