Abstinens från helvetet!

100% sömnlös Dag 3
Ångest, oro, panik
Svettningar
Ingen aptit
Alkoholsug
Huvudvärk
Illamående
Stressad
Kissar mkt (gult)

Ska det inte släppa snart?
Är så otroligt trött på detta speciellt när timmar känns som dagar.

Anonym26613

Välkommen till forumet!
Det är ju jätte individuellt hur man mår de första dagarna. Hade de varit smärtfritt att sluta så hade vi väl inte behövt denna forum, eller hur.
För mig är de tio första dagar jobbiga just pga ångest. Sedan blir det bättre. Jag drack sista gången den 30 juli och har fortfarande lite huvudvärk och ångest. Men det blir bättre. Och vinsterna är enorma. Snart sover man som en bebis. Man har plötsligt tid för att läsa och träna. Huvudet börjar fungera snabbare och depressiva tankar försvinner.
Det gäller bara att orka genom den första tiden.

Försök bara inte ändra hela världen på en gång. Unna dig godis och skräpmat. Slöa i soffan som du vill. Bara stå ut, det är värt det.

Idag är jag nykter// Mary

Har varit där du är. Många beskriver att deras besvär slutade efter bara 1-2 veckor.
Men för mig tog det cirka 2 månader innan sömnen blev ok.
Tror det beror på mängd och frekvens av missbruk innan stoppet. Hur mycket, ofta och länge drack du innan du slutade?
Håll ut, det blir sjukt mycket bättre med tiden

Tack! Bra jobbat Miss Mary ??
Mjoo, ork o lust är nog den stora utmaningen, det är otroligt tufft. Allt känns rätt meningslöst just nu. Men här är det fortfarande dag för dag o ta stunden som den kommer, men när man sen är sömnlös i dagar blir där helt plötsligt så många fler timmar att kriga sig igenom. Försöker unna mig sånt jag tycker är gott o att göra, men har ingen aptit alls överhuvudtaget. Just nu sitter jag med fläkten på högsta o växlar mellan soffan o sängen. Försöker kolla tv, lösa korsord o inte tänka på alkohol, helg eller låta ångesten ta över men svårt när abstinensen påminner en 24/7 om hur det är! Även otroligt svårt att ens komma till ro, ibland kan jag inte ens sitta stilla utan bara går runt i cirklar känns det som.

12 dagar har gått, men känns mer som veckor. Min andra helg nykter. Inget känns lättare. Allt känns så jäkla långt borta, alkoholsuget är där, vill inget annat än dricka men kanske bra att jag ej kan då! Men fan, abstinensen påminner mig 24/7 nonstop om vad fan jag gett mig in på o vad jag går igenom o det är ett rent jäkla helvete!!

Dag 12, antabus. Jag mår så sjukt jävla dåligt. Jag kan verkligen inte sluta svettas, kissa, springer runt i cirklar, kryper i kroppen. Tungt o andas, ångest o panik av obehag! Vad fan är det som händer? Abstinensen borde väl inte bli så här mkt värre nu?

Anonym26613

Tyvärr!
Din hjärna har en obalans av signalsubstanser. Allt du känner, din ångest, är ett lögn. Bara låt känslan vara. Agera inte. Bara andas.
Jag hade lite liknande nyår 2018.
Jag drack Coca-Cola. Åt isglass. Hade vindruvor i frysen som jag åt. Och jag gick runt. Hade en känsla att jag ville komma ur skinnet. Men det gick! Och har inte haft det så sedan dess. Aldrig mer, även om jag tagit några onödiga risker under året...
Lider med dig, men dag 12 är bättre än 11!!!! Eller 1!!! Så sluta inte andas..
Idag är vi nyktra ?

Tack!! Åh.. Ja det är ett rent jävla helvete ikväll, kommer inte över huvudtaget till ro på något sätt, som du skrev en känsla av att komma ur skinnet typ. En jävla panik! Har lagt mig i sängen nu, fläkten på max o försöker andas djupt, tog en oxascand för en stund sen, även min vanliga kvälls "medicinering" får hoppas det snart släpper lite i allafall, har inte sovit på flera dagar heller så blir stressad över att inte kunna somna om det fortsätter såhär. 12 bättre än 11, yes det är vi Miss Mary ???

Anonym26613

Kunde du sova? Känns det lite bättre?
Söndagar brukar gå bra för mig, jag skickar dig lite av mina krafter så du får också en fin söndag! ?? Kram

Ett tag efter medicin så kände jag att jag kunde andas igen o men tog en bra stund o det kändes som en evighet, det va riktigt obehagligt.
Men fick somnat någon timme sen, va helt slut i kropp o knopp. Vaknat i panik, tårar några gånger, svettats som fan, varit uppe bra många gånger för ingenting o fick en jäkla halsbränna. Men idag är en ny dag! ?? Dag 13! Åh, Tack! Har så sjukt tomt på energi, ork o lust till något! Känns som gårdagen tog precis all den lilla ork o energi jag hade. Men har precis lämnat lgh för att försöka få i mig något gott till frukost, men hade bara velat stanna i sängen. Har fortfarande ingen aptit alls, när kommer aptiten tillbaka liksom, känns som det är nu man behöver all energi o kraft man kan få? Men känner hur kroppen skriker efter något i magen! Hoppas du haft en okej helg o att du får en fin söndag. Glöm aldrig hur jäkla bra o stark du är Miss Mary. Kram ?

Anonym26613

Jag har aldrig testat antabus. Jag vet inte om den påverkar. Du har inte heller riktigt öppnat dig och berättat hur mycket du drack innan. Så jag kan inte ens gissa när det blir bättre.. men jag vet att det gör det. Jag minns förra gången då jag var nykter över 3 månader så blev jag som en annan person. Kunde andas frisk luft med hela kroppen kändes det som. Minns också hur jag bara efter typ tre veckor började känna känslor som hunger, törst och rastlöshet. Tidigare hette allt "sugen på vin". Jag ångrar att jag raderade alla mina poster när jag lämnade gruppen. Hade verkligen behövt läsa min tråd nu... Där hade vi fått många goda tips.
Men vilket som, idag är jag nykter ??

Jag vill verkligen känna att det går att leva ett liv utan alkohol men det känns så långt borta men jag vet också att jag aldrig skulle klara det utan antabusen därför jag startat. Men ja, jag har inte druckit super super stora mängder sista 2 åren. Men tillräckligt för att få dåliga lever värden o välja att göra detta just nu kanske. Har mer sista tiden blivit lite mkt mer pga saker som hänt i livet, men jag har absolut minskat, mkt pga min hälsa, psykiskt o fysiskt. Beroendet har varit där i 15år ca o det har absolut tagit skada på många vis, det har verkligen varit många år man inte trodde man skulle överleva. Sen är jag även drogfri sedan 2år tillbaka o det är ångestfyllt i sig, då jag kunnat sluta dricka i perioder förr men då med lite hjälp av annat. Men jag måste ej bli full längre men känner absolut att jag typ behöver, "måste" ha alkoholen för att stilla beroendet, kroppen, stressen, ångesten, livet, även om jag också kan supa till det klart men då finns det oftast inga gränser alls. Men senaste tiden är det mest alkoholen jag söker, för att stilla, kunna koppla av, därför det mer blivit att jag försökt hålla mig till 3.5or öl på veckorna typ o kanske druckit ibland väldigt mkt mer till helgen. Men nu med antabusen känner jag det blir så jäkla mkt värre då jag verkligen inte kan dricka en endaste droppe, även om det så "bara" skulle va den lilla procenten som i en exempel 3.5a. Så det är nog lite att kroppen egentligen aldrig fått chansen att vila som den kanske behövt mellan glasen. Vilket märks av nu när man är 13 dagar nykter. Vilket är otroligt jäkla tufft! Men som sagt, tar stunden som den kommer, en dag i taget! ? Kämpa!!

Anonym26613

Idag har jag haft "en timme i taget". Så dumt när man har vin hemma. Hällde ut en flaska rött som jag tänkte göra sås av. Den hade stått öppen sedan jag tog beslutet att sluta igen. Men jag har inte blivit av med det andra.
Så jag har också lite kämpigt. Men envis som jag är, så är jag nykter trots allt.
Kämpa du med! Snart en till dag avklarad!! ??

Ush, då, lite jobbigt läge kanske. Men så himla bra gjort av dig att du lyckades hälla ut det o höll dig från att dricka det, riktigt bra jobbat! Hur känns det efter att ha hällt ut det? Timme för timme blir det ibland, men det är okej det med! KÄMPA på bara, det fixar du o att vara envis kan vara en bra egenskap ofta, är själv väldigt envis ☺️?

Anonym26613

Kände inte så mycket. Jag är mest bara sur. På allt och alla. Mest mig själv, så klart.
Men nog om mig, det här är din tråd! Hur går det? Jobb eller semester? Planer för nästa vecka, hur ska du hålla dig ifrån A? Är du med på något program? AA?

Pedrahm

Jag lider så jävla mycket med dig uddda
Jag är inne på dag 7 nu och börjar må ganska mycket bättre, men det vänder så jävla snabbt. Minsta lilla grej och jag blir förbannad, ledsen och uppgiven. Bara att knyta näven. Jag har gått på AA-möten, det har hjälpt mig sjukt mycket. Fått mig att inte känna mig lika ensam.
Kämpa på! Skickar styrkekramar med.

Miss M, förstår känslorna du känner med du verkar ha hanterat det okej ändå, imorgon är en ny dag! ? Vi fortsätter kämpa!

Nej jag går inte på några möten för alkoholen, men har vecko kontakt med psykolog, sköterska, läkaren på en mottagning för vuxna med grov adhd. Det får räcka just nu. Jag krigar på ensam som jag alltid har gjort hela mitt liv, som vi sa innan ibland är det kanske till bra hjälp att vara envis ☺️

Jag är långtids sjukskriven sen många år tillbaka pga gammalt missbruk o psykisk ohälsa! Så ja, förutom att jag varje dag krigar på med att hålla mig drogfri, hantera min ångest, panik, på bästa sätt, bearbeta sorg o barndom o att få vardagen att funka så konstigt nog väljer jag att försöka bli nykter nu också, även om man kan tycka jag har tillräckligt som det är! Men kör väl på så länge jag orkar typ men otroligt tufft, speciellt när alkoholen alltid varit ens trygghet o vän så blir det riktigt ensamt, skrämmande, så mkt svårare att hantera alla dessa känslor o tankar som finns!

Men som sagt, en dag i taget. Tar stunderna som dem kommer.. ???

Bara fortsätta kämpa på, förstår absolut hur du känner med att allt vänder så fort, känner själv det kan bli otroligt frustrerande, men är nog bara att försöka förstå typ att med alla förändringar så kommer det att bli så ibland. Åh men va bra att AA funkar för dig. Ensamheten kan vara otroligt tuff o skrämmande då kan det va skönt o kunna få prata ut lite o lyssna på andra! Kram ?

Det kommer bli 2 veckor nykter för mig imorgon. Helt jäkla otroligt att jag faktiskt fixat två veckor även om det varit så sjukt jävla jobbigt, mörkt o att allt verkligen varit upp o ner o känts mer som en dimma bara.

Imorgon ska jag till vårdcentralen för att ta min Antabus, sen träffa min psykolog som kommit tillbaka efter 4 veckors semester. Ska faktiskt bli så riktigt skönt att få prata med honom igen o typ uppdatera han efter allt som hänt o händer då han varit iväg. Men kommer klart bli ett jobbigt samtal med massor av känslor.