Den här gången klarar jag det!

720 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Lennis
Grattis till 30 dagar 💥💥

Grymt bra jobbat!! Starkt att deklarera på en middag att man inte dricker mer o få igång en bra diskussion om den konstiga normen som finns 👍👍 you go girl!! 💥💥
Du är toppenstark fortsätt så så kommer det gå som en dans!! Kram kram 🌺🌺

Knaskatten
Dag 31

Tack fina vänner!
Jo, visst kan det kanske vara okej att få vara lite tråkig...? Just nu är jag snäll emot mig själv och tänker att i stort sett allt är okej (lite dåligt humör, att det var länge sen jag tränade, att jag sover extra länge osv osv) så länge jag inte dricker. Och det gör jag ju inte! 😸
Försöker verkligen att bara vara ärlig. Dels för att det är så mycket enklare (om man talar sanning behöver man inte ha bra minne), dels för att göra det svårare för mig att börja dricka igen någon gång - och också för att kanske inspirera någon. Jag tror ju på fullt allvar att ett liv utan alkohol är ett bättre liv.

Men i morse när jag vaknade alltså. Huuuu. Hade SÅN hemsk huvudvärk. Det var nog den värsta jag har haft i hela mitt liv (inklusive alla baksmällor). Jag nästan kräktes för att jag hade så ont. Vidrigt!
Tänk om jag hade druckit igår? Då skulle jag ha haft världens ångest och tänkt ”varför drack jag igår?!”, men nu visste jag ju att det var synd om mig på riktigt. Det var inte självförvållat.
Lyckades hitta någon gammal mega-smärtstillande jag fick efter en operation, så tog den och efter ett tag lättade det. Befrielsen!
Sen kunde jag ha en bra dag. Gjorde hela min söndagsprepp: tvättade massor, bytte lakan, lagade mat inför veckan och gjorde ny granola. Och hann med en tur till badstranden med ungarna! Guldstjärna till kissekatten.
Så trots dålig start blev det en bra dag. 🙏🏼
Nu blir det snart sängen! Känns tomt att inte ha min utmaning att läsa (har gjort det varje kväll), men funderar på att börja ett nytt program. Kanske meditation eller något? Det är lite kul att ha ett 30-dagarsprojekt, och nu känner jag att nykterheten rullar på. Så kanske ska jag börja med någonting annat som stärker på ännu ett plan?
Vi får se.
Hoppas att ni har haft en fin nykter helg och att det blir en bra start på veckan som kommer!
😸❤️❤️❤️

Knaskatten
Dag 32

En bra måndag! Ingen huvudvärk (thank god) när jag vaknade, sol ute, krispig luft och bra humör.
Och ingen alkohol! Så klart! Vatten är ändå bästa drycken. 💞😸

Pellis
Dag 32 🥳

Otroligt vad fort det gått! Grattis! Själv hatar jag måndagar, sover dåligt och är allmänt ur fas men inget vin iaf!
Härligt att det går så bra för dig! Mjauuu!

Knaskatten
Dag 33

Men jaa visst har det gått fort?! Helt galet ju!
Har haft ännu en bra dag! Har liksom en glad känsla i kroppen - trots lite höstkänsla (gillar vår och sommar, hatar vinter!) och mycket på jobbet. Och en massa annat jag BORDE göra, typ träna och sova bättre. Men känner mig liksom lätt i sinnet. Trots allt. Tackar nykterheten för det - känner mig liksom starkare i och med att jag för första gången har lyckats hålla alkoholtankarna borta (i alla fall hittills, måste jag lägga till!).
I dag blev det barnfavorit till middag - tacos och cola. Både små och stora katter nöjda.
😸

FinaLisa
Härlig läsning☀️

Knaskatten 👍
Skönt att det tuffar på i lugn takt.
Hade hoppats på att få gjort dig sällskap men så hamnade jag i bakvattnet...🙂
Men jag är på G igen så vi kämpar vidare 🤗

Kramar
💙💗💜

Lennis
Heja heja 🌺🌺

Du gör det så bra 👏👏!!
Trygg säker o tuffar framåt ser bara styrka o bestämdhet hos dig!! Härlig läsning 🌺🌺 fortsätt så!! Kram kram 🌺🌺

Knaskatten
Dag 34

Tji fick jag! Hahaha. Min glädje fick lägga sig lite när jag precis upptäckte att vi har fått löss i pälsen här hemma. Behöver gå och kamma kattungen... men nykter är jag i alla fall! 💪🏼

Knaskatten
Dag 35

Allt knallar på här, förutom förkylningar och huvudvärk. Men ingen alkohol, så klart. Det känns liksom som det nya livet och det nya normala. Jag tänker inte på det förutom när jag går in här varje dag. Skönt.

Knaskatten
Dag 36

Inget nytt att rapportera! En fredag med kombucha i soffan med familjen. 😸
Precis som det ska vara. 💗

Fibblan
Precis som det ska vara💗

Underbart! Och tänk vad några få rader kan säga mkt egentligen..
Jag är så glad för din skull katten 😽! Och att detta får vara det nya normala!
Stor kram!
/Fibblan 🌼

Pellis
Soffhäng med Kombucha

...låter som en skön fredagskväll. Fanta Zero Orange är en av mina klara favoriter också. Kissekatten spinner vidare, otroligt vad fort dagarna springer iväg. Kram 💕

Knaskatten
Dag 37

Tack för pepp snälla Pellis och Fibblan! Ni är underbara.
Har haft en riktig skrotardag hemma idag. Minikatten sjuk, så det har mest blivit lugna aktiviteter. Men har i alla fall varit lite duktig och planerat middagarna för veckan och lagt in en stororder på mathem till i morgon. Älskar att ha vardagen under kontroll!
Har även i dag haft en huvudvärk som legat och molat där bak. Otroligt irriterande! Det känns på ett sätt mindre okej när jag inte dricker, för då borde jag ju belönas med att må toppen, tycker jag! Men lite huvudvärk kan jag stå ut med ändå. Det finns många andra som har betydligt mer att bekymra sig över.
Lagade en fantastisk pasta idag med pilgrimsmusslor och citron... mmmmm... Herr Knaskatt korkade upp en god chardonnay till som säkert satt som en smäck, och så kan jag erkänna att det kändes lite trist med min kombucha.
Men jag lät det bara kännas trist i en sekund! Jag är nykter av SÅ många anledningar, så att det skulle ha smakat gott till pastan blir liksom så futtigt. Så himla inte värt det. Och kombuchan var också väldigt god!
Hoppas att ni har en fin, nykter lördag alla vänner!

Jasmine
Knaskatten❤️

Jag säger bara WOW! Du har 37 dagar och verkar så stark! Jag önskar att jag hade lite av din styrka just nu... och lite av den där goda pastan att äta till lunch ;)

Kramar!!!

Knaskatten
Jasmine!

Heeeej! Min gamla kompis härinne. Åh.❤️
Så glad jag är över att du tittar in och skriver. Men så tråkigt att höra att du skulle behöva styrka just nu. Det låter jobbigt. Försöker skicka över lite till dig och hoppas att den kommer fram!
Jag känner mig faktiskt stark just nu - stark i nykterheten inte minst. Men jag är också väldigt ödmjuk inför att det kan ändra sig närsomhelst. Jag måste vara på min vakt och se till att styra tankarna så att de inte börjar dras över mot att romantisera och längta efter alkohol. Jobbar aktivt med att hjärntvätta mig själv, och hittills går det bra.
Hoppas att allt snart känns lättare även för dig Jasmine!

Knaskatten
Dag 38

En i mitt tycke bra söndag med prepp för veckan - har lagat mat och gjort rawfood-snacks så att det ska räcka. Och tvättat en massa så att allt är rent. Skönt!
Sov dessutom länge och bra, ända fram till efter nio. Huvudvärken hängde kvar, men inte lika intensiv som tidigare. Ska till tandläkaren snart, så då ska jag kolla upp om jag ska ha en bettskena. Kanske är jag mindre avslappnad i käkarna nu när jag inte somnar med vin i kroppen? Det skulle i så fall vara en av få nackdelar med att inte dricka. Inget att rapportera här, alltså. Mitt nya liv är så ospännande! Haha. Men det är ju positivt.

Lennis
Du gör det så bra 👏👏

Heja heja! Tycker inte alls ditt liv låter tråkigt låter lugnt skönt o balanserat skönt 😊😊 you go girl! Låter som du får massa gjort o framförallt mår så toppenbra! Styrkekramar till dig 🌺🌺

Knaskatten
Dag 39

Checkar in för att rapportera att det inte finns ett dugg att rapportera! 😸
Tack Lennis! Jag känner mig faktiskt duktig och bra. 40 dagar i morgon, herregud! Så länge har jag inte varit nykter sedan jag var gravid. Och längre ska det bli. 💪🏼

Pellis
Grattis på

40 årsdagen! Härligt att det rullar på och ja...rapportering av inget att rapportera är också underbart! Kraaam

Fibblan
GRATTIS till dina 40🏆👏✨!

Håller med Lennis- bara härligt att få rapportering om att det inte finns något att rapportera 😆!

Fortsätt så💪❤️🙏!
Stor kram
/Fibblan 🌼

Fibblan
Pellis, var det ju..🙃

Men Lennis håller nog också med
skulle jag tro..😅
/🌼.

Knaskatten
Dag 40

Wiiiihoooo! 40 dagar! Nya rekord varje dag. Så skönt!
Har haft ett superintensivt jobbdygn, så är helt slut och ska lägga mig snart. Tack för alla grattis! 💗😸🙏🏼

Knaskatten
Dag 41

Inget att rapportera.... Skönt! Sitter och jobbar, men ska krypa till kojs nu.
Funderar på att byta namn på min tråd! Låter så deppigt med "Hur ska jag klara det den här gången?". Nu känner jag ju mer att "Den här gången klarar jag det."
Är det att jinxa om jag byter?!

FinaLisa
Godmorgon Knaskatten🌅

Du klarar det oavsett namn på tråden!!!💪😄💪 Fantastiskt skönt att läsa hur bra det går för dig Knaskatten!🐱

Kramar
💛💙💚

Fibblan
Blir ingen jinx på den 🤣

Du är så stark och övertygande :
Den här gången klarar du det💪!
Massor med kramar!
/Fibblan 🌼

Knaskatten
Dag 42

Hoppas att ni har rätt! Än så länge är jag stadig som ett berg. Men det är inte heller speciellt svårt.. Just nu har jag massor av jobb och inga sociala saker hinns med. När jag bara är hemma är det inte alls svårt att låta bli att dricka. Vi har till och med öppnade vinflaskor i kylen som min man tar ett glas av på helgen. De lockar mig lika mycket som en flaska vinäger, ungefär. Det jag har svårast för är när det är sociala grejer - fester, middagar eller sånt. Och hittills har jag inte varit på mycket sånt. Försöker medvetet göra det lite enkelt för mig såhär i början, men inser också att jag kommer att bli en eremit om jag inte också ser till att träffa folk. Det blir nästa steg på resan.
I dag blev det cola zero till middagen. Gott det också, men på ett annat sätt. 😸

Ensam1984
Knaskatten, jag känner samma

Knaskatten, jag känner samma som du, har ingen önskan till flaskan just nu, men är lite orolig för de där sociala sammanhang, har bestämt att det kommer gå bra, men har som sagt på mina nu 70+ dagar inte satt mig i så många sammanhang då jag förväntats dricka.

Men vi fixar det tänker jag, nu när vi är starkare och mer beslutsamma.

Ha en fin fredag. Kram

Lennis
Du gör det så fantastiskt bra 🌺🌺

Är lite avundsjuk på dig o inser varje gång jag läser dina dagar att fasiken jag kunde med varit där...eftersom vi låg på samma dag 😉 men superglad för din skull 😊😊!!
Heja heja!! Har ännu inte köpt kombucha glömmer alltid bort i affären så har fortfarande det framför mig att testa (hoppas det blir mitt nya ”måste” när jag väl kommer ihåg 😊😊 skickar massa kramar till dig o du gör det otroligt bra!! Trevlig helg!! Kram kram 🌸🌸

Knaskatten
Dag 43

Mysfredag i soffan med kombucha igen 👌🏼😸 Känns mycket bra och stabilt allting.
Lennis, vi låg på samma dag, men det spelar ju ingen roll vilken siffra man är på - bara man kör på där man är! Bara att sätta igång och köra vitt. Och ”bara” att inte dricka första klunken alkohol igen. Ensam1984 som kommenterar här ovan ligger 30 dagar före mig, men det är inget jag sörjer. Vi har våra egna resor! Så sätt fart bara! 💞👍🏼

Fibblan
Go'kväll katten 💜!

Nu har jag nog varit inne hos er alla i kvintetten 😍 och följt upp läget. Går sådär för mig, på ett sätt, eller på flera kanske egentligen..men känns okej ändå. Det blir omtag om en vecka. Och jag vet ju att det egentligen är självbedrägeri deluxe att skjuta upp med 0 alkohol linjen tills dess. Gillar din inställning skarpt ju egentligen 😘 - sätt fart bara! För det är ju så det funkar egentligen, varje dag varje minut kan vi göra ett nytt val,
Ett friskt val🌼!
Hursomhelst,
Hoppas din goa och positiva energi hållt i sig helgen igenom 🍀💕!
Säger som Lennis - du gör det så fantastiskt bra✨!
Heja dig💕!
Stor kram
/Fibblan 🌼

Sidor

Låst tråd