Jag har haft ett knepigt förhållande till alkohol under en lång tid. I dag är jag 37 och har ett på alla sätt "lyckat" liv med man och barn och villa och chefsjobb och härliga semestrar.
Innan jag träffade min man var jag verkligen på väg utför. Jag var ute och hårdfestade 5-6 dagar i veckan med minnesluckor och ångest, men lyckades på något sätt kombinera det med att springa långa rundor och klara jobbet. Sedan träffade jag min man, som alltid har haft ett motsatt förhållande till alkohol. Han har aldrig tyckt om att bli berusad, och tycker om att ha kontroll. Han hade ett allvarligt prat med mig om min konsumtion, och jag drog ner betydligt.
Men de senaste åren har allt gått utför igen. Jobbet har varit otroligt stressigt, och jag har ångestreducerat genom vin. Jag fick till och med med min man i vardagsdrickandet. "Ett glas vin till maten är ju bara nyttigt", liksom. Det kändes kontinentalt och tjusigt. Men det blev liksom inte ett glas vin för mig. Utan kanske tre, stora, varje dag. Eller mer.
Och på helgerna två starka drinkar först.
Middagar med kompisar ännu mer.
Och på fester ännu, ännu mer. Med minnesluckor, spyor och ångest dagen efter.
Under två-tre år har jag försökt dra ner. Jag har fattat att jag har ett beroende, eftersom jag inte klarar många dagar i sträck utan att dricka. En kväll utan vin känns så otroligt tråkig!
Jag är en glad och öppen person som i grund och botten är blyg och osäker. Jag maskerar det genom att vara en som hörs och syns, och känner att många "räknar med mig" när det kommer till fest. Jag känner ett ansvar att se till att det blir kul, och så bjuder jag till. Alldeles för mycket.
Är så trött på det nu. Känner att jag gör bort mig, mår dåligt och förkortar livet.
Nu vill jag inte ha det såhär längre.
Men hur ska jag klara det? Jag får panik när jag tänker på framtida semestrar, restaurangmiddagar och nyårsaftnar om jag inte kan ta en drink/ett glas vin/skåla i champagne. Det låter urtrist!
Vågar inte säga till min man att jag ska sluta, för han har hört det förr och jag är rädd att göra honom besviken igen.
Nu vill jag klara det, själv, utan att prata om det - istället bara göra det.

Wiiiihoooo! 40 dagar! Nya rekord varje dag. Så skönt!
Har haft ett superintensivt jobbdygn, så är helt slut och ska lägga mig snart. Tack för alla grattis! ????

Inget att rapportera.... Skönt! Sitter och jobbar, men ska krypa till kojs nu.
Funderar på att byta namn på min tråd! Låter så deppigt med "Hur ska jag klara det den här gången?". Nu känner jag ju mer att "Den här gången klarar jag det."
Är det att jinxa om jag byter?!

Hoppas att ni har rätt! Än så länge är jag stadig som ett berg. Men det är inte heller speciellt svårt.. Just nu har jag massor av jobb och inga sociala saker hinns med. När jag bara är hemma är det inte alls svårt att låta bli att dricka. Vi har till och med öppnade vinflaskor i kylen som min man tar ett glas av på helgen. De lockar mig lika mycket som en flaska vinäger, ungefär. Det jag har svårast för är när det är sociala grejer - fester, middagar eller sånt. Och hittills har jag inte varit på mycket sånt. Försöker medvetet göra det lite enkelt för mig såhär i början, men inser också att jag kommer att bli en eremit om jag inte också ser till att träffa folk. Det blir nästa steg på resan.
I dag blev det cola zero till middagen. Gott det också, men på ett annat sätt. ?

Knaskatten, jag känner samma som du, har ingen önskan till flaskan just nu, men är lite orolig för de där sociala sammanhang, har bestämt att det kommer gå bra, men har som sagt på mina nu 70+ dagar inte satt mig i så många sammanhang då jag förväntats dricka.

Men vi fixar det tänker jag, nu när vi är starkare och mer beslutsamma.

Ha en fin fredag. Kram

Är lite avundsjuk på dig o inser varje gång jag läser dina dagar att fasiken jag kunde med varit där...eftersom vi låg på samma dag ? men superglad för din skull ??!!
Heja heja!! Har ännu inte köpt kombucha glömmer alltid bort i affären så har fortfarande det framför mig att testa (hoppas det blir mitt nya ”måste” när jag väl kommer ihåg ?? skickar massa kramar till dig o du gör det otroligt bra!! Trevlig helg!! Kram kram ??

Mysfredag i soffan med kombucha igen ??? Känns mycket bra och stabilt allting.
Lennis, vi låg på samma dag, men det spelar ju ingen roll vilken siffra man är på - bara man kör på där man är! Bara att sätta igång och köra vitt. Och ”bara” att inte dricka första klunken alkohol igen. Ensam1984 som kommenterar här ovan ligger 30 dagar före mig, men det är inget jag sörjer. Vi har våra egna resor! Så sätt fart bara! ???

Fibblan

Nu har jag nog varit inne hos er alla i kvintetten ? och följt upp läget. Går sådär för mig, på ett sätt, eller på flera kanske egentligen..men känns okej ändå. Det blir omtag om en vecka. Och jag vet ju att det egentligen är självbedrägeri deluxe att skjuta upp med 0 alkohol linjen tills dess. Gillar din inställning skarpt ju egentligen ? - sätt fart bara! För det är ju så det funkar egentligen, varje dag varje minut kan vi göra ett nytt val,
Ett friskt val?!
Hursomhelst,
Hoppas din goa och positiva energi hållt i sig helgen igenom ??!
Säger som Lennis - du gör det så fantastiskt bra✨!
Heja dig?!
Stor kram
/Fibblan ?

VA! Katten har missat en dag! Det var det värsta. Inte för att jag har något spännande att uppdatera: inte en droppe alkohol har lapats upp. Så klart. Jag pysslar inte med sånt längre.
Har däremot haft en fullspäckad helg med en massa jobb och sånt och inte något kul direkt. Här sitter jag nu och jobbar och kom på att jag har missat att gå in här både lördag och söndag (det är ju tekniskt sett måndag nu).
Ville bara titta in och säga HÄR FINNS INGET SPÄNNANDE ATT SE.
Fibblan - bra att du vet vad du håller på med ändå. Jag är lite självisk och känner att jag liksom inte orkar gå in och läsa så mycket i andra trådar när det börjar förhandlas om olika regler eller att tumma på nykterheten. Inte för att jag dömer någon annan (förstås!), men för att jag känner att jag är så ny i min egen nykterhet att jag inte vill rubba min egen hjärna med en massa "ifs and butts". Jag har bestämt mig för att köra helvitt, och så är det bara. Tänker inte förhandla med min lilla alkoholröst, utan bara kväva den jäveln. Så därför är jag inte så aktiv med att gå in och läsa och kommentera och peppa. Sorry för det. Tänker att allas vår prio är att fixa nykterheten, och då får vi ibland vara lite egoistiska för att sen få mer kraft att kunna dela med sig av lite senare. Hoppas du (och alla ni andra) förstår!
?
Jag hoppas att alkoholen visar sig vara precis så värdelös som jag minns den, så att ni snart är tillbaka här och kör nyktert med mig istället.
Kram!

Fibblan

Du är bara superklok och sund på all sätt! Hade tänkt likadant! Klart du ska köra på och bara ignorera allt som a-? skulle vilja kila in som lite ifrågasättande..
Du är bäst och gör helt rätt??!
På återhörelse ?
Stor kram!
/Fibblan ?

Jag har full förståelse för att du inte orkar peppa andra som inte kör helt vitt men vet du vad? Jag blir peppad bara av att läsa i din tråd och i en sån här situation måste man vara egoistisk och vara sig själv närmast. Så är det bara. Inget konstigt med det!

Tycker du är helt grym och som sagt sluta inte att rapportera även om det inte finns något nytt på himlen att rapportera! När jag skriver på datorn kommer det inga små härliga emoijs men sänder många varma hjärtan och kramar! Ha en fin dag! Kraaam

Så klokt att du reflekterat över vad som är rätt för dig. Håller med dig om att det kan födas konstiga tankar ibland när man vacklar.
Så håll din väg, mod, styrka och vilja till dig// kram Strulan??❤️

Älskar din kommentar: Tänker inte förhandla med min lilla alkoholröst, utan bara kväva den jäveln.
Passar mig extra bra idag då det känns som om min hjärna för en monolog med mig hela tiden och försöker förhandla.

Tack för alla fina kommentarer och för att ni förstår hur jag resonerar. ??
Jag tror verkligen på att den där alkoholrösten blir mindre och mindre när man låter bli att lyssna. Så nu kör jag ignorera som strategi. Sätter händerna för öronen och säger TRALLALALALAAA. ?
I dag är jag trött som en riktig katt efter nattsuddet igår. Har druckit iskall, bubblig Ramlösa till middagen - så gott! - och ska försöka komma i säng tidigt.

Vill också ge dig massa beröm för du är så himla stark och bestämd i din kamp!!
Massa kramar och fortsatt lycka till!?

???

I dag festade jag till det lite extra på kvällen... En sån kväll gamla Knaskatten hade öppnat en flaska vin och tagit ”ett” glas till middagen. (Och sen fortsatt dricka ett till. Och ett till. Och kanske ett till.) I kväll blev det kombucha! I vinglas. Till en svingod pasta.
Festligt det också! Utan de obehagliga bieffekterna. Katten svansar stadigt framåt.
???