Bestämd

Idag är jag på dag 10 av nykterhet. På något sätt känns det speciellt med tvåsiffrigt. Nu har jag förvisso inte klarat dagen än eftersom det bara är morgon. Tanken är dock att vara nykter och dessutom är det väldigt bökigt att få tag i något att dricka ändå (systemet är inte nästgårds precis). Men ja, man ska ju aldrig ropa hej såklart.

Inatt drömde jag förresten att jag drack. I drömmen var jag på någon slags tillställning, drack två stora glas rödvin och kom sedan på att jag på så sätt förstörde min dag 10 och fick börja om. Ångesten! Har sett att det är vanligt att drömma om alkohol men på något sätt tänkt att det inte gällde mig. Tänkt: SÅ mycket har inte jag druckit, det är de som druckit mer som gör det. Återigen så visar det sig hur otroligt icke-unik jag är i mitt drickande. Lärdom mao.

Bestämd

Så dyker det plötsligt upp, suget. Eller kanske mer en ihärdig liten röst som viskar: "Du kunde ju lätt hålla uppe i tio dagar, du har inga problem. Gå tillbaka till den trygga tillvaron med vin i soffan på fredag"
Jag svarar "nej" och "var tyst!", men den är ihärdig den lille jäkeln. Jag VET att det bara är alkoholen som talar och jag tänker inte lyssna. Ska stå emot, men f*n vad tjatigt det är!

Den där slöjan framför ögonen känner jag igen. Pusselbitarna börjar falla på plats, och analyserna och insikterna höll på länge för mig, säkert 1,5 månad, ja det gör det fortfarande iof. Men nu är det mer blixtar från klar himmel eller faktum som kommer.

Jag samlar dagar, det är min motivation, och lovar mig själv eller väljer varje dag att inte dricka. En dag i taget.

Du fixar detta, Jag drack A-fri öl i början för att släcka törsten, funkade för mig, men vet att vissa blir triggade av sånt. Annars häll upp god läsk i vinglas, ta en promenad, sticka, lägg pussel - fokus på annat.

Lycka till, du är ju bestämd liksom ❤️

Bestämd

Tack för dina ord och tips ❤ Det känns så skönt att inte vara ensam och så är det spännande att höra från någon som kommit en bit längre på vägen. Försöker fokusera på allt det positiva stenhårt.

Bestämd

Har bestämt mig för att summera dagen här varje dag eftersom jag tror att det är bra för mig att kunna kika tillbaka. Lite låg idag, men det är nog faktiskt mest pms. Pms är dock inte ointressant i sammanhanget. Efter som jag loggar min cykel vet jag också att det är i den här perioden som jag dricker mest. Ännu är det hanterbart men jag vet att det kommer att komma mycket tuffare dagar inom det närmaste. Vet också att jag då kan få en "skiter i allt-känsla". Det är riktigt farlig. Det jag gör nu är att försöka förbereda mig och hitta andra sätt att varva ned när det är som värst. Det ska gå!

Annars har dagen varit fin! Tycker mig märka en liten förändring i mitt initialmotstånd som annars varit skyhögt. Har fått en hel del gjort idag utan att det känts speciellt trögt. Märker också att jag mår som allra, allra bäst när jag är ute och rör mig så det ska jag göra mer av.

Nu när du säger det - PMS är en bov i dramat! Att jag inte sett sambandet tidigare är ju underligt eftersom vi diskuterat hormonbalans mm i min tråd, men nu när jag tänker tillbaka ser jag det. Suget efter avtrubbningen i vinflaskan är helt klart som värst sista veckan på cykeln. ”Skiter i allt känslan” är även jag välbekant med. Jag brukar kalla det fuck-it-mode. Brukar känna mig som den där emojin vars huvud exploderar.

Bestämd

Haha, light bulb moment ?
Som om det inte räckte ändå liksom, samtidigt blir det ju kanske enklare när man vet vad man har att förhålla sig till.
? <- Den? Jag med ?

Hej! Såg någon blänkare om PMS och bestämde mig gör att bara glida förbi och säga att min PMS blev lite bättre (tog över ett halvår från dess att jag slutade dricka helt).
Jag upptäckte innan när jag va aktiv att jag fördubblade/drack mer intensivt när jag hade PMS, hade lite jobbigt första 6 månaderna i samband med det men till sist verkar kroppen rätta till hormonerna ?? Det tar dock tid, som allt annat.

Mod och styrka,
Dee

Bestämd

Åh, tack för att du tog dig tid att titta in och inge lite hopp! Det vore så himla mycket värt för mig om det kunde lätta lite. Just nu ramlar jag ner i ett svart hål och är noll fröjd för mig själv och omgivningen om en säger..haha

Bestämd

Så går jag in i dag 11. Igår när jag gick och lade mig kände jag en kort stund en sån djup lycka, som bomull la sig runt hela mig och mina tankar, nästan lite som efter första glaset vin. Jag känner något slags hopp inför framtiden plötsligt.

När jag vaknade i morse kände jag också att jag inte hade så värst ont i kroppen. På senaste tiden har jag annars liksom fått gå igång kroppen sakta på morgonen. Värst har varit nedför trappan då benen känts som gamla gummiband som riskerar att spricka. Det var alkoholen alltså? Jag som funderat så mycket på hur det kunde komma sig.

Dag 11 -idag ska jag inte dricka!

Javisst är det underbart att äntligen få känna sig lycklig☺
Jag har djupt olycklig under tiden jag drack...och det inser jag nu.
Nu kan jag äntligen se positivt på livet igen, och jag hoppas verkligen att det förblir så.
För visst kommer det upp och nedgångar...men jag tror att man är bättre rustad för speciellt dalarna när man inte väljer att gömma sig bakom ruset.
Idag ska jag också vara nykter☺

Bestämd

Oj vad jag skriver här, men jag upplever att det hjälper mig att hålla fast vid mitt löfte. Iallafall, i hela mitt liv har jag varit urdålig på att känna förväntansnjutning, sådär som många andra verkar göra. Jag vill istället ha omedelbar tillfredsställelse, något alkoholen bistått med. Detta innebär bla att jag är dålig på att spara, dålig på att se fram emot något, dålig på att vara i nuet. Ju mer jag har druckit, desto mer rastlös tycker jag att jag har blivit: Bäst att ha kul nu för man vet aldrig vad som händer imorgon.

Med lite klarare ögon ser jag nu att jag har missat så mycket roligt just pga detta. Innebär såklart inte att jag inte fortfarande är rastlös, men iaf liiite bättre.

Talien

Du verkar väldigt klok!
Rastlösheten ja... Har jag också druckit på... Har ju seriöst trott att jag druckit på grund av rastlöshet, tristess och att det händer för lite. Men enda anledningen till att det inte händer nåt är ju för att jag mest suttit hemma och varit full eller bakfull ?. Hur sjutton ska det kunda hända nåt då?!? ?

Och den omedelbara tillfredsställelsen ja... den får jag nu, när jag fokuserar på det jag har och gör, oavsett om det är lugnet i ensamheten eller jobbet eller ett intressant samtal ?
Dag 24 för mig och jag är inte alls lika rastlös.
Kämpa på ?

Bestämd

Tack snälla för ord från framtiden som ger hopp ❤

Haha, ja jösses.. Det är nästan tragikomiskt hur man tänk. Trodde jag att ett spännande och innehållsrikt liv plötsligt skulle knacka på dörren när jag satt inne och sög i mig vin? ? Du har så på pricken rätt. Kan riktigt höra mig själv: Uuuää, det händer iallafall aldrig något kul, lika bra att dricka.

Bestämd

Idag åkte jag in till stan för att handla. Visste också att jag skulle ha hela huset för mig själv i flera timmar när jag kom hem. Det hade alltså varit ett ypperligt tillfälle för mig att både köpa vin och dricka det. För en vecka sedan skulle det varit väldigt svårt att motstå, men idag var det ganska lätt. Visst slog tanken mig, men sen: inte värt det.

Är så nöjd över det nu. Myste i soffan med en kopp te när jag kom hem istället. Njöt av tystnad och lugn.

Nu på kvällen fick jag däremot en mild panikångestattack. Har fokuserat så mycket på hur bra jag mår idag så jag tror panikhjärnan försökte ta ett grepp: Tro inte att du ska ha det så bra, nu blir du sjuk. Kom på den relativt fort dock och kunde andas mig igenom det värsta. Nu känns det bättre!

Jullan73

Härligt höra att du stog imot tanken .vad kul och
Starkt jobbat är ju det där som är så jobbiga bitar att bemästra det där när tanken slår till
I olika situationer

Bestämd

Tack för pepp fina du ? Ja, men verkligen. Det där suget är som en orm som slingrar runt och plötsligt väser i örat när man minst anar det.

Bestämd

Så går jag in i dag 12. Inga som helst planer på att dricka idag och inte någon möjlighet att göra det heller. Drömmde dock om alkohol inatt igen. Den här gången blev jag erbjuden ett glas vin men vaknade innan jag hann dricka det. Skönt!

Imorgon hägrar dock fredagen, min svåraste dag. Tänker att jag ska fixa alternativt mys med något gott att äta och läsk. Funderade på alkoholfri öl men vågar inte riktigt. Försöker bryta mönster och är rädd att jag skulle bälga i mig såna om jag testade. Det får bli senare om någonsin. Dessutom är det nytt för mig att äta goda snacks till helgen. Har mest tyckt att de stört mitt rus och har därför gått all in på vin efter obligatoriska fredagsmiddagen. Iof, kanske har det blivit en slafsig portion pasta eller nudlar innan sänggående när fyllehungern slår in. Glamouren....

Nåja, idag är idag och idag ska jag inte dricka.

Funderade på en till grej: Funderar tillfälligt på att avfölja alla som allt för ofta lägger upp bilder på alkohol på instagram, iallafall tillfälligt. Märker att det triggar mig, typ: De dricker ju också, då kan jag med. På ett sätt tycker jag också att det är rätt fattigt att illustrera "nu har vi det kul/mysigt" med ett glas vin i motljus. Det säger ju ingenting om känslan egentligen. Det är bara vätska i en behållare.