Jag har haft ett knepigt förhållande till alkohol under en lång tid. I dag är jag 37 och har ett på alla sätt "lyckat" liv med man och barn och villa och chefsjobb och härliga semestrar.
Innan jag träffade min man var jag verkligen på väg utför. Jag var ute och hårdfestade 5-6 dagar i veckan med minnesluckor och ångest, men lyckades på något sätt kombinera det med att springa långa rundor och klara jobbet. Sedan träffade jag min man, som alltid har haft ett motsatt förhållande till alkohol. Han har aldrig tyckt om att bli berusad, och tycker om att ha kontroll. Han hade ett allvarligt prat med mig om min konsumtion, och jag drog ner betydligt.
Men de senaste åren har allt gått utför igen. Jobbet har varit otroligt stressigt, och jag har ångestreducerat genom vin. Jag fick till och med med min man i vardagsdrickandet. "Ett glas vin till maten är ju bara nyttigt", liksom. Det kändes kontinentalt och tjusigt. Men det blev liksom inte ett glas vin för mig. Utan kanske tre, stora, varje dag. Eller mer.
Och på helgerna två starka drinkar först.
Middagar med kompisar ännu mer.
Och på fester ännu, ännu mer. Med minnesluckor, spyor och ångest dagen efter.
Under två-tre år har jag försökt dra ner. Jag har fattat att jag har ett beroende, eftersom jag inte klarar många dagar i sträck utan att dricka. En kväll utan vin känns så otroligt tråkig!
Jag är en glad och öppen person som i grund och botten är blyg och osäker. Jag maskerar det genom att vara en som hörs och syns, och känner att många "räknar med mig" när det kommer till fest. Jag känner ett ansvar att se till att det blir kul, och så bjuder jag till. Alldeles för mycket.
Är så trött på det nu. Känner att jag gör bort mig, mår dåligt och förkortar livet.
Nu vill jag inte ha det såhär längre.
Men hur ska jag klara det? Jag får panik när jag tänker på framtida semestrar, restaurangmiddagar och nyårsaftnar om jag inte kan ta en drink/ett glas vin/skåla i champagne. Det låter urtrist!
Vågar inte säga till min man att jag ska sluta, för han har hört det förr och jag är rädd att göra honom besviken igen.
Nu vill jag klara det, själv, utan att prata om det - istället bara göra det.

Noll problem igår! Var duktig och packade upp och tvättade - och orkade till och med ut på en springtur! Kändes grymt bra.
På kvällen drack Herr Knaskatt en drink. Jag tog en tonic. Och vatten till middagen. Tänker redan nu på mig själv som att jag är en person som inte dricker. Jag äter inte kött sedan en massa år tillbaka och blir ju inte sugen på det alls, utan ser det som off limits, som något otänkbart. Inte som någon uppoffring. Så känner jag med alkoholen nu, och jag hoppas att det håller i sig.
Nu dag 3 - rapport kommer senare.

Ja att försöka tänka sig ett mood där alkohol är lila otänkbart som kött för dig är nog ett bra tankesätt. Nu är jag tyvärr inte vegetarian annars hade jag lätt hoppat på det tankesättet! Ha en skön dag ta det lugnt o koppla av ??

Ännu en bra dag! Har varit så duktig!
Gjorde egen granola och ett gäng raw food-bollar och så tog jag en springtur i dag igen (chockar kroppen här, kommer vara en stel kissekatt i morgon tror jag).
Tillbaka till jobbet och vardagen i morgon... Är inte supersugen, men det blir nog helt okej. Ska se till att fokusera på att ta hand om stressnivån och sömnen (och förstås alkoholen, som ju är prio ett!).
Just nu känns allt bara enkelt och positivt och jag börjar varje dag med att läsa The alcohol experiment och bli peppad i nykterheten. Hoppas att peppen håller i sig.

Fibblan

Vet inte vad du behöver ställa klockan på, men förhoppningsvis har du redan kommit till ro denna kväll, utan a. Förstås motigt att börja jobbet igen, upp tidigt, ökad stressnivå etc samtidigt som du beskriver att allt bara känns enkelt och positivt just nu. Härligt - behåll det!
Och förståeligt, att du har en go känsla. Ute på springturer titt som tätt ?, fixar och donar hemma med tvätt och gör egna nyttiga tilltugg i olika varianter???! Alltså, jag känner inte dig..men för mig låter detta helt fantastiskt! Och allt detta utan fulbensin i tanken!
Så bra gjort?!
Jag har läst mkt i din tråd ikväll. Inte minst eftersom du nu ofrivilligt ?, vare sig du vill eller ej, ingår i den kvartett, (kvintett inkl. mig själv) som jag kommer att som stöttepelare i mitt egna jobb här nu framöver. OBS! Med detta sagt vill jag va väldigt tydlig med att det inte krävs ngt utav dig, annat än det du gör här för din egen skull och del ?, inget påtvingat, kravfyllt se mig, hjälp mig-grej. Och kan hända att jag inte själv bidrar med så mkt heller. Vet inte hur mkt jag kommer hänga i forumet, (har en tendens att överkonsumera även detta..) så har tänkt att ta det lite lugnt med närvaron här, samtidigt som jag ju så uppenbart behöver den..??
Kändes bara så betydelsefullt att få greppa tag och hänga med i den förändring som du, Pellis, FinaLisa och Lennis nu gör.
Jag har liksom du, trixar och provat mig fram med olika målsättningar och regler, men kör fr.o.m morgondagen helvitt på obestämd tid, me. Minst 3 månader, iaf..

Sov gott och ha det bra på jobbet imorgon!
Så.hörs vi säkert ngn mer gång?
Kram
/Fibblan ?

Haha! Du är så klart SÅ välkommen att hänga på! Ju fler som stöttar varandra desto bättre. ?????
Tack för peppen! Kram ?

Du känns som en duracellkanin ? så mycket energi!!?
Bra att du använder den så bra??
Ha en skön dag (trots att du förmodligen är lite stel) men det gör väl "gottont" som man brukar säga..

Kramar
???

Varit in o kollat på The Alcohol experiment o tänkte börja kolla lite på det! När jag såg att du använde det så får jag in o kolla igen!
Du verkar verkligen taggad!! Snart avslutar vi den 4:e dagen så himla skönt ☀️☀️
Kram kram ??

Håhååjaja. Känner mig INTE som någon duracellkanin just nu, utan som en gammal trött sengångare ungefär. Första dagen på jobbet idag! Det var kul att träffa alla igen men ovant att behöva tänka... Känner mig helt utmattad nu. Vill ha semester igen!!!
Men vad gäller alkoholen känner jag mig på banan! Känns väldigt bra.

Tack FinaLisa! Så gulligt att du peppar alla. ?
Lennis, jag har inte varit inne och kollat på siten, utan läser boken. Det är ett kapitel om dagen man läser i 30 dagar. Superbra hittills!

Ny arbetsdag för oss då ? ja men rutiner gör oss gott tror jag!!
Ska kolla in boken istället kanske är lättare att ta till sig nätet kanske kan bli rörigt vi får se ??
Önskar dig en riktigt härlig dag - gör lagom mycket för att hålla stressen nere!
Kram kram ??

Fibblan

Hoppas bra med katten idag??
Jag tar nya tag ☑️?!
Klart det är en omställning att komma tillbaka i jobbet, men gott o höra att vad det gäller a känns det bra!
Stabilt??!

Ha en fin dag!
Kram/
Fibblan ?

Så himla HÄRLIGT att få era fina hälsningar Lennis, FinaLisa och Fibblan. Tack!

Jag väcktes tidigt idag av ett litet barn med en mardröm. Och precis då drömde jag så himla intensivt och läskigt jag med: att jag var hemma hos en bekant på en tillställning och det bjöds på vin. Och jag kunde verkligen HÖRA alkoholrösten inuti som vacklade. Som tänkte att ”vad är det värsta som kan hända” ”vadå ska jag ALDRIG mer få dricka?” ”Ett liiiiitet glas är ju ingen fara herregud. Det är ju inte som att jag är en parkbänksalkis”.
Och jag vaknade med en så sorgsen känsla i kroppen. Har känt mig så himla stark och säker de här dagarna. Så positiv i nykterheten, inte berövad. Men nu kände jag att ja, just det. Det är såhär det kommer att kännas och låta i huvudet när det har gått lite tid. När nyhetens behag har gått över.
Det är så typiskt Knaskatten att slänga sig in i saker alldeles för intensivt. Och sen tröttna några veckor senare.
Det får inte hända den här gången.

Eftersom jag ändå var vaken vid 5:30 bestämde jag mig för något väldigt ovanligt: att sticka ut och springa.
Och passa på att börja lyssna på Home Podcast som handlar om nykterhet.
Så. Bra. Beslut.
Kände mig helt ny när jag kom hem. Vilken bra start på dagen!

Jobbet flöt på och kändes bättre idag. Puh. Igår var det tyngre!
Och nu på kvällen iskall Ramlösa till middagen. ✌?
På ett sätt var min dröm en otroligt jobbig påminnelse om hur det brukar vara, men på ett annat sätt var det bra att få den där påminnelsen. Jag kommer att få dippar. Jag kommer att känna mig svag. Och då behöver jag göra precis det jag gjorde i morse: använda olika strategier för att bryta gamla vanor, bygga upp mig själv och bli starkare i mitt beslut.
Jag är en person som inte dricker alkohol.

Knaskatten, du är klok som en bok❣️?
Drömmar är ofta budskap från dig själv till dig själv....ta vara på dem?

Kramar
???

Du vann! Tänk att tankarna vrider och vänder sig efter bara några dagar! Jag e på dag 2(3) och börjar redan tycka wow så bra det går. Ingen tröst men jag kommer också att dippa, resa mig igen för att jag har alla här. Sist klarade jag mig 6 dagar och nästsist 12 dagar. Ynkligt men denna gång ska det bli så många flera dagar! MEN ”En dag i taget”! Kraaam ???

Började duktigt idag också, med ett yogapass på morgonen. Jobbigt att släpa sig dit, men fantastisk start på dagen!
Hade en tuff dag på jobbet igen och kände mig faktiskt lite låg när jag kom hem. Och TRÖTT. Behöver nog se till att få mer sömn.
Men trots energidippen inga tankar på alkohol. Känner mig fortfarande stark i beslutet och ägnar mycket tid åt att läsa om nykterhet och bekräfta att det jag har bestämt är rätt.
Nu vila innan det blir tidigt i säng.
?

Man är fortfarande i semestertider att lägga sig blir för lite sömn när man jobbar ???? känner samma sak! Ska som du försöka med tidig läggning idag ?? sov gott o samla krafter ?? kram kram

En vecka!
Så fort det har gått. Och så enkelt det har känts att låta bli alkohol.
Men det är mycket annat som är kämpigare. Tillbaka i vardagen och så himla mycket stress och trötthet. Är så SJUKT trött.
Men känner mig glad med nykterheten och med att jag faktiskt har tränat. Långpromenad på lunchen idag, till exempel.
Behöver bara få ner stressen på jobbet och få lite mer sömn. Känns långt borta nu tyvärr. ?

Kämpar själv med att komma i säng tidigare men det är svårt man är så inne i sommarvanor...
Men fasiken va bra vi är en vecka 7 dagar idag ?? grattis till oss!! Sov gott sen o hoppas du får sova lite mer djupsömn ?? natti natti ☁️☁️