Igår gav jag upp

184 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Talien
Igår gav jag upp
Talien
Igår gav jag upp. Har försökt

Igår gav jag upp. Har försökt så länge att må bra. Jobbat, tränat, umgåtts. Tänkt positivt. Ätit nyttigt, proppat vitaminer. Försöker, försöker och försöker. En inre stress som drar i mig, det måste ske förändring! Träffa kärleken eller byta jobb kanske hjälper? För då kanske jag blir lycklig. Och när jag är lycklig kommer jag att sluta dricka. Eller hur?!
Men igår var första gången jag inte försökte längre. Bara att inse att det inte funkar så. Igår satt jag still, gjorde inget, pratade inte med nån. Drack inte ens!

Jag dricker för att bli lugn och glad. För att kunna sova. Slippa känna och för att kunna känna. För att orka ta tag i saker och för att kunna sitta still. För att det är kul. För att jag hatar mig själv. För att jag känner mig ensam.

Igår fanns det inte längre något sätt. Hela kroppen darrade efter en hård helg. Hade inte kunnat ta mig utanför dörren ens för att kunna inhandla nåt mer att dricka. Jag fick helt enkelt sitta och lida mig igenom dagen. MEN, jag hittade denna sida! Jag läste här till och från hela dagen och fann ett visst lugn. Igenkänningen och inspiration ❤

Det är bara att acceptera, jag är alkoholist. Igår gav jag upp. Jag tänker inte klamra mig fast vid nån idé om att mitt missbruk kommer att "gå över av sig själv när jag blir lycklig". Jag måste kämpa för att bli nykter först.

Fortfarande darrig efter helgen... Men har en nykter dag bakom mig. Inne på andra dagen nu. Helvetes vad rädd jag är.

Lykke
På pricken

När jag läste ditt inlägg gjorde jag mig till medlem här på forumet direkt! Jag måste bara tacka för att du sätter ord på hur min verklighet och vardag ser ut, varje dag! Har läst allt på forumet hela sommaren då jag sökt tröst för min ensamhet och ångest, men inte varit mogen att själv bli medlem! Det är min dag 2, ingen vidare abstinens men en våldsam trötthet. Pimplat vin under flera år men som gått över styr totalt sedan i våras. Är precis lika skräckslagen som du! Styrkekramar 💙

Strulan65
Välkomna 👋

Hoppas ni kommer att trivas och få styrka, mod och vilja. AA är ett bra allternativ för många, finns även en app som heter Cairy som jag tycker är väldigt bra.
💪🙏❤️Strulan

Talien
Hej!

Åhhh ❤ Nu kör vi! Jag är så glad att jag hittade hit och fick läsa andra historier. Ska försöka skriva lite om dagarna så att jag verkligen får svart på vitt vad jag gjort Och var jag är. Så lätt att dribbla bort sånt i skallen annars... bortförklaringar...
Kram på dig!

Tackohej
Grattis

Din insikt att alkoholen är prio-problem nr 1 är fantastisk och tror den ör helt avgörande för att få ett bättre liv. Påstår inte att det är lätt, men tror på dig! Man får liksom ge upp kampen. Går inte att vinna mot a-djävulen.
Jag gillade boken ”skål ta mig fan” om du behöver tips på något att göra med all tid som kommer uppstå i och med nykterheten.

Talien
Tack!

Tack för direkt respons! Det värmer ❤

Kommer definitivt behöva råd längs med vägen. Kommer bli jobbigt. Börjar här. Kommer nog leta upp böcker, filmer, poddar och sånt. Kommer verkligen ha jättemycket tid över om jag lyckas..

ollebulle
Välkomna

Välkomna :)

Femina
Välkommen!

Välkommen till forumet! 🌼

Pellis
Välkommen!

Rädd behöver du inte vara 💕🙏🏻 Skämt å sido förstår jag vad du menar! Varmt välkommen! Om du och Lykke är på samma dag så kan ni ju hålla varandra i handen?

Ensam1984
Välkommen

Din förklaring på alkoholens makt och orsakerna till drickandet träffade rakt i min kevlarsjäl. Ser fram emot att följa din resa.

Tips, podden alkispodden är underbar. Jag började med avsnitt 1 min första dag och har lyssnat på ett avsnitt varje dag. Det ger mig en påminnelse om att stanna upp tänka. Men även att skriva här såklart.

Kram

Talien
Det är så skönt att få

Det är så skönt att få respons och tips från er! Jag blir så glad! Ska definitivt börja lyssna på poddar och läsa böcker! Jag förstår ju att jag kommer behöva jobba rätt hårt på det här för att lyckas. Det här är 3e dagen jag ska vara nykter. Ska jobba kväll. Tar inte med mig plånboken till jobbet, så blir det inget tok på vägen hem 💪

Talien
Lite historia

Tror jag måste skriva ner detta så jag inte glömmer eller får för mig att det inte har varit så illa.

Har alltid gillat att festa. Visserligen har jag väl varit lite extra glad i alkohol än andra. Men bara på fest.

Nånstans längs med vägen hände nåt... kan inte ens reda ut när. Ca 9 år sen tror jag. Rätt vad det var så slinkte det i nån extra fylla här och där. Rätt vad var så tog jag nån öl själv framför Tv:n. Mer och mer. Några motgångar=mer. Vanan=höjd tolernas och mer

När jag började dricka dagligen kan jag inte minnas. 2 år? Då har jag mest klarat vara nykter kvällar då jag jobbat natt eller när jag varit på dejt. Vissa dagar har jag druckit morgon till kväll, vissa dagar 2-3 folköl på kvällen. Eftersom jag är introvert och högkänslig funkar det alldeles utmärkt för mig att vara ensam och dricka, det är skönt! I större grupper hjälper alkoholen mig att vara det jag vill = social.

Jag tog mig en partysommar i år. Fester och krogen. Det var länge sen, har hållt mig undan de senaste åren. Hemma ensam eller med nån jag litar på kan jag vara packad. Men på fest försöker jag hålla ihop och ta det lite lugnare (ingen får ju märka hur det egentligen ligger till med mig...). Jag har försökt även denna sommar att hålla ihop när jag är med andra men det här väl gått sådär... Jag har verkligen gått loss ordentligt!! Förmodligen det bästa jag gjort. För hade jag inte supit till så hårt hade jag inte kraschat. Jag hade nog fortfarande haft föreställningen att jag kan hålla fasad och smyga runt. Ingen vet fortfarande hur illa det är, misstänker möjligen...

Helgen innan krashen:
I fredags var jag ut, några glas rosévin hemma och sen ut med vänner. Jag är ganska omtyckt, jag blir oftast glad när jag dricker, stör ingen.

I lördags släktfest. Det dricks på våra fester men alltid bra stämning. Vi skulle ses kl 18. Jag är risig och darrig sen gårdagen så jag tar mig en öl vid 13-tiden med intentionen att bli lugnare, slinker ner några till och jag är lätt berusad när festen börjar. Festen går bra, jag tar det rätt lugnt med drickat, ingen får märka nåt! Dessutom har jag ju redan fått i mig innan. Festen slut 23.30. Jag drar ut på krogen till 02 och tar ett par öl.

Söndag. Darrig och skakig. Det är illa. Jag har börjat bli rädd, för det här är inte en normal bakfylla. Känt det några gånger på sistone men nu är det värre. Behöver nog några folköl att trappa ner på, 6 borde räcka tänker jag. Det blir 12 st plus lite vin.

Måndag. Jag kan knappt gå. Skakar värre än nånsin. Till och med hjärnan skakar och darrar. Då ger jag upp.

Lykke
Dag 3 för oss båda

Hur har dag 3 varit? Min har gått fint och inget ohanterligt sug, bara fladdrat förbi någon tanke under dagen om hur jag ska planera vininköp efter jobbet, MEN så kom jag på att den planeringen slipper jag! Gav ingen oro eller ångest, bara lättnad! Kände igen mig i ditt senaste inlägg igen... att efter mycket drickande under semestern morgon, middag, kväll under flera dagar kom kraschen, fullständigt vidrig ångest och så mycket fysiskt alarmerande symtom. Har dina fysiska symtom gett med sig? Hoppas det! Bra tänkt med plånboken 😂! Kram, lycka till på jobbet i natt! 💙

Talien
Dagen har gått bra! Lugnt på

Dagen har gått bra! Lugnt på jobbet. Inget jobbigt sug, känner mest igen mina triggers... Jag är fortfarande dålig efter allt, och det hjälper väl till att minska suget. Får se hur det blir när jag är återställd 😳. Jag är ju fortfarande virrig i skallen. Trött, huvudvärk. Har sovit dåligt.

Har idag ställt in lördagens planerade utgång.
Försöker att säga ifrån till ett fyllehugg att jag inte vill ses... kommer nog kunna finnas alkohol med i bilden om vi ses. Helt lätt är det inte, han är väldigt på!
Har under gårdagen berättat för en god vän att jag kommer ta det lite lugnt framöver med a. Han vet inte hur illa ställt det är med mig men är själv i stort sätt nykter, så han tyckte det lät klokt.

Nu te 💪och läsa vidare lite härinne

Talien
Träning

Träning har alltid fått mig att må bra. Glad, stark och snygg! Endorfiner ❤ Styrketräning, löpning, promenader och yoga. Endorfiner som får mig att slippa ta en superdunderfylla. Ett mycket bra sätt att komma ur bakfyllan fortare. Ett bra sätt att inte tappa formen helt trots alla öl. Vill ju inte se ut som en alkis, ingen får märka nåt.
?????
När kom jag på alla dessa briljanta idéer? Jag som älskat träning för RENT välbefinnande.

Vad är detta? Alla dessa aktiviteter som jag klamrat fast i, i nån sjuk kamp. Försökt att få skydd. Men det hjälper inte. Finns inget skydd mot monstret. Istället blir det jag som skyddar monstret.. med träningen som skydd? Jag blir inte klok på det här?

Träningen måste få bli min igen, inte ett skydd utan nåt jag gör för mig själv. Nästa gång jag tränar är jag inte bakis iaf 💪

Det är torsdag. Och mitt fjärde nyktra dygn är påbörjat. Trött, huvudvärk, och förvirrad. MEN glad trots allt 🙂 Det kommer att gå bra idag, för jag ska vara nykter!

Strulan65
Grattis till dina dagar 👏👏👏❤️

Träningen har varit min antabus och prosac under sex månader, så klokt att ta tillbaka den💪// kram strulan

Talien
Kom ihåg

Idag har gått bra! Alldeles över förväntan 😀. Suget finns, de vanliga tankarna finns men de känns bara så absurda. Stressnivån inom mig har sjunkit, behöver inte rusa hem från jobbet för att A:s skull bland annat.
Har sagt nej till en dagskryssning nästa vecka också.
Av denna anledning måste jag påminna mig själv lite extra här!! Sista fyllan i söndags och idag, tors, ÄR jag faktiskt fortfarande dålig. Virrig och svag. Det är inte normalt.
Det kan bli jobbigt imorgon, helg och ledig. Inget planerat.
Men idag har gått bra!

Eléna
❤️

❤️

Talien
Fredag

De senaste dagar har det dykt upp minnen jag förträngt, beteenden som jag glömt. Skriver ner dessa direkt, det mesta kommer jag inte publicera här.. vissa saker måste jag bara skriva ner för mig själv, för JAG får aldrig glömma vad jag gjort! Aldrig lura mig själv, aldrig förminska mitt missbruk.

Jobbat idag. Sovit uruselt. Tankarna under förmiddagen surrade kring a. Var och vad jag skulle köpa. Kändes ledsamt när jag insåg att det inte går... Kikade in här lite snabbt och läste några rader i en annan tråd och beslutet var snabbt fixat. Stort Tack ❤ till alla som delar med sig, det har varit en livboj för mig hittills. Sitter hemma i soffan nu, vill inte göra någonting, och det känns SKÖNT! Behagligt till och med. Är glad att jag redan tackat nej till helgens bravader.

Känner mig lite "nyförälskad" i tanken på nykterhet. Känns rätt lätt just nu. Nykter fredag ska det bli 🙂

Lykke
Godmorgon!

Vila i soffan en fredagskväll är underskattat! Gjorde samma som du, tillsammans med en påse wingummi och detta forum, där jag läser och läser! Då är vi igång på sjätte dagen, vi väljer att inte döva oss idag! Vill leva fullt ut och känna ALLA känslor, även de mer mörka och dystra. Din ”nyförälskelse” i nykterheten känner jag också💙! Lite pirr i magtrakten att det faktiskt går att förändra sitt mående om man ger sig fan på det! Trodde länge att jag var ”dömd” till ett liv i ständigt ångestpåslag, skam, självhat osv, att man inte var värd mer! Efter bara 5 dagar har dessa känslor lättat (naturligtvis inte försvunnit helt) och man känner hopp! Hoppas du får en fin och rofylld lördag! Själv ska jag unna mig lite shopping och lunch med min dotter! 😊

Talien
Lykke

Skönt att ha dig här och få några ord med 🙂 Hade en bra kväll jag med, satte mig ner, helt utan strategier. Lät suget dyka upp och gå, och klarade det! Ville knappt gå och lägga mig för det var så skönt att vara ledig från A. Som introvert är det riktigt skönt att kunna njuta av dessa ensamkvällar igen.

Jag har tyvärr under sommarn lyckas dra på några nya partykompisar, det har märkts flera gånger denna veckan. Fyllesms i natt 😂 jag sov.. Än så länge är det lätt att säga ifrån.

Pratade med min bästa kompis igår, som lite diskret tipsade om en dokumentär om alkoholmissbruk 😂. Han vet inte hur illa det är, bara att det är en del.. Fast han har själv en del i bagaget så han förstår nog mer än jag vill förstå 🙈

Jag tar en lunch med en kusin idag. Mer än så har jag inte planerat. Nu fixar vi lördagen också 💪
Kram!

Mojran
Å va bra du är som har tagit

Å va bra du är som har tagit dig los från alkoholens klor. Jag känner igen så mycket av min egen resa i det du skriver. Jag rekommenderar dig dock att våga berätta för någon närstående hur det är med dig. Kanske din bästa vän som du skrev om i det senaste inlägget? Det tog mig ett tag att våga prata med någon men har efter att jag vågade berätta känt att jag har haft väldigt mycket stöd av mina vänner och familj. Framför allt när det är jobbigare perioder. Jag har inte berättat för alla bekanta jag har men mina närmaste vet och det gör verkligen att det är lättare att vara nykter alla dagar och framför allt på tillställningar där det serveras alkohol. Lycka till! Kramar 💕

Mirabelle G-S
Fredagkvällar är kung! I

Fredagkvällar är kung! I början av min nykterhet var just fredag kväll det svåraste. Det var då jag verkligen saknade mitt vin. Jag hade liksom inga andra strategier för att växla mellan ”sönderstressad av jobbet” och ”ledig”. Nu har jag visst uppfunnit andra strategier, utan att jag tänkt på det. Att efter jobbet i lugn och ro promenera till och titta på minstingens träning. Följt av hämtmat och unna mig ett stort glas cola. Slötitta på diverse youtubers med ungarna och diskutera sånt som upptar deras tankevärld. Det är harmoni, att vara ”härvarande” i stunden, räcka till här och nu. Vinet ska aldrig få stjäla den känslan ifrån mig igen!

Talien
Tack!

Tack Mojran och Mirabelle för respons!

Mojran, jag kan förstå det. Jag försöker just nu mest intala mig själv att det är allvar och använder forumet att öva på.. Som ensamdrickare är jag just nu glad att jag har en rejäl partysommar bakom mig, jag lutar mig lite mot den och har pipigt ur mig att det nog har blivit lite för mycket ett tag... blir nog en och annan ursäkt ett tag innan jag vågar tala ut med nån.

Mirabelle, fredagskvällar ska vara myyys 😉 jag ska dit! Längtar! Skönt att du är där, jag behöver verkligen sån inspiration. Jag har tidigare bara sett fredagskvällar som urtråkiga utan ett glas bredvid mig.

Nu. Nyss hemkommen från lunch och måste säga att jag är pinsamt glad över ett mycket intressant samtal med kusin. Att inte vara bakfull eller fantisera om fylla utan bara prata.. Vad skönt det var!
Vid det här laget skulle jag nog suttit med en öl i handen, krampaktigt försökt ta det lite lugnt för att inte bli för full innan kvällens bravader. Ev hade jag nog dragit till gymmet för att fördröja drickandet ett tag och förmodligen skyndat mig för att få komma hem till drickat. Så är det inte idag 😀

Nykter lördag ❤

Lykke
Dag 7!

Idag är vi stolta som tuppar, 7 dagar! Har inte hänt de senaste 5 åren, för mig iaf! Hoppas du får en fin söndag! 😊 Kram

Talien
Lykke!! 💪

Det här var mååånga år sen för mig också..
Jag hade faktiskt en skittråkigt kväll igår. Men jag var nykter 👌
Det bästa igår var känslan av stresslöshet, jag behövde inte hetsa kring a, allt fick ta sin tid liksom.

Den här dagen hade i vanliga fall varit jättejobbig för mig. Vaknat bakfull och funderat hur i h-vete ska jag göra nu? Ska upp tidigt imorgon så ska det drickas bör det bli folköl under dagen, somna tidigt så jag orkar upp imorgon... 😥 sjukt.
Men så blir det inte.
Nykter söndag ❤

Lykke
Folköl

Haha😂, ja hur många söndagar har man inte varit på ICA, svettig, yrsel, darrig, ångestfylld, självscannat 3,5 och snabbt ner i påsen för att ingen ska se! Vi glömmer aldrig det här sjuka beteendet, nu finns det i skrift! Så befriande med alla igenkänningsfaktorer!

Talien
Jobb

Jag har väl alltid trott på "ett högre syfte" och ett jobb där jag både kan göra något bra för världen samtidigt som jag får förverkliga mig själv. Lite överdriven beskrivning 😉 men typ.

Jag har utbildat mig i omgångar, och bytt jobb när jag känt att det varit dags att komma vidare. Jag har flyttat och tagit chanser för att nå dit jag vill. Utan att fly, utan för att nya möjligheter hägrar.

För ca 10 år sen började jag ifrågasätta mitt yrkesval. Samtidigt var det turbulent kring mig på andra sätt. Det var i den vevan A började få större plats i livet.

Jag backade lite i min karriär, hittade en ny intressant inriktning, men jag tror jag backade för mycket... Drömmar försvann längs med vägen och karriärsfrågan började handla om schema. Först ett fördelaktigt schema så att jag skulle kunna dricka lite när jag ville. När jag själv började tycka det är lite för mycket A ändrade jag strategi.
Jobbade jag mycket så drack jag mindre, det funkar inte annars. Periodvis har jag därför jobbat mycket, för att komma undan A. Men alla chanser som funnits har jag tagit... och börjar jag bara dricka tillräckligt tidigt, direkt efter jobbet, och avslutar i tid... så... går det ju att jobba dan efter..
Har jag jobbat natt har jag ju självklart inte kunnat dricka. Därför har jag försökt mig på nattjobb. Men jag (jag?) är ju smart! Kommer ju på att jag kan ta ett par öl hemma på morgonkvisten efter passet, sova, träna och sen gå på nästa pass. Två gånger har jag dessutom druckit på jobbet.

Jag har kämpat mot nåt som inte går att bekämpa. Försökt att hitta strategier för att komma undan.

I våras fick jag chansen till ett vik som möjliggjort hejdlöst supa i 3 månader som jag gladeligen tackade ja till! För jag hade bestämt mig att inte försöka minska ner nåt längre, jag skulle festa loss och ha kul hela sommarn!

Tur det, för jag kraschade.

Det är omöjligt. A slingrar sig in i allt. Kontrollerar min hjärna. Förstört glädjen med träning, förstört mina drömmar om ett fantastiskt jobb och självklart relationer (bli väl nån utläggning här om de sen...)...

Jag vet nu att om jag ska kunna få tillbaka mina drömmar om ett bra yrkesliv och kämpa för dessa måste jag GE UPP alkoholen.

Jag har en tuff arbetsvecka framför mig nu, det tar emot. Men istället för att blåsa ur skallen har jag tagit det lugnt, vilat. Förberett det jag kan inför veckan. Jag är inte på mitt drömjobb men jag trivs oftast och har bra kollegor.

Jag ska ta tillbaka mina drömmar och min kämpaglöd.
Snart en hel vecka nykter ❤

Talien
Klarat en vecka!

Och en hel helg! Inne på dag 8! Vaknade utvilad för första gången på länge.

Igår tog jag första träningspasset sen min krash, inte för att bota bakfylla och heller inte för att fördröja nästa fylla. Var definitivt starkare än under mitt senaste träningspass. Träningen kommer bli min igen 💪

Pigg och nykter måndag väntar ❤

Lykke
Underbart!

Härlig läsning Talien! Känslan av att vakna utvilad utan bakfylla måste vara den bästa känslan för oss här på forumet! Önskar dig och alla andra här en fin måndag! Kram

Sidor