Jag har haft ett knepigt förhållande till alkohol under en lång tid. I dag är jag 37 och har ett på alla sätt "lyckat" liv med man och barn och villa och chefsjobb och härliga semestrar.
Innan jag träffade min man var jag verkligen på väg utför. Jag var ute och hårdfestade 5-6 dagar i veckan med minnesluckor och ångest, men lyckades på något sätt kombinera det med att springa långa rundor och klara jobbet. Sedan träffade jag min man, som alltid har haft ett motsatt förhållande till alkohol. Han har aldrig tyckt om att bli berusad, och tycker om att ha kontroll. Han hade ett allvarligt prat med mig om min konsumtion, och jag drog ner betydligt.
Men de senaste åren har allt gått utför igen. Jobbet har varit otroligt stressigt, och jag har ångestreducerat genom vin. Jag fick till och med med min man i vardagsdrickandet. "Ett glas vin till maten är ju bara nyttigt", liksom. Det kändes kontinentalt och tjusigt. Men det blev liksom inte ett glas vin för mig. Utan kanske tre, stora, varje dag. Eller mer.
Och på helgerna två starka drinkar först.
Middagar med kompisar ännu mer.
Och på fester ännu, ännu mer. Med minnesluckor, spyor och ångest dagen efter.
Under två-tre år har jag försökt dra ner. Jag har fattat att jag har ett beroende, eftersom jag inte klarar många dagar i sträck utan att dricka. En kväll utan vin känns så otroligt tråkig!
Jag är en glad och öppen person som i grund och botten är blyg och osäker. Jag maskerar det genom att vara en som hörs och syns, och känner att många "räknar med mig" när det kommer till fest. Jag känner ett ansvar att se till att det blir kul, och så bjuder jag till. Alldeles för mycket.
Är så trött på det nu. Känner att jag gör bort mig, mår dåligt och förkortar livet.
Nu vill jag inte ha det såhär längre.
Men hur ska jag klara det? Jag får panik när jag tänker på framtida semestrar, restaurangmiddagar och nyårsaftnar om jag inte kan ta en drink/ett glas vin/skåla i champagne. Det låter urtrist!
Vågar inte säga till min man att jag ska sluta, för han har hört det förr och jag är rädd att göra honom besviken igen.
Nu vill jag klara det, själv, utan att prata om det - istället bara göra det.

Grymt bra jobbat!! Starkt att deklarera på en middag att man inte dricker mer o få igång en bra diskussion om den konstiga normen som finns ?? you go girl!! ??
Du är toppenstark fortsätt så så kommer det gå som en dans!! Kram kram ??

Tack fina vänner!
Jo, visst kan det kanske vara okej att få vara lite tråkig...? Just nu är jag snäll emot mig själv och tänker att i stort sett allt är okej (lite dåligt humör, att det var länge sen jag tränade, att jag sover extra länge osv osv) så länge jag inte dricker. Och det gör jag ju inte! ?
Försöker verkligen att bara vara ärlig. Dels för att det är så mycket enklare (om man talar sanning behöver man inte ha bra minne), dels för att göra det svårare för mig att börja dricka igen någon gång - och också för att kanske inspirera någon. Jag tror ju på fullt allvar att ett liv utan alkohol är ett bättre liv.

Men i morse när jag vaknade alltså. Huuuu. Hade SÅN hemsk huvudvärk. Det var nog den värsta jag har haft i hela mitt liv (inklusive alla baksmällor). Jag nästan kräktes för att jag hade så ont. Vidrigt!
Tänk om jag hade druckit igår? Då skulle jag ha haft världens ångest och tänkt ”varför drack jag igår?!”, men nu visste jag ju att det var synd om mig på riktigt. Det var inte självförvållat.
Lyckades hitta någon gammal mega-smärtstillande jag fick efter en operation, så tog den och efter ett tag lättade det. Befrielsen!
Sen kunde jag ha en bra dag. Gjorde hela min söndagsprepp: tvättade massor, bytte lakan, lagade mat inför veckan och gjorde ny granola. Och hann med en tur till badstranden med ungarna! Guldstjärna till kissekatten.
Så trots dålig start blev det en bra dag. ??
Nu blir det snart sängen! Känns tomt att inte ha min utmaning att läsa (har gjort det varje kväll), men funderar på att börja ett nytt program. Kanske meditation eller något? Det är lite kul att ha ett 30-dagarsprojekt, och nu känner jag att nykterheten rullar på. Så kanske ska jag börja med någonting annat som stärker på ännu ett plan?
Vi får se.
Hoppas att ni har haft en fin nykter helg och att det blir en bra start på veckan som kommer!
?❤️❤️❤️

En bra måndag! Ingen huvudvärk (thank god) när jag vaknade, sol ute, krispig luft och bra humör.
Och ingen alkohol! Så klart! Vatten är ändå bästa drycken. ??

Otroligt vad fort det gått! Grattis! Själv hatar jag måndagar, sover dåligt och är allmänt ur fas men inget vin iaf!
Härligt att det går så bra för dig! Mjauuu!

Men jaa visst har det gått fort?! Helt galet ju!
Har haft ännu en bra dag! Har liksom en glad känsla i kroppen - trots lite höstkänsla (gillar vår och sommar, hatar vinter!) och mycket på jobbet. Och en massa annat jag BORDE göra, typ träna och sova bättre. Men känner mig liksom lätt i sinnet. Trots allt. Tackar nykterheten för det - känner mig liksom starkare i och med att jag för första gången har lyckats hålla alkoholtankarna borta (i alla fall hittills, måste jag lägga till!).
I dag blev det barnfavorit till middag - tacos och cola. Både små och stora katter nöjda.
?

Knaskatten ?
Skönt att det tuffar på i lugn takt.
Hade hoppats på att få gjort dig sällskap men så hamnade jag i bakvattnet...?
Men jag är på G igen så vi kämpar vidare ?

Kramar
???

Du gör det så bra ??!!
Trygg säker o tuffar framåt ser bara styrka o bestämdhet hos dig!! Härlig läsning ?? fortsätt så!! Kram kram ??

Tji fick jag! Hahaha. Min glädje fick lägga sig lite när jag precis upptäckte att vi har fått löss i pälsen här hemma. Behöver gå och kamma kattungen... men nykter är jag i alla fall! ??

Allt knallar på här, förutom förkylningar och huvudvärk. Men ingen alkohol, så klart. Det känns liksom som det nya livet och det nya normala. Jag tänker inte på det förutom när jag går in här varje dag. Skönt.

Inget nytt att rapportera! En fredag med kombucha i soffan med familjen. ?
Precis som det ska vara. ?

Fibblan

Underbart! Och tänk vad några få rader kan säga mkt egentligen..
Jag är så glad för din skull katten ?! Och att detta får vara det nya normala!
Stor kram!
/Fibblan ?

...låter som en skön fredagskväll. Fanta Zero Orange är en av mina klara favoriter också. Kissekatten spinner vidare, otroligt vad fort dagarna springer iväg. Kram ?

Tack för pepp snälla Pellis och Fibblan! Ni är underbara.
Har haft en riktig skrotardag hemma idag. Minikatten sjuk, så det har mest blivit lugna aktiviteter. Men har i alla fall varit lite duktig och planerat middagarna för veckan och lagt in en stororder på mathem till i morgon. Älskar att ha vardagen under kontroll!
Har även i dag haft en huvudvärk som legat och molat där bak. Otroligt irriterande! Det känns på ett sätt mindre okej när jag inte dricker, för då borde jag ju belönas med att må toppen, tycker jag! Men lite huvudvärk kan jag stå ut med ändå. Det finns många andra som har betydligt mer att bekymra sig över.
Lagade en fantastisk pasta idag med pilgrimsmusslor och citron... mmmmm... Herr Knaskatt korkade upp en god chardonnay till som säkert satt som en smäck, och så kan jag erkänna att det kändes lite trist med min kombucha.
Men jag lät det bara kännas trist i en sekund! Jag är nykter av SÅ många anledningar, så att det skulle ha smakat gott till pastan blir liksom så futtigt. Så himla inte värt det. Och kombuchan var också väldigt god!
Hoppas att ni har en fin, nykter lördag alla vänner!

Jag säger bara WOW! Du har 37 dagar och verkar så stark! Jag önskar att jag hade lite av din styrka just nu... och lite av den där goda pastan att äta till lunch ;)

Kramar!!!

Heeeej! Min gamla kompis härinne. Åh.❤️
Så glad jag är över att du tittar in och skriver. Men så tråkigt att höra att du skulle behöva styrka just nu. Det låter jobbigt. Försöker skicka över lite till dig och hoppas att den kommer fram!
Jag känner mig faktiskt stark just nu - stark i nykterheten inte minst. Men jag är också väldigt ödmjuk inför att det kan ändra sig närsomhelst. Jag måste vara på min vakt och se till att styra tankarna så att de inte börjar dras över mot att romantisera och längta efter alkohol. Jobbar aktivt med att hjärntvätta mig själv, och hittills går det bra.
Hoppas att allt snart känns lättare även för dig Jasmine!

En i mitt tycke bra söndag med prepp för veckan - har lagat mat och gjort rawfood-snacks så att det ska räcka. Och tvättat en massa så att allt är rent. Skönt!
Sov dessutom länge och bra, ända fram till efter nio. Huvudvärken hängde kvar, men inte lika intensiv som tidigare. Ska till tandläkaren snart, så då ska jag kolla upp om jag ska ha en bettskena. Kanske är jag mindre avslappnad i käkarna nu när jag inte somnar med vin i kroppen? Det skulle i så fall vara en av få nackdelar med att inte dricka. Inget att rapportera här, alltså. Mitt nya liv är så ospännande! Haha. Men det är ju positivt.

Heja heja! Tycker inte alls ditt liv låter tråkigt låter lugnt skönt o balanserat skönt ?? you go girl! Låter som du får massa gjort o framförallt mår så toppenbra! Styrkekramar till dig ??

Checkar in för att rapportera att det inte finns ett dugg att rapportera! ?
Tack Lennis! Jag känner mig faktiskt duktig och bra. 40 dagar i morgon, herregud! Så länge har jag inte varit nykter sedan jag var gravid. Och längre ska det bli. ??

40 årsdagen! Härligt att det rullar på och ja...rapportering av inget att rapportera är också underbart! Kraaam

Fibblan

Håller med Lennis- bara härligt att få rapportering om att det inte finns något att rapportera ?!

Fortsätt så?❤️?!
Stor kram
/Fibblan ?