Hej alla,

Nu är det dax för mig att inte börja dricka igen, har klarat av vita perioder men för att sedan lura mig själv. Det går ett tag men sedan ballar det ur, för mycket, fel tillfälle, kontrollförlust, minnesluckor och riskbeteende.

Tänker använda detta som en dagbok samt för att få tips av Er andra för att lyckas för uppenbarligen reder jag inte ut det själv.
Mitt mål är att aldrig börja dricka igen.

Är man runt 40.

Nu kör vi!

Livet är nu

Hej Crna macka! Jag var här på forumet i höstas. Sen vet jag inte vad som hände? Men jag började dricka igen ?
Idag bestämde jag ännu en gång att sluta dricka. Loggade in här och läste igenom alla inlägg på min sida. Du var en av de som stöttade mig mest. Blir glad och inspirerad över att läsa hur bra det gått för dig ?
Jag hoppas att jag kommer klara det jag också. Mår uruselt.

Riktigt kul att du försöker igen, det är värt det. Håller tummarna, själv har jag misslyckats 1000 och engång, inget att rekomendera och jag kan faktiskt bli lite förbannad på mig själv att jag inte fattade tidigare att alkohol inte är något för mig. Varför skulle jag vara så envis? Alla dumheter och fruktansvärt mycket pengar som slösats bort. Varför..... men jag är fruktansvärt tacksam ändå, tänk om polletten aldrig ramlat ner.
Nu säger min app 274 dagar, men vem räknar? Således har jag inte heller druckit på 274 dagar och har inga planer på att göra det heller.
Livet flyter på och med sina upp och nedgångar och jag är precis var jag ska vara.

Mvh

Idag stod det 365 dagar på appen i telefonen, alltså har jag inte druckigt en droppe alkohol på ett år, rent tekniskt sett är det väl först 00:01 i natt det gått ett år, men vem räknar.

Jag kan nästan inte sätta ord på hur bra jag mår utan alkohol, alla dagar kan inte vara bra men det är så som mitt liv är. Men alla dagar nykter har varit mycket bättre än de jag var full eller bakfull, det går inte att jämföra den totala livskvalitén nu och då.

Hur gjorde jag då och hur kommer jag fortsätta att göra? Jag bestämde mig för att oavsett vad som händer aldrig dricka alkohol, och jag kommer att fortsätta med vara bestämd med det. Så enkelt är det och så förbannat har jag krånglat till det förut.

Jag är grymt nyfiken på år två och vilka överraskningar de kan innehålla.

Mvh

Fan va übercoolt med 365 dagar ändå - fan va cool du är! Bra där!!

Din stategi är exakt som min, jag ska inte dricka, det spelar ingen roll vad som händer, aldrig första glaset bara. Snacka om okomplicerat egentligen. Jag är så glad att jag kom på det från första stund jag var nykter.
Det funkar ju uppenbarligen för oss båda.

Spännande med ett nytt oskrivet år, jag önskar dig all lycka framöver!
Mod och styrka,
Dee

Det är faktiskt inte svårare än så, även om jag hör hur uppblåst och förmätet det låter. Men min resa är kantat av att jag 1000 gånger slutat och börjat igen, jag har gjort den klassiska resan. Försöka kontrollera drickandet, inte dricka sprit, bara på fest, endast hemma osv, inget har fungerat utan har endast slutat med fylla, ångest och dålig livskvalité.

Min fasta övertygelse är att om man som jag druckit sig till ett psykiskt beroende, kan man aldrig dricka normalt igen.

Mvh

Snacka om förebild. Stort grattis till dig. Tack för att du fortsätter att hänga här, det betyder mycket.

Kram

MajaS

Blir glad av din tråd. Jag har senaste dagarna ägnat mycket tid till att läsa andras historier på både detta och andra forum. Många historier jag läst har handlat om att man velat få en kontroll över sitt drickande och begränsa det. Sen den morgonen jag vaknade bakis och för första gången erkände att jag har ett problem, visste jag att jag aldrig kommer att kunna kontrollera mitt drickande. För min del handlar det inte om att jag dricker för ofta men jag dricker i 8/10 fall alldeles för mycket. Det känns härligt att höra att du slutat dricka helt, hittat en ny glädje med livet och att du lyckas hålla dig konsekvent i att inte ta det första glaset. Jag hoppas kunna gå samma väg.

Hej hej!

Det var ett tag sen jag var inne på forumet, dricker ingen alkohol, är inte sugen, tänker sällan på att jag inte dricker utan det faller sig på något sätt naturligt.

Hur som fungerar det, jobbigt första tiden men det är helt klart värt det.

Appen säger 645 dagar, känns bra?

Mvh

Det är alltid lika roligt när gamla forumare tittar in och säger hej - och visar oss andra att det finns ett nyktert liv efter forumet också ?

Kram ?

AmandaL

Crna macka, tack för att du skriver och delar! Håller med andrahalvlek om att det känns roligt och motiverande att se er som varit nyktra under så lång tid komma in och dela med er och stärka oss ny nyktra, så tack ?? Vilken app är det du använder som räknar alla dina dagar? Den app jag har räknar bara en månad och jag skulle gärna vilja ha något som fortsätter att hjälpa mig räkna och hålla koll åt mig, det känns både skönt och motiverande för mig att min telefon talar om varje morgon att jag klarat ännu en dag nykter, så tar jätte gärna emot tips på den app du använder för att hålla koll på dagarna ??? Tack ?

Hej

Jag använder en gratisapp som heter Habitbull, den fungerar bäst av dom jag provat.

Mvh

Go kväll!

Nu har det gått två år utan en droppe alkohol, riktigt nöjd och jag ångrar inte för en sekund att jag slutade. Ni som fortfarande tvekar så kan jag helt klart rekommendera att vara helnykter.

Mvh

Grattis till 2 nyktra år! Kul att du tittar in och hälsar på ? Det ska jag också göra, år efter år ??

Kram ?

Jag säger som jag skrev i Addes tråd att det känns som att få en hälsning från framtiden. Fint och tack ?

@Crna macka Kontroversiellt uttalande, men härligt att du tittar in och att det går bra för dig! Berätta gärna lite mer om hur det känns idag, om du har tid till det och vilka förändringar du har märkt.