Ett liv -om mig och mitt beslut

192 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Bestämd
Dag 11 - kroppsliga förbättringar och lycka

Så går jag in i dag 11. Igår när jag gick och lade mig kände jag en kort stund en sån djup lycka, som bomull la sig runt hela mig och mina tankar, nästan lite som efter första glaset vin. Jag känner något slags hopp inför framtiden plötsligt.

När jag vaknade i morse kände jag också att jag inte hade så värst ont i kroppen. På senaste tiden har jag annars liksom fått gå igång kroppen sakta på morgonen. Värst har varit nedför trappan då benen känts som gamla gummiband som riskerar att spricka. Det var alkoholen alltså? Jag som funderat så mycket på hur det kunde komma sig.

Dag 11 -idag ska jag inte dricka!

Kristina78
Lycka

Javisst är det underbart att äntligen få känna sig lycklig☺
Jag har djupt olycklig under tiden jag drack...och det inser jag nu.
Nu kan jag äntligen se positivt på livet igen, och jag hoppas verkligen att det förblir så.
För visst kommer det upp och nedgångar...men jag tror att man är bättre rustad för speciellt dalarna när man inte väljer att gömma sig bakom ruset.
Idag ska jag också vara nykter☺

Bestämd
Kristina78

Heja oss! Idag ska vi vara nyktra och känna verklig lycka :)

Bestämd
Njutning i förväntan

Oj vad jag skriver här, men jag upplever att det hjälper mig att hålla fast vid mitt löfte. Iallafall, i hela mitt liv har jag varit urdålig på att känna förväntansnjutning, sådär som många andra verkar göra. Jag vill istället ha omedelbar tillfredsställelse, något alkoholen bistått med. Detta innebär bla att jag är dålig på att spara, dålig på att se fram emot något, dålig på att vara i nuet. Ju mer jag har druckit, desto mer rastlös tycker jag att jag har blivit: Bäst att ha kul nu för man vet aldrig vad som händer imorgon.

Med lite klarare ögon ser jag nu att jag har missat så mycket roligt just pga detta. Innebär såklart inte att jag inte fortfarande är rastlös, men iaf liiite bättre.

Talien
Klok 🙂

Du verkar väldigt klok!
Rastlösheten ja... Har jag också druckit på... Har ju seriöst trott att jag druckit på grund av rastlöshet, tristess och att det händer för lite. Men enda anledningen till att det inte händer nåt är ju för att jag mest suttit hemma och varit full eller bakfull 😳. Hur sjutton ska det kunda hända nåt då?!? 😂

Och den omedelbara tillfredsställelsen ja... den får jag nu, när jag fokuserar på det jag har och gör, oavsett om det är lugnet i ensamheten eller jobbet eller ett intressant samtal 👍
Dag 24 för mig och jag är inte alls lika rastlös.
Kämpa på 💪

Bestämd
Tack snälla för ord från

Tack snälla för ord från framtiden som ger hopp ❤

Haha, ja jösses.. Det är nästan tragikomiskt hur man tänk. Trodde jag att ett spännande och innehållsrikt liv plötsligt skulle knacka på dörren när jag satt inne och sög i mig vin? 😂 Du har så på pricken rätt. Kan riktigt höra mig själv: Uuuää, det händer iallafall aldrig något kul, lika bra att dricka.

Bestämd
Summering av dag 11

Idag åkte jag in till stan för att handla. Visste också att jag skulle ha hela huset för mig själv i flera timmar när jag kom hem. Det hade alltså varit ett ypperligt tillfälle för mig att både köpa vin och dricka det. För en vecka sedan skulle det varit väldigt svårt att motstå, men idag var det ganska lätt. Visst slog tanken mig, men sen: inte värt det.

Är så nöjd över det nu. Myste i soffan med en kopp te när jag kom hem istället. Njöt av tystnad och lugn.

Nu på kvällen fick jag däremot en mild panikångestattack. Har fokuserat så mycket på hur bra jag mår idag så jag tror panikhjärnan försökte ta ett grepp: Tro inte att du ska ha det så bra, nu blir du sjuk. Kom på den relativt fort dock och kunde andas mig igenom det värsta. Nu känns det bättre!

Jullan73
Härligt höra att du stog imot

Härligt höra att du stog imot tanken .vad kul och
Starkt jobbat är ju det där som är så jobbiga bitar att bemästra det där när tanken slår till
I olika situationer

Bestämd
Tack för pepp fina du 😊 Ja,

Tack för pepp fina du 😊 Ja, men verkligen. Det där suget är som en orm som slingrar runt och plötsligt väser i örat när man minst anar det.

Bestämd
Dag 12 och alkoholromantik

Så går jag in i dag 12. Inga som helst planer på att dricka idag och inte någon möjlighet att göra det heller. Drömmde dock om alkohol inatt igen. Den här gången blev jag erbjuden ett glas vin men vaknade innan jag hann dricka det. Skönt!

Imorgon hägrar dock fredagen, min svåraste dag. Tänker att jag ska fixa alternativt mys med något gott att äta och läsk. Funderade på alkoholfri öl men vågar inte riktigt. Försöker bryta mönster och är rädd att jag skulle bälga i mig såna om jag testade. Det får bli senare om någonsin. Dessutom är det nytt för mig att äta goda snacks till helgen. Har mest tyckt att de stört mitt rus och har därför gått all in på vin efter obligatoriska fredagsmiddagen. Iof, kanske har det blivit en slafsig portion pasta eller nudlar innan sänggående när fyllehungern slår in. Glamouren....

Nåja, idag är idag och idag ska jag inte dricka.

Funderade på en till grej: Funderar tillfälligt på att avfölja alla som allt för ofta lägger upp bilder på alkohol på instagram, iallafall tillfälligt. Märker att det triggar mig, typ: De dricker ju också, då kan jag med. På ett sätt tycker jag också att det är rätt fattigt att illustrera "nu har vi det kul/mysigt" med ett glas vin i motljus. Det säger ju ingenting om känslan egentligen. Det är bara vätska i en behållare.

Bestämd
Monster

Bam sa det och så kom det dåliga pms-måendet som en klubba i huvudet. Ångest, ilska, gråt, negativa tankar, självförakt. Rakt ned i ett becksvart hål där noll livsglädje finns. Allt jag vill är att dricka. Idag har har ingen möjlighet, men planerar redan i smyg för i morgon. Vill inte, men vill. Kan alla kloka argument men när jag mår såhär skiter jag i allt.

Ska försöka hitta sans nu. Jag vet att inget blir bättre.

Soffi
Kanske kan det bil bättre?

Jag fick en gång ett råd när jag fastnade i negativa tankar över att jag var värdelös och fick svår ångest, iofs handlade det om helt andra saker än pms och alkohol, men i alla fall. Jag sökte hjälp och fick till svar:
- Jag kan inte hjälpa dig för jag kan inte sätta mig in i hur just du känner i den här situationen. Det är bara du som vet. Så, kan du försöka sätta dig själv i tredje person och ge hjälp och stöd till den del av dig som mår dåligt? Det funkade för mig, jag är ju sååå mycket bättre på att försöka hjälpa andra än vad jag är på att ta hand om mig själv.
Kan det vara en strategi som kan hjälpa även dig? Inte skulle du väl råda någon annan att dricka för att hon/han mår dåligt?
Du kan klara dig igenom det här, du är ju Bestämd och stark!

Bestämd
Tack fina Soffi ❤

Vilket himla bra råd. Jag har liksom aldrig tänkt på det från den änden. Det är så fantastiskt med det här forumet, att man får ta del av andras råd och erfarenheter.

Bestämd
Summering dag 12

Idag har inte varit en dag som de andra full med tacksamhet och lättnad i kroppen. Hade någon gett mig en flaska vin idag hade jag glatt druckit. Jag lider av en allvarligare form av pms -pmds vilket gör att jag mår fruktansvärt dåligt under den tiden i månaden. Som jag skrev tidigare är det som att ramla ned i ett svart hål. Jag vet också sedan tidigare att jag dricker mer och oftare den här tiden. Vem vet, kanske jag inte ens haft alkoholproblem om detta inte fanns? Jag vet inte.

Iallafall, imorgon blir en kamp, fredag och dåligt mående på samma gång. Fast forumet hjälper så himla mycket. När jag skrev om mitt dåliga mående och hur jag ville dricka så gav Soffi så bra råd här ovan (läs, det kanske kan hjälpa dig också).

Hur som helst, idag har jag i alla fall varit nykter. Det börjar närma sig två veckor, något jag ogärna vill sumpa.

Bestämd
Dag 13 - Fredag

Idag känns allt lite bättre. 14 dagar- två veckor hägrar och jag vet att jag kommer att vara så stolt över mig själv om jag klarar det. Två veckor nykter kan jag inte minnas när det hände sist. Men det gäller att vara på sin vakt, idag är det fredag, den dag som är absolut svårast för mig. Humöret svänger också fort som sjutton så det finns verkligen inga garantier för att det inte blir lätt.

Ger mig själv ett löfte i alla fall: Idag ska jag inte dricka.

Jempa123
Vad är det med fredagar? Helt

Vad är det med fredagar? Helt sjukt hur msn är funtad! Detta är min första nyktra fredag på hur länge som helst. Jag ska klara det. Heja oss! Jag satsar på alkoholfritt o en bra bok. Läsa e nåt jag saknat de senaste åren men inte orkat då jag ofta druckit på kvällen. Dags att återerövra det 😊😊

Bestämd
Det är så lätt att se klart när det gäller andra

Det slår mig att när jag sitter här och läser gamla trådar av andra som har kämpat så är det så mycket lättare att vara klarsynt. När någon annan som har en periods nykterhet bakom sig kämpar med en fredag och dividerar om ett glas vin/en öl så skriker hela mitt inre: Nej, nej, gör det inte! Du har ju kommit så långt.
När det gäller mig själv så är det inte lika lätt för att jag ändå lever i villfarelsen av att vara unik på något sätt. Det är jag ju inte. Jag får kvitto på kvitto på att andra gör och resonerar precis som jag. Det är inte normalt att tänka på alkohol så här mycket: Vad man ska dricka, när. Att känna en sorg efter klockan 18 för att systemet har stängt då. Agerar man så har man problem. Varför är det så svårt att erkänna för sig själv?

Bestämd
Jempa123

Klart vi klarar det! Din fredag låter hur mysig som helst :)

Soffi
Klarsynthet

Ja, det är alltid mycket lättare att se vad andra borde göra. Själv är man inte lika viktig eller nåt, eller så är hjärnan helt enkelt kidnappad av a när man sitter där och dividerar med sig själv.
Det är nog därför som jag bär med mig det där rådet jag fick för länge sedan, att sätta sig själv som tredje person emellanåt. Sedan ska man ju bara komma ihåg att använda det när det behövs som bäst :-/.
Att verkligen få ett råd från någon annan utifrån funkar ju faktiskt inte heller lika bra som när man ger råd till sig själv, alldeles för lätt att slå ifrån sig "-Du fattar inte hur jag har det!"
Men du är ju på så god väg! Jag tror verkligen på att du klarar det här och tar rätt beslut idag!

Ensam1984
Jag tänker att du faktiskt är

Jag tänker att du faktiskt är där, eller absolut snart där att erkänna för dig själv. I din text tycks jag tyda det, du skriver ju att du inte är speciell (såklart är alla speciella men inte kanske i detta sammanhang). Det kan ju vara så att jag inte vet ett skit, men så som du skriver så tror jag att du är på väg dit, det är bara dagar som måste passera så du får mer distans till drickandet och var dag så tänker du förhoppningsvis 1 minut mindre på att dricka och aaaaallt runtomkring såsom att införskaffa, planera, ljuga osv...

Till slut tänker du knappt alls :) På A dvs ;)

Tror på dig!

Jempa123
Jag klarade det.

Ligger i sängen och har inte druckit en droppe A idag heller. Kommer somna nöjd och glad. Imorgon blir det tuffare för vi ska ha kalas här o kommer bjuda på rosé. Men jag har redan tänkt köpa en alkoholfri rosé att ha till mig 😊

Bestämd
Summering dag 13 -nykter

Så glad att säga det: Trots att humöret varit sådär de senaste dagarna och trots att jag tvekade går jag och lägger mig nykter ikväll. Har dessutom haft en jättefin fredagskväll med familj. Och tänka sig, den där fredagskänslan kom ändå, fast jag inte hällde upp en endaste droppe vin. Imorgon vaknar jag utan ångest och baksmälla -så sköööönt!

Jempa123: Åh vad härligt! Blir så glad för din skull. Ska tänka på dig imorgon. Du fixar det!

Ensam1984: Jag tror du har rätt. Jag vet nog innerst inne. Tack för klokhet och fina ord.

Soffi
Vet att du haft det tufft

Och det gör mig extra glad för din skull.
Önskar dig en bra dag med humöret på topp!

Jempa123
Vaknade fräsch i knoppen idag

Vaknade fräsch i knoppen idag. Härlig känsla. Och mysigt att du fick fredags-feeling utan att dricka alkohol, nu kör vi en fantastisk nykter lördag 😊🌸

Bestämd
Soffi: Tack fina du! Trots

Soffi: Tack fina du! Trots mensvärk vaknade jag på kvittrande humör. Vem är jag ens längre?😅 Önskar dig en fantastisk dag också!

Jempa123: Åh, visst är det härligt! Ha en fin dag och hoppas bjudningen idag går bra. Jag hejar på dig!

Bestämd
Dag 14

När den här dagen passerat har jag varit nykter i två veckor. Idag tänker jag inte dricka. Är så stärkt av gårdagen och mår så bra. Märker dock att den lille alkoholdjävulen dyker upp och viskar i mitt öra när jag minst anar det. Senast nyss ngt om lördag och inga problem. Garden måste vara uppe hela tiden. Tids nog kommer jag och kunna slappna av men just nu är det superviktigt att jag fokuserar på och arbetar mycket med varför jag vill vara nykter.

Lonely Man
Grattis till 2 veckor

Bra jobbat. Känner igen mig i det du skriver.
Helgen är svår.
Du klarar detta.

Ta hand om dig

Bestämd
Summerar dag 14!

2 veckor- check. Lägger mig nykter (ja, före 22 på en lördag, sååå trött..haha), glad och tillfreds. Tittat på film med snacks och läsk, helt lugn och harmonisk. Tacksam över att inte planera runt vin.

Soffi
Glad

Glad för din skull att du känner dig så tillfreds med att vara nykter.
Härligt!

Bestämd
Dag 15

Dagarna tickar på. Idag är det dag 15 och allt känns så bra. Jag kan göra saker! Är klar och pigg! Det enda knäppa är en liten ångestfågel som viskar: Du får inte må så här bra, dett kommer gå åt skogen. Väljer att skita i den nu.

Sidor