Skarpt läge

383 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
BWA
Tack!

Hej, ,Maria heter jag egentligen. Tack vare din tråd och vad du och andra skrivit så har jag också blivit medlem i gruppen! Jag dricker så jäkla mycket vin så att det börjar påverka min vardag rejält, och jag döljer det också för min make! Så, mycket tack vare din tråd, så är det STOPP fr.o.m. imorgon!

Pellis
Tack BWA...

...vi är glada att du har hittat hit!

Pellis
Yes!

Så underbart att vakna och inte känna vin eller cigsmak i munnen och att jag dessutom blivit tvåbent idag gör att jag studsar upp ur sängen!!!

Tada..trum, trum! Dag 10 idag och det är lillördag igen! Igår hade jag sånt sug efter efter glas vin. Huset var nystädat, tvätten hängd, jag fick helt enkelt gå in här och läsa lite samt gnugga vidare. Tog sen cykeln och drog iväg på ett svettigt 75 minuterpass. Faran är inte över, inte alls men morgonen, dagen och eftermiddagen går galant men sen...
Kommande helg vill jag inte ens tänka på fast det är typ det enda jag gör! Måste vända det till något positivt...att jag vaknar pigg varje morgon och de andra är aströtta. Ska jag bli idrottspräst? Van att vara det :-)

Till saken hör ju, precis som jag skrivit förut, att det dricks massor med alkohol i båtlivet och bland mina vänner öht. Jag börjar känna - att dom inte fattar - vad håller de på med. Så måste jag tänka! Att jag är inne på helt rätt linje, jag gör rätt och dom gör fel som dricker. De lurar bara sig själva! På torsdaglunch drar jag ut till havs alltså, för att gå på Kräftskiva på lördag. Själva Kräftskivan tror jag är den som blir lättast, kvällen alltså. Dricker inte nubbe t.ex och vin smakar ju bara äckligt till kräftor. Däremot tror jag en Kombucha kan sitta fint. Öl har jag svårt för. Det är sträckan fram dit - voine voine - torsdagkväll? Fredaglunch? Fredagkväll? Lördaglunch?Grill, mat och umgänge på bryggan. Låter jättefånigt detta men jag har en plan :-) Att försöka vara så fräsch som möjligt (borsta håret, fin uppsättning, lite makeup). Ta med lite fina kläder m m Så när andra tittar upp på morgonen och ser mosiga ut kan jag känna - wow vad skönt att jag inte drack igår.

Bomba mig gärna med ideer och förslag! Tills dess mina vänner, försöker jag hålla mig till min tråd, eller så bombar jag er!? Kanske också en möjlighet!

Ha en fin dag! Kraaam på er!

Strulan65
Härligt ❤️❤️❤️

Du har styrkan, viljan detta fixar du 💪❤️🙏💪❤️🙏💪💪💪💪💪kram Strulan

Knaskatten
Bra plan!

Tror precis som du att du ska påminna dig själv om att det är DU som gör rätt. De andra har bara inte fått upp ögonen för hur farligt och dumt alkohol är. Än.
Såhär i början är det kanske inte så dumt att gå in för att känna sig lite ”bättre” när man inte dricker. Du är fräsch, snygg och har koll på läget. De andra kommer bli allt sluddrigare och vakna med ångest dagen efter. Se till att ta med dig en massa annat gott att dricka, och om du behöver: ta en paus! Gå ”på toa” och läs och skriv här på forumet om det behövs. Vi finns här för dig.
😽💗

FinaLisa
Härlig läsning☀️

Grattis Pellis!! nu har du också lyckats bli tvåbent!! 🦵🦵
Du är grym och jag tror du fixar resten av veckan också.
Som Knaskatten skriver; blir det svajigt så in och skriv och skrik här på forumet❣️

Kramar
💛💜💙

Fibblan
GRATTIS till tvåbent😁💪!

Positiv och stark idag, känns det som och med all rätta 😘! Så bra Pellis 👊!
Förstår att det är en rejäl utmaning du har framför dig med alla dessa tillfällen, lunch, middag etc där alkoholen är det givna dryckesvalet. Och så kräftskivan då,.som du iofs känns mest lugn inför💪! Knaskatten hade bra idéer och du själv. Superbra tanke tycker jag, att liksom förstärka ditt yttre med ditt fräscha inre👍😘!
Vad tycker du är svårast? Själva det att stå emot, rent fysiskt liksom.för att du har det framför dig, tillgängligheten eller att säga nej;et. Nej tack. Jag ska inte dricka ngt idag och att klara av att göra det flera dagar i rad? Jag hade tampats mest med det sistnämnda.. så då hade jag nog hittat på att jag har magkatarr eller käkar penicillin mot öroninflammation eller ngt sådant dumt. Men visst hade du börjat jobba? Så en alldeles utmärkt anledning att säga nej till alkohol är ju just att konstatera det. Liksom "äsch, nu får det va bra med onyttiga på ett tag.." nu vill jag komma i form'. Hur är sällskapet? Kommer de att vara "liksom, Ah men kom igen". Det låter sjukt. Men jag är i 40års åldern och hamnar fortfarande i de sammanhangen där bekanta liksom inte vill respektera riktigt det där nej.et. typ. Det kan du väl ta tag på måndag.
Usch, vet inte hur det här blev..knappast så mkt konkreta förslag och idéer..😂😅!
Det jag vet är att du fixar det galant! Bestäm dig innan ordentligt och ha alternativen vad du ska dricka klart för dig till varje måltid och vad du ska säga när/om de undrar varför du väljer de alkoholfria alternativet.

Stor kram🤗!
/Fibblan 🌼

Fibblan
Skepp o'hoj!

Hur går det vännen? Ville bara titta inom och höra hur du mår och hur det går?

Finns här om det behövs💜!

Stor kram!
/Fibblan 🌼

Knaskatten
Hur går det?

Hoppas allt är bra och att du fortfarande står stadigt på dina två ben trots utmaningarna. Stor kram! 😽

Lennis
Tänker på dig!

O hoppas att det går bra o att det blev en trevlig båttur med kräftskiva 💕💕 håller tummarna för dig! Kram kram 🌺🌺

Pellis
Skepp O`Hoj

Åh vad ni är gulliga 💕⚓️ Nätverket här på ön är katastrof så nu när alla sitter på sina båtar och skrålar har jag lagt mig i kabyssen för att sova (om det går) och då fungerar internet bättre. 4G är knastert också. Har varit en jobbig dag och jag får nu ha en skämsmössa och räkna minusdag. Det här blev en alldeles för stor utmaning. Jag är sur, tvär och allmänt bitter på att inte få vara hemma i min vrå och spinna vidare på.att jag har mått sååå bra i 11 hela dagar utan vin. Jag älskar skärgården, jag älskar havet men det finns en alldeles för stor minussida. Nej jag har inte spårat ur men visst det har blivit några glas vin och min kropp och knopp kände det direkt.

Nu är jag typ den första som lägger mig och jag kommer att vara pigg imorgon. Det är dagen före Kräftskivan och imorgon måste jag orka vara uppe iaf till tolv. Jag sitter snart rakryggad i sadeln igen!

Svimmel svammel... Kraaam på er 💕

Fibblan
Skippa skämsmössan och på med kaptensmössan..

..igen bara😘!
Förstår verkligen att detta var en utmaning av rang! You Said it sista' : snart sitter du rakryggad i sadeln igen! Bara på'et igen💪😘!

Största godnatt kramen!
Låt havet vagga dig till ro🌊..
/Fibblan 🌼

Pellis
Morning!

Uppe med tuppen 🐓 och hyfsat pigg! Idag blir det lite träning och sen möte med efterföljande snittar och bubbel. Jag har sååå mycket alkoholfritt bubbel med mig som jag tänkte ställa fram. Dusch och sen kräftkalas med dans! Jag ser framemot dansen, det är kul.

Annars...I don´t give up

Gulliga Ni som tänker på mig 🦋💕🙏🏻

FinaLisa
Godmorgon Pellis🌅

Ja, det är bara att hålla sig på dansgolvet hela kvällen💃💃👯‍♂️😃
Kramar
💙💜💛

Knaskatten
Fortsätt!

Ett snedsteg är ingen fara, så länge det inte blir en ursäkt för att sluta försöka vara nykter. Upp på hästen igen! Eller båten. 😸
Du gör helt rätt som påminner dig själv om hur bra du har mått under de dagar du har hållit dig borta från alkoholen. Det är tufft, men det är värt det. Kram!

Fibblan
I don't give Up - ljuv musik Pellis😘!

Låt detta bli undantaget, som bekräftar regeln!
Upp vid rodret igen - Du är kaptenen. Du styr och tar kontroll över vågor och begär, ursäktande tankar eller vad det nu kan vara som ev. skulle kunna leda dig i motsatt riktning, till det du egentligen hoppas på.
Tror på dig - Nu kör vi vidare💪❤️!
Kram
/Fibblan 🌼

Pellis
Kaptenen hemma igen!

Jätteskönt att vara tillbaka i hemmet, skönt att inte leva brygglivet med allt vad det innebär. Jag som var så säker och stark! Fyllde båten med massor av god Kombucha och alkoholfritt bubbel/vin ändå gjorde jag en liten kantring, men jag ångrar mig konstigt nog inte. Snarare att jag känner mig ännu mera säker på att jag ska fortsätta i samma nyktra anda som jag började. Dock tycker jag det är himla svårt att hitta något riktigt gott att dricka till maten. Blir lite less på vatten. Kombuchan är jättegod, läsk blir väldigt sött. De alkoholfria vinerna innehåller ju också brutalt mycket socker. Öl har jag svårt med men kanske ska ge drycken en ärlig chans till.

Igår skämdes jag att vara en vuxen människa. Blev inte jättesent men dansen fortsatte medan jag gick ensam till båten i spöregnet. Tur...att man inte var onykter för ensam ska man INTE gå och hoppa på båten ensam ska man INTE göra när det är halt och blött, ingen hör om du trillar i vattnet. Nu gjorde jag det ändå och jag sitter säkert hemma nu :-) Det var nog många vuxna som nog hade problem att ta sig ombord igår och det är här jag skäms. Att barn ska behöva se sina föräldrar eller deras vänner bete sig på detta sätt.

Jag blev tvåbent men räknar bort lite...

Viktigast är att jag är tillbaka! Nu finns det inga inplanerade båtturer som ska utmana min nykterhet. Ska läsa ikapp lite ikväll när jag lägger mig! Kraaam

Knaskatten
Bra jobbat Pellis!

Och skönt att du är tillbaka hemma och starkare i övertygelsen om att leva nyktert.
Att se andra vuxna människor berusade är verkligen en bra påminnelse om varför man inte ska dricka. Fy bubblan.
Kram!

Lennis
Välkommen i land kaptenen 🛥🛥

Skönt att vara hemma i egna rutiner som man kan Styra över! Du gjorde det bra 🌸🌸 att du reflekterade över hur andra vuxna beter sig betyder att man är skärpt själv. Det du beskriver att hoppa på en båt själv våt efter regn (o som man många gånger gjort själv med tidigare) och onykter den kombinationen är GALEN...hua! Glad att du var nykter o var försiktig 😊😊!!
Nu kan du ta hand om dina rutiner o göra som du vill o det kommer gå toppenbra!! Heja heja!! Styrkekramar till dig 🌸🌸

Knaskatten
Hur går det?

Fortfarande stabilt på nyktra ben sedan du kommit i land? 💞

Pellis
Jajamen!

Här är det nyktert till 100% MEN jag känner mig alldeles upp och ner! Uppblåst i magen, kanske kan det vara kolsyran från alla tänkbara drycker? Energilös till tusen och lite smågrinig på man och ungdomar. Jag är verkligen familjens projektledare som ska vara med och rådda med allt.

Trots att jag är energilös går träningen bra. Men jag känner mig inte duktig längre, förra veckan var det precis tvärtom. Kanske är jag besviken på mig själv att helgen blev en för stor utmaning? Ibland vet jag inte om det är röksug eller vinsug som knackar mig på axeln Känner en oror över alla kidsen, att de är besvikna på mig osv osv...

Svamligt som vanligt men nyktert. Så skönt att vakna imorgon utan tunga ben och dålig smak i munnen. Å andra sidan har benen varit blytunga de senaste dagarna trots noll vin! Kraaam 💕

Fibblan
Godmorgon Pellis🌅!

Vi får ta varandra i handen helt enkelt och hjälpas åt i detta! Har också hamnat in i ett mer tungsint läge.. Jag tycker det är fantastiskt bra gjort att du lyckas hålla i träningen,
trots att energin är låg💪!
Och nyckeln till att få detta att vända är väl just att hålla i de goda vanorna och att vi både åter tar fokus på det vi gör bra och försöker lägga oro och annat gnagande åt sidan.
Jag tycker du grym, som bara så snabbt efter helgen hittat tillbaka till banan.
Du gör det så bra - och vi är nyktra idag🌅!
Ha en fin dag och hoppas att energin kan komma tillbaka till oss båda🍀!
Stor kram
/Fibblan 🌼

Pellis
Tack Fibblan!

Ja jag läste att du också hade "energiproblem" men innan jag ens hann tänka på att svara dig hade Ipaden trillat ner på magen och jag sov. Sömnen har också blivit sämre. Vänder och vrider på mig!

Önskar dig en fin dag! Idag tänker vi inte ens tanken på varken nikotin eller vin! Kraaam

Fibblan
Hur blev din dag?

Jag ska knoppa in för natten nu. Enda chansen att försöka få in lite mer sömn..för min sömn är som din tyvärr. Mkt vändande och vridande..och så två barn som också vrider och vänder..så det blir ett himla vridande och vändande nattetid totalt sett här i huset..😂.
Inte undra på att man känner sig trött😅.

Hoppas både din och min natt blir bättre i natt🙏! Det gör ju en väldig skillnad för ens mående.
Stabilt i vart fall vad gäller icke intaget av vare sig nikotin eller vin☑️😊! Du?

Stor kram🤗!
/Fibblan 🌼

Pellis
Jag kommer att göra en omstart...

....det blev för svårt efter helgen. Inte för att jag trillat dit men nu har jag anmält mig till programmet här. Kniven mot strupen :-) Jag vill ha nyktra dagar i en en radda och inte räkna minusdagar. Jag blir alldeles förvirrad av det och det känns så lätt då att tänka: jamen jag kör lite vin ikväll kan ju ändå räkna minusdag. Kanske feltänkt men nu har jag bestämt mig för det. Jar dock inte hunnit trycka på startknappen än. Träningen är det enda som flyter på riktigt bra och igår hade jag en vilodag. Sömnen, ja sådär! Ha en fin dag Kraaam

Strulan65
Låter klokt ❤️

Tryck på knappen 😉skickar styrka, mod och vilja till dig//kram Strulan

Fibblan
Heja dig 👍💕!

Du vet vad som blir bäst för dig! Starkt av dig att vilja skruva åt ytterligare ett varv, som försvårar för
a-😈!
Smart, för precis som du säger i det läget som blev efter helgen är det lätt att börja glida och förhandla..
Spännande och höra vad du tycker om programmet, om du har lust att dela med dig senare..(?) Också varit nyfiken på det☺️. Hoppas det kommer kännas hjälpsamt🙏.
Skönt att träningen flyter på! Och det här med sömnen, ja det får ju ta sin tid vad det verkar. Köpt ro-givande te idag..får se om det har ngn effekt😊.
Stor kram!
/Fibblan 🌼

Knaskatten
Bra!

Klokt resonerat! Körde minusdagar tidigare och det var väldigt lätt att ”unna sig” en pinne i statistiken. Omstart låter bra! Kram!

FinaLisa
Pellis💗

Nya tag💪🤗💪
Det blir jättebra🍀

Kramar
💜💛💗

Pellis
Javisst blir det nya tag...

och det är sååå skönt att jag bestämt mig men jag har inte börjat än trots att jag inte dricker. Vaknade så skönt imorse alldeles fräsch! Håller på att läsa in mig på själva programmet men har inte riktigt förstått allt ännu, har haft ont om tid de senaste dagarna. Haft för mycket att göra med träningen helt enkelt.

Hoppas alla får en fin fredagskväll! Kraaam

Sidor