Sista försöket?

44 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
getfree
Sista försöket?
getfree
Nytt försök! Sista?

Hej alla! Har varit här under många alias de senaste åren! Sist som Zorro. Länge sedan nu så mina vänner från den tiden finns kanske inte kvar, men det hade varit roligt om så var fallet.
Mitt problem är precis som tidigare, att jag har en enorm konsumtion av starköl. minst 7,5! 2 flak i veckan och under senare tid har jag haft problem att få dem att räcka till söndag. Viktuppgång, taskig ekonomi, ångest och panikattacker är sådan som blir resultatet. Jag inser att jag måste göra ett nytt försök att komma ifrån detta. Jag inser att jag är alkolist!
Mitt förra användarnamn, Zorro, var väl valt. Jag döljer mig bakom en mask. Har väldigt svårt att tänka mig ta hjälp. Inser dock att jag kanske måste det nu!
Som så många andra här, har jag ett fullt fungerande socialt liv med bra jobb. För väldigt många kilo och år sedan var jag mycket aktiv. De senaste åren har det varit ett oöverskådligt hinder att ta tag i någon ting alls! Ångest som närmar sig panikattacker varje morgon. Vill egentligen bara dra i mig ett par öl och somna om!
Livet fungerar inte längre helt enkelt!
Börja komma upp i de åren då man funderar över hälsan också.
Detta är dag nummer ett och oroar mig för de kommande dagarna. Hur mycket abstinens kommer jag att få? Hur ska jag förklara att jag mår skit på jobbet? Kommer oron, ångest, paniken lägga sig och efter hur lång tid?
Inser att jag har några tuffa dagar framför mig och därefter ett tufft liv! För jag kommer aldrig att kunna bli en normaldrickare.

Hälsningar
/M

Fenix
Välkommen

känner igen mig i mycket av det du skriver. Känner nu att jag spelar rysk roulett med mitt liv, och alkoholen måste bort. Finns inget positivt alls längre utom att jag somnar snabbt beroende på att jag nästan druckit mig medvetslös. Jag mår ju lika dåligt vare sig jag dricker eller inte, så varför fortsätta? Börjar inse att alkohol inte ger mig något alls längre. Jag dricker också starka starköl och har en skaplig övervikt. Vi tar tag i detta nu och följs åt! Min resa får börja i morgon eller övermorgon eftersom jag har saker uppbokade.
mvh Fenix

getfree
Tack för svar Fenix.

Tack för svar Fenix.
Helt sant att man mår lika dåligt oavsett om man dricker eller inte. Den ångestdämpande effekten, är väldig, väldigt kortvarig!
Jag är också så otroligt trött på att gömma mig och göra allt som går för att dölja. Jag har alltid varit livrädd för att bli genomskådad. Så jag kommer försöka vara väldigt mycket mer öppen med detta framöver. Alla som står en nära lär ju ändå ha begripit sen länge. Kvinnan jag delar mitt liv med har definitivt fattat problemet.

Efter otaliga försök inser jag att jag kanske behöver be om hjälp om jag inte fixar det denna gången!

Jag gör mycket gärna denna resa tillsammans med dig Fenix.

Hälsningar
/M

Fenix
Det vore

kul tror jag att få kontakt på riktigt, kanske via mejl till att börja med. Vi får se om administratörerna skulle kunna ordna en sådan kontakt, om du vill förstås. Läser varje dag på forumet och det ger mig mkt, men många gånger har jag tänkt att det skulle kunna ge ännu mer om man fick kontakt med någon som verkar vara i samma tillstånd ungefär. Självklart ska man kunna vara anonym ändå, men det fixar man ju med en typ hotmail-adress eller liknande. Ni trevliga som sköter sajten, har ju träffat er live en gång i höstas, kan gärna ge en kommentar om mina tankar i detta ärende.
/Fenix

getfree
Ett trevligt erbjudande,

Ett trevligt erbjudande, Fenix, som jag kanske nappar på, på lite sikt. Men min första dag på ett par år här på forumet så det känns lite för tidigt. Trevligt om vi kan följas åt här, men i övrigt har jag mina egna demoner att hantera nu, tillsammans med familj och min sambo.
Hoppas verkligen att du inte tar illa upp!
Hälsningar
/M

getfree
Dag 2

Inne på dag 2. Kommer inte ihåg när jag mådde så här jäv.... dåligt sist. Som influensasymptom. Hittade en kvarglömd starköl i min ryggsäck idag. Kändes som en otroligt enkel lösning att bara ta denna enda för att slippa må så förbannat dåligt. Än har jag stått emot dock! En annan sak som är lite besvärande är att det sticker i fötterna, precis som när en hand somnar och den ska vakna till liv igen. Men det är väl kroppens sätt att reagera misstänker jag.
3 första dagarna som tidigare har varit jobbigast, men hoppas det lättar lite imorgon.

Soffi
Ta den där ölen...

…. och häll ut den!!!
Jag har också mått skumt de första dagarna och varit förbenat trött. Nu är jag på dag åtta och mår redan bättre.
Så håll ut!

Fenix
Ingen

fara, jag tar inte alls illa upp. Mår som vanlig dåligt idag, och tänker oavbrutet på att det här måste få ett slut. Längtar verkligen efter att slippa inta detta gift och känner ändå ett spirande hopp att det måste gå till slut. Vi kör på.

getfree
Känner likadant Fenix! Dag 2

Känner likadant Fenix! Dag 2 nu och mår så jäv... dåligt så man undrar om det är värt det! Idag ska jag iaf fixa det så får jag se hur morgondagen blir!

Tackohej
Håll ut

Det är så sjukt att lösa hur lika det är för många. Den första tiden ni ör inne i nu var fruktansvärd för mig. Slutade med att jag gav upp helt, tog hjälp av sjukvården och för mig tror jag det räddade mitt liv.
Det sjuka med min (vågar inte skriva våra, men verkar ju som beroendehjärnor funkar väldigt lika) hjärna var att efter 20 vita dagar förnekar hjärnan att det verkligen var så farligt och så trillade jag tillbaka igen. Gång efter gång och det blev bara värre och värre.
Så om du tänkt tanken redan att be om hjälp, be om hjälp nu direkt så kanske du slipper luras av din hjärna om några veckor när abstinens lagt sig?
Lider med dig/er. Hatar abstinensfasen. Men det blir bättre, för mig tog det 3 veckor innan det blev ok. 5 dagar innan det värsta helvetet gick över. Men jag var i riktigt dåligt skick.

getfree
Dag 3

Soffi: Ölen i ryggsäcken ligger kvar! :-) Vi hade en diskussion idag, men jag vann!
Tackohej: Tack för din kommentar i min tråd! Läst lite i din och ja, känner igen mig i väldigt mycket.
I Övrigt mår jag lite bättre idag. Brukar ha 3 mycket jobbiga dagar och så verkar det bli denna gången också. Så det är väl från nu, kampen börjar på allvar. Har alltid förlorat tidigare, men ska vinna denna! Har lärt mig att man måste ha klart för sig vad som motiverar just mig! Vikt och ekonomi är de 2 främsta. Hälsan kommer tätt därefter. Som medelålders man hänger ju iofs vikt och hälsa tätt ihop!

Soffi
Vad?!

Vad?! Gör du inte som jag säger :-o! ;-);-)
Nåväl, vill du ha ölen kvar och diskutera mer med den så är jag helt ok med det. Själv hade jag aldrig klarat mina första dagar om jag hade haft något hemma.
Så, strongt av dig att du vann!
Och bra att du har koll på dina motivationsfaktorer så att du inte plötsligt sitter där och undrar varför du går den här matchen.

getfree
Soffi, bestämt mig för att

Soffi, bestämt mig för att spara den. Vinner jag inte den kampen efter 3 dagar kommer jag aldrig att vinna. Sparar den enbart för att jävlas med den! :-)

Soffi
Jag fattar

Det är ju helt sant att kan man inte han ens en öl inom räckhåll utan att suga i sig den så har man ju helt klart problemet kvar, har inte riktigt tagit matchen...
Jag duckade mig igenom första ronden, vilket jag vet kan innebära att motståndaren blir både djärvare och starkare längre fram. Men nu är nu och sen är sen... Och nu dricker jag flädersaft :-).

getfree
Själv köper jag 10 pack Cola

Själv köper jag 10 pack Cola Zero så att jag får höra kapsylljudet och hålla i en burk! Inte säker på att det funkar men värt ett försök! :)

getfree
Dag 5

Dag 5 och nu börjar kampen. Igår var jag och damen iväg hela dagen så lördagen gick ganska lätt! Idag söndag så upptäcker jag på morgonen hur otroligt tråkigt och trist allt är. Vaknar klarvaken kl 06. Normala rutinen är en film och några starrköl ett par timmar och sen lägga sig igen ett härligt avslappnande rus.
Vad gör jag nu? Trist och höstaktigt ute. Vaken tidigt på morgonen och kan inte somna om. Livet känns just nu allmänt trist och tråkigt.
Ber om ursäkt för ett lite negativt och tråkigt inlägg, men om inte för annat så skriver jag för mig själv.
Förhoppningsvis kommer en dag då jag kan läsa denna tråden efter lång nykterhet och kan se tillbaka på hur det var då.
Kampen fortsätter idag, men det är tufft nu när abstinensen har lagt sig och alkoholen säjer att dessa dagar ändå gick rätt lätt. När starkölen talar till mig och säjer hur mycket roligare vi hade söndag morgon bara för en vecka sedan.
Så falskt eftersom jag vet hur jag egentligen mådde då. Visst, skittråkigt idag, men faktum är att min kropp redan börjar återhämta sig. Vätskan i benen och fötterna har försvunnit. Jag har ingen panikångest. "tråkigt" borde man ju kunna leva med!
Idag känner jag att det inte handlar om en dag i taget. Snarare en minut i taget.
Hoppas innerligt att jag på ämnesraden imorgon kan skriva "Dag 6 och fortfarande nykter". Just nu är jag dock inte helt säker!

Kram på er alla!
/Magnus

Soffi
Känner igen mig

Söndagar - så trista, rentav meningslösa dagar som fördrivs bäst i en lagom dimma av alkohol. Nej, jag har aldrig börjat till frukost men vid 14-tiden är tristessen så total att flaskan korkas upp...
Jag är nu på dag elva, dvs min andra nyktra söndag. Fortfarande lite villrådig över vad man gör en sådan här dag, speciellt som det är ruskväder, men med en klar insikt om att det blir absolut inte bättre av att sitta ensam hemma och dricka.
Tänkte snart åka iväg och träna, japp energin återvänder så sakteliga, och sedan blir det nog en bra film eller bok framför brasan med alkofri öl.
Hoppas att du, minut för minut också kan hitta något vettigare än alkohol för att fördriva dagen med. Jag lovar att det är värt allt imorgon, försök tänka dig stoltheten och glädjen när du kan skriva "Dag 6".
Håll ut!

Talien
Söndagar ja...

Söndagsfyllan har man inte fuskat med många gånger 😬
Har väl trott att jag bytt ut tristessen mot myyys... söndagar har väl varit en dag då jag med "fördel" startat redan under förmiddagen.
Men det är ju inge bra alltså... Eller hur? Och det blir ju faktiskt lättare att hitta andra aktiviteter allt eftersom. Kämpa på 💪

getfree
Tack Soffi och Talien

Era kommentarer är så otroligt värdefulla. Än härdar jag ut! Bestämde mig för att göra något meningsfullt med denna dag. Gillar ironi, så bestämde mig för att städa ut alla gamla ölflak ur garaget! Inser att jag sedan sista rensningen kunde köpt mig en bättre begagnad bil för vad jag betalat för dessa flak! Man måste ju vara totalt dysfunktionell! Fet, fattig och riskerar hälsan. Ändå dricker man! Hur sjukt är det inte?
Tror värsta söndagskrisen är över. TACK!
Kram på er!
/Magnus

getfree
Dag 6

Dag 6 avklarad. Imorgon har jag hållit upp en vecka! Morgonen idag var rent fördjävlig! Gick som i en dimma och mådde riktigt skit! Frammåt lunch blev det en promenad och därefter återvände livet en aning. Kvällarna går bra, men förmiddagarna är jäkligt jobbiga av någon anledning.
Jag har inte varit nykter en hel vecka på en evighet, så det känns rätt stort. Samtidigt vet jag att rekordet på många år är 8 veckor. Väldigt, väldigt långt dit!
Känns lite som att det knappt är värt det om det ska vara så här jäkla jobbigt. Men kör en dag i taget!

Soffi
Det ÄR värt det

Jag tycker också att morgnarna och förmiddagen är värst, inte så att jag känner sug att dricka, utan för att jag mår skit. Vet inte om en del kommer av att jag från början hade så höga förväntningar på att bli ännu piggare på morgonen (har sällan varit speciellt bakfull) när jag inte druckit dagen innan - och så blir det precis tvärtom! Blir typ bakfull av att vara nykter!?
Men jag är nu på dag 13 och det börjar lätta.
Så, håll ut! En dag i taget...

getfree
Dag 8

Fortfarande klarat mig, men en kamp varje dag! Jag och ölen förhandlar ständigt. Livrädd att förlora.
Soffi: En fanatiskt bra beskrivning. "Bakfull av att vara nykter!" Precis så är det!

Soffi
Förhandling

Låter jobbigt med ständiga förhandlingar.

Jag drar paralleller till mitt tidigare yrkesliv där jag ofta satt i långdragna förhandlingar med starka motparter, skitjobbigt!
Men så (*fniss*) kom jag på något.
Tänk att ha fördelen att motståndaren är instängd i en burk/flaska och man bestämmer helt själv när man släpper ut den och låter den föra sin talan. Vilket underbart överläge!!!

Med detta vill jag inte alls förringa din kamp, som (tidigare?) överkonsument av alkohol vet jag hur svårt det är att vinna.
Jag hoppas bara att jag kan hjälpa dig att se att det är faktiskt DU som har överläge så länge ölen är oöppnad.

Önskar dig en bra dag och att du snart kan skriva under ett beslutsprotokoll som är till din fördel!

Flexispy75
Lycka till

Lägg in dig för avgiftning min vän om du trillar dit igen. Du kommer få hjälp att ta dig igenom abstinensen och att dämpa ångesten. Jag är inlagd för avgiftning just nu och ingen här har dömt mig. Bara att man var stark som klarade av att inse att det måste få ett slut.

Jag tände av från alkohol första gången för två veckor sen efter 7 månaders drickande. Det var sjukt jobbigt. Jag klarade det genom att mosa i mig B vitaminer. Och tvinga mig att äta mat. Sen efter 2 veckor var jag på alkoholen igen. Jag mådde ju bra igen så det kunde väl inte vara nån fara.. jösses vad fel jag hade, den abstinensen jag fick var helvetisk. Jag klarade inte av det själv den här gången så jag la in mig på avgiftning och det var himmelriket att få hjälp. Nu har jag accepterat att jag är alkoholist och kommer göra allt för att hindra mig själv att inte trilla dit.

Vinäger
Hej igen

Välkommen tillbaka, även om man önskar att man slapp säga det.

Du känns lite extra peppad den här gången. Hoppas det fortsätter vara så.

Lycka till!

Kram

getfree
Hej

Hej
kommer lite generad tillbaka. Som ni förstår gick det åt h...
Idag på dag 1 igen och mår riktigt dåligt. Mesta av dagen tillbringad i sängen.
Det var ett tag sedan du svarade vinäger men när jag nu går in och ser ditt svar värmer det mycket. Även om du hade fel!
Kanske har Flexispy75 rätt. Att söka hjälp är enda sättet för mig.

Orkar inte skriva så mycket idag. Ville med detta inlägg tala om att jag gör ett nytt försök, typ nr 100. Kanske skriver jag det mest för mig själv! Vi får se.

Odette
var inte generad.. du e BRA precis som du är..

Det är ok att misslyckas... jag fick ett ordspråk till mig igår som jag vill dela med dig... det stod : " Jag har aldrig misslyckats... bara fått testa flera olika vägar för att nå mitt mål " ... detta stärker mig i alla fall.. förstår att du mår skit.. vi har lite olika problembild men känslan är den samma.. jag vill egentligen bara skicka dig styrka... omtanke och säga att DU ÄR INTE ENSAM... vi e här allihop av en anledning.. och vi stöttar varandra..

Om du vill söka hjälp är upp till dig.. jag överväger det själv.. men vet inte ännu... just nu fokuserar jag på bilden över hur bra jag mår när jag vaknar utvilad efter en natts sömn utan alkohol dagen innan.. den känslan.. är oslagbar och det e min inspiration... jag hoppas jag kan ge dig lite styrka bara genom att skriva till dig.

kramar till dig vännen <3 ... och även om det låter som en klyscha.. gå ut och få lite frisk luft.. konstigt nog funkar det väldigt bra. testa i alla fall om du orkar . Ta hand om dig och se inte detta som ett misslyckande.. du gör så gott du kan. VI kämpar på !

getfree
3.e dagen

3.e dagen
Tack Odette för ditt fina inlägg. Har läst det flera gånger och det värmer varje gång. Kram!
Så här otroligt dåligt har jag aldrig mått tidigare. 2 dagar mer eller mindre sängliggandes. Vet sen tidigare försök att det brukar vända dag 3. Så också denna gången.
Efter lunch idag mår jag lite bättre och har så sakta kunnat börja ta tag i en del småsaker härhemma. Men orken är absolut noll.
Märkligt att man håller på med detta h-vete. Jag vet mina triggers. Både varför jag dricker och varför jag vill sluta. Jag dricker för kicken och jag dricker som självmedicinering mot ångest och oro. Vad är logiken? Jag oroar mig för att månaden är för lång fram tills löning. Jag går och köper ett flak öl!!! Man är på allvar dum i huvudet!
Jag vill sluta för min ekonomi och hälsa tar stryk. Jag vill få tillbaka en kropp som jag inte skäms för. Ja, det kan vara viktigt även för en man! :-)
Trots all denna självinsikt fortsätter man sakta ta livet av sig med denna förb... alkohol!
Säjer inte längre att jag aldrig ska dricka mer, men ska återigen ge det ett allvarligt försök. Denna gång kom jag i alla fall tilbaka under samma nick! :-)

Kram på er alla, som kämpar! Glad för alla er som lyckas. För er som har det lika kämpigt som jag, hänger jag gärna på i kampen!
Att få så fantastiska inlägg från flera av er, som Odette och Vinäger nu senast, hjälper så otroligt mycket och gör dagen enklare. Tack!

getfree
Behöver kanske bara skriva av

Behöver kanske bara skriva av mig lite, men funderat på en del som återkommer i många trådar.. Mycket känns igen.

Man upplever livet så grått och trist som nykter. Jag har de senaste åren varit nykter max 8 veckor. Det är ALLTID den gråa, trista vardagen som gör att jag inte orkar hålla emot. Man undrar lite hur lång tid det tar innan glädjen som alla "normala" känner utan alkohol. Jag kan inte gå ut på tomten en solig vårmorgon och glädjas av fåglarna som kvittrar. Inte utan 3 eller fyra skarköl först.

Många diskuterar andras önskan att uppnå ett "moderat" drickande och omöjligheten i det. Jag har funderat mycket på detta och kommit fram till att alla har sin egen väg att gå och vill inte döma någon. Jag kan bara se att jag aldrig kommer vara bland er som kan uppnå detta. Ibland när jag läser vissa trådar där man vill kunna dricka "normalt" känns det dock som man inte riktigt är mogen att ta steget. Men jag kan bara döma mig sälv och det är evig nykterhet eller evig alkis som gäller. Det finns inget däremellan.

Dricka socialt. Vad är det? För min egen del är socialt drickande fullständigt meningslöst. Ska jag i sociala sammanhanhang bara dricka ett par öl ett ett par glas vin? Vad är det för mening med det? Varför ska jag dricka något som oftast inte ens smakar gott om det inte leder till en hygglig fylla?

Många beskriver hur man dricker sig redlöst berusad, bakfylla, sjukskrivning med mera. Av någon anledning dricker jag mig aldrig riktigt berusad. Har tydligen någon spärr kvar som gör att jag drar åt bromsen innan dess. Har ju dock utvecklat en tolerans som gör att jag kan dricka kopiösa mängder och i princip vara påverkad dygnet runt. Vet att vi alla har olika beteenden, men har funderat en del på detta. En farlig tanke en bit in på nykterheten eftersom jag då funderar över om jag verkligen är en "riktig" alkis. Dricker mig ju inte redlös och vaknar sällan bakis och sjukskriver mig aldrig. Kan ju inte vara så farligt då, eller...... (Ironi)
Drar man i sig 3 flak 7.5-or på en vecka då ÄR det galet!

Ursäkta lite vimsiga funderingar, men som sagt.... behövde skriva av mig lite! :-)

Dag 3 lider mot sitt slut och jag kommer gå till sängs nykter och vakna likadant dag 4, imorgon!

Kram på er alla därute!

Nurture
Glädje ?

Hej M,

Du skriver vackert. Läser att du sliter och vet vad du borde göra. Det du skrev om att inte känna glädje av vårsolen utan några starköl innanför fick mej att undra om du känner glädje i andra situationer?

Ville mest säga ’sköt om dej’ och jag tror att du kan bryta mönstret. Absolut kan du det.

Styrkekramar 💚

Sidor

Låst tråd