Day by day!!

112 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
uddda
Day by day!!
uddda
Dag 12

Abstinens från helvetet!

100% sömnlös Dag 3
Ångest, oro, panik
Svettningar
Ingen aptit
Alkoholsug
Huvudvärk
Illamående
Stressad
Kissar mkt (gult)

Ska det inte släppa snart?
Är så otroligt trött på detta speciellt när timmar känns som dagar.

Miss Mary Poppins
Grattis till ett bra beslut!

Välkommen till forumet!
Det är ju jätte individuellt hur man mår de första dagarna. Hade de varit smärtfritt att sluta så hade vi väl inte behövt denna forum, eller hur.
För mig är de tio första dagar jobbiga just pga ångest. Sedan blir det bättre. Jag drack sista gången den 30 juli och har fortfarande lite huvudvärk och ångest. Men det blir bättre. Och vinsterna är enorma. Snart sover man som en bebis. Man har plötsligt tid för att läsa och träna. Huvudet börjar fungera snabbare och depressiva tankar försvinner.
Det gäller bara att orka genom den första tiden.

Försök bara inte ändra hela världen på en gång. Unna dig godis och skräpmat. Slöa i soffan som du vill. Bara stå ut, det är värt det.

Idag är jag nykter// Mary

Tackohej
Heja

Har varit där du är. Många beskriver att deras besvär slutade efter bara 1-2 veckor.
Men för mig tog det cirka 2 månader innan sömnen blev ok.
Tror det beror på mängd och frekvens av missbruk innan stoppet. Hur mycket, ofta och länge drack du innan du slutade?
Håll ut, det blir sjukt mycket bättre med tiden

uddda
Dag 12

Tack! Bra jobbat Miss Mary 👏🏽
Mjoo, ork o lust är nog den stora utmaningen, det är otroligt tufft. Allt känns rätt meningslöst just nu. Men här är det fortfarande dag för dag o ta stunden som den kommer, men när man sen är sömnlös i dagar blir där helt plötsligt så många fler timmar att kriga sig igenom. Försöker unna mig sånt jag tycker är gott o att göra, men har ingen aptit alls överhuvudtaget. Just nu sitter jag med fläkten på högsta o växlar mellan soffan o sängen. Försöker kolla tv, lösa korsord o inte tänka på alkohol, helg eller låta ångesten ta över men svårt när abstinensen påminner en 24/7 om hur det är! Även otroligt svårt att ens komma till ro, ibland kan jag inte ens sitta stilla utan bara går runt i cirklar känns det som.

uddda
Dagar känns som veckor.

12 dagar har gått, men känns mer som veckor. Min andra helg nykter. Inget känns lättare. Allt känns så jäkla långt borta, alkoholsuget är där, vill inget annat än dricka men kanske bra att jag ej kan då! Men fan, abstinensen påminner mig 24/7 nonstop om vad fan jag gett mig in på o vad jag går igenom o det är ett rent jäkla helvete!!

uddda
Helvete, vad händer?

Dag 12, antabus. Jag mår så sjukt jävla dåligt. Jag kan verkligen inte sluta svettas, kissa, springer runt i cirklar, kryper i kroppen. Tungt o andas, ångest o panik av obehag! Vad fan är det som händer? Abstinensen borde väl inte bli så här mkt värre nu?

Miss Mary Poppins
Det hör till...

Tyvärr!
Din hjärna har en obalans av signalsubstanser. Allt du känner, din ångest, är ett lögn. Bara låt känslan vara. Agera inte. Bara andas.
Jag hade lite liknande nyår 2018.
Jag drack Coca-Cola. Åt isglass. Hade vindruvor i frysen som jag åt. Och jag gick runt. Hade en känsla att jag ville komma ur skinnet. Men det gick! Och har inte haft det så sedan dess. Aldrig mer, även om jag tagit några onödiga risker under året...
Lider med dig, men dag 12 är bättre än 11!!!! Eller 1!!! Så sluta inte andas..
Idag är vi nyktra 🌷

uddda
Försöker andas i allafall.

Tack!! Åh.. Ja det är ett rent jävla helvete ikväll, kommer inte över huvudtaget till ro på något sätt, som du skrev en känsla av att komma ur skinnet typ. En jävla panik! Har lagt mig i sängen nu, fläkten på max o försöker andas djupt, tog en oxascand för en stund sen, även min vanliga kvälls "medicinering" får hoppas det snart släpper lite i allafall, har inte sovit på flera dagar heller så blir stressad över att inte kunna somna om det fortsätter såhär. 12 bättre än 11, yes det är vi Miss Mary 🙏🏽🌷

Miss Mary Poppins
Hur gick det?

Kunde du sova? Känns det lite bättre?
Söndagar brukar gå bra för mig, jag skickar dig lite av mina krafter så du får också en fin söndag! 🌷🌺 Kram

uddda
Im still alive.

Ett tag efter medicin så kände jag att jag kunde andas igen o men tog en bra stund o det kändes som en evighet, det va riktigt obehagligt.
Men fick somnat någon timme sen, va helt slut i kropp o knopp. Vaknat i panik, tårar några gånger, svettats som fan, varit uppe bra många gånger för ingenting o fick en jäkla halsbränna. Men idag är en ny dag! 🙏🏽 Dag 13! Åh, Tack! Har så sjukt tomt på energi, ork o lust till något! Känns som gårdagen tog precis all den lilla ork o energi jag hade. Men har precis lämnat lgh för att försöka få i mig något gott till frukost, men hade bara velat stanna i sängen. Har fortfarande ingen aptit alls, när kommer aptiten tillbaka liksom, känns som det är nu man behöver all energi o kraft man kan få? Men känner hur kroppen skriker efter något i magen! Hoppas du haft en okej helg o att du får en fin söndag. Glöm aldrig hur jäkla bra o stark du är Miss Mary. Kram 🌷

Miss Mary Poppins
Tack du!

Jag har aldrig testat antabus. Jag vet inte om den påverkar. Du har inte heller riktigt öppnat dig och berättat hur mycket du drack innan. Så jag kan inte ens gissa när det blir bättre.. men jag vet att det gör det. Jag minns förra gången då jag var nykter över 3 månader så blev jag som en annan person. Kunde andas frisk luft med hela kroppen kändes det som. Minns också hur jag bara efter typ tre veckor började känna känslor som hunger, törst och rastlöshet. Tidigare hette allt "sugen på vin". Jag ångrar att jag raderade alla mina poster när jag lämnade gruppen. Hade verkligen behövt läsa min tråd nu... Där hade vi fått många goda tips.
Men vilket som, idag är jag nykter 🌷🌺

uddda
Dag 13

Jag vill verkligen känna att det går att leva ett liv utan alkohol men det känns så långt borta men jag vet också att jag aldrig skulle klara det utan antabusen därför jag startat. Men ja, jag har inte druckit super super stora mängder sista 2 åren. Men tillräckligt för att få dåliga lever värden o välja att göra detta just nu kanske. Har mer sista tiden blivit lite mkt mer pga saker som hänt i livet, men jag har absolut minskat, mkt pga min hälsa, psykiskt o fysiskt. Beroendet har varit där i 15år ca o det har absolut tagit skada på många vis, det har verkligen varit många år man inte trodde man skulle överleva. Sen är jag även drogfri sedan 2år tillbaka o det är ångestfyllt i sig, då jag kunnat sluta dricka i perioder förr men då med lite hjälp av annat. Men jag måste ej bli full längre men känner absolut att jag typ behöver, "måste" ha alkoholen för att stilla beroendet, kroppen, stressen, ångesten, livet, även om jag också kan supa till det klart men då finns det oftast inga gränser alls. Men senaste tiden är det mest alkoholen jag söker, för att stilla, kunna koppla av, därför det mer blivit att jag försökt hålla mig till 3.5or öl på veckorna typ o kanske druckit ibland väldigt mkt mer till helgen. Men nu med antabusen känner jag det blir så jäkla mkt värre då jag verkligen inte kan dricka en endaste droppe, även om det så "bara" skulle va den lilla procenten som i en exempel 3.5a. Så det är nog lite att kroppen egentligen aldrig fått chansen att vila som den kanske behövt mellan glasen. Vilket märks av nu när man är 13 dagar nykter. Vilket är otroligt jäkla tufft! Men som sagt, tar stunden som den kommer, en dag i taget! 🌷 Kämpa!!

Miss Mary Poppins
En day i taget...

Idag har jag haft "en timme i taget". Så dumt när man har vin hemma. Hällde ut en flaska rött som jag tänkte göra sås av. Den hade stått öppen sedan jag tog beslutet att sluta igen. Men jag har inte blivit av med det andra.
Så jag har också lite kämpigt. Men envis som jag är, så är jag nykter trots allt.
Kämpa du med! Snart en till dag avklarad!! 👍🌺

uddda
Kämpa!

Ush, då, lite jobbigt läge kanske. Men så himla bra gjort av dig att du lyckades hälla ut det o höll dig från att dricka det, riktigt bra jobbat! Hur känns det efter att ha hällt ut det? Timme för timme blir det ibland, men det är okej det med! KÄMPA på bara, det fixar du o att vara envis kan vara en bra egenskap ofta, är själv väldigt envis ☺️🌷

Miss Mary Poppins
Kände inte så mycket. Jag är

Kände inte så mycket. Jag är mest bara sur. På allt och alla. Mest mig själv, så klart.
Men nog om mig, det här är din tråd! Hur går det? Jobb eller semester? Planer för nästa vecka, hur ska du hålla dig ifrån A? Är du med på något program? AA?

Pedrahm
Jag lider så jävla mycket med

Jag lider så jävla mycket med dig uddda
Jag är inne på dag 7 nu och börjar må ganska mycket bättre, men det vänder så jävla snabbt. Minsta lilla grej och jag blir förbannad, ledsen och uppgiven. Bara att knyta näven. Jag har gått på AA-möten, det har hjälpt mig sjukt mycket. Fått mig att inte känna mig lika ensam.
Kämpa på! Skickar styrkekramar med.

uddda
Dag för dag.

Miss M, förstår känslorna du känner med du verkar ha hanterat det okej ändå, imorgon är en ny dag! 🌷 Vi fortsätter kämpa!

Nej jag går inte på några möten för alkoholen, men har vecko kontakt med psykolog, sköterska, läkaren på en mottagning för vuxna med grov adhd. Det får räcka just nu. Jag krigar på ensam som jag alltid har gjort hela mitt liv, som vi sa innan ibland är det kanske till bra hjälp att vara envis ☺️

Jag är långtids sjukskriven sen många år tillbaka pga gammalt missbruk o psykisk ohälsa! Så ja, förutom att jag varje dag krigar på med att hålla mig drogfri, hantera min ångest, panik, på bästa sätt, bearbeta sorg o barndom o att få vardagen att funka så konstigt nog väljer jag att försöka bli nykter nu också, även om man kan tycka jag har tillräckligt som det är! Men kör väl på så länge jag orkar typ men otroligt tufft, speciellt när alkoholen alltid varit ens trygghet o vän så blir det riktigt ensamt, skrämmande, så mkt svårare att hantera alla dessa känslor o tankar som finns!

Men som sagt, en dag i taget. Tar stunderna som dem kommer.. 🌷🙏🏽

uddda
Bra jobbat pedrahm! 👏🏽

Bara fortsätta kämpa på, förstår absolut hur du känner med att allt vänder så fort, känner själv det kan bli otroligt frustrerande, men är nog bara att försöka förstå typ att med alla förändringar så kommer det att bli så ibland. Åh men va bra att AA funkar för dig. Ensamheten kan vara otroligt tuff o skrämmande då kan det va skönt o kunna få prata ut lite o lyssna på andra! Kram 🌷

uddda
Imorgon väntar en ny vecka.

Det kommer bli 2 veckor nykter för mig imorgon. Helt jäkla otroligt att jag faktiskt fixat två veckor även om det varit så sjukt jävla jobbigt, mörkt o att allt verkligen varit upp o ner o känts mer som en dimma bara.

Imorgon ska jag till vårdcentralen för att ta min Antabus, sen träffa min psykolog som kommit tillbaka efter 4 veckors semester. Ska faktiskt bli så riktigt skönt att få prata med honom igen o typ uppdatera han efter allt som hänt o händer då han varit iväg. Men kommer klart bli ett jobbigt samtal med massor av känslor.

Miss Mary Poppins
2 veckor!!!!

Grattis till oss!! Tjuhooo! 🥳 Kram!

uddda
2 sjukt långa veckor!

Woho. Grattis till oss 🌷Kram.

2 hela jäkla obehagliga, tuffa o långa veckor har gått, helt otroligt! Detta är bland det tuffaste jag gjort verkligen. Precis varit på vc o tagit min antabus o lever prover. Det är otroligt ångestfyllt, med sjukt mkt tankar o känslor. Men det är väl bara o fortsätta kriga! En dag i taget o inte glömma andas..

uddda
2 veckor nykter.

Ändå kan jag inte känna mig så stolt som jag kanske borde, kanske för att suget forfarande jagar mig eller att jag känner mig mindre "duktig" för jag måste ta hjälp av antabus för att hålla mig ifrån A. Miljoner tankar o känslor!!

Miss Mary Poppins
Lyssna inte på dig själv!

Under dessa första dagarna säger hjärnan en jäkla massa skit. Jag tänker alltid att "om det var så här enkelt att sluta så kan jag lika väl dricka mer och sluta imorgon". Men att börja från dag 1 igen kommer inte till frågan! Jag minns för väl hur skönt det är när suget försvinner och man kommer på att man inte tänkt på A hela dagen. Jag har en bit på vägen, men två veckor är en jätte bra start.

Om Antabus tänker jag tvärtom! Jag är arg på mig själv att jag inte ber om hjälp. Att jag tvingar mig att klara mig ensam för att jag skäms. Tänker att ingen tar mig på allvar ändå. Så ser upp till er som kör all in. Det betyder att ni tar er själva på allvar.

Glöm nu inte att andas bara.. 😂 annars blir det jobbigt!
Måndagskram 🌷🌺 / Mary

uddda
Abstinens dag 14, någon som vet om det är typ möjligt?

Började må riktigt obehagligt dåligt för snart en timme sen. Just nu är abstinensen ett rent jäkla helvete. Riktigt dåligt mår jag. Men skrev till läkare på vc om mina problem o att jag behöver hjälp. Men dem säger att det ej är abstinens om jag varit nykter 14 dagar? Men jag är väldigt säker på att det är abstinens annars måste det vara något helt annat såfall som är illa nog. Dem ska ringa mig om en kvart, så får jag se va dem säger igen, men menar på att dem ändå ska ta måendet på allvar nu när jag är nykter antabus o gör vad jag ska o speciellt om det faktiskt är abstinens??

Miss Mary Poppins
Jag googlade lite

Kan det vara biverkningar av Antabus. Vilka symptom har du?

uddda
Abstinens?

Tack!! Jag googlade också lite man verkar kunna ha det i flera veckor står det men vanligast i början.

Vet ej om det är antabusen.

Svettas
Ibland får jag gåshud
Darrig
Ångest, oro
Ingen ro i kroppen
Går i cirklar
Illamående
Tungt o andas
Svårt o fokusera på något

Miss Mary Poppins
Mycket av det kan förklaras

Mycket av det kan förklaras med kombination Antabus och ADHD. du kanske har druckit så länge att du glömt hur ADHD känns?
Har du råkat få i dig alkohol? Sås eller godis?
Ångest har jag också, och huvudvärk. Så de hör nog till tror jag. Bra att du pratar med vårdcentral!
Vilken dåligt dag du verkar ha, men den räknas också när vi går framåt.
Idag är vi nyktra 🌷

uddda
Vill bara dagen ska ta slut.

Nä jag vet hur min adhd funkar, jag fick diagnosen så sent som för typ fyra år sen bara, o tar även medicin för den flera gånger om dagen. Jag har även atarax o propavan. Men läkaren nu skrev ut theralen vilket jag vet "funkar" mot abstinens typ för att du blir så trött att du somnar istället. Men dem verka tycka jag ska ta det ändå, så jag kan ta mig igenom det värsta, då enligt dem kanske genom tvinga mig själv o sova. Sen själv tror jag inte på att sova bort abstinens eller ångest är så lyckat. Vet ju att ångest bara blir värre när du vaknar. Men kan inte göra mer än att prova typ.

Ja det är en helvetes jävla skit dag o den går alldeles för långsamt o ingen ork eller energi kvar. Finns stunder då jag vill dricka för stilla abstinensen men vet jag bara kommer må värre på andra vis då jag tar antabus. Men ibland undrar jag vilket som är värst. Men ja det är väl bara o försöka andas, prova vad dem tror ska hjälpa o se hur det slutar.. ska försöka få i mig något o äta o sen lägga mig i sängen lite..

uddda
Som att förlora en vän.

Dag 15 nykter! Det känns nästan som att det blir jobbigare för varje dag som går, ensammare o inget känns lättare. Jag kan inte sluta tänka på att få dricka, känslan, smaken, ruset. Att få koppla av o bara vara för en stund. Jag har förlorat min största trygghet o bästa vän utan att riktigt få sörja. Allt känns så långt borta, utan några exakta mål eller någon aning om hur o när. Blir det lättare? Släpper suget? Får man sörja? Miljoner tankar o känslor..

e.m
Hej udda! Så himla duktig du

Hej udda! Så himla duktig du har varit! När jag har försökt sluta, så har jag känt mig jättenöjd efter en dag och tyckt jag varit förtjänt av en belöning. D.v.s. en kvälls god mat och vin. Ja, du får sörja! Du har förlorat din "bäste" vän. Men en vän som visat sig vara en huligan, som dragit med dig ner i skiten. Fortsättt kämpa, du fixar det!

Sidor