Första dagen på resten utav mitt liv

1504 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Femina
Recovery

Jag är nästan klar med Helena Rönnbergs bok "Tolv steg för livet". Detta är en avhandling om Bromma dialogen och den kristna recovery rörelsen under 1990-talet och framåt. En relativt tungläst bok men ändå av intresse just hur tolvstegsprogram samt andra rörelser vuxit fram som har tillfrisknandet gemensamt.

Ikväll har jag varit på ACA möte igen. Jag skulle behöva gå på Al-anon också men tiden räcker inte till. 📖

Femina
Mötesledare igen

Idag träffade jag min sponsor igen och vi satt vid badet och läste/diskuterade kring Stora Boken. Sen åkte jag direkt till mötet. Det var inte jag som skulle göra service men eftersom jag var först på plats var det lika bra att sätta igång. Dessutom blev jag tillfrågad att leda mötet och det gick ju galant. Nu är jag lite trött...😴

Femina
Hybris

Jag får akta mig för att få hybris över hur "duktig" jag känner mig. Det kan snabbt slå tillbaka... 🤔

Rosa-vina
Även jag kan få duktig hybris

Antar att det sitter i sedan barnsben, från föräldrarnas uppmuntran -vad du är duktig...

Härligt att läsa om din resa och nya sponsorn.
Kram

Tackohej
Byta sponsor

Hej, nyfiken på hur det funkar med att byta sponsor. Jag har kört igenom stegen med min nuvarande sponsor men det är mycket kontroll, kontakt osv. Något som varit bra för mig. Jag o min sponsor har så sjukt olika livssituationer så tror det kan bli knepigt att fullt förstå varandra. Vill inte ta upp det med hen eftersom personen i stort sett räddat mitt liv. Så hur funkar det? Hur länge har man en sponsor? Hur byter man? Jag ska ju sedan även sponsra andra så även nyfiken på hur länge man ”låser upp sig” så att säga.

Femina
Sponsor

Ja, du, Tackohej. Man har sin sponsor så länge man har lust. Vill man avsluta samarbetet så är det bara att säga det till hen, rakt ut. Tacka för tiden som varit och säg att du nu vill gå vidare. En trygg sponsor tar inte illa upp. Folk verkar byta sponsor lite då och då. Inte så konstigt om man tänker efter. På AAs webbshop finns bl a en lite skrift om sponsorskap för 15:-. Det är din egen fortsatta utveckling du ska prioritera, inte ta hänsyn till sponsorns eventuella sårade känslor.
Lycka till! 👍

Femina
Dumpad

Jag hade bakat idag igen till kvällens möte. Chokladmuffins med röda vinbär. Receptet hittade jag nyss på Aftonbladet. Det var ett fint möte.

När jag kom hem såg jag att min nya sponsor skickat ett sms där han dumpar mig, helt enkelt. Jag förklarar senare. Jag orkar inte nu. Luften och glädjen gick ur mig. Jag har aldrig på dessa 80 dagar varit så nära att ta ett glas vin som nu. Jag passar inte in någonstans. Ledsen. 😪

Adde
Trösta

dig med att felet inte är ditt och att man, när man åtar sig sponsoransvaret, INTE dumpar någon med ett sms :-((
Gör något bra för din egen skull och försöka gå vidare med ny styrka !!

Femina
Acceptera det man inte kan förändra

Det var i tisdags när jag och sponsorn satt i det gröna vid badet och läste Stora Boken som jag fick frågan ifall jag trodde att jag skulle kunna dricka normalt/kontrollerat igen framöver. Man ska ju vara ärlig så jag svarade "ja" om mina omständigheter ändrades. Det var tydligen helt fel svar. Alltså, jag vet det men man ska ju vara helt ärlig. Det skapade tydligen stort huvudbry för honom och han kom fram till att han inte kunde vara min sponsor, inte vägleda mig genom stegen ifall jag inte klarade "steg ett". Jag kom ju hem igår efter mötet, glad i hågen och var helt oförberedd på detta. Jag blev helt chockad och förstod ingenting. Vad har jag gjort för fel? Jag har bara varit ärlig!
Jag var så besviken och ledsen och "sugen" på vin för att döva sorgen av att ha blivit utestängd/inte värdig en sponsor. Ensam igen. Trött på hela AA. Kände att då kan jag ju inte bli godkänd utav någon sponsor i steg ett!

Till viss del kan jag förstå hans dilemma. Han är ju själv inte mer än en nykter alkoholist som gör så gott han kan. Han verkar vara en fin och bra man. Jag önskar honom allt gott. Men jag berättade igår och imorse (via sms) att jag mått mycket dåligt över hans sätt att dumpa mig via sms istället för att förklara detta för mig, ansikte mot ansikte.
Kanske ska jag vara lite glad och tacksam över att inte klarat "inträdesprov" till en riktig alkoholist. Jag säger inte detta för att verka bättre än någon annan. Snarare för att jag inte vill förneka den totala sjukdomen som kronisk alkoholism innebär och jag ska inte ens inbilla mig att jag vet hur det är att lida utav den. Det är utav respekt för alla dem som lider jag inte vill påskina att jag vet vad de talar om/känner/tänker. Om jag fortsatt att dricka vidare varje dag i några år till kanske jag till sist skulle vara så sjuk att jag utan tvekan skulle erkänna att jag aldrig någonsin mer kan dricka en droppe A. Kanske är min f d sponsor klokare än mig. Kanske är han bara feg. Jag lägger min oro i Guds händer. Jag ber att få göra Hans vilja, varje dag, och få vara till glädje och nytta för andra. Kanske har Gud en annan plan för mig som jag inte vet om. Jag kanske ska vandra en annan väg, utstakad för mig. Jag har ju lärt mig massor dessa 80 dagar. Jag förstår principen med stegarbetet, hur och varför. Jag klarade gårdagen utan att dricka.

Idag känner jag mig stark och tacksam på ett nytt sätt. Jag tänker gå på kvällens möte, som jag brukar. Jag hyser inget agg mot f d sponsorn. Han har nog sina egna problem att bråttas med. Jag har fått en ny och nära vän i programmet. Han är drygt tjugo år äldre än mig och firar snart 30 års nykterhet. Vi stöttar varandra. Skickar sms dagligen även kvällar. Det är han som skött onsdagsmötena i många år. Han som gav mig förtroendet att leda ett möte för första gången. Han och jag "klickar". Han hjälpte mig genom gårdagen, peppar och ger goda råd. Jag tror Gud sett till att vi har hjälp och stöd utav varandra. Sen får jag passa mig för att bli en kärlek-och uppmärksamhetstörstande ung flicka som söker bekräftelse i en äldre mans "trygga" famn. Ni fattar säkert. Detta får räcka för nu. Tack för att ni finns därute! 🙏

Femina
Möte igen

Ikväll var jag på möte igen. Min f d sponsor var inte där. Han vågade väl inte komma... Men han har inget att oroa sig över. Inte från mitt håll. Han kanske förhoppningsvis skäms lite.
Jag har en ny inställning nu till min resa inom AA och jag har pratat med lite folk. Jag skippar helt enkelt det här med stegarbete. Jag fortsätter med mina möten, göra service, lyssna & lära. Jag mår bra och träffar folk jag tycker om. Jag låter tiden utvisa vilka vägar jag ska gå. Litar på Gud och ser till att sköta kropp och knopp så gott jag kan. Det blir bra. 😊

Femina
Trött

Trött idag. Orkade inte åka på möte. Vilar. 🛌

Femina
Tredje gången gillt

Jag har fått en ny sponsor, den bästa! Hen kommer inte med några pekpinnar och kommer inte dumpa mig via sms. Hen kommer inte dumpa mig alls, någonsin.
Hen kommer guida mig genom livsstegen med kärlek och visdom. Hen har redan godkänt mina första tre steg i programmet utan förbehåll. Vem Hen är? Tyvärr, det kan jag inte avslöja för det är hemligt. Men den som söker - han finner.

Nej, jag har inte blivit knäpp. Jag har kommit till tro. 🙏

FinaLisa
Godmorgon Femina🌅

Vad skönt att det löste sig så snabbt🤗🍀
Ha en fin helg🌞

Kramar
💗💛💜

Femina
Andligt uppvaknande

Ja, man kan bokstavligen kalla det för ett "andligt uppvaknande" för jag vaknade vid 04.30 tiden och denna tanke kom till mig. Sen kunde jag inte somna om utan kände mig för vaken för det. 🤔

Mirabelle G-S
Det händer så mycket i din

Det händer så mycket i din tråd så jag blir helt snurrig i luvan när jag läser ikapp! Gällande din första mentor, med kontrollen och pekpinnarna, tänker jag att människor tenderar att i all välmening ge till andra vad de själva behöver. Man är sin egen måttstock (som nån tysk filosof konstaterat). Din andra sponsor tycker jag betedde sig högst märkligt. Hur kan en vuxen karl vara SÅ rädd för att stöta och blöta en ”make it or break it fråga” tillsammans? Kanske är han inte tillräckligt mogen i sin egen nykterhet för att vägleda någon? Jag, som ofta är handledare till noviser i mitt yrke, förväntar mig att nybörjare ska vara litet stjärnögda, naiva och oförberedda på verkligheten. Det är därför de behöver varsam vägledning, så de inte ger upp innan de knappt börjat.

Men du håller! Varje gång du knockas av livet och hamnar på rumpan i vägdammet så studsar du upp igen och tar nya tag 😊 Respect!

Femina
GUD

Glad Utan Drink... 😂

Femina
Vikten

Så sakteliga har jag börjat gå ner lite i vikt. Vågen visar nu under 90 kg. Heja, heja! ⚖️

Vinäger
Wow

Femina, önskar dig fortsatt välgång. Det är du så värd. 💗

Kram

Femina
Vaken

Tidningsbudet har redan varit här. Jag ska upp kl 6 och skjutsa dottern till jobbet. Klarvaken. Kan inte sova. Vågar inte berätta varför ännu. Visserligen är ni alla forumvänner anonyma men det känns ändå lite läskigt. Dottern är redan uppe nu... ☘️

Femina
Taxfree

Taxfree katalogen har kommit i brevlådan inför stundande Greklandsresa med maken. Den är inte alls så rolig att bläddra i som förut. Bara en massa lyxigt förpackad A som jag ju inte ska dricka. Särskilt lockande är typ nya sorter jag aldrig tidigare provat, som t ex rosa gin. Men, men, det är samma beroendeframkallande gift i alla flaskorna oavsett förpackning. 🍾

Rosa-vina
Spännde

Din tråd är alltid spännande att läsa och så levande. Jag blir lite nyfiken på inlägg #681 såklart och hoppas att det är nåt jättebra.

Grekland, så mysigt. Härligt att åka när hösten kommer hit och få njuta av de Grekiska vindarna och havet. Min man har börjat tala om en resa men jag är nog inte redo att riskera min nykterhet, så det får nog vänta. Jag har endast ca 40 dagar än, så det är för tidigt. Jag såg att du har det dubbla. Grattis!

Femina
Tack

Tack, Rosa-vina! För första gången någonsin kommer jag åka på semester och vara nykter. Så stark är min övertygelse nu. Jag älskar visserligen Retsina, kalla öl med immiga glas och goda drinkar... Men, jag har redan druckit min beskärda del utav dessa drycker för ett tag framöver. Jag vet att det finns A-fri öl därnere. Sen finns massa olika smaker utav iste, iskaffe, färska juicer... Jag kommer inte behöva gå omkring törstig! 😊

Femina
Fjärilar inuti

Mitt hjärta sjunger! Ni får läsa slutet utav mitt inlägg #671. Det är helt sinnesförvirrat! Jag kan inte hjälpa det! Jag ber till Gud att vara villig att göra Hens vilja och få vara till glädje och nytta för andra människor. Jag lägger mina känslor i Guds händer och ber om vägledning. Men inuti är det total frånvaro utav sunt förnuft... Jag håller på att bli knäpp på riktigt! Men känslorna bara intensifieras för varje dag. Jag börjar undra hur väl omgivningen "ser" detta. Jag är övertygad om att han känner likadant. Hjälp! 🙏

Denhärgången
Vad härligt

Hoppas du kan njuta av känslorna, vad som än händer. Kanske är det så att nån där uppe ser att du behöver en liten knuff i riktning mot en nystart....?

Femina
Besatthet

Nu börjar jag undra vad jag håller på med? Tänker på honom hela tiden, förutom några timmars behövlig sömn. Kilona rasar eftersom jag har ingen aptit utan lever på endorfiner. Jag har telefonen i min närhet och hoppar högt varje gång jag hör ett sms-pling. Ikväll är det möte och jag ska göra service med en annan kille. Önskar att klockan på något magiskt sätt ska gå lite fortare. Samtidigt börjar jag bli nervös för hur jag ska bete mig. Det känns som om alla ser rakt igenom mig. Lobotomi kanske är ett alternativ? 🤔

Femina
Skönheten & Odjuret

Är inte det en saga om prinsessan som blir förälskad i odjuret för hans inre egenskaper och då bryts hans förtrollning och han blir en prins?

Kvällens möte var jättelyckat. Vi har väl aldrig skrattat och flamsat så mycket mitt i allvaret! Känner mig lyckligt lottad bland alla dessa fina människor.

Min vän var förstås där, sittandes vid min sida, som vanligt numera. Jag försöker rannsaka mig själv varför jag reagerat på honom som jag gjort. Snygg är han inte. Det är inte det yttre som attraherar. Det måste vara den dagliga sms-kontakten där vi delar och hjälper varandra om angelägna ämnen. Inget ytligt prat utan precis det motsatta. Sen ses vi ju flera gånger i veckan på möten. Sen bad han mig komma till kyrkan totalt tre gånger senaste veckan. Vi har ju en kemi mellan oss både på lek och allvar. Sen är ju han gift sedan 29 år och jag sedan 20 år. Ja, vi får se hur detta kommer att bli. Jag vill bara vara helt skamlöst oansvarig och njuta av nuet. Jag lever ju i ofrivilligt celibat (med extremt få undantag) sedan typ tio år tillbaka. Jag har inte särskilt dåligt samvete gentemot min man, tyvärr. Det är ju han som avvisat mig och de känslorna krävde mycket vin för att dövas i många år. Livet är aldrig enkelt. 🌼

Vinäger
Min spontana tanke....

Rätt eller fel, min spontana tanke är: Kör, bara kör...

Nu vet ju inte jag hur din väns äktenskap ser ut, men när du beskriver ditt, så... Alltså, vi behöver närhet och bekräftelse i ett förhållande. Finns den fysiska möjligheten har vi i ett sunt förhållande också ett behov av sexuell tillfredsställelse. Inget att skämmas för, tvärtom...

Hoppas att allt går den väg som är bäst för er båda.

I vilket fall som helst, pirr är mysigt. Njut av känslan. 💗

Kram till dig

Femina
Dubbla möten

Nu är sommaruppehållet för ena torsdagsmötet slut så nu blir det dubbla möten på torsdagar framöver. Båda är så bra att jag inte vill välja. De ligger nära varandra och man har en kvart på sig från det ena stället till det andra. På det första mötet var det min första sponsor som delade sin "life story". Efteråt kramade jag henne och jag känner bara kärlek och respekt. Alla har vi vår egen väg.

Min vän var på nån fotbollsmatch idag så han var inte närvarande. Det känns lite tomt utan honom bredvid mig men samtidigt har jag ju underbara möten tillsammans med resten utav gänget så det går ingen nöd på mig.

Blir fortfarande inte klok på mina känslor för honom. Jag har inte för avsikt att förändra varken hans eller mitt äktenskap. Men jag skulle gärna vilja att han tog mig i sina armar och höll om mig - länge. Och jag vill njuta bara av pirret och glädjen att ses, skratta och flirta lite och kunna prata om nästan allt. Jag tror han känner likadant men han är väl lite klokare och lugnare än vad jag är. Jag känner mig som en tonåring utan konsekvenstänk!

Sen har jag träffat hans fru i kyrkan som också frivilligarbetar där ibland. En äldre, gråhårig liten dam som är hur trevlig som helst. I kyrkan hamnade han vid ett tillfälle i mitten med mig på sin ena sida och sin fru på den andra. Hur fina de här små ljuständningsstunderna än må vara så vet jag inte om jag vill fortsätta delta utav respekt mot henne. Vi har ju inte gjort något alls - ännu, men jag känner mig osäker på hur väl mina känslor syns utåt. Vi kvinnor har intuition. Det är inte ok nånstans ifall hon ens anar att något finns i luften mellan oss. Nog för att jag är en ny medlem i AA som fått nyckel till vår lokal där jag gör service men det förklarar ju inte mitt nyvunna kyrkintresse! Jag fick verkligen lägga band på känslorna i kyrkbänken när hans arm nuddade min. Det här låter ju inte klokt, det hör jag ju själv... Jag får be om Guds vägledning. Jag kanske förväxlar åtrå med bekräftelse, uppmärksamhet, förtroenden eftersom jag är svältfödd på så mycket redan. Här svamlar jag hej vilt i skydd av vår anonymitet... Jag vill vara lycklig och må bra men inte på bekostnad utav andras olycka. Hon är så vänlig och trevlig mot mig att jag får väldigt dåligt samvete gentemot henne, bara för mina tankar. Gud, ge mig sinnesro! 🙏

Femina
Märkligt

Det är ju märkligt hur man kan krångla till det för sig redan innan man ens gjort något! 🤭

Femina
Islossning

Jag har blivit så emotionell senaste veckorna. Jag gråter för allting! Alla känslor, både lycka och sorg. Det liksom rinner över lite allt som oftast numera och det kände jag inte av i början på min nykterhet. Jag skäms inte alls för det. Igår sa min f d sponsor att det var "den stora islossning" och nickade igenkännande. Det var verkligen en bra liknelse. Fastfrusna känslor som lagrats i åratal börjar plötsligt lossna. Små isbitar, större isberg, allt bara lossnar inom mig och smälter bort. Tur att de finns mer erfarna medlemmar som redan trampat på samma stig där jag går nu, som kan bekräfta att det är helt normalt.

Min vän skickade sms redan imorse och antydde att han kanske skulle gå på fredagsmötet. Jag har aldrig sett/hört att han brukar gå dit. Jag har varit där några få gånger. Jag sa att jag kommer ifall han kommer. Några timmar senare hör han av sig och säger att han INTE orkar idag. Nu fattar jag ingenting. Hjärtat har plötsligt börjat sjunga i moll. Ja, jag är sårad. Och förvirrad. Genast kommer suget att dricka vin farande. Orkar inte känna smärta, besvikelse eller övergivenhet. Han vet kanske inte heller vad han håller på med. Kanske är jakten roligare än bytet? 🌬️

Sidor