Det är min tid nu!

509 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Ensam1984
Fest

I kväll har jag varit på släktträff, ja det var hos mina päron och bor även där över natten. Det intogs flera flaskor vin än vad jag kunde tro bland så få människor. Vi hade så kul faktiskt. Och vet ni vad (lite tårögd) jag var spik nykter.

Trodde inte jag kunde ha så trevligt nykter. Är så sanslöst stolt och glad, förvånad, euforisk.. ja sitter faktiskt och gråter av lycka just nu.

Jag fick frågan om vin, skåla i champagne osv. men jag sa bara att jag har läst mycket om alkohol och hur det kan påverka oss samt funderat mycket kring varför man dricker och att det faktiskt ska vara för att det är gott. sen visade jag min A-fria öl, alla fick smaka och tyckte den var god. Så det var klart, och jag berättade mer än vad jag tänkt. Jag sa inte att jag är nykter alkoholist, men jag sa att jag testar att inte dricka på obestämd tid.

Märkte dock att några av de andra, speciellt min mor (det är inga pinsamheter eller jobbiga saker som sker) blev berusade, det var lite sludder och höga skratt. Ja det var lite pinsamt när jag tänker på det, eller mer insiktsfullt. Inte pinsamt för personen i fråga utan för att jag insåg att det där har ju varit jag och det kändes pinsamt för mig. Så okontrollerbart, konstigt att jag gillat det - då jag älskar att ha full kontroll i allt.

Nu ska jag äntligen få sova, dagen har varit full av intryck och har lunchat, haft möten, umgåtts och jobbat. Nu kan jag skriva Dag 36, men väntar med det tills morgonbikten :)

Mirabelle G-S
Vill trippel-hjärta-gilla,

Vill trippel-hjärta-gilla, allra minst! You go girl!!! Underbart att du fick en så positiv erfarenhet av att vara nykter bland vindrickare 👏🏼👏🏼👏🏼 och att de tog din nykterhet så odramatiskt 😊 Precis den sorts upplevelse man behöver när man skakig i knäna tackar nej de första gångerna! Du gjorde det! Du klarade det! Heja dig 👍🏼

Ensam1984
Dag 36

Tack Mirabelle G-S, det värmer så. Det var verkligen en udda men fin upplevelse

I dag är det också fullt på schemat, när ska jag få vila - vill ju inte gå in i väggen innan jag börjat jobba känner jag, Det löser sig nog.

Har inte mycket att skriva i dag, vaknade efter bara 5 timmars sömn, så det känns sisådär men ska ligga och dra mig ett par timmar till - tills plikten kallar.

Väljer även i dag att inte dricka, istället ska jag umgås med såna jag tycker om.

Ensam1984
Dag 37

Jag har varit nykter i 37 dagar, hur hände det? Hur har jag lyckats? Vilket stort tal det är... det tar ju nästan 2/3 av en minut att räkna så lång och det gånger 1440 minuter per dygn så är det ju jättelänge. I vilket fall... det där blev inte rätt ;)

Jag är definitivt inne i en bra period just nu, har lyssnat och läst mycket och tror att jag mentalt har accepterat att jag är maktlös inför alkoholen, ja i alla fall så länge jag väljer att dricka den. jag har gett upp gentemot min inre röst som inte vill acceptera att jag inte har kontroll kring det. Jag kommer aldrig mer kunna dricka om jag vill ha kontroll i mitt liv, om jag vill vara lycklig (inte bara ha kul). Vem vet, detta kanske också kommer i vågor.

En annan sak som har släppt är att jag tillåter mig känns känslor, bearbetar dem mer och sen går vidare. Får ofta den där inre demonen som säger saker som att du kan inte göra det och så och du är ful osv. Men just nu så funkar det om jag bara tänker på det som en inre demon, som jag säger nej till. Förut har jag bara stängt av och inte gjort saker som att umgås med personer bara för att jag känner mig så ofullkomlig. Nu så känner jag att jag bara gör saker ändå, för inget händer ju. Folk kanske dömer mig, men då är det ju faktiskt deras problem, inte mitt. Vill och behöver utveckla detta mer.. för jag känner att det öppnar dörrar och jag vågar vara mer sårbar vilket i sig gör att jag skapar närmre relationer till andra.

I dag väljer jag att inte dricka, istället sitter jag nu hemma och kurerar mig efter några intensiva dagar och inväntar att jobbet startar på måndag. Och det känns bra :)

Strulan65
Grattis till dina dagar ❤️💪💪

Styrka, mod och vilja till dig//kram strulan

Ensam1984
Vill jag vara bästa nyktra alkoholisten någonsin?

Svaret är såklart ja.

Sitter och funderar, jag går så helhjärtat in för min nykterhet nu. Men varför i hela sin dag är jag så självgod och peppar mig själv så mycket, det är så jädra osvenskt liksom. Samtidigt gillar jag det, då jag älskar att sticka ut och irritera och peta lite i ögon på folk.

Åter till saken, duktig-flicka-syndromet har aldrig lämnat mig. Jag ska ta mej tusan göra allt bäst. Det måste jag släppa på, eller i alla fall omvärdera och analysera i olika situationer. Tänkandet upptar all min vakna tid och jag har en mental lista i huvudt på allt jag måste tänka på för att jag inte ska behöva tänka på det. Detta gör jag ju också för att vara duktig, eller för att komma till nästa level i mitt liv, uppgradera mig själv så jag blir lite mer fullkomlig.

Just fullkomlig är roligt, har alltid känt att ajg har jobbat med mig själv för att bli fullkomlig. God nog FINNS INTE, eller fanns inte. Det är just det jag försöker mota bort nu. Det är ju bara jag som tänker att jag måste vara bäst, bättre än alla andra - fullkomlig. Det finns ju ingen annan som är det, eller ens bryr sig.

Som någon skrev tidigare i min tråd - du blir ju älskad för din ofullkomlighet.
Det har fastnat i mig!

Ensam1984
Dag 38

Jag blir tokig på att min sömn är så störd. Det är det enda jag kan känna har varit superjobbig efter jag slutade dricka. Men det har säkerligen flera orsaker, drickandet är en del av det då jag tidigare kunde mörka mina problem med restless legs genom att dricka och rent ut sagt tuppa av utav det. Jag drack tills jag somnade.

I vilket fall, inga tankar på att dricka för att kunna sova. Borde gå till någon läkare om detta. Har tänkt på det i säkert 10 år men fastnar som vanligt. Det är ju värst på sommaren, vintern är ofta ingen fara. Jaja... väntar väl 10 år till och hoppas det bara löser sig. (vilket det inte gör precis som A-problemen).

I dag hoppas jag på att kunna vara lite duktig, men min hjärna är så konstig. Har tre olika saker som jag bör göra, som känns ungefär lika viktigt. Men kan sitta i 4-5 timmar och bara dividera vilken jag ska börja med, helt plötsligt så är det kväll. Det är jag i ett nötskal. Tänker och analyserar så mycket så det känns som att om hjärnan hade haft en mätare från grönt till rött så hade jag legat på rött och sprängt mätaren mest hela tiden. När den sprängs så blir jag matt, handlingsförlamad och allmänt omotiverad. Jesus vad komplex man får va då ;)

Läste i någon annan tråd i går (tror jag) om att göra saker fast man inte är motiverad till det. Jag gör nästintill ALDRIG saker om jag inte är motiverad till. Det är så jädra ovuxet och det gör mitt liv ganska jobbigt många gånger. Är jag inte motiverad att laga mat - så gör jag inte det. Vill jag inte städa så skiter jag i det. Det känns ibland som att jag är en rebellisk 13-åring som vill göra allt tvärt emot och då jag inte bor med någon eller har barn så kommer jag undan med det.

Detsamma är det på jobbet, fast där kan jag dölja det lite bättre. Jobbar själv med det jag gör på en större enhet. Samarbetar mycket med andra men de får liksom bara göra som jag säger och jag är spindeln i nätet. Och viktigast - ror om min egen tid.

Det är i princip stört omöjligt för mig att göra något som jag inte är "sugen på". Att sitta och lyssna på en föreläsning om något jag redan vet, personen är tråkig eller ämnet är ointressant får mig också att bli 13 år igen. Blir liksom stimmig i mig själv och känner bara att ta till flykt.

Okej, helt klart är det så att jag har issues, en diagnos, personlighetsstörning eller jädrig mycket underliggande ensam-barn-syndrom. Ibland önskar jag bara att jag kunde stänga av allt detta och bara vara lite, inte vara så jädra seriös i mig själv. Jag ses visserligen som en rolig prick av andra, men samtidigt tänker jag för mycket.

Det där med att stänga av alla tankar (som inte nödvändigtvis är negativa men som dividerar och alltid vill göra ett väl underbyggt val. )Nu när jag tänker på det så är det ytterligare en anledning till att jag drack A. För att tysta tankarna och i sällskap - för att kunna lyssna på oväsentligt snack om saker som jag är ointresserad av (kallprat).

Varför tänkte jag inte tidigare på att dricka mig full innan föreläsningar, hade kanske klarat det bättre då? (ironiskt om ingen förstod det)

Vare sig jag gör någon av de tre sakerna i dag eller inte så har jag bestämt mig i dag för att inte dricka

Mirabelle G-S
Litet ADD-varning? Jag har

Litet ADD-varning? Jag har för mig du har funderat tidigare kring olika diagnoser... När du beskriver ditt sätt att fungera i vardagen och det stora behovet av återhämtning tänker jag att det låter mycket som en vuxen kvinna med oupptäckt ADD. En kvinna som lyckats kompensera med intellekt hela livet. Och det ser bra ut utåt, men inuti är det kaos och tumult och ett ständigt balanserande på kanten till utmattning... Det är ju inte helt ovanligt att vuxna med obehandlad NPF fastnar i olika former av självmedicinering... Kram

Ensam1984
Jag ringde till VC, jag

Jag ringde till VC, jag gjorde det! Berättade om typ allt (ja nämnde inte A, det får jag ta om det behövs när jag kommer dit). Berättade om min vardag och känslan av att inte vara riktigt rätt inombords. Talade med en underbar sköterska som sa att hon trodde det "bara" var HSP, vilket jag i princip redan vet - för jag innehar ALLA symptomen för det. Men ska även få träffa en läkare om 1,5vecka, och även för Restless Legs. Så himla skönt.

Tack Mirabelle G-S för pepp och jag är så otroligt tacksam för dig och alla andra här för det är ni som för mig framåt.

Miss Hyde
Åh, så bra!

Toppen att du bad om hjälp och fick prata med en underbar sköterska. Detta ska nog rätta till sig! Kul att läsa om din resa. Lycka till!!

Ensam1984
Dag 39

I dag har jag varit duktig, startade dagen men att göra en del måsten, nu är jag helt utmattad.

Känner ständigt att jag måste göra saker och vara duktig, men blir ständigt besviken på mig själv för att jag inte orkar göra allt. Tänk om jag skulle kunna sluta ha förväntningar på mig själv? Det är så många saker i huvudet, måste göra en lista på alla saker, men ska ju samtligt försöka att inte göra en lista för att jag då blir stressad av att jag inte gör sakerna på listan. men samtidigt blir jag stressad av att bara ha det i huvudet hela tiden.

I vilket fall, är inte A-sugen ett skit just nu. Tänker knappt på det varken dag eller kväll, säkert en period bara men så himla skönt. Kommer på att jag borde gå in här och skriva, vill inte missa en dag för mig själv. Detta är min dagbok och här har jag folk som checkar så jag inte faller, eller får för mig något dumt.

Så i dag har jag bestämt mig för att inte dricka, istället ska jag öva på att inte vilja vara så jädra duktig hela tiden (och detta skall göras framför datorn, i vågrät ställning med massa bra serier)

FinaLisa
Ensam 1984❣️

För många år sedan sa en terapeut till mig att sätta upp en lapp på kylskåpet med texten:
"Det räcker gott och väl att du är bra"

Jag hade också sådana krav på mig själv och gick in i den berömda väggen.
Så småningom så har jag fått lära mig att inte försöka vara perfekt i allt jag gör.
Man kan ha lagom som sitt motto också.
Men det får man träna på.
Och det funkar på det mesta utom alkohol för min del.
Där är det allt eller inget...
Så därför måste/vill jag vara nykter.

Kramar
💙💛💚

Ensam1984
FinaLisa

Du har så rätt, men det är himla svårt att avvänja sig med. Och är en väldigt allt eller inget person (vilket är bra med just A).

Ensam1984
Uttråkad

Fy satan vad jag är uttråkad, har inget att göra. Känner mig som ett litet barn som skulle vilja göra något kul, umgås med någon, spela spel, gå ut och äta med någon (och inte dricka). Men har ingen just nu och bor för tillfället i en stad där jag är ensam och inte känner någon. Det kommer ju bli ändring på det men undrar om jag någonsin kommer flytta in i den nya lägenheten (måste få tag på hantverkare som VILL renovera och kan göra det innan jul).

Någon som har ett bra förslag på något att göra när vädret är piss, man inte har någon att umgås med och inte orkar kika mer på film/serier. Det står still i mitt huvud nämligen. Får bara jobba igenom den jobbiga tråkighetskänslan, ungefär som det var med A i början. Nu har jag inte ens tänkt tanken (förutom i just denna sekund såklart) att det vore en idé att dricka A och förvunna ifrån känslan och "ha kul". Men det är ju bara på fake, inte på riktigt. Det är ju inte den riktiga Ensam.

FinaLisa
Tips

Det finns ju en tråd här på forumet som heter "Att görs på fritiden". Där finns det hur många tips som helst.
För egen del så roar jag mig med ett ordpuzzel på mobilen som går hur många nivåer som helst....har hållit på i fyra år och det är lika kul 😊. Bra hjärnjympa också..
Håller också på att lära mig ett nytt språk med hjälp av en app. Båda går att ladda ner gratis.
(vill minnas att admin inte vill att man namnger olika saker...?)
Men det går ju alltid att googla...

Lycka och styrka till dig🍀💪

Kramar
💚💛💙

Ensam1984
Dag 40

Mig veterligen så är dag 40 mitt rekord tidigare. Men som sagts innan hade jag inte bestämt mig för att sluta dricka, utan jag hade bestämt mig att ta en paus för att vara hälsosam.

Har funderat med det där, har i princip hela mitt liv fokuserat så sjukt på mat, vare sig det är äta bra, dåligt, för lite för mycket. Har aldrig haft kontroll på det. Vet när jag mår som bäst men kan på något sett inte hålla det. Så fort något event, ändring har skett så har jag fallit. Eller när jag kommit till en milstolpe.

Börjar se att mitt förhållande till mat är precis densamma som mitt förhållande till alkohol. Det råder ingen tvekan på att jag äter utifrån mina känslor, och även om jag förut har ätit bra,, varit nyttig, så har jag aldrig försökt att analysera det underliggande problemet. Jo visst har jag varit medveten att jag äter godis för att jag är uttråkad, ledesen, ensam, vill ha en festlig stämning osv. Men har aldrig gått djupare än så, såsom jag har gjort med A nu. Har säkerligen LÅNGT att gå, och fler vägar att undersöka, fler berg att bestiga. Men måste börja begrunda på detta också. Förstå att jag är maktlös inför detta också och finna andra sätt att få utlopp för mina känslor.

Vill kunna äta som ex. min far, han äter ENBART för att få näring, för att kunna träna och leva. Varför kunde inte jag ärvt den biten? Det är verkligen ett bekymmer för mig.

Söker inte perfektion (fast min jobbiga gärna ofta vill ha det) men skulle bara önska jag kunde ha ett sunt mellanläge vad gäller mat. Mat är jobbigare än A för mig. A kan man ju bara sluta med. Mat måste man ju äta. Är väl medveten om att det uttalandet svider, och menar inte att ett problem är större än ett annat för gemene man. Men för mig är det så. Jag är så sjukt allt eller inget, vilket är bra med A.

Tål att funderas på, ska inte hitta några quickfix, fokus är på A nu, även om det känns som att det värsta är över så kommer prövningarna komma. Ska dock försöka att applicera samma metod så smått och tänka kring mat som jag har med A. En dag i taget, jag väljer varje dag hur och vad jag vill äta. Spännande, får utvärdera om det kan vara något om ett tag.

I dag väljer jag att inte dricka, istället ska jag hämta paket på posten, färga ögonbrynen, göra ansiktsmask och fixa inför första jobbdagen efter semestern.

Vinäger
Vilken kämpe du är

Så mycket i livet som inte går på räls och som du tycker är jobbiga - och ändå fixar du att dag efter dag vara nykter. Djupt imponerande, tycker jag, som borde fixa det bättre än vad jag gör, med tanke på mina förutsättningar. Hatten av.

Grattis till dina 40 dagar! Kram

Ensam1984
Vinäger

Det handlar inte om förutsättningar tror jag, inte heller om vilja... eller vad vet jag!?

I mitt jobb så jobbar jag med en teori som kallas "Happenstance Theory" vad gäller karriärval. Men jag försöker applicerar idén i det mesta har jag märkt. Alltså tanken om att en sak händer, som leder till den andra, helt slumpmässigt. Vissa kanske kallar det ödet, men jag kallar det att ta ödet i sina egna händer och vara öppen och mottaglig för förändring. Om man väljer att inte planera för framtiden så händer saker naturligt, det är lite som en dag i taget fast med öppna ögon för möjligheter. Det är lite svårt att förklara för en icke insatt, men det är väldigt bra för vissa typer av människor, ex, jag som behöver släppa på kontrollen och inte planera att och hur jag skall vara nykter hela livet. En dag i taget!

Men detta är ju bara det jag tror på, i min värld... inget universalt såklart.

edit: Läste igenom texten och herregud, vilket jädra svammel
Note to self: Kortfattad har jag aldrig varit och kommer aldrig bli *haha*

Ensam1984
Dag 41

I dag är det jobbdag. Går vanligtvis upp kl. 05 då jag pendlar ca 3h per dag (1,5h på morgonen). Lyckades somna skapligt, gissningsvis 22.00. Så fick ändå 6 timmars sömn, det är ju ok, men vet att jag behöver 8 timmar så usch, det kan göra att hela min dag känns off. I vilket fall, vaknade en timma innan klockan ringde, är inte det väldigt typiskt?

Är i vilket fall vaken, det ska bli spännande att komma till jobbet igen, uppstartsdagar så det är mycket gemensamma aktiviteter, hoppas jag är sugen på det. Annars känns det mer som en pina. Har mycket att göra redan från start på jobbet, vilket är skönt för då sitter jag inte bara av tiden och kan tänka på andra saker förutom mig själv och min nykterhet.

Känner mig i ärlighetens namn lite svag i dag, inte med A, men mer att jag känner mig lite obekväm i min egen kropp. När jag känner mig sån tar jag alltid på mig mitt röda läppstift "Redrum" ;) från Jeffree Star, det är RÖTT och det känns som ett pansar, man ser fierce ut, ja sådär "wow - här kommer HON". Alla har vi våra metoder.

Väljer oavsett i dag att inte dricka, istället ska jag fokusera på att inte lägga all min energi på jobbet.

Pellis
Jag tycker du är så stark...

och beskriver så ärligt och fint hur du känner. Det finns ju dagar som är sämre och det finns dagar som är bättre. Sen finns det dagar som är som en grå grå sörja man trampar runt i, eller hur jag nu ska beskriva. Dagar som är intetsägande.

Kanske du känner dig svag för att du ska börja arbeta efter semestern? Lite pirrig och nervös inför "skolstarten" liksom. Sån kan jag vara, att jag blir svag och nästan lite deppig när jag närmar mig något jag sett framemot men ändå inte. Resfeber, jobbfeber, skolfeber, shoppingfeber....

Hoppas du får en fin dag! Kraaam

Ensam1984
Nu sitter jag här hemma så

Nu sitter jag här hemma så ofantligt trött, skulle kunna somna när jag skriver detta. Jobbdagen är slut sedan några timmar och det har varit så himla skönt att komma igång igen. Fick så mycket positiv feedback och energi på jobbet, men såhär när jag kommer hem är jag död. Orkar INGENTING, men är så glad. Glömde hur skönt det är att jobba och få uppskattning där.

När jag åkte hem med pendeltåget kom en sekund då jag tänkte.. nu borde jag unna mig snacks och A. Men lika snabbt som tanken kom så skrattade jag åt den.

Fick reda på att arbetsplatsen ska ha kräftskiva på torsdag med A. Jag ska gå, men tänker bara ta med några A-fria öl eller kanske Cola, då behöver jag inte få frågor. Sen har jag ursäkten att jag även kör bil den dagen också :)

Nu ska jag göra allt för att inte somna, ska somna 21.00 är tanken så att rutinen startar bra.

Calici
Snacks

och A. Precis vad min impuls var efter jobbet idag. Blev lite snacks...

Ensam1984
Åt också snacks ;)

Åt också snacks ;)

Man behöver ju inte ta bort alla dåliga vanor på en gång.

Bra jobbat att du avstod A Calici

Ensam1984
Kom på en sak..

Kom på en sak..

har märkt de senaste dagarna att min hud (i ansiktet) är så sjukt bra, det är inga utslag och den ser strålande ut. Har ju inga rynkor tack och lov men även nästan obefintliga linjerna känns mindre synliga. Får man bättre hud av att inte dricka?

Äter ju som en kratta tyvärr och vet ju att sånt kan spela in, så om jag åt bra också så borde ju hyn se ut som en 15-åring snart ;)

I vilket fall. Har ju iof. också käkat multivitamin och extra av vissa andra vitaminer de senaste 2 månaderna så det kan ju också vara det.

Men jag bestämmer att det är A som gjort hyn bra, det känns som det ;) och det är ytterliga en sak på plus-sidan.

Femina
Hyn

Hyn är bland de första synliga förbättringarna efter du slutat med A har jag både läst och hört. 😊

Ensam1984
Dag 42

Återigen en jobbdag. Är fortfarande lite trött, men fick nog in 7 timmars sömn ändå, det är på väg åt rätt håll

Längtar så tills jag får flytta, ska bli så skönt att slippa att gå upp så tidigt, tycker faktiskt inte att själva pendlandet är så farligt, mer att man måste åka så tidigt och kommer hem så sent.

och Femina, det där med hyn är ju klockrent, då är jag kanske inte helt ute och cyklar :) har iof. aldrig haft dålig hy men def. sämre än denna :)

I dag har jag bestämt mig för att inte dricka även om jag blir stressad och trött. Istället ska jag tänka på att inte köra på i 120 (även om det är kul) och komma ihåg att ta pauser och inte tacka ja till allt.

Ensam1984
Är trött...

Är trött...

... varför ger jag så mycket energi, varför går det åt så mycket energi.. även om det är kul.

Känner mig död i kroppen och huvudet är också tomt (vilket iof. kan vara skönt när man är mig)

Inte haft en tanke på A i dag, lycklig!

Pellis
Också trött...

...men en ganska skön trötthet. Har städat här hemma idag, en "lightstädning" och vips så blev jag så sugen på A.
Att få sitta ner och njuta i köket ikväll med nötter och vin. Ett invant beteende tyvärr...helt onödigt.

Skönt att du känner dig glad! Din hy? När kände du att såg en förändring? Ögonen?

Kraaam

Piazza Duomo
Så klokt!

Kloka ord och de hjälper i alla fall mig. Tack!

Ensam1984
Just det, satt och pratade

Just det, satt och pratade med några arbetskollegor i dag på fika. Vi pratade om plastpåsar först och jag har ju en åsikt och kan ju argumentera för fördelar/nackdelar samt funderingar kring ALLT. Just nu var det hur dyrare plastpåsar i affärerna påverkar oss, klimatet, samhällsekonomin osv. Min viktiga tanke var - men vi måste ju ändå ha plastpåsar att slänga vårt skräp i. Borde inte plastpåsar ha plast-skatt precis som rökningen har liksom.

Så vi kom in på rökning. Som gammal rökare och liberal som jag är så var, samtidigt som jag vet att många inte klarar av att leva bra (men valfritt) i ett liberalt samhälle. Det är en ständig konflikt inom mig, men liberalismen ligger så djupt rotad. Varken rökning eller plastpåsar är någon hjärtefråga för mig, men det är ju så sjukt kul att få snacka med andra som faktiskt innehar ett intellekt och kan komma med motargument som är mer än... "det kostar samhället pengar, det ger cancer osv".

I vilket fall.. långdragen som jag är så kommer jag nu till saken...

Vi pratade om rökning och jag bara sa rakt ut att jag rökte förr och att jag tror att jag är lite av en beroendeperson, därför håller jag mig från spel, alkohol och annan skit. Jag bara sa det, de kikade lite på mig och sen sa den ena kollegan. "Fan vad skönt med någon som är så öppen och kan reflektera kring sig själv på det sättet", och en annan höll med. Jag blev så sjukt glad :)

Och min hy, det är mest att den lyser mer, konstig förklaring kanske, men det har inga utslag eller porer som syns så mycket. Använder iof. idiotiskt dyra krämer också men det har jag gjort i ett år. Det kanske bara beror på att jag är i en bra period just nu. Är en periodare på fler sätt än vad gäller alkohol. haha.

Sidor