Nu är det skarpt läge för mig. Jag har hängt här inne till och från i några år. Skrivit lite då och då men inte lyckas få någon kontinuitet och heller Inte lyckas hålla mig ifrån vinet. Jag måste ta itu med mitt drickande och rökande NU för om jag inte gör det kommer jag inte leva många år till. Därför skapar jag nu en ny tråd för min Dag 1 som ska starta imorgon 1/11. Min relation till alkohol är inte att jag dricker för mycket utan ofta. Spårar aldrig ur eller gör bort mig och mina ungdomar har kanske sett mig onykter några gånger Mina tankar snurrar hela tiden om att det banne mig inte är värt att dricka vin. Det är inte värt att sova dåligt, få hjärtklappning deluxe, att slita på sina inre organ. Men sen, när jag inte druckit vin på några dagar så kan längta till att få hälla upp ett glas. Min läkare smygtog ett alkoholprov och det visade sig att jag hade ett förhöjt CDT. Detta stör mig så internaliskt men jag kan ju inte springa ifrån det. Hon vill ta ett nytt kolesterolprov och CDT men jag har inte gått dit än. För jag skäms. Skäms så himla mycket

Jag är och känner mig som ett andrahandsval för allt och alla. Ingen tänker på mig och undrar hur jag mår utan det är alltid alltid jag som är omtänksam mot allt och alla. Ser till att alla mår bra och har det bra, familj som vänner. Mig kan man skälla på och tala om precis vad man tycker om saker och ting, som en måltavla. Det är just då som det är så skönt att få hälla upp lite vin och bara vara ensam med tankar och Facebook. Hela flödet på FB en söndag visar hur folk dricker och skålar och ler, det är så förljuget.

Som sagt nu ska jag ta itu med detta och jag ska lyckas också! Det är skarpt läge helt enkelt. Ska också försöka peppa på er andra som är så himla inprirerande. Ingen vet om min plan, bara ni för om jag berättar för min familj är det ingen som tror på mig. De säger att jag inte kommer att klara det för jag har försökt förut och misslyckats. Min önskan är att hålla mig ifrån vin resten av året och jag ska verkligen försöka men även här ifrågasätter alltid folk varför jag vill göra så? Gud så tråkig du är...

Det är aldrig rätt tillfälle att sluta och börja med Dag 1 , tänk hela november som jag har framför mig. Födelsedagar, smokingmiddag, julbord och imorgon middag ute med vänner.

Varje dag utan vin är en vunnen dag! Så får jag tänka...

...önskade bara alla lycka till med vad de typ skulle göra idag. Shopping, golf, gym eller svampplockning. Själv har jag inte gjort många knop *asg*

Tack för omtanken! Det är du så bra på FinaLisa (kramar stort nu)

Vilka avgörande förändringar du gör i ditt liv. Att bli starkare och må bättre gör att vi med automatik ofta tar oss an flera utmaningar.

Du gör det så bra.

Kram

Det märks tydligt att du är inne i ett flow! Vilken härlig känsla du delar med dig av. Hoppas att du kan surfa på den här vågen länge, länge. Kram & lycka till?

...på dag 7 och inväntar dag 8! Jag vill också bli tvåbent ? så roligt uttryck! Ja jag är inne i ett bra flow faktiskt men jag håller igång med tankar och göromål typ hela tiden. Saker blir gjorda här hemma nu, grejs som även fanns förut men då jag istället valde att sätta mig med ett glas vin. Jag utmanar mig själv, bra eller dåligt? Vi får se! Idag var det pizza söndag för Pellis och tidigare alltid pizza med ett gott rödvin till - idag Coca-Cola. Visst finns suget men jag har gett mig f-n på detta.

Allt dåligt med mig har ju varit förknippat med alkohol. Sömnen, energin, humöret listan kan göras lång. Kan inte sluta vänta på hur det kommer att kännas om ytterligare några veckor.

Hoppas alla haft en bra helg ?? Nu på torsdag åker vi till sjöss igen. Kräftskiva med DJ och jag jobbar intensivt med mitt upplägg av dricka i så många dagar dåballa omkring dricker och blir onyktra. ,MEN med alla tips hör inne tror jag att det kommer att bli kul! Kram

En vecka ☀️☀️ Bra jobbat ??
Så skönt när man börjar känna o märka skillnad på alla möjliga vis! Ångesten försvinner man känner sig fräschare ja det betalar sig varje dag!! Du gör det bra o klokt som redan nu börjar förbereda kräftskivan o vad du ska dricka annars istället för som de flesta andra! Tänk hur bra du kommer må morgonen efter när de andra inte gör det ? det kommer gå toppenbra! Helt enkelt för att du bestämt det! Kram kram o sov gott sen ??

Fibblan

En vecka - GRATTIS ??!
Jag börjar idag, så nu har jag dig en vecka före, som inspiration. Redan har du märkt av fördelarna och det känns så gott, även för mig. De är inte så långt borta som man kan tro. Jag är taggad till tusen, och du är en del i det! Du har gett dig f-n på det?! Och så även jag?!
Nu jävlar visar vi vad skåpet ska stå ?! Längtar efter en veckas nykterhet, den tvåbenta milstolpen m.m. Kom dagar av renhet och frihet ?!
Dag 1 avklarad för min del.
Vi får tala mer om utmaningen du framför dig om du vill och behöver. Är det torsdag-söndag det handlar om?
Du kommer att fixa det. Planering är A och O. Om du tror det kan va till hjälp så kan du lägga in hur du tänkt här ju. Om inte annat som för en påminnelse till dig själv ?!
Oavsett.
Stor kram för ett gott jobb?!
/Fibblan ?

Hoppas allt är bra med dig?
Vi är ju ett stort gäng att hålla reda på och ibland vet jag inte vilken tråd jag är i och alla skriver ju i allas trådar??
Men hursomhelst så önskar jag dig en fin nykter tisdag❣️

Kramar
???

BWA

Hej, ,Maria heter jag egentligen. Tack vare din tråd och vad du och andra skrivit så har jag också blivit medlem i gruppen! Jag dricker så jäkla mycket vin så att det börjar påverka min vardag rejält, och jag döljer det också för min make! Så, mycket tack vare din tråd, så är det STOPP fr.o.m. imorgon!

Så underbart att vakna och inte känna vin eller cigsmak i munnen och att jag dessutom blivit tvåbent idag gör att jag studsar upp ur sängen!!!

Tada..trum, trum! Dag 10 idag och det är lillördag igen! Igår hade jag sånt sug efter efter glas vin. Huset var nystädat, tvätten hängd, jag fick helt enkelt gå in här och läsa lite samt gnugga vidare. Tog sen cykeln och drog iväg på ett svettigt 75 minuterpass. Faran är inte över, inte alls men morgonen, dagen och eftermiddagen går galant men sen...
Kommande helg vill jag inte ens tänka på fast det är typ det enda jag gör! Måste vända det till något positivt...att jag vaknar pigg varje morgon och de andra är aströtta. Ska jag bli idrottspräst? Van att vara det :-)

Till saken hör ju, precis som jag skrivit förut, att det dricks massor med alkohol i båtlivet och bland mina vänner öht. Jag börjar känna - att dom inte fattar - vad håller de på med. Så måste jag tänka! Att jag är inne på helt rätt linje, jag gör rätt och dom gör fel som dricker. De lurar bara sig själva! På torsdaglunch drar jag ut till havs alltså, för att gå på Kräftskiva på lördag. Själva Kräftskivan tror jag är den som blir lättast, kvällen alltså. Dricker inte nubbe t.ex och vin smakar ju bara äckligt till kräftor. Däremot tror jag en Kombucha kan sitta fint. Öl har jag svårt för. Det är sträckan fram dit - voine voine - torsdagkväll? Fredaglunch? Fredagkväll? Lördaglunch?Grill, mat och umgänge på bryggan. Låter jättefånigt detta men jag har en plan :-) Att försöka vara så fräsch som möjligt (borsta håret, fin uppsättning, lite makeup). Ta med lite fina kläder m m Så när andra tittar upp på morgonen och ser mosiga ut kan jag känna - wow vad skönt att jag inte drack igår.

Bomba mig gärna med ideer och förslag! Tills dess mina vänner, försöker jag hålla mig till min tråd, eller så bombar jag er!? Kanske också en möjlighet!

Ha en fin dag! Kraaam på er!

Tror precis som du att du ska påminna dig själv om att det är DU som gör rätt. De andra har bara inte fått upp ögonen för hur farligt och dumt alkohol är. Än.
Såhär i början är det kanske inte så dumt att gå in för att känna sig lite ”bättre” när man inte dricker. Du är fräsch, snygg och har koll på läget. De andra kommer bli allt sluddrigare och vakna med ångest dagen efter. Se till att ta med dig en massa annat gott att dricka, och om du behöver: ta en paus! Gå ”på toa” och läs och skriv här på forumet om det behövs. Vi finns här för dig.
??

Grattis Pellis!! nu har du också lyckats bli tvåbent!! ??
Du är grym och jag tror du fixar resten av veckan också.
Som Knaskatten skriver; blir det svajigt så in och skriv och skrik här på forumet❣️

Kramar
???

Fibblan

Positiv och stark idag, känns det som och med all rätta ?! Så bra Pellis ?!
Förstår att det är en rejäl utmaning du har framför dig med alla dessa tillfällen, lunch, middag etc där alkoholen är det givna dryckesvalet. Och så kräftskivan då,.som du iofs känns mest lugn inför?! Knaskatten hade bra idéer och du själv. Superbra tanke tycker jag, att liksom förstärka ditt yttre med ditt fräscha inre??!
Vad tycker du är svårast? Själva det att stå emot, rent fysiskt liksom.för att du har det framför dig, tillgängligheten eller att säga nej;et. Nej tack. Jag ska inte dricka ngt idag och att klara av att göra det flera dagar i rad? Jag hade tampats mest med det sistnämnda.. så då hade jag nog hittat på att jag har magkatarr eller käkar penicillin mot öroninflammation eller ngt sådant dumt. Men visst hade du börjat jobba? Så en alldeles utmärkt anledning att säga nej till alkohol är ju just att konstatera det. Liksom "äsch, nu får det va bra med onyttiga på ett tag.." nu vill jag komma i form'. Hur är sällskapet? Kommer de att vara "liksom, Ah men kom igen". Det låter sjukt. Men jag är i 40års åldern och hamnar fortfarande i de sammanhangen där bekanta liksom inte vill respektera riktigt det där nej.et. typ. Det kan du väl ta tag på måndag.
Usch, vet inte hur det här blev..knappast så mkt konkreta förslag och idéer..??!
Det jag vet är att du fixar det galant! Bestäm dig innan ordentligt och ha alternativen vad du ska dricka klart för dig till varje måltid och vad du ska säga när/om de undrar varför du väljer de alkoholfria alternativet.

Stor kram?!
/Fibblan ?

Fibblan

Hur går det vännen? Ville bara titta inom och höra hur du mår och hur det går?

Finns här om det behövs?!

Stor kram!
/Fibblan ?