En dag i taget resten av livet

251 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Rosa-vina
Tack Mirabel

En dag vill jag också blicka bakåt och kunna referara till, när jag la av att dricka. Jag ska läsa din tråd för att hämta inspiration och hopp. 😊😀

Rosa-vina
Lite upp och lite ner

Igår var jag strålande glad på fm. Jag fixade hemma och gick ut på em pw. Åt lunch (low carb) och vilade innan jag gick till centrum och hämtade ut mitt collagen och mct-olja. På vägen hem blev jag helt plötsligt jättesorgsen och kroppen kändes jättetung. Bara att gå var jättetungt.
På kvällen tittade vi på ett program om Stockholms polisen. Det gav mig lite perspektiv på tillvaron. Att se de som var så sjuka i sitt missbruk och kämpade med att få verje dag att fungera, utan bostad. Det läskigaste var de unga ensamkommande barnen som fastnad i droger och kriminalitet. Ett av barnen var 12 år och de lever på gator, parker och på det de kan stjäla. Så det har blivit..

Jag har fyllt 60 år och jag har alltid varit känslig för alkohol. Typ intr fattat att sätta på korken efter 2 glas. Ofta tagit 1 glas för mycket och på fester flera glas för mycket. Jag har nu druckit mig till ett stadium där jag dricker för snabbt och för att döva. Blir stressad av att dricka i sällskap med andra, för hur långsamt de sitter och sippar på sitt glas. Jag får svårt att focusera på samtal, för jag tänker på hur jag ska få mer vin. Det är rätt sorgligt och jävla oartigt. Min mamma dog av sitt alkoholmissbruk i januari. Det om något har skakat om mig. Jag vill inte dit. Det kan gå så fort från missbruk till svårt beroende.

Nu på morgonen känner jag mig stark och övertygad om min nykterhet. Jag vet att den är skör och att jag behöver söka hjälp för att jobba med insidan. Att vara nykter på vita knogar sägs inte hålla i längden. Så, jag samlar mod, mod för att ta första steget till möte på AA.

Miss Hyde
Nykter sinnesro

Jag läste din tråd och fascinerades av hur otroligt stark du har varit/är, trots oerhört tunga prövningar i livet. Den förbannade alkoholen är skuld till så mycket elände.Ta första steget till AA, jag hejar på dig! Sinnesro, livslust och glädje önskar jag dig från hjärtat! Kram

Femina
Kom som du är

Du behöver inte samla mod för att gå till AA. Gå bara dit, precis som du är. Du kommer bli varmt välkomnad. Modet får du under mötet. Modet att förändra ditt liv, ett steg i taget. Sen går du därifrån med en aning lättare steg och begynnande hopp. Lycka till! 🧡

Rosa-vina
Tack

Miss Hyde och Femina 💜💜
Jag är nog som många sådär starkskör, men också både rädd och ganska modig. Jag ska leta reda på ett första möte och bestämma dag. Jag ska sen därefter berätta för min man så han kan peppa/tvinga mig lite, så jag tar mig dit.
Kram 😊💖

Mirabelle G-S
Starkskör

Vilket fint och användbart ord. Det sparar jag 😊

Rosa-vina
startat morgonen med meditation!

Jag skaffade en meditationsapp, Mindfulness när jag blev nykter. Den är mitt stöd i nykterheten och ger mig sinnesro när jag behöver. Försöker starta varje morgon med ett 5-10 min program. På dagen ytterligare ett och så ett när jag ska sova. Det är inte alltid så lätt men med träning så blir det ett stöd. Jag mår bra av guidad meditation.
Välkomnar dag 11 och ska ut på tur med min bästa vän nu på morgonen. Han är fyrbent, strävhårit och har grå mustasch. Han är icke dömande, alltid glad och pussar mig gärna ☺😂🐕.
Tjingeling

FinaLisa
Godmorgon Rosa-vina🌅

Uppdaterade mig och läste en del i din tråd. Jag blir bara så ledsen över allt du gått igenom och samtidigt så glad att du är på benen igen.
Jag har också en bakgrund av finsk pappa från Karelen och hans uppväxt under kriget gjorde ju honom stenhård
och oförmögen att knyta an till sina känslor.
Men den historien har jag bearbetat för egen del men blir fortfarande väldigt
ledsen när jag hör andras liknande historier.
Vad stark du känns och så bra att du har rutiner för att behålla lugnet.

Lycka till dig🍀
Kramar 💚💗💛

Mirabelle G-S
Finska karelen

Vad märkliga sammanträffanden... Även en av mina föräldrar är därifrån. Stenhård. Totalt opedagogisk. Noll förmåga till inkännande. Anknytningen orkar jag inte gå in på, men den var definitivt dysfunktionell. Jag har gått flera vändor i terapi för att bryta mönstren och se till att mina egna barn inte ”smittas av det sociala arvet”.

Rosa-vina
sovit illa inatt

God morgon!
Jag har börjat jobba igen och som de flesta inom vården, jobbar jag skift. Kom hem vid 22 tiden och efter en stunds nedvarvning för sökte jag sova. Det. Gick väl sådär. Inte ens meditstation fick tankarna att sluta snurra. Idag jobbar jag ett 14 timmars arbetspass, så inatt John Blund får Du göra ditt jobb bättre! 😥😂😂
Extra hej till Mirabelle G S och Fina Lisa idag 💜💜. Man brukar ju säga att när fan blir gammal blir han religös... Idag är pappa en spillra och beroende av hjälp, av mig. Envis och stolt, vägrar han annan hjälp. Visst är min historia rätt eländig, men jag har haft många fina stunder också. Jag är tacksam för att jag inte blivit mer skadad psykiskt. Jag menar alkoholism kan jag leva frisk ifrån om jag inte dricker. Vi andra generationenskrigsbarn har nog alla lite barndomstrauman. Jag har förlåtit, för han kunde inte bättre. Han har iaf lyckats fostra en stark, oberoende, pålitligt trofast kvinna. Lite defekt då jag sökt mig till skadade män......
Jag är nykter idag och tänker inte plocka bort makens ölburkar, som han passade på att klämma i sig när jag jobbade. När jag tänker efter var hans snarkande en av orsakerna till att jag inte kunde sova. Jag var irriterad på honom 😡
önskar er alla en riktigt härlig dag 👍💜👒😃☺

Rosa-vina
två veckor idag

Rätt nice faktiskt. Jag hade en lång tuff arbetsdag igår och var sjukt trött i kropp och knopp när jag kom hem. Satte mig ute med en kall a-fri öl och andades. Lyssnade på havsbrus via en meditationspodd. Det liksom skjöljer hjärnan från stress och stillar den. Sov ganska skapligt, trots värmen. Vaknade av rejäl huvudvärk som trligenberor på spänningar inacke och käkar. Två dagar på jobbet och kroppen meddelar att det inte är bra!?
Får se vart det landar....
Nu njuter jag av mitt kaffe och fåglarna
kram på er alla tappra hjärtan 💕💕

Femina
Grattis

Grattis till dina två veckor! 🎈💐🎉

FinaLisa
Rosa-vina🌹

Härlig känsla när man nått två veckor👍
Och a-fri öl är faktiskt gott om man väljer rätt sort.
Heja dig🤗

Kramar
☀️🍀💕

Rosa-vina
trött och vill sova

Till slut kom sömnen till mig och jag har fått sova. Inte hela nätter, men inatt vaknade jag endast en gång och somnade om. Den svala nattluften hjälpte säkert till och fönstret var som vanligt vidöppet. När jag vaknar kan jag se natthimlen från sängen, vilket ger mig en känsla av trygghet. Jag har börjat att sätta på djup meditation på svag volym och somnar ganska snabbt (den stängs av när den är slut).
Jag är alkohol/socker/gluten/mjölfri nu. Äter Low Carb och jag ser till att jag inte är hungrig. Mitt blodsocker är i balans och för mig hjälper det mot lusten att dricka a.

Just idag mår jag bra och har inget sug eller tankar på a. Men jag vet av erfarenhet att den lurar och att jag måste vara vaksam på tecken/tankar som vill smyga sig på . Jag har ju tappar det förr och återfalligt i drickande. När jag börjar igen, tar det lång tid innan jag hittar tillbaka till nykterhet. Det är så lätt att förminska mitt missbruk till bruk, men jag vet att jag har ett sätt att dricka som inte är normalt. Att dricka en flaska vin på en timme är inte inom normaldrickande. Jag är livrädd att bli så sjuk i beroende som min mamma var. Rädd för de skador som tillkommer av alkoholen. Jag vill aldrig dit!!!

Rosa-vina
Rutiner

Jag börjar få till mina rutiner med pw och meditation. Jag går och lägger mig före 22 och upp vid 5. Rutinerna ger mig lugn och jag känner mig stabilare, mer grundad. Jag vore väldigt tacksam om den besvärliga tinnitusen kunde försvinna. Det är så jobbigt när det konstant tjuter i skallen 😨
Jag går idag in på dag 19 som nykter. Igår dagdrömde jag (som vanligt när jag är ute och går) att jag köpte en stor villa med pool. Jag såg vig själv vid poolen med ett glas vin och gäster. Jag bler jätte rädd och tvärstannade. NEJ, jag ska ha alkoholfritt i mitt glas, även i dagdrömmar! 😥
Tänk att jag ska behöva vara på min vakt även i drömtillstånd 😞😜😳😴😲😉

Rosa-vina
Det går bra

Jag har haft gäster och jag klarade det utan alkohol 😊. Vi hade jättetrevligt och var ute mycket, åt middag och satt i köket och pratade och skrattade. Idag dag 25 och allt är bra, förutom lite fysiska problem. Jag borde gå till läkare men...... avvaktar till nästa vecka.
Jag har en fråga. Jag tycker att jag fått så dåligt minne nu. Glömmer saker. Är det vanligt när man slutar dricka? Jag sover fortfarande dåligt, kanske beror det på sömnbrist och oro?

Mirabelle G-S
Halloj! Fint att få en

Halloj! Fint att få en uppdatering i din tråd 😊 Jag har saknat dig ett par dagar... Och vilken härlig uppdatering sen! För varje situation man lär sig hantera utan alkohol blir man litet starkare och säkrare på sig själv 👍🏼 Glömska och förvirring... Oro och sömnbrist ställer ju ofta till det så förstås. Men det kan inte jag skylla på. Sover som en död och är så avslappnad som aldrig förr. Jag har tänkt att min snurrighet beror på stress som släppt, att det fokushöjande adrenalinet går ur kroppen.

Rosa-vina
Så är det nog

Mirabelle G S. Vi har utsatt våra kroppar/knoppar för så mycket genom åren, så kanske förvirring är en del i utsättningen. Hoppas det blir bättre efter tid. Jag har haft fina dagar med barnbarn och stupat isäng samtidigt som de. Herregud ungar som har sommarlov är uppe sent och jag behöver lägga mig tidigt, för att få återhämtning. Därav min frånvaro här. Jag har heller inte hunnit läsa era trådar, men det kommer..
Kram på er ☺💜💪

Rosa-vina
skitmorgon

I morse körde allt ihop sig på jobbbet pga sjuka kollgor och inga vikarier. Slet som en iller och stressen slog knut på mig. Inom vården där jag jobbar ( och många av er) är det svårt att inte lägga in högsta växeln när det krävs, men det har ett högt pris. Det har påverkat mitt mentala tillstånd hela dagen och jag ältar och ältar. Fan att jag har så svårt att släppa. Jag har idag inget chefsansvar (det sa jag upp mig från för lääänge sen) ändå kan jag inte släppa det. Känner ansvar för verksamhet och kollegor. Sliter så jag nästan går i biter, varför? Ja jag vet ju, medberoende med stort M, suck. Jag måste släppa taget om det som inte är mitt, jag vet. Blir arg på mig själv. Men en sak var bra. Jag gick när jag skulle utan att erbjuda mig att jobba över. Även om mina tankar fortfarande var där så tog jag min kropp och gick hem.
Maken är redan inne på sin andra 7% öl. Jag planerar att gå ut på långpromenad när öl nr 3 öppnas och sen lägga mig och lyssna på alkispodden. Ingen alkohol för mig idag heller ☺ Funderar på att skaffa mig ett armband där det står sober på, men inte än...

Rosa-vina
klarat en utmaning idag

Klappar mig själv på axeln. Orkar inte skriva mer, trött, trött, men nöjd. Inget a idag heller

FinaLisa
Godmorgon Rosa-vina🌅

Du ska vara nöjd för du håller ju vad du lovat! Inte ta första glaset!!
Ha en skön tisdag 🤗

Kramar
💙💛💚

Rosa-vina
klarat en månad

Och det känns väldigt bra. Är extremt trött just nu så jag antar att jag processar en massa. När skallen är klar kommer det jag dränkt i vin fram. Sover inte så bra menjag är nykter och utan bakfylla. Tacksam för det. Tänker att nästa vecka är jag nog redo för ett första AA möte. De där tankarna jag brottas med vill ut nu. Jag behöver börja jobba med mig själv, för att komma vidare.

Tack för pepping Fina Lisa 💕💕💕💕

Femina
Grattis

Stort Grattis till en hel månad! Nu blir det lättare framöver. 🎉

Rosa-vina
Tack Femina!

Är verkligen glad, men försiktig..

Mirabelle G-S
Vad spännande att du närmar

Vad spännande att du närmar dig ett första möte med AA. Det låter som en underbar gemenskap, utifrån vad jag läst i andras trådar. Grattis till en nykter månad!

Rosa-vina
Poddar och appar

Tack Mirabelle G-S. Jag tror att flera här på Alkoholhjälpen har hjälpt mig att komma hit, där jag befinner mig nu. Jag skaffade även en app som heter Sober time. Den håller räkning åt mig på mina nyktra dagar, timmar, minuter och sekunder. Jag är barnsligt förtjust i att titta på den då och då. Varje morgon kommer ett peppande meddelande. Det finns även ett forum där med folk från hela världen som kämpar mot beroende. Lyssnar även på poddar som Beroendepodden, Min nyktra resa (kan rekomendera den för er som är unga) och alkispodden. Jag är ute mycket och går långa promenader med min bästa vän, min hund. Lyssnar då på poddar. Gillar även Klimakteriepodden och Evas relationspodd, de är riktigt bra.

Jag har (ni som läst min tråd vet) ett antal nyktra perioder bakom mig de sista fyra åren på 1,5 år, 3 månader och 1 månad. Det kan vara ett uppehåll till på nån månad. Denna gång är det något som är annorlunda. Det är som att jag förändrats och blivit lugnare. Kan det vara så att förändringen beror på att jag är igenom klimakteriet? Jag upplever att det var när jag kom in i klimakteriet som mitt drickande blev mitt sätt att få stressen och oron att stilla sig. Jag har nämt det tidigare och funderat mer på det. Förr fick kvinnorna Sobril (jag vet att det skrivs ut fortfarande) och Neurosodyn vid hormonell obalans. Det blev katastrof för de kvinnor som var gravid som ni vet. Idag har vi BiB och många av oss som är här har självmedicinerat med hjälp av den husvagnsfestisen...

Min mamma dog tidigare i år och hennes sista månad var fruktansvärd. Hon dog av sina alkoholskador och det skrämde mig rejält. Jag har sett hennes resa på nära håll, från bruk till svårt beroende. Hennes lögner till läkare och för sig själv. Missären hemma hos henne med nerkissad säng utan lakan, när hon slutade duscha, äta, bry sig om oss i familjen. Jag vet att jag troligen skulle vara i samma läge om 10-20 år om jag inte avstår alkohol. Det tog 6 månader efter att mamma dog, innan jag satte på korken. Den ska inte ploppa upp igen. Nu ska jag iväg och umgås med mina barnbarn. Vi får se vad vi hittar på idag? Jag är en mycket bättre mormor nuförtiden. Mer närvarande, mer uppskattande, mer tålmodig och mer kärleksfull. Det är mycket som blir bättre i nykterhet och jag vill inte förlora den.

FinaLisa
Godmorgon Rosa-vina🌅

Förstår en del av vad du gått igenom när det gäller alkoholskador hos anhöriga.
Inte konstigt att man blir påverkad och även för min del har det hjälpt att sätta på korken.
Jag är också igenom klimakteriet nu och det är en stor lättnad.😊

Det borde pratas mer om alkoholberoende och klimakteriet tycker jag. På nyheterna hör man ofta att alkoholskador ökar hos kvinnorna men man diskuterar sällan varför.

Skönt att du känner dig lugnare nu, det är en bra förutsättning för att hålla nykterheten 👍.

Ha En underbar torsdag🤗 (även titel på en bok som jag läste för lääänge sedan)

Kramar
💜💙💛

Rosa-vina
Fredag och jag känner mig trygg

Tack Fina Lisa!
Jag är hos min dotter sedan igår. Tillbringade dagen med barnbarnen och med hela familjen på kvällen. Vi drack alla läsk eller vatten och åt god mat. Väldigt mysigt. Ligger och drar mig i sängen och funderar på livet. De små sover fortfarande och tidigare i morse såg jag solen gå upp. Inget sug alls efter a, känner mig fri och stabil i min nykterhet just nu. Visst kan tanken fladdra förbi men jag låter den passera och sätter focus på nåt annat. Allt i livet är inte lätt, men det är hanterbart iaf.
Önskar er en fin nykter fredag 💕💕💕

Rosa-vina
Plötslig drabbades jag

av en sån sorg att det gjorde ont. Jag försökte "se" vad det var som tyngde mig och la en sån mantel av sorg över mig. Stannade upp och lät det skjölja över mig. Jag hade en stund innan fått en sån fin kram av mitt 16-åriga barnbarn, och det väckte saknaden efter mitt barn som dog ung. Det blev så starkt. Jag älskar min dotter och mina barnbarn, men det tar inte bort saknade av min mitt andra barn som dog. Lite tungt men jag vet iaf vad det beror på och jag dricker inte på det.

FinaLisa
Tung sorg

Såklart att man sörjer ett barn livet ut.
Har ingen egen erfarenhet men mina katastroftankar kom ofta när barnen var yngre.
Att det händer föräldrar runt om i världen hela tiden är en verklighet och innebär en outhärdlig smärta föreställer jag mig.
Att förlora ett barn måste vara det värsta att överleva. Men har man andra barn så måste man ju.
Så vad skönt att du ändå kan vila i sorgen, Rosa-vina, och inte döva den med alkohol.
Sänder varma kramar och önskar dig en fin fredag kväll med familjen.🤗
💛💙💜

Sidor