Talien

Igår gav jag upp. Har försökt så länge att må bra. Jobbat, tränat, umgåtts. Tänkt positivt. Ätit nyttigt, proppat vitaminer. Försöker, försöker och försöker. En inre stress som drar i mig, det måste ske förändring! Träffa kärleken eller byta jobb kanske hjälper? För då kanske jag blir lycklig. Och när jag är lycklig kommer jag att sluta dricka. Eller hur?!
Men igår var första gången jag inte försökte längre. Bara att inse att det inte funkar så. Igår satt jag still, gjorde inget, pratade inte med nån. Drack inte ens!

Jag dricker för att bli lugn och glad. För att kunna sova. Slippa känna och för att kunna känna. För att orka ta tag i saker och för att kunna sitta still. För att det är kul. För att jag hatar mig själv. För att jag känner mig ensam.

Igår fanns det inte längre något sätt. Hela kroppen darrade efter en hård helg. Hade inte kunnat ta mig utanför dörren ens för att kunna inhandla nåt mer att dricka. Jag fick helt enkelt sitta och lida mig igenom dagen. MEN, jag hittade denna sida! Jag läste här till och från hela dagen och fann ett visst lugn. Igenkänningen och inspiration ❤

Det är bara att acceptera, jag är alkoholist. Igår gav jag upp. Jag tänker inte klamra mig fast vid nån idé om att mitt missbruk kommer att "gå över av sig själv när jag blir lycklig". Jag måste kämpa för att bli nykter först.

Fortfarande darrig efter helgen... Men har en nykter dag bakom mig. Inne på andra dagen nu. Helvetes vad rädd jag är.

Lykke

När jag läste ditt inlägg gjorde jag mig till medlem här på forumet direkt! Jag måste bara tacka för att du sätter ord på hur min verklighet och vardag ser ut, varje dag! Har läst allt på forumet hela sommaren då jag sökt tröst för min ensamhet och ångest, men inte varit mogen att själv bli medlem! Det är min dag 2, ingen vidare abstinens men en våldsam trötthet. Pimplat vin under flera år men som gått över styr totalt sedan i våras. Är precis lika skräckslagen som du! Styrkekramar ?

Hoppas ni kommer att trivas och få styrka, mod och vilja. AA är ett bra allternativ för många, finns även en app som heter Cairy som jag tycker är väldigt bra.
??❤️Strulan

Talien

Åhhh ❤ Nu kör vi! Jag är så glad att jag hittade hit och fick läsa andra historier. Ska försöka skriva lite om dagarna så att jag verkligen får svart på vitt vad jag gjort Och var jag är. Så lätt att dribbla bort sånt i skallen annars... bortförklaringar...
Kram på dig!

Din insikt att alkoholen är prio-problem nr 1 är fantastisk och tror den ör helt avgörande för att få ett bättre liv. Påstår inte att det är lätt, men tror på dig! Man får liksom ge upp kampen. Går inte att vinna mot a-djävulen.
Jag gillade boken ”skål ta mig fan” om du behöver tips på något att göra med all tid som kommer uppstå i och med nykterheten.

Talien

Tack för direkt respons! Det värmer ❤

Kommer definitivt behöva råd längs med vägen. Kommer bli jobbigt. Börjar här. Kommer nog leta upp böcker, filmer, poddar och sånt. Kommer verkligen ha jättemycket tid över om jag lyckas..

Rädd behöver du inte vara ??? Skämt å sido förstår jag vad du menar! Varmt välkommen! Om du och Lykke är på samma dag så kan ni ju hålla varandra i handen?

Din förklaring på alkoholens makt och orsakerna till drickandet träffade rakt i min kevlarsjäl. Ser fram emot att följa din resa.

Tips, podden alkispodden är underbar. Jag började med avsnitt 1 min första dag och har lyssnat på ett avsnitt varje dag. Det ger mig en påminnelse om att stanna upp tänka. Men även att skriva här såklart.

Kram

Talien

Det är så skönt att få respons och tips från er! Jag blir så glad! Ska definitivt börja lyssna på poddar och läsa böcker! Jag förstår ju att jag kommer behöva jobba rätt hårt på det här för att lyckas. Det här är 3e dagen jag ska vara nykter. Ska jobba kväll. Tar inte med mig plånboken till jobbet, så blir det inget tok på vägen hem ?

Talien

Tror jag måste skriva ner detta så jag inte glömmer eller får för mig att det inte har varit så illa.

Har alltid gillat att festa. Visserligen har jag väl varit lite extra glad i alkohol än andra. Men bara på fest.

Nånstans längs med vägen hände nåt... kan inte ens reda ut när. Ca 9 år sen tror jag. Rätt vad det var så slinkte det i nån extra fylla här och där. Rätt vad var så tog jag nån öl själv framför Tv:n. Mer och mer. Några motgångar=mer. Vanan=höjd tolernas och mer

När jag började dricka dagligen kan jag inte minnas. 2 år? Då har jag mest klarat vara nykter kvällar då jag jobbat natt eller när jag varit på dejt. Vissa dagar har jag druckit morgon till kväll, vissa dagar 2-3 folköl på kvällen. Eftersom jag är introvert och högkänslig funkar det alldeles utmärkt för mig att vara ensam och dricka, det är skönt! I större grupper hjälper alkoholen mig att vara det jag vill = social.

Jag tog mig en partysommar i år. Fester och krogen. Det var länge sen, har hållt mig undan de senaste åren. Hemma ensam eller med nån jag litar på kan jag vara packad. Men på fest försöker jag hålla ihop och ta det lite lugnare (ingen får ju märka hur det egentligen ligger till med mig...). Jag har försökt även denna sommar att hålla ihop när jag är med andra men det här väl gått sådär... Jag har verkligen gått loss ordentligt!! Förmodligen det bästa jag gjort. För hade jag inte supit till så hårt hade jag inte kraschat. Jag hade nog fortfarande haft föreställningen att jag kan hålla fasad och smyga runt. Ingen vet fortfarande hur illa det är, misstänker möjligen...

Helgen innan krashen:
I fredags var jag ut, några glas rosévin hemma och sen ut med vänner. Jag är ganska omtyckt, jag blir oftast glad när jag dricker, stör ingen.

I lördags släktfest. Det dricks på våra fester men alltid bra stämning. Vi skulle ses kl 18. Jag är risig och darrig sen gårdagen så jag tar mig en öl vid 13-tiden med intentionen att bli lugnare, slinker ner några till och jag är lätt berusad när festen börjar. Festen går bra, jag tar det rätt lugnt med drickat, ingen får märka nåt! Dessutom har jag ju redan fått i mig innan. Festen slut 23.30. Jag drar ut på krogen till 02 och tar ett par öl.

Söndag. Darrig och skakig. Det är illa. Jag har börjat bli rädd, för det här är inte en normal bakfylla. Känt det några gånger på sistone men nu är det värre. Behöver nog några folköl att trappa ner på, 6 borde räcka tänker jag. Det blir 12 st plus lite vin.

Måndag. Jag kan knappt gå. Skakar värre än nånsin. Till och med hjärnan skakar och darrar. Då ger jag upp.

Lykke

Hur har dag 3 varit? Min har gått fint och inget ohanterligt sug, bara fladdrat förbi någon tanke under dagen om hur jag ska planera vininköp efter jobbet, MEN så kom jag på att den planeringen slipper jag! Gav ingen oro eller ångest, bara lättnad! Kände igen mig i ditt senaste inlägg igen... att efter mycket drickande under semestern morgon, middag, kväll under flera dagar kom kraschen, fullständigt vidrig ångest och så mycket fysiskt alarmerande symtom. Har dina fysiska symtom gett med sig? Hoppas det! Bra tänkt med plånboken ?! Kram, lycka till på jobbet i natt! ?

Talien

Dagen har gått bra! Lugnt på jobbet. Inget jobbigt sug, känner mest igen mina triggers... Jag är fortfarande dålig efter allt, och det hjälper väl till att minska suget. Får se hur det blir när jag är återställd ?. Jag är ju fortfarande virrig i skallen. Trött, huvudvärk. Har sovit dåligt.

Har idag ställt in lördagens planerade utgång.
Försöker att säga ifrån till ett fyllehugg att jag inte vill ses... kommer nog kunna finnas alkohol med i bilden om vi ses. Helt lätt är det inte, han är väldigt på!
Har under gårdagen berättat för en god vän att jag kommer ta det lite lugnt framöver med a. Han vet inte hur illa ställt det är med mig men är själv i stort sätt nykter, så han tyckte det lät klokt.

Nu te ?och läsa vidare lite härinne

Talien

Träning har alltid fått mig att må bra. Glad, stark och snygg! Endorfiner ❤ Styrketräning, löpning, promenader och yoga. Endorfiner som får mig att slippa ta en superdunderfylla. Ett mycket bra sätt att komma ur bakfyllan fortare. Ett bra sätt att inte tappa formen helt trots alla öl. Vill ju inte se ut som en alkis, ingen får märka nåt.
?????
När kom jag på alla dessa briljanta idéer? Jag som älskat träning för RENT välbefinnande.

Vad är detta? Alla dessa aktiviteter som jag klamrat fast i, i nån sjuk kamp. Försökt att få skydd. Men det hjälper inte. Finns inget skydd mot monstret. Istället blir det jag som skyddar monstret.. med träningen som skydd? Jag blir inte klok på det här?

Träningen måste få bli min igen, inte ett skydd utan nåt jag gör för mig själv. Nästa gång jag tränar är jag inte bakis iaf ?

Det är torsdag. Och mitt fjärde nyktra dygn är påbörjat. Trött, huvudvärk, och förvirrad. MEN glad trots allt ? Det kommer att gå bra idag, för jag ska vara nykter!

Talien

Idag har gått bra! Alldeles över förväntan ?. Suget finns, de vanliga tankarna finns men de känns bara så absurda. Stressnivån inom mig har sjunkit, behöver inte rusa hem från jobbet för att A:s skull bland annat.
Har sagt nej till en dagskryssning nästa vecka också.
Av denna anledning måste jag påminna mig själv lite extra här!! Sista fyllan i söndags och idag, tors, ÄR jag faktiskt fortfarande dålig. Virrig och svag. Det är inte normalt.
Det kan bli jobbigt imorgon, helg och ledig. Inget planerat.
Men idag har gått bra!

Talien

De senaste dagar har det dykt upp minnen jag förträngt, beteenden som jag glömt. Skriver ner dessa direkt, det mesta kommer jag inte publicera här.. vissa saker måste jag bara skriva ner för mig själv, för JAG får aldrig glömma vad jag gjort! Aldrig lura mig själv, aldrig förminska mitt missbruk.

Jobbat idag. Sovit uruselt. Tankarna under förmiddagen surrade kring a. Var och vad jag skulle köpa. Kändes ledsamt när jag insåg att det inte går... Kikade in här lite snabbt och läste några rader i en annan tråd och beslutet var snabbt fixat. Stort Tack ❤ till alla som delar med sig, det har varit en livboj för mig hittills. Sitter hemma i soffan nu, vill inte göra någonting, och det känns SKÖNT! Behagligt till och med. Är glad att jag redan tackat nej till helgens bravader.

Känner mig lite "nyförälskad" i tanken på nykterhet. Känns rätt lätt just nu. Nykter fredag ska det bli ?

Lykke

Vila i soffan en fredagskväll är underskattat! Gjorde samma som du, tillsammans med en påse wingummi och detta forum, där jag läser och läser! Då är vi igång på sjätte dagen, vi väljer att inte döva oss idag! Vill leva fullt ut och känna ALLA känslor, även de mer mörka och dystra. Din ”nyförälskelse” i nykterheten känner jag också?! Lite pirr i magtrakten att det faktiskt går att förändra sitt mående om man ger sig fan på det! Trodde länge att jag var ”dömd” till ett liv i ständigt ångestpåslag, skam, självhat osv, att man inte var värd mer! Efter bara 5 dagar har dessa känslor lättat (naturligtvis inte försvunnit helt) och man känner hopp! Hoppas du får en fin och rofylld lördag! Själv ska jag unna mig lite shopping och lunch med min dotter! ?