Jag har haft ett knepigt förhållande till alkohol under en lång tid. I dag är jag 37 och har ett på alla sätt "lyckat" liv med man och barn och villa och chefsjobb och härliga semestrar.
Innan jag träffade min man var jag verkligen på väg utför. Jag var ute och hårdfestade 5-6 dagar i veckan med minnesluckor och ångest, men lyckades på något sätt kombinera det med att springa långa rundor och klara jobbet. Sedan träffade jag min man, som alltid har haft ett motsatt förhållande till alkohol. Han har aldrig tyckt om att bli berusad, och tycker om att ha kontroll. Han hade ett allvarligt prat med mig om min konsumtion, och jag drog ner betydligt.
Men de senaste åren har allt gått utför igen. Jobbet har varit otroligt stressigt, och jag har ångestreducerat genom vin. Jag fick till och med med min man i vardagsdrickandet. "Ett glas vin till maten är ju bara nyttigt", liksom. Det kändes kontinentalt och tjusigt. Men det blev liksom inte ett glas vin för mig. Utan kanske tre, stora, varje dag. Eller mer.
Och på helgerna två starka drinkar först.
Middagar med kompisar ännu mer.
Och på fester ännu, ännu mer. Med minnesluckor, spyor och ångest dagen efter.
Under två-tre år har jag försökt dra ner. Jag har fattat att jag har ett beroende, eftersom jag inte klarar många dagar i sträck utan att dricka. En kväll utan vin känns så otroligt tråkig!
Jag är en glad och öppen person som i grund och botten är blyg och osäker. Jag maskerar det genom att vara en som hörs och syns, och känner att många "räknar med mig" när det kommer till fest. Jag känner ett ansvar att se till att det blir kul, och så bjuder jag till. Alldeles för mycket.
Är så trött på det nu. Känner att jag gör bort mig, mår dåligt och förkortar livet.
Nu vill jag inte ha det såhär längre.
Men hur ska jag klara det? Jag får panik när jag tänker på framtida semestrar, restaurangmiddagar och nyårsaftnar om jag inte kan ta en drink/ett glas vin/skåla i champagne. Det låter urtrist!
Vågar inte säga till min man att jag ska sluta, för han har hört det förr och jag är rädd att göra honom besviken igen.
Nu vill jag klara det, själv, utan att prata om det - istället bara göra det.

Ja, verkligen hög tid för en tempelrenovering ?
För alla pengar vi sparar på att inte förgifta oss kan vi unna oss sköna saker istället... Som massage, fotvård och hårvård till exempel.??
Fast en liten tempelvakt får vi nog ha att vakta vad som stoppas i munnen...
Herregud, jag är hungrig på allt just nu.
Vill inte gå upp i vikt!!

Ha en fin måndag kväll?
Kramar
???

Haha Fibblan! Rolig liknelse. ?
Det här templet sätter i sig take away-pizza idag. För mycket jobb = ingen matlagning hinns med.
Men det blir nyktert till! Så klart. Det är huvudsaken. ???

Dag 11 men inte jordens nyttigaste middag här heller grillat o potatisgratäng...aja det viktigaste just nu är att ha vatten i glaset ??
Min fastighetsskötare har nog bannemej inte kommit tillbaka från semestern än...slöa rackare!! Ger honom obetald semester så kanske han kommer tillbaka tidigare!!
Ha en toppenkväll o sov gott sen! Vi gör det sååå bra! Keep up the good work ??
Kram kram ??

Fastighetsskötaren kan gott ta det lite lugnt såhär i början tycker jag.... potatisgratäng lät jäkligt gott! Länge sen jag åt.
Du är grym! I morgon är det redan dag 12 - snart två veckor! ????

Nu är det svårt att hålla reda på allas dagar men jag vet att vi är tvåbenta förutom Fibblan som kommer studsande på ett ben med en hiskelig fart?...
Så himla skönt att vi har varandra ?
Ha en riktigt bra tisdag ☀️??

Kramar
???

Bra start på dagen med sol! Och fick mycket avklarat på jobbet igår, så resten av veckan känns lite lättare. Ha en fin tisdag du också! ?

Fibblan

Roligt skrivet att jag kommer studsande på
ett ben?! Fick sådan komisk bild framför mig. Och på tal om fastighetsskötarna, så blir nog de mer sugna på att jobba nu, när vi inte förstör med för mkt rengöringsmedel (läs alkohol). Och det är trots allt prio ett nu för mig, ingen alkohol och inget nikotin! Om det då slinker ner lite potatisgratäng, godis, pizza eller läsk etc..ja, då får det va så ett tag. Utbyggnaden kan man ta itu med så småningom, bit för bit?. Så länge inte själva grunden vittrar sönder av gift, finns det mer förutsättningar för vad som helst känns det som?!
Gott med en bra start på veckan och att det gör att resten känns lättare också ?!
Önskar er alla en fortsatt bra dag☀️!

Kram/
Fibblan ?

Ja, dag 12 tog ju egentligen slut för en kvart sedan, men ändå.
En bra dag! Åt en suuuuupergod pasta till middag och drack Ramlösa till. Reflekterade faktiskt inte ens över att det skulle ha suttit fint med ett glas rött till som jag alltid brukade göra tidigare insåg jag nu. Det är liksom borta ur hjärnan! Så. Himla. Skönt!
Allt bara tuffar på. Har dock halkat ur allt bra jag hade på gång tidigare: sömn och träning. Är tillbaka i stress, jobb och för lite sovande. Men i alla fall utan alkohol som ju bara gör allt ännu värre. Det känns bra.
❤️

Dubbelpost! Himla mobilsida. ?
Kan ju passa på att komma med ett bli-inte-sugen-på-att-dricka-tips: tvätta ansiktet och smörj in dig + sätt på mysiga kläder så fort du kommer hem efter jobbet. Så blir du liksom ”klar för sängen”. Då känns det konstigt att dricka vin. Tycker jag.

Skönt att slippa tankarna på alkohol?
Det är ju en helt skön vardag utan A som får bli det nya i fortsättningen.
Ha en skön onsdag?

Kramar
???

Fibblan

Att stanna upp o komma på att man inte tänkte på vin i en situation där man vanligtvis gör??!
Dag 13 idag då - Du gör det så bra?!
Och tack för tips! Bra att ha i bakfickan när jag börjar jobbet på måndag..?

Ha en fin dag☀️!
Kram
/Fibblan ?

Fortsätter stressa på jobbet, men vara nöjd med nykterheten! Cola till middagen ikväll, funkar bra det också.
Sover för lite och det tar verkligen ut sin rätt. Men i helgen får jag vila, och nästa vecka ser lugnare ut. ??
Tack för alla hälsningar! Det är så mysigt att gå in och ha fått något litet hejarop från någon.
Två veckor i morgon! ?

Fibblan

Fantastiskt bra jobbat?!
Och trots för lite sömn. Skönt att du tänker att nästa vecka blir lugnare och att du använder helgen till vila och återhämtning. Vi får vara extra nogranna nu snarare att ta hand om oss på bästa sätt?! Det gynnar oss och får den där rösten som tänker "bara ett glas..eller två.." att blekna och förlora kraft.

Ha en riktigt bra dag idag ?!
Kram
/Fibblan ?

???????
Glad katt här! Känner mig stark och bra och stabil.
Men också trött! Stressad! Uppblåst!
Har slarvat med mat och sömn och är helt slut känner jag. Tack och loooooov att det är fredag i morgon och helg. Och en lugnare nästa vecka.
Är så glad över nykterheten, men känner att jag behöver ta hand om mig själv även på andra plan.
Stor kram till er som peppar, hejar och kämpar! ?

Två veckor härligt! Nu kör vi vidare i samma spår! Känner som du trött lite småförkyld asch det går över. Ska vara ledig i morgon (tagit kompledigt) normalt hade det varit en del vin idag. Känner att knoppen protesterar lite o vill gärna få mig att tro att det är en bra idé men icke den fick INGET idag jo Loka Crush o vatten hahaha ??!
Styrkekramar till dig ??

Är ett problem även för mig. Sover alldeles för lite. Jag tycker om Kombucha precis som du, men kan inte sova om jag dricker det på kvällen. Klarar inte kaffe, te, läsk på kvällen. Men en a-fri öl går bra, eller vatten med lite citron och ingefära.

Grattis din dina fria dagar ☺

vad ud har gjort när du var full var som himla "inspirerande".
Jag måste nog starta min egen tråd igen och berätta lite mer...

Fibblan

Ville bara önska dig en vilsam skön fredag och med förhoppning om att resten av helgen blir det också??!
Det är du såå väl värd ?!

Stor kram!
/Fibblan ?