Är det min tid nu?

166 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Ensam1984
Dag 43

Har fått stressmunsår. Måste chilla. Tåget till jobbet var inställt så får åka ersättningsbuss - gillar att åka buss. Har inte bråttom till jobbet, men har sjukt mycket att göra. Men världen ville att jag (för världen snurrar ju bara kring mig liksom 😂😉) skulle ta det lugnt på morgonen i dag.

Återkommer till kvällen. Det är för tradigt att skriva på telefonen.

Har bestämt mig för att inte dricka i dag heller. Istället ska jag åka buss, ja nu i alla fall 😂😀

Ensam1984
Dag 43

Har fått stressmunsår. Måste chilla. Tåget till jobbet var inställt så får åka ersättningsbuss - gillar att åka buss. Har inte bråttom till jobbet, men har sjukt mycket att göra. Men världen ville att jag (för världen snurrar ju bara kring mig liksom 😂😉) skulle ta det lugnt på morgonen i dag.

Återkommer till kvällen. Det är för tradigt att skriva på telefonen.

Har bestämt mig för att inte dricka i dag heller. Istället ska jag åka buss, ja nu i alla fall 😂😀

Ensam1984
Så var dagen nästan till ända

Så var dagen nästan till ända, sa ju att jag skulle åka buss i dag.. och jag hade inte fel. Inte nog med att jag åkte tåg/buss ca 2,5h till jobbet, 2 timmar hem också pga. förseningar osv. Är död i dag också av utmattning, detta funkar inte. Men hade jag druckit (vilket jag iof. inte gjorde dagar innan jag jobbar men hade säkert börjat inom en snar framtid) så hade jag varit ännu tröttare.

Har tyvärr inte energi till att skriva mer, återkommer i morrn

Mirabelle G-S
Alltså... Jag fastnade länge

Alltså... Jag fastnade länge och hakade upp mig på att du några inlägg bak skrev att du går upp kl 5. Klockan FEM??? Hon går UPP klockan FEM???! Hon GÅR faktiskt upp klockan FEM???! Näääeee... vet du vad... Det är rent och skärt människoplågeri... Nog för att man ska jobba och försörja sig, men jag hade nog nästan hellre varit hemlös. Nej, förlåt nu var jag dum. Man ska inte skoja om sådant. Men jag förstår att du är helt utmattad. Bra att förändringen är i rullning!

Ensam1984
Mirabelle G-S

Alltså du fick mig att börja asgarva. Jo, går upp kl. 05, har gjort i 3 år nu. Ibland 04.30 om jag inte hunnit tvätta håret dagen innan.

Är morgonpigg, men jo, det ska bli skönt att sova till 06.30 iallafall :)

Ensam1984
Dag 44

Ännu en dag utan alkoholdimman. Har inget att tillföra i dag, är mest sliten och längtar efter helgen.

Väljer i vilket fall att inte dricka i dag, istället ska jag orka gå till jobbet, vara precis lagom duktig och inte stressa

Ensam1984
Vad mitt humör går upp och

Vad mitt humör går upp och ner nu när jag börjat jobba. Är så orkeslös och börjar inse hur mycket mitt jobb tar på mig. Har ett fritt jobb där jag kan komma och gå lite som jag vill. Men jag ska ju ändå sköta det och få ihop mina 40h/vecka. Jag pallar inte det, efter 5-6timmar är jag helt slut. Vill absolut inte sjukskriva mig eller jobba mindre, trivs med mitt jobb och det finns ingen annan som kan göra det. Men tror helt enkelt att jag jobbar 50% av min verkliga kapacitet på en heltidstjänst. Om jag skulle jobba 100% så skulle jag göra jobbet för två "normala" människor.

Sådant tänkte jag aldrig på förut med alkoholen. Trodde nog att jag var trött pga det. Men så är det ju inte. Få inte för er något - jag tänker inte dricka, detta är inte några ursäkter för att få dricka igen. Men är så glad att jag ska till läkaren på måndag, hoppas hen är bra och verkligen lyssnar och förstår min problematik och skära utmattning. Jag vill ha strategier, inte piller eller sjukskrivningar.

Annars har kvällen varit bra, och lugn. Ska upp aptidigt i morgon (04.30) men det är någon sorts stadsfestival utanför mitt fönster så kan ändå inte sova nu. Snart är det helg - tacka gudarna för det.

Efter flera dagar på moln, på toppen av kurvan så känner jag att negativa nancy kommer fram mer och mer. Behöver en reboot, det är vad helgen är till för.

Ensam1984
Dag 45

Jo, ja vet klockan är 04.15 bara, det är inte okej att vara vaken så här dags. Måste det tyvärr pga. möte.

Ännu en fredag och ska nog lyckas att inte gå förbi systemet i dag också. Jag var ju orolig att jag skulle få mer sug efter A iom att jag började jobba. Har inte fått det ännu, men vet inte om jag i ärlighetens namn tog A när jag känd genuin utmattning. Det var nog mer att unna mig för att ha jobbat en hel vecka.

Tror i ärlighetens namn att jag har ersatt A med mat tyvärr. Har gått upp några kilo och måste för min hälsa och välbefinnande se till att detta inte fortgår. Men det är jobbigt att tänka på - inget att unna sig i matväg och inte A. Jag vet att det bara är en tillfällig satisfaction men ska livet verkligen vara så tråkigt?

I vilket fall, tid finns inte för detta nu, måste göra i ordning mig.

Som sagt innan, har valt att inte dricka i dag, istället ska jag beställa kök till nya lägenheten

Mirabelle G-S
Godmorgon! Ungefär nu är det

Godmorgon! Ungefär nu är det lämpligt att vara vaken 😉 Jag börjar också bli helt paj i kolan efter första arbetsveckan, men en dag till ska gå. Det får bli på halvfart. Good enough 😊 Ha en fin fredag!

Ensam1984
Testa sig själv hur sugen man är?

Fick en knasig tanke på väg på tåget hem, lite sjuk till och med.

Associerar nog vägen hem med pedeltåget på en fredag men planerande av hur jag ska införskaffa A, vad jag ska handla osv. Satt i vilket fall på tåget, och tanken kom en millisekund: "det är fredag, fest, alkohol, stadsfestival, fylla". Men efter 2 millisekunder kom jag på att det är ju inte jag längre. Men jag VALDE att själv stanna kvar lite längre ändå i den känslan. Alltså känslan av att gå till systemet. Valet kändes som ett konstigt val, men jag var trygg i det, jag tror jag ville testa mig själv hur mycket jag kunde fundera på att gå och handla alkohol utan att faktiskt göra det. Jag satt säkert 4 minuter, men kände aldrig suget, det var väldigt udda. Det gick över förväntan, glömde till och med bort tanken efter en stund.

Det är verkligen konstigt, just nu har jag INGEN längtan efter alkohol, absolut NOLL. Jag har dock en längtan efter att få mer kontroll över mitt liv och speciellt just nu mitt matintag. Det känns som att ett beroende har bytts mot ett annat. Stoppa mig full med onyttigheter precis som att stoppa sig full med A. Det är ohållbart, och det kan jag inte ens dölja för andra.

I vilket fall... försöker att trots att det känns jobbigt verkligen peppa mig själv och vara stolt över att det går så sjukt enkelt, förlåt att jag säger det. Det är säkert bara en topp, snart kommer svackan. Men just nu känns allt så självklart - ingen alkohol, fine liksom. Det är ingen undergång, det är en sjukt liten del av livet (eller borde vara i alla fall) som kan ersättas med A-fria medel.

Just nu känns det som det gjorde ungefär efter 1,5 månad när jag slutade röka, det var självklart, aldrig en mer SERIÖS tanke att ta ett återfall. Så känns det nu, samma känsla. Men vågar jag lita på den känslan?

Nu är jag trött efter veckan som gått, är helt färdig så i helgen blir det bara till att tvätta, se serier och chilla. Återhämtning ligger på schemat, nästa jobbvecka blir ännu stressigare. Men det går ju snabbt då :)

Ha en fin fredag alla!

Ensam1984
Dag 46

Vad mitt lilla space här handlar om tid. Klockan är knappt fem och vaknade av mig själv, det är lördag. Men gick och andra sidan och la mig vid 21 då jag var trött och tillät mig då att lägga mig.

Tyvärr vaknade jag med huvudvärk, har nog druckit för lite, måste komma ihåg det. Nu när jag tänler på det så dricker jag sjukt mycket mindre nu, förut snittade jag 2l vatten varje dag. Har inte druckit det på hela sommaren tror jag. Litet mål som jag faktiskt kan klara av :)

I dag blir en sån där lugn dag, vissa skulle nog bli rastlösa (och det blir säkert jag med) men det är så skönt tycker jag att inte ha några måsten.

Känner nu när jag tänker att jag låtit A-tankarna och min beroendehjärna ta ledigt nu någon vecka eller två. Känner inte att jag funderar så mycket kring det och framförallt mig själv i det. Det känns lite farligt faktiskt, för jag känner att det är så mycket kvar jag måste reda i mig själv. Men på måndag ska jag till läkaren, det är inte angående A men kommer berätta om det ändå då de ska se om jag har någon "defekt" i maskineriet. Det blir säkert bra, går in med hopp om att alla människor vill väl och kan vill och orkar sin profession.

Det är nästan lite mysigt att bara sitta så här dags (sitter på balkongen och kikar ut över taken till standens finaste kägenheter. Himlen är ljuvlig, den skimrar i bått/lila och rosa. Inspirerande. Lugnande. Avslappnande.

I dag har ja valt att inte dricka, istället ska jga se nya säsongen av Mindhunter (som är bästa serien som kom 2017 - IMO)

Calici
Mindhunter!

Såg också att det finns en andra säsong och det var ju ett riktigt ljus i mörkret.

Strulan65
Gör som du😊

Ösregn här, så blir att följa någon serie så tackar för tipset.
Hoppas du får en fin lördag// kram Strulan

Ensam1984
Dag 47

Ännu en dag i nykterheten. Hade en riktigt trist kväll i går, inget speciellt som skedde - och det var precis det som var problemet. Men drack ingen A och var inte direkt sugen heller.

Håller på att designa nya lägenheten (kök, golv, väggar, ombyggnationer - ja allt) och stresspåslaget med allt detta gör mig fysiskt sjuk, men samtidigt tror jag att det är just det som får mig att fokusera på något annat än mig själv. För just nu är jag ganska trött på att bara tänka på mig själv. Eller mer reflektera kring mina beteenden.

I morgon ska jag till vårdcentralen och prata ut om min utmattning och det som inte riktigt funkar i mitt liv.

Väljer att inte dricka i dag, istället skall jag göra en lista inför mitt VC-besök så jag inte missar något.

Ensam1984
Läste mitt tidigare inlägg i

Läste mitt tidigare inlägg i dag och fastnade på meningen... "ganska trött på att bara tänka på mig själv, att reflektera kring mitt beteende", ojojoj vad illa det är. Jag kan ju inte göra annat och stänga av processen, skjuta den framför mig. Jag måste känna alla känslor i stunden, inte fokusera på annat och låta det passera förbi. Jag ska inte vara trött på det, jag ska välkomna det.

Eller måste och måste, jag måste inte ett skit. Men eftersom jag mår bra nu i min nykterhet så får jag inte växla ner. Har läst och förstår ju att det är då hjärnspökena börjar komma och säga att "du kanske är den där 1% som kan dricka måttligt".

Pyttsan, det vet jag att jag inte kan. Jag kan inte göra någonting måttligt. Antingen är det inget alls eller all in medvetslös liksom.

Har haft en dag full med jobb (egen hobbyverksamhet) framför datorn, bra att få undan lite men känner mig inte direkt redo att jobba i morgon. Men det blir bra. Ska andas nu en timme och sen gå och lägga mig.

Sidor