Tänkte på dig Mirabelle, vad skönt med en uppdatering och att få höra att det gått så bra och du känner att det är rätt. Du förtjänar bara det bästa!

Hade också en superdag på jobbet men är helt dränerad på energi nu, men på ett skönt sett ändå. Känner mig genuint trött för första gången på månader.

Fibblan

Stor GRATTIS till båda???!
Så riktigt bra gjort?! Allt detta är din förtjänst?! Har läst lite mer i din tråd nu, och blir imponerad av att du lyckats genomföra dessa båda två så viktiga förändringar! Det kommer ju inte gratis..
Fantastiskt bra, är vad du är?!

Fortsatt lycka till?!
Tror som du, det blir bra det här?!
Kram
/Fibblan ?

Godmorgon gänget, och tack för alla glada tillrop :) Nu har biverkningar av Saroten försvunnit, så jag sover djupt och länge. Nacken uppför sig fortfarande! Jag försöker att balansera väl redan från start med nya jobbet. Har även en chef som tycker sådant är viktigt och påminner emellanåt. Ikväll ska jag på uppstartsmiddag med nya kollegiet. Jag garderade mig och meddelade redan i svaret på inbjudan att jag dricker alkoholfritt, i samband med att jag meddelade alla mina allergier. Nu känns det helt tryggt att gå på galej ? Kram på er, ha en fin dag!

Femina

Det var smart gjort utav dig att meddela vad som gäller redan från början. A är ju en "allergi" i högsta grad. Smart!?

Superstrategi att meddela på en gång, så är det liksom avklarat sen. Jag hade tyckt att det var skönt att komma till ett nytt jobb och få börja om som nykter där. På mitt jobb är jag en av de som drar igång festerna, och det ligger liksom någon sorts förväntan (eller så är det jag som har den på mig själv?) att jag ska festa ordentligt. Så första jobbfesten kommer folk reagera på att jag inte dricker som vanligt. Tror jag.
Hur som: bra och smart gjort!

Kära vänner, vad ni skriver! Jag höll på att aldrig hitta min tråd igen! Min app säger att jag nått en ny mile stone i min nykterhet. Vilken vet jag inte, för jag har ftf tappat bort mina glasögon ? Så nu vet ni ifall min text blir knasig med massa autocorrect och felstavningar att jag själv är lyckligt ovetande, eftersom jag inte ser vad jag skriver ? Allt är frid och fröjd med mig. Jag är bara sjukt upptagen m nya jobbet och nya hobbies. Men jag ska växla ner. Snart. Kram på er!

Skönt att höra från dig Mirabelle G-S. Och vad skönt att allt känns så bra så du inte behöver hänga här varje dag. För jag menar, gillar ju att vara här men tänk den dagen när det är SÅ självklart att man inte ens behöver göra sig påmind.

Glöm inte bort att andas också emellanåt, och du behöver inte vara den starkaste på jobbet från början (vet precis hur det är). Man vinner inget på det tyvärr.

Kram

Hej och hå... Välkommen till verkligheten... Voi voi. Jag visste vad jag gav mig in på med nya jobbet. På ett teoretiskt plan iaf. Det är typ mission impossible. Det visste jag. Och chefen är helt öppen med det också. Typ, sätt inte ribban på att lyckas, för det är omöjligt. Du måste tänka att good enough är en stor framgång. Nu undrar ni nog vad det är för märkligt jobb jag gett mig in på... Men så sjukt intressant samtidigt. Och det går alldeles för lätt att jobba ihjäl sig. För att lyckas med det där alla andra tror är omöjligt. Så nu växlar jag ner. Rom byggdes inte på en dag. Och ingen begär ju ens att jag ska bygga Rom. Ingen annan än jag själv iaf. Ikväll smög sig DEN tanken på... att blåsa ut hjärnan med rödtjut. Det betyder inte att jag behöver vin. Det betyder att jag är helt slut och behöver återhämtning, men är så rädd för att misslyckas att jag känner ett inre tvång att istället driva mig själv ännu hårdare. Ikväll väljer jag att vila och möta min rädsla istället. Rädd för att misslyckas. Vad är det värsta som kan hända? Ehhh inte nåt. Faktiskt. Hittills har ingen blivit skjuten i gryningen för att de inte kunnat trolla. Vad jag vet iaf.

Känner igen mig i mycket av det du skriver. Jag var nykter i en månad i våras, ville inte dricka men kände mig tvungen för att jag vågade inte tacka nej i en viss situation. Drack 2 glas, sedan kom jag sakna tillbaka i gamla mönster. Jag känner inte heller något sug efter smaken av alkohol, vin är väl gott men inte så att jag saknar smaken. Får sug efter att komma bort, slappna sv och slippa hantera mina känslor. Får liksom inte riktigt tyst i huvudet utan vin. Är en oerhört ängslig person när jag är nykter. Så alltså sug för mig är mer som en stark längtan efter det alkoholen gör, en känsla av att man inte kan sluta tänka på att man vill dricka.

Igenkänningsfaktorn är 100/100.

Men vad skönt att höra att du inte tagit något dåligt beslut, och tänka får man ju göra. Och skönt med en uppdatering också, har förstått att det varit mycket med nya jobbet för dig nu.

Det där med att inte jobba ihjäl sig, visst är det svårt. Ska ju börja i samtalsterapi snart och tror en hel del kommer beröra just det, och jag känner typ rädsla över att växla ner, det är ju kul, utmanande, där jag är ovärderlig osv. Hur ger man inte 200%?

Man längtar efter avtrubbningen alkoholen ger... Att få vila från känslor och tankar. Jag är både ängslig och inte. Jag lider av någon sorts märkligt storhetsvansinne. Jag tror allt som oftast att jag kan och ska och förväntas kontrollera världsaltet med min blotta viljekraft typ. Självsäker. Men det blir totalt kaos i känslocentralen när jag stöter på omständigheter som jag inte kan kontrollera, för att det är omöjligt att förutse, planera bort eller parera sagda omständigheter. Då gungar marken under mina fötter och jag hamnar i en oro-ångest-älta-karusell from hell. Jösses, så man är funtad ?

Hur ger man inte 200%? Hur lever man utan den där känslan att vara ovärderlig? Jag började fint nya jobbet med att njuta av några dagar a’ ”Här kommer praktikanten”, men finner nu bara ett par veckor in i gamet att jag har blivit den där trygga klippan alla lutar sig mot. Igen. Jag gör helt klart något kardinalfel. Kanske misstar kollegiet starka övertygelser och stark vilja för överlägsen kompetens? Hoppas du blir klokare av samtalsterapi. Då får du dela med dig ? Min nya chef är psykolog... Hen har redan läst av och zoomat in på mig. Red alert red alert här är en i behov av bromshjälp! ?

Det där är så nedrans svårt. Jag vet verkligen inte.

Men vad bra att ha en psykolog som chef, om jag skulle tänka med A-hjärnan skulle det göra mig jätterädd, lätt få för mig att jag blev genomskådad. Men även de går ju att manipulera. Tur att man inte tänker så när man inte dricker, i alla fall inte jag.

Men bra att hen ser att du behöver bromsas upp, även min chef brukar påpeka att man måste ta det lugnt, men hen har inte insyn i mitt arbete, ingen vet hur mycket jag gör - för det är bara jag som gör det och har kontroll. Allt funkar bara, på de flesta andra platser funkar det inte.

Om jag får några tips ska jag gladeligen dela med mig :)

Min sober-app säger att jag når min milsten 12 veckor inatt... Det gick litet för fort det här... Tre månader nykter var mitt första mål. Sedan skulle jag utvärdera och tänka på framtiden. Vad vill jag med min nykterhet? Vill jag förändra mitt drickande? Vill jag leva fortsatt heltidsnykter? Är jag mogen att fatta något beslut, eller tar jag tre nyktra månader till och känner efter litet mer?

Fibblan

Vilken grej ?! 3 månader!
Fantastiskt bra??!
Nu är det alltså utvärderingstajm.. Hoppas du vill dela med dig mer kring hur tankarna går.
Oavsett vad du kommer fram till hoppas jag det blir bra för dig?!
Men ska du inte köra ett par månader till nu, när du ändå fått upp farten?!

Kram!
/Fibblan ?

Grattis i mängder! Tiden springer fortare än vad man ibland hinner med ?Kram