Hej alla!
Jag är tillbaka. Jag har varit nykter i två dagar. Detta ska bli den tredje. I tisdags gick jag på mitt första AA-möte. Jag var så tveksam in i det sista. Men sen beslutade jag mig i sista stund för att åka. Vilken tur att jag gjorde det. Det var väl ca 12-15 personer där och alla såg helt normala ut. Man skulle aldrig kunna tro att någon utav dessa män/kvinnor haft problem med alkohol/narkotika. Jag blev så varmt välkomnad! Mötet kändes så bra att jag ser fram mot nästa tisdag och då vill jag kunna säga att jag firar en veckas nykterhet. Det har väl aldrig hänt i mitt vuxna liv... Innan jag åkte till mötet sa jag till familjen att jag skulle till kyrkan på meditation. Men efteråt kände jag att jag ska ju vara stolt, inte skämmas, för att jag varit där så jag berättade var jag varit dagen efter.
Igår var jag på onsdagsmässa i samma kyrka. Jag kände att jag behövde lite andlig spis.
Allt gott till er alla!

Femina

En hälsning från soliga Grekland! Skjut mig och jag dör lycklig! Jag är "hemma" igen. En kuriosa i sammanhanget är att jag faktiskt är gjord/tillverkad i Grekland. Mina föräldrar var på Rhodos i september 1966 och jag föddes i juni 1967. Så kan det gå när kondomerna tar slut och min unga pappa inte vågade gå in på apoteket och handla...
Min vän skickade en hälsning i lördags och önskade ånyo en skön semester. Jag tror att han insett att han varit lite obekväm runt mig men varför vet han bara själv. Det gladde mig dock att han hörde av sig.
Min man har däckat för länge sen. Jag fick stödja honom hem till hotellet. Ibland tar solen och alkoholen mer än man tror. ??

Femina

En hälsning från soliga Grekland! Skjut mig och jag dör lycklig! Jag är "hemma" igen. En kuriosa i sammanhanget är att jag faktiskt är gjord/tillverkad i Grekland. Mina föräldrar var på Rhodos i september 1966 och jag föddes i juni 1967. Så kan det gå när kondomerna tar slut och min unga pappa inte vågade gå in på apoteket och handla...
Min vän skickade en hälsning i lördags och önskade ånyo en skön semester. Jag tror att han insett att han varit lite obekväm runt mig men varför vet han bara själv. Det gladde mig dock att han hörde av sig.
Min man har däckat för länge sen. Jag fick stödja honom hem till hotellet. Ibland tar solen och alkoholen mer än man tror. ??

Femina

Tack, Vinäger! Nja, inte så grym som ni kanske tror. Jag tog beslutet redan på planet ner att dricka under semestern och det beslutet ångrar jag faktiskt inte. Men väl hemma igen måste jag ta något slags beslut hur jag ska gå vidare härifrån. Vill jag fortsätta med AA? Vill jag vara helt nykter och börja räkna dagar igen? Nyhetens behag har passerat. Jag har mått så bra men det var ju mycket pga att min "vän" fanns där dagligen under flera veckors tid. De känslorna har äntligen försvunnit lika snabbt som de kom. Nu kommer den grå vardagen tillbaka och jag kommer fortsätta känna mig ensam. Risken är att jag snabbt börjar dricka dagligen igen. Jag vet varken in eller ut. Just nu är jag trött efter en lång resdag. Men härligt att komma hem till våra underbara barn. Jag får inte göra dem besvikna igen. Kramar till er alla! ?

Välkommen hem!
Ha de nu nu bra o va rädd om dig.
Jag lyckades hålla upp i 20 dagar sedan drack jag på helgen 2 helger i rad dock inte jättemycket men.. Jag tror inte att jag kan bli helt nykter skall hålla det enbart fredag o lördag har jag bestämt hoppas det går. Sköt om dig?

Femina

Jag fick ställa om min nykterhetsapp nu på morgonen. Nu är jag tillbaka på första dagen på resten utav mitt liv. Men det är vi ju alla, varje dag. Jag har beslutat att ta det lugnt och en dag i taget. Mitt första delmål är september ut eftersom jag fått tid för neuropsykologiskt test, minnestest, sista september och då vill jag vara mitt bästa jag. Det var tre år sedan sist, precis som hjärnröntgen. När det testet är utvärderat får jag tid hos min läkare och svar på sammanlagda bedömningen. Hur mycket har försämrats av min kapacitet?

Vikten har ökat nästan lika mycket på en vecka som den minskade på en månad. Hur är det ens möjligt?

Jag har lärt mig så mycket under den här nyktra sommaren och fått många nya upplevelser. Det har sannerligen varit berikande. Nu har ju nyhetens behag lagt sig. Dock känner jag inte att jag "börjar om från början", absolut inte. Mina drygt hundra dagars nykterhet försvinner inte. De har jag kvar för alltid. De har jag fortfarande förtjänat. Ingenting är "bortkastat". Men våra liv är en färskvara som bara kan upplevas i nuet. Och det jag gör idag påverkar min morgondag. Jag tycker livet känns ensamt och tomt utan "kickar". Jag måste hitta andra kickar än A. Gärna något annat än att bli beroende utav en person också. Känslan av förälskelse var en eufori, starkare "kick" än A. Varför kan jag inte bara nöja mig med lagom? ?

Ja det är en jobbig bit det där med kickarna och att acceptera ett mer lagom liv som nykter. Man får försöka hålla färskt i minnet hur bottnarna är i andra alternativet, tyvärr glömmer man dem så fort! ? Klart att det finns kickar i det nyktra livet också, har förstått att min tränings-mani när jag är nykter är just det, en ersättning för kickarna.
Jag är på ynka lilla dag 5 nu efter ännu en dålig sommar, tänkte faktiskt prova just det att motstå frestelsen å jaga kickar denna gången för att prova något nytt..
Ta En dag i taget igen och låt dig känna allt du känner nu.
Å det där med vikten.. har du gått ner i vikt ett tag och börjar äta mer igen så är de första kilona bara mer mat, vätska och energi i kroppen så gräm dig inte för det du såg på vågen nu! De är borta på ett kick om du vänder igen. Det är kanske det du behöver nu, lite god mat och vila, unna dig allt du behöver utom A så vänder det snart!

Styrkekram

Femina

På förmiddagen fick jag en plötslig ingivelse av att åka till kyrkan på högmässa. Det kändes bra. Nu är jag precis hemkommen från ett fint möte. När rastlösheten sätter in och tankarna snurrar är det sinnesro jag behöver. ?

Femina

Jag läser just nu "Sorgbearbetning" av John W James & Russell Friedman. Rekommenderas till alla att läsa. Sorg känner vi inte bara vid dödsfall och skilsmässor. Det kan vara så mycket mer. Sorg vid livsförändringar som att barn flyttar hemifrån, ödesdigra sjukdomsbesked eller avsluta ett missbruk. Ja, du läste rätt. Är du minsta intresserad finns info på www.sorg.se Själv funderar jag på att gå en kurs hos dem. Känns som en stor investering i mitt framtida välmående. Jag inser att jag sparat ca 10.000:- under mina nyktra tre månader, inkl uteblivna nikotinersättnings preparat. Det är inte så dumt! ?

Det kan jag skriva under på, att sorg handlar om så mycket mer än dödsfall och brustna äktenskap. Alla stora förändringar i livet, som man har svårt att anpassa sig till, innebär ett visst sorgearbete. Det är rätt skönt att ha den insikten och finna acceptans för att det onda måste få värka färdigt. För det gör det. Kram

Femina

Denna dag representerar också en slags sorg. Sorg över att det ljusa, varma sommarhalvåret är slut. Sorg över det som inte hanns med eller förhoppningar som inte infriades. Jag tror många av oss tagit till A just för att döva olika sorters sorg. Känslor kan inte fixas med intellektuella termer.
Jag tog mig till kvällens ACA möte bara för att möta några utav de andra utanför en låst dörr. Personen som skulle öppna och göra service verkar glömt både sitt uppdrag och nycklar. Det är en ostrukturerad samling människor där som jag känner att jag snart inte riktigt orkar med.
Dags att åka och hämta dottern på jobbet! ?

Femina

Uppe tidigt och skjutsade dottern till jobbet. Var i kyrkan på ljuständning. Ikväll var jag på möte. Känns lite jobbigare att åka iväg nu när det blir mörkare och kallare. Alternativet är väl tyvärr att sitta hemma med vinglaset. Känner mig lite låg av anledning jag inte orkar förklara. ?

Femina

Var på kvällens möte. Satt bredvid min vän. Inte mer än så. ?

Femina

Jag har förmånen att vara på retreat denna helg på vackra Frötuna gård, strax öster om Uppsala. Vackra omgivningar, god mat, vilsam miljö. En lisa för själen. Snart är det dags att njuta en stund i deras hamam.
Jag har varit på många retreater/reträtter genom åren på många olika ställen i landet. Tystnaden passar inte för alla. För mig är det vilsamt och läkande. Det blir en speciell ordlös kommunikation mellan deltagarna. Vi är tillsammans i tystnaden under måltider och andakter. Vi är tillsammans med oss själva och Gud övrig tid. Man kan vila, läsa, promenera, meditera, bara vara och lyssna till sin inre röst. Fri från all yttre påverkan. Sinnesro. ?

Femina

Jag har läst "Sluta döma och hitta glädjen i livet" utav Gabrielle Bernstein. En bok om hur vi alla, mer eller mindre medvetet, dömer andra och oss själva och hur dömande är motsatsen till acceptans och kärlek.

Sen har jag läst "Hjärnstark" utav Anders Hansen. Han är ju med på TV nu också. Den handlar om hur otroligt viktigt det är med vardagsmotion för vår hjärna och vårt välbefinnande. Lättläst och en "ögonöppnare". ?

Femina

Jag beslutade mig för ett glas vin till middagen idag. Sen var vinet tyvärr slut så då blev det en Irish Coffee och två whiskey cola istället. Och jag gillar inte ens whiskey!
Imorgon ska jag på neuropsykologiska testet på Karolinska...?