Nu sitter jag här hemma så ofantligt trött, skulle kunna somna när jag skriver detta. Jobbdagen är slut sedan några timmar och det har varit så himla skönt att komma igång igen. Fick så mycket positiv feedback och energi på jobbet, men såhär när jag kommer hem är jag död. Orkar INGENTING, men är så glad. Glömde hur skönt det är att jobba och få uppskattning där.

När jag åkte hem med pendeltåget kom en sekund då jag tänkte.. nu borde jag unna mig snacks och A. Men lika snabbt som tanken kom så skrattade jag åt den.

Fick reda på att arbetsplatsen ska ha kräftskiva på torsdag med A. Jag ska gå, men tänker bara ta med några A-fria öl eller kanske Cola, då behöver jag inte få frågor. Sen har jag ursäkten att jag även kör bil den dagen också :)

Nu ska jag göra allt för att inte somna, ska somna 21.00 är tanken så att rutinen startar bra.

Calici

och A. Precis vad min impuls var efter jobbet idag. Blev lite snacks...

Kom på en sak..

har märkt de senaste dagarna att min hud (i ansiktet) är så sjukt bra, det är inga utslag och den ser strålande ut. Har ju inga rynkor tack och lov men även nästan obefintliga linjerna känns mindre synliga. Får man bättre hud av att inte dricka?

Äter ju som en kratta tyvärr och vet ju att sånt kan spela in, så om jag åt bra också så borde ju hyn se ut som en 15-åring snart ;)

I vilket fall. Har ju iof. också käkat multivitamin och extra av vissa andra vitaminer de senaste 2 månaderna så det kan ju också vara det.

Men jag bestämmer att det är A som gjort hyn bra, det känns som det ;) och det är ytterliga en sak på plus-sidan.

Femina

Hyn är bland de första synliga förbättringarna efter du slutat med A har jag både läst och hört. ?

Återigen en jobbdag. Är fortfarande lite trött, men fick nog in 7 timmars sömn ändå, det är på väg åt rätt håll

Längtar så tills jag får flytta, ska bli så skönt att slippa att gå upp så tidigt, tycker faktiskt inte att själva pendlandet är så farligt, mer att man måste åka så tidigt och kommer hem så sent.

och Femina, det där med hyn är ju klockrent, då är jag kanske inte helt ute och cyklar :) har iof. aldrig haft dålig hy men def. sämre än denna :)

I dag har jag bestämt mig för att inte dricka även om jag blir stressad och trött. Istället ska jag tänka på att inte köra på i 120 (även om det är kul) och komma ihåg att ta pauser och inte tacka ja till allt.

Är trött...

... varför ger jag så mycket energi, varför går det åt så mycket energi.. även om det är kul.

Känner mig död i kroppen och huvudet är också tomt (vilket iof. kan vara skönt när man är mig)

Inte haft en tanke på A i dag, lycklig!

...men en ganska skön trötthet. Har städat här hemma idag, en "lightstädning" och vips så blev jag så sugen på A.
Att få sitta ner och njuta i köket ikväll med nötter och vin. Ett invant beteende tyvärr...helt onödigt.

Skönt att du känner dig glad! Din hy? När kände du att såg en förändring? Ögonen?

Kraaam

Just det, satt och pratade med några arbetskollegor i dag på fika. Vi pratade om plastpåsar först och jag har ju en åsikt och kan ju argumentera för fördelar/nackdelar samt funderingar kring ALLT. Just nu var det hur dyrare plastpåsar i affärerna påverkar oss, klimatet, samhällsekonomin osv. Min viktiga tanke var - men vi måste ju ändå ha plastpåsar att slänga vårt skräp i. Borde inte plastpåsar ha plast-skatt precis som rökningen har liksom.

Så vi kom in på rökning. Som gammal rökare och liberal som jag är så var, samtidigt som jag vet att många inte klarar av att leva bra (men valfritt) i ett liberalt samhälle. Det är en ständig konflikt inom mig, men liberalismen ligger så djupt rotad. Varken rökning eller plastpåsar är någon hjärtefråga för mig, men det är ju så sjukt kul att få snacka med andra som faktiskt innehar ett intellekt och kan komma med motargument som är mer än... "det kostar samhället pengar, det ger cancer osv".

I vilket fall.. långdragen som jag är så kommer jag nu till saken...

Vi pratade om rökning och jag bara sa rakt ut att jag rökte förr och att jag tror att jag är lite av en beroendeperson, därför håller jag mig från spel, alkohol och annan skit. Jag bara sa det, de kikade lite på mig och sen sa den ena kollegan. "Fan vad skönt med någon som är så öppen och kan reflektera kring sig själv på det sättet", och en annan höll med. Jag blev så sjukt glad :)

Och min hy, det är mest att den lyser mer, konstig förklaring kanske, men det har inga utslag eller porer som syns så mycket. Använder iof. idiotiskt dyra krämer också men det har jag gjort i ett år. Det kanske bara beror på att jag är i en bra period just nu. Är en periodare på fler sätt än vad gäller alkohol. haha.

Har fått stressmunsår. Måste chilla. Tåget till jobbet var inställt så får åka ersättningsbuss - gillar att åka buss. Har inte bråttom till jobbet, men har sjukt mycket att göra. Men världen ville att jag (för världen snurrar ju bara kring mig liksom ??) skulle ta det lugnt på morgonen i dag.

Återkommer till kvällen. Det är för tradigt att skriva på telefonen.

Har bestämt mig för att inte dricka i dag heller. Istället ska jag åka buss, ja nu i alla fall ??

Har fått stressmunsår. Måste chilla. Tåget till jobbet var inställt så får åka ersättningsbuss - gillar att åka buss. Har inte bråttom till jobbet, men har sjukt mycket att göra. Men världen ville att jag (för världen snurrar ju bara kring mig liksom ??) skulle ta det lugnt på morgonen i dag.

Återkommer till kvällen. Det är för tradigt att skriva på telefonen.

Har bestämt mig för att inte dricka i dag heller. Istället ska jag åka buss, ja nu i alla fall ??

Så var dagen nästan till ända, sa ju att jag skulle åka buss i dag.. och jag hade inte fel. Inte nog med att jag åkte tåg/buss ca 2,5h till jobbet, 2 timmar hem också pga. förseningar osv. Är död i dag också av utmattning, detta funkar inte. Men hade jag druckit (vilket jag iof. inte gjorde dagar innan jag jobbar men hade säkert börjat inom en snar framtid) så hade jag varit ännu tröttare.

Har tyvärr inte energi till att skriva mer, återkommer i morrn

Alltså... Jag fastnade länge och hakade upp mig på att du några inlägg bak skrev att du går upp kl 5. Klockan FEM??? Hon går UPP klockan FEM???! Hon GÅR faktiskt upp klockan FEM???! Näääeee... vet du vad... Det är rent och skärt människoplågeri... Nog för att man ska jobba och försörja sig, men jag hade nog nästan hellre varit hemlös. Nej, förlåt nu var jag dum. Man ska inte skoja om sådant. Men jag förstår att du är helt utmattad. Bra att förändringen är i rullning!

Alltså du fick mig att börja asgarva. Jo, går upp kl. 05, har gjort i 3 år nu. Ibland 04.30 om jag inte hunnit tvätta håret dagen innan.

Är morgonpigg, men jo, det ska bli skönt att sova till 06.30 iallafall :)

Ännu en dag utan alkoholdimman. Har inget att tillföra i dag, är mest sliten och längtar efter helgen.

Väljer i vilket fall att inte dricka i dag, istället ska jag orka gå till jobbet, vara precis lagom duktig och inte stressa

Vad mitt humör går upp och ner nu när jag börjat jobba. Är så orkeslös och börjar inse hur mycket mitt jobb tar på mig. Har ett fritt jobb där jag kan komma och gå lite som jag vill. Men jag ska ju ändå sköta det och få ihop mina 40h/vecka. Jag pallar inte det, efter 5-6timmar är jag helt slut. Vill absolut inte sjukskriva mig eller jobba mindre, trivs med mitt jobb och det finns ingen annan som kan göra det. Men tror helt enkelt att jag jobbar 50% av min verkliga kapacitet på en heltidstjänst. Om jag skulle jobba 100% så skulle jag göra jobbet för två "normala" människor.

Sådant tänkte jag aldrig på förut med alkoholen. Trodde nog att jag var trött pga det. Men så är det ju inte. Få inte för er något - jag tänker inte dricka, detta är inte några ursäkter för att få dricka igen. Men är så glad att jag ska till läkaren på måndag, hoppas hen är bra och verkligen lyssnar och förstår min problematik och skära utmattning. Jag vill ha strategier, inte piller eller sjukskrivningar.

Annars har kvällen varit bra, och lugn. Ska upp aptidigt i morgon (04.30) men det är någon sorts stadsfestival utanför mitt fönster så kan ändå inte sova nu. Snart är det helg - tacka gudarna för det.

Efter flera dagar på moln, på toppen av kurvan så känner jag att negativa nancy kommer fram mer och mer. Behöver en reboot, det är vad helgen är till för.

Jo, ja vet klockan är 04.15 bara, det är inte okej att vara vaken så här dags. Måste det tyvärr pga. möte.

Ännu en fredag och ska nog lyckas att inte gå förbi systemet i dag också. Jag var ju orolig att jag skulle få mer sug efter A iom att jag började jobba. Har inte fått det ännu, men vet inte om jag i ärlighetens namn tog A när jag känd genuin utmattning. Det var nog mer att unna mig för att ha jobbat en hel vecka.

Tror i ärlighetens namn att jag har ersatt A med mat tyvärr. Har gått upp några kilo och måste för min hälsa och välbefinnande se till att detta inte fortgår. Men det är jobbigt att tänka på - inget att unna sig i matväg och inte A. Jag vet att det bara är en tillfällig satisfaction men ska livet verkligen vara så tråkigt?

I vilket fall, tid finns inte för detta nu, måste göra i ordning mig.

Som sagt innan, har valt att inte dricka i dag, istället ska jag beställa kök till nya lägenheten

Godmorgon! Ungefär nu är det lämpligt att vara vaken ? Jag börjar också bli helt paj i kolan efter första arbetsveckan, men en dag till ska gå. Det får bli på halvfart. Good enough ? Ha en fin fredag!

Fick en knasig tanke på väg på tåget hem, lite sjuk till och med.

Associerar nog vägen hem med pedeltåget på en fredag men planerande av hur jag ska införskaffa A, vad jag ska handla osv. Satt i vilket fall på tåget, och tanken kom en millisekund: "det är fredag, fest, alkohol, stadsfestival, fylla". Men efter 2 millisekunder kom jag på att det är ju inte jag längre. Men jag VALDE att själv stanna kvar lite längre ändå i den känslan. Alltså känslan av att gå till systemet. Valet kändes som ett konstigt val, men jag var trygg i det, jag tror jag ville testa mig själv hur mycket jag kunde fundera på att gå och handla alkohol utan att faktiskt göra det. Jag satt säkert 4 minuter, men kände aldrig suget, det var väldigt udda. Det gick över förväntan, glömde till och med bort tanken efter en stund.

Det är verkligen konstigt, just nu har jag INGEN längtan efter alkohol, absolut NOLL. Jag har dock en längtan efter att få mer kontroll över mitt liv och speciellt just nu mitt matintag. Det känns som att ett beroende har bytts mot ett annat. Stoppa mig full med onyttigheter precis som att stoppa sig full med A. Det är ohållbart, och det kan jag inte ens dölja för andra.

I vilket fall... försöker att trots att det känns jobbigt verkligen peppa mig själv och vara stolt över att det går så sjukt enkelt, förlåt att jag säger det. Det är säkert bara en topp, snart kommer svackan. Men just nu känns allt så självklart - ingen alkohol, fine liksom. Det är ingen undergång, det är en sjukt liten del av livet (eller borde vara i alla fall) som kan ersättas med A-fria medel.

Just nu känns det som det gjorde ungefär efter 1,5 månad när jag slutade röka, det var självklart, aldrig en mer SERIÖS tanke att ta ett återfall. Så känns det nu, samma känsla. Men vågar jag lita på den känslan?

Nu är jag trött efter veckan som gått, är helt färdig så i helgen blir det bara till att tvätta, se serier och chilla. Återhämtning ligger på schemat, nästa jobbvecka blir ännu stressigare. Men det går ju snabbt då :)

Ha en fin fredag alla!