Nu är det dags, att vända blad och gå in i ett nytt skede i livet. Jag har planerat det en längre tid och på måndag ska mitt nyktra liv komma in. I helgen har jag ett planerat avstamp, ett sista farväl till alkoholen. Mitt i semestern, efter en tillställning, som ska bli den sista är planen. Jag vet att det är riskfyllt och att jag riskerar att falla direkt, men jag vill så gärna få tillbaka mitt liv. Jag har en fråga. Kan man jobba med tolvstegsprogrammen via nätet, eller måste man gå på möten irl? Jag bor väldigt avsides och det är svårt att ta sig till möten och det är även svårt personligen i ett litet samhälle.

Min historia ser ut som för många, med missbrukande trasiga föräldrar, skillsmässa, dödsfall, sjukdom. En riktigt trasig historia i flera generationer faktiskt, där även krig, sjukdom och svår sorg lever som en röd tråd genom vårt liv. Jag har sökt hjälp och mött läkare som förminskat mitt missbruk till bruk. De har skickat mig till samtalsgrupp med personer med utmattningssyndrom och sömnproblem. Jag har visserligen även de problemen men grunden är alkoholen.

Just nu är jag så trött, så trött och jag vill få tillbaka mitt liv. Jag vill känna glädje, genuin glädje och livslust. Jag vill leva och leva livet fullt ut ren och våga känna utan att krasha och döva. Jag inser att jag kommer att krasha, men vill våga rida igenom och våga känna smärtan och sorgen utan att döva mig med a. Det är svårt, jättesvårt och jag bävar jättemycket. Men vad har jag för val? Jag vill inte sagga ner mig och få skador på lillhjärnan, få alkoholdemens och bli helt frånkopplad. Jag har sett hur det är på nära håll och det är hemskt. Jag ska ta stöd i detta forum och läsa era trådar som stöd och försöka finna aktiviteter som upptar min tid, för nåt måste jag göra istället. Jag tror att, om man tar bort något måste det ersättas med något annat. Det bli något som är bra för mig.

Rätt nice faktiskt. Jag hade en lång tuff arbetsdag igår och var sjukt trött i kropp och knopp när jag kom hem. Satte mig ute med en kall a-fri öl och andades. Lyssnade på havsbrus via en meditationspodd. Det liksom skjöljer hjärnan från stress och stillar den. Sov ganska skapligt, trots värmen. Vaknade av rejäl huvudvärk som trligenberor på spänningar inacke och käkar. Två dagar på jobbet och kroppen meddelar att det inte är bra!?
Får se vart det landar....
Nu njuter jag av mitt kaffe och fåglarna
kram på er alla tappra hjärtan ??

Härlig känsla när man nått två veckor?
Och a-fri öl är faktiskt gott om man väljer rätt sort.
Heja dig?

Kramar
☀️??

Till slut kom sömnen till mig och jag har fått sova. Inte hela nätter, men inatt vaknade jag endast en gång och somnade om. Den svala nattluften hjälpte säkert till och fönstret var som vanligt vidöppet. När jag vaknar kan jag se natthimlen från sängen, vilket ger mig en känsla av trygghet. Jag har börjat att sätta på djup meditation på svag volym och somnar ganska snabbt (den stängs av när den är slut).
Jag är alkohol/socker/gluten/mjölfri nu. Äter Low Carb och jag ser till att jag inte är hungrig. Mitt blodsocker är i balans och för mig hjälper det mot lusten att dricka a.

Just idag mår jag bra och har inget sug eller tankar på a. Men jag vet av erfarenhet att den lurar och att jag måste vara vaksam på tecken/tankar som vill smyga sig på . Jag har ju tappar det förr och återfalligt i drickande. När jag börjar igen, tar det lång tid innan jag hittar tillbaka till nykterhet. Det är så lätt att förminska mitt missbruk till bruk, men jag vet att jag har ett sätt att dricka som inte är normalt. Att dricka en flaska vin på en timme är inte inom normaldrickande. Jag är livrädd att bli så sjuk i beroende som min mamma var. Rädd för de skador som tillkommer av alkoholen. Jag vill aldrig dit!!!

Jag börjar få till mina rutiner med pw och meditation. Jag går och lägger mig före 22 och upp vid 5. Rutinerna ger mig lugn och jag känner mig stabilare, mer grundad. Jag vore väldigt tacksam om den besvärliga tinnitusen kunde försvinna. Det är så jobbigt när det konstant tjuter i skallen ?
Jag går idag in på dag 19 som nykter. Igår dagdrömde jag (som vanligt när jag är ute och går) att jag köpte en stor villa med pool. Jag såg vig själv vid poolen med ett glas vin och gäster. Jag bler jätte rädd och tvärstannade. NEJ, jag ska ha alkoholfritt i mitt glas, även i dagdrömmar! ?
Tänk att jag ska behöva vara på min vakt även i drömtillstånd ??????

Jag har haft gäster och jag klarade det utan alkohol ?. Vi hade jättetrevligt och var ute mycket, åt middag och satt i köket och pratade och skrattade. Idag dag 25 och allt är bra, förutom lite fysiska problem. Jag borde gå till läkare men...... avvaktar till nästa vecka.
Jag har en fråga. Jag tycker att jag fått så dåligt minne nu. Glömmer saker. Är det vanligt när man slutar dricka? Jag sover fortfarande dåligt, kanske beror det på sömnbrist och oro?

Halloj! Fint att få en uppdatering i din tråd ? Jag har saknat dig ett par dagar... Och vilken härlig uppdatering sen! För varje situation man lär sig hantera utan alkohol blir man litet starkare och säkrare på sig själv ?? Glömska och förvirring... Oro och sömnbrist ställer ju ofta till det så förstås. Men det kan inte jag skylla på. Sover som en död och är så avslappnad som aldrig förr. Jag har tänkt att min snurrighet beror på stress som släppt, att det fokushöjande adrenalinet går ur kroppen.

Mirabelle G S. Vi har utsatt våra kroppar/knoppar för så mycket genom åren, så kanske förvirring är en del i utsättningen. Hoppas det blir bättre efter tid. Jag har haft fina dagar med barnbarn och stupat isäng samtidigt som de. Herregud ungar som har sommarlov är uppe sent och jag behöver lägga mig tidigt, för att få återhämtning. Därav min frånvaro här. Jag har heller inte hunnit läsa era trådar, men det kommer..
Kram på er ☺??

I morse körde allt ihop sig på jobbbet pga sjuka kollgor och inga vikarier. Slet som en iller och stressen slog knut på mig. Inom vården där jag jobbar ( och många av er) är det svårt att inte lägga in högsta växeln när det krävs, men det har ett högt pris. Det har påverkat mitt mentala tillstånd hela dagen och jag ältar och ältar. Fan att jag har så svårt att släppa. Jag har idag inget chefsansvar (det sa jag upp mig från för lääänge sen) ändå kan jag inte släppa det. Känner ansvar för verksamhet och kollegor. Sliter så jag nästan går i biter, varför? Ja jag vet ju, medberoende med stort M, suck. Jag måste släppa taget om det som inte är mitt, jag vet. Blir arg på mig själv. Men en sak var bra. Jag gick när jag skulle utan att erbjuda mig att jobba över. Även om mina tankar fortfarande var där så tog jag min kropp och gick hem.
Maken är redan inne på sin andra 7% öl. Jag planerar att gå ut på långpromenad när öl nr 3 öppnas och sen lägga mig och lyssna på alkispodden. Ingen alkohol för mig idag heller ☺ Funderar på att skaffa mig ett armband där det står sober på, men inte än...

Och det känns väldigt bra. Är extremt trött just nu så jag antar att jag processar en massa. När skallen är klar kommer det jag dränkt i vin fram. Sover inte så bra menjag är nykter och utan bakfylla. Tacksam för det. Tänker att nästa vecka är jag nog redo för ett första AA möte. De där tankarna jag brottas med vill ut nu. Jag behöver börja jobba med mig själv, för att komma vidare.

Tack för pepping Fina Lisa ????

Femina

Stort Grattis till en hel månad! Nu blir det lättare framöver. ?

Tack Mirabelle G-S. Jag tror att flera här på Alkoholhjälpen har hjälpt mig att komma hit, där jag befinner mig nu. Jag skaffade även en app som heter Sober time. Den håller räkning åt mig på mina nyktra dagar, timmar, minuter och sekunder. Jag är barnsligt förtjust i att titta på den då och då. Varje morgon kommer ett peppande meddelande. Det finns även ett forum där med folk från hela världen som kämpar mot beroende. Lyssnar även på poddar som Beroendepodden, Min nyktra resa (kan rekomendera den för er som är unga) och alkispodden. Jag är ute mycket och går långa promenader med min bästa vän, min hund. Lyssnar då på poddar. Gillar även Klimakteriepodden och Evas relationspodd, de är riktigt bra.

Jag har (ni som läst min tråd vet) ett antal nyktra perioder bakom mig de sista fyra åren på 1,5 år, 3 månader och 1 månad. Det kan vara ett uppehåll till på nån månad. Denna gång är det något som är annorlunda. Det är som att jag förändrats och blivit lugnare. Kan det vara så att förändringen beror på att jag är igenom klimakteriet? Jag upplever att det var när jag kom in i klimakteriet som mitt drickande blev mitt sätt att få stressen och oron att stilla sig. Jag har nämt det tidigare och funderat mer på det. Förr fick kvinnorna Sobril (jag vet att det skrivs ut fortfarande) och Neurosodyn vid hormonell obalans. Det blev katastrof för de kvinnor som var gravid som ni vet. Idag har vi BiB och många av oss som är här har självmedicinerat med hjälp av den husvagnsfestisen...

Min mamma dog tidigare i år och hennes sista månad var fruktansvärd. Hon dog av sina alkoholskador och det skrämde mig rejält. Jag har sett hennes resa på nära håll, från bruk till svårt beroende. Hennes lögner till läkare och för sig själv. Missären hemma hos henne med nerkissad säng utan lakan, när hon slutade duscha, äta, bry sig om oss i familjen. Jag vet att jag troligen skulle vara i samma läge om 10-20 år om jag inte avstår alkohol. Det tog 6 månader efter att mamma dog, innan jag satte på korken. Den ska inte ploppa upp igen. Nu ska jag iväg och umgås med mina barnbarn. Vi får se vad vi hittar på idag? Jag är en mycket bättre mormor nuförtiden. Mer närvarande, mer uppskattande, mer tålmodig och mer kärleksfull. Det är mycket som blir bättre i nykterhet och jag vill inte förlora den.

Förstår en del av vad du gått igenom när det gäller alkoholskador hos anhöriga.
Inte konstigt att man blir påverkad och även för min del har det hjälpt att sätta på korken.
Jag är också igenom klimakteriet nu och det är en stor lättnad.?

Det borde pratas mer om alkoholberoende och klimakteriet tycker jag. På nyheterna hör man ofta att alkoholskador ökar hos kvinnorna men man diskuterar sällan varför.

Skönt att du känner dig lugnare nu, det är en bra förutsättning för att hålla nykterheten ?.

Ha En underbar torsdag? (även titel på en bok som jag läste för lääänge sedan)

Kramar
???

Tack Fina Lisa!
Jag är hos min dotter sedan igår. Tillbringade dagen med barnbarnen och med hela familjen på kvällen. Vi drack alla läsk eller vatten och åt god mat. Väldigt mysigt. Ligger och drar mig i sängen och funderar på livet. De små sover fortfarande och tidigare i morse såg jag solen gå upp. Inget sug alls efter a, känner mig fri och stabil i min nykterhet just nu. Visst kan tanken fladdra förbi men jag låter den passera och sätter focus på nåt annat. Allt i livet är inte lätt, men det är hanterbart iaf.
Önskar er en fin nykter fredag ???

av en sån sorg att det gjorde ont. Jag försökte "se" vad det var som tyngde mig och la en sån mantel av sorg över mig. Stannade upp och lät det skjölja över mig. Jag hade en stund innan fått en sån fin kram av mitt 16-åriga barnbarn, och det väckte saknaden efter mitt barn som dog ung. Det blev så starkt. Jag älskar min dotter och mina barnbarn, men det tar inte bort saknade av min mitt andra barn som dog. Lite tungt men jag vet iaf vad det beror på och jag dricker inte på det.

Såklart att man sörjer ett barn livet ut.
Har ingen egen erfarenhet men mina katastroftankar kom ofta när barnen var yngre.
Att det händer föräldrar runt om i världen hela tiden är en verklighet och innebär en outhärdlig smärta föreställer jag mig.
Att förlora ett barn måste vara det värsta att överleva. Men har man andra barn så måste man ju.
Så vad skönt att du ändå kan vila i sorgen, Rosa-vina, och inte döva den med alkohol.
Sänder varma kramar och önskar dig en fin fredag kväll med familjen.?
???