Och nu är jag här igen

511 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Mirabelle G-S
Galghumor 😂

Bästa sortens humor 😂 tätt följt av när folk ramlar och slår sig 😂 Kan vi enas om att jag slipper känna mig eländig när jag slutar ta mitt jobb på så blodigt allvar 😊

Adde
Arbete

blir klart bäst när det är blandad seriositet och humor ! Tyvärr är många arbetsplatser så trista så det smittar av sig på alla, hög som låg.
Och en trist arbetsplats skapar utrymme för olika typer av beroende för att "lätta upp" livet. För mig synes en del arbetsplatser mer utsatta för beroende än andra och då ofta en förmåga hos arbetsledningen att blunda för eländet. Det krävs mod att Våga Fråga och att följa upp och inte minst hjälpa så gott det nu går. Tyvärr är det så att många är chefer men väldigt få är ledare.

Jag gillar humor men inte när folk ramlar och slår sig. Idag finns inga komiker som kan få mig att dra på munnen. Tyvärr. En riktig torris på fler sätt :-))

Mirabelle G-S
Asså jag döööör 😂

Min minsting har just nu sex och samlevnad i biologin. Min mamma messade just att minstingen hade ringt till min mormor i undersökningssyfte. Min 85+ åriga mormor hade tex fått svara på frågor gällande sin inställning till homosexualitet, om hon känner någon som är homosexuell och vad hon anser om att samlag mellan personer av samma kön är olagligt i vissa länder... Hon höll på att smälla av, men svarade snällt på barnets frågor. Sen ringde hon min mamma och undrade bestört vad det är för en märklig skola som diskuterar ”sånt” med barnen 😂😂😂😂😂😂 Minstingen tar sina skoluppgifter på blodigt allvar. Hela släkten är nu intervjuad. Alla svar är prydligt dokumenterade i kolumner, som ska förvandlas till statistik. Hen fick just en föreläsning ang HBTQ-rättigheter och det könsnormativa samhällets ondska av ett storasyskon. Jag och gubben har förhört hen på könsorganens beståndsdelar på både längden och tvären. Hen var fast besluten att få alla rätt på provet. Fuskföräldrar som vi är informerade vi ungen om att man inte måste veta allt det där för att nuppa. Kvidande av skratt. Barnet i fråga meddelade att vi nog är litet dumma i huvet.

Dee
Alltså jag dör också!

TACK för ett GOTT skratt!
HAHA!
Älskar´t!

Strulan65
Dagens asg 😂😂😂😂😂

Du är så härlig, gott att somna till skratt:/ tack för det😂// kram Strulan 🙏😂😂❤️

Adde
Helt

underbart :-))) Tack för den !!!

Ensam1984
Skrattade så det nästan

Skrattade så det nästan gjorde ont i magen Mirabelle G-S, du är för härligt och vilka underbara ungar. Såna behövs det mer av. Raka rör, inga krusiduller!

Skönt att höra att livet rullar på även här inne på det vidare livet. jobbar på för att komma hit om ca 20 dagar, fast jag är lite osäker just nu.

Ha en superfin och trevlig helg vännen.

Mirabelle G-S
Jooo Ensam

Inte tveka nu! Kom in och häng här 😊

Ännu en lördag vaknar jag och inser att man ångrar verkligen aldrig en nykter kväll. Igår var jag tveksam. Det är stor skillnad på fredagskvällarna så här post-vinlullande. Med min vinflaska kunde jag sitta uppe till småtimmarna. Nykter känner jag hur utmattad jag är efter arbetsveckan. Runt 21 är det omöjligt att sitta upprätt. Så jag lägger mig på min spikmatta och bara sluter ögonen en stund. Somnar och sover som en klubbad säl i tolv timmar. Litet tristare, men säkert mycket hälsosammare ur ett återhämtningsperspektiv.

Vinäger
Alltså...

Du är ju helt underbar, som alltid. 💛

Älskar dina beskrivningar av vardagen/livet. Du utstrålar så mycket kärlek och omtänksamhet. Dina ungar har nog blivit smittade av det.

Skulle gärna vara en fluga på väggen i ert hem under någon dag, förutsatt att ni då inte dragit på semester allihopa. Det vore ju rätt misslycket, minst sagt. Så hör av er innan ni lämnar hemmet tomt nästa gång så jag inte just den dagen får för mig att utsätta mig för en metamorfos. 😁

Tack för att du finns. 💛 Kram

Ja, det blev ett undantag i Det vidare livet i dag igen, var vara tvungen.

Mirabelle G-S
Men Vinäger... Det är precis

Men Vinäger... Det är precis som i grammatiken, att undantagen blir en regel 😉 Till slut hänger du du också här permanent 😊 Flugan är så välkommen! All fotografering strängt förbjuden. Så vitt världen vet är vi en helt normal familj 😂

Mirabelle G-S
Jävla fysik

Fysik är så förbannat aptrist. Åttans fysik är bajs. Jag HATAR fysik. Vem fasen bryr sig om tryck, kraft, friktion bla bla bla. Och bara för att jag har många barn måste jag genomlida grundskolans fysikundervisning igen och igen och igen... I all evighet. Man kan ju undra varför jag inte kan skiten utantill än 🤔 Japp. Vi studerar inför prov här. Ungen i fråga vill bara prata om hur man ritar lockiga frisyrer på ett naturtroget sätt. Gissa om anteckningsblocket är fyllt av användbara anteckningar ang fysik eller anatomiskt riktiga teckningar av lärare, klasskompisar och annat löst folk. Inte. Ett. Ord. Fysik. Äldsta syskonet avlöste mig i studiestugan. Tack och lov. De tog sig igenom ett helt kapitel. ”Bara” två kapitel kvar...

Knaskatten
Hahaha!

Förlåt! Men du skriver så roligt! Och ja, fysik var mitt VÄRSTA ämne i skolan. Fy bubblan.
😹

Fibblan
Ja, det är en fröjd att läsa dina inlägg😅🥰

Blir alltid på så gott humör av dina humoristiska betraktelser av livet så som det kan vara och är, inte minst med barn i krokarna..😍😅!
Nu är jag på dag 3, fortsätter i förändra-forumet men tänker som du ensam1984, att jag vill hit när jag nått en gräns som gör att jag kan våga tro på det mer. Konstigt egentligen kanske att man lägger så mkt i det här..🤔 det är ju bara att skaffa sig en tråd här istället (!) Men jag tror att vi är flera som tänker att man vill känna det hållbart, som om det är värre att ta ett återfall i det vidare livet, än när man förändrar sitt drickande. Logiskt ju om man bara lyssnar till titlarna i de olika forumen..😆.
Hursomhelst, var vi än befinner oss i "cyberspacet" är det viktiga ju hur vi mår och att vi fortsätter att ta hand om oss
vilket vi bl.a. gör bäst genom att välja bort alkoholen☑️!
Det blev nattsudd för mig idag/inatt. Vaknade med ett ryck av en mardröm..nu ska jag försöka somna om igen.
Tack för dina härliga inlägg återigen
Mirabelle G-S😘! Och för inspiration i hur det vidare livet kan te sig..🙃😅💕!
Kram
/Fibblan 🌼

Mirabelle G-S
Maken min fick en intressant

Maken min fick en intressant diagnos av psykologen han går hos (depression sedan drygt 6 år tillbaka). Dystopi. Dystopin är visst en bov i att han aldrig klättrar ur den där depressionen. Jahapp. Jag frågar mig vad man ska göra med den infon. Förhoppningsvis vet psykologen det. Men jag känner mig plägad att rösta för starkare medicinering. Quick fix på långvarigt problem - Yes! Thank you very much!

Ensam1984
Dystopi, hmm... men va menas

Dystopi, hmm... men va menas med det? Hur kan psykologen veta? Jag förstår inte? Nu låste sig min hjärna. Hoppas det löser sig för maken Mirabelle.

Jag är inne i en orolig fas, jag är trött på att va nykter och är inte hög på nykterheten längre. Allt går upp och ner hela tiden. Känslan av att inget är ultimat kul som det faktiskt kan va med A en stund är så djupt rotad nu. Varför ska man försöka sabba för sig själv? Tror ibland man håller på så för att man innerst inne inte tror att man förtjänar att må bra o va lycklig.

Oj sorry att jag kidnappade din tråd vännen. Ha en fin helg i vilket fall ❤️

Ensam1984
Dystopi, hmm... men va menas

Dystopi, hmm... men va menas med det? Hur kan psykologen veta? Jag förstår inte? Nu låste sig min hjärna. Hoppas det löser sig för maken Mirabelle.

Jag är inne i en orolig fas, jag är trött på att va nykter och är inte hög på nykterheten längre. Allt går upp och ner hela tiden. Känslan av att inget är ultimat kul som det faktiskt kan va med A en stund är så djupt rotad nu. Varför ska man försöka sabba för sig själv? Tror ibland man håller på så för att man innerst inne inte tror att man förtjänar att må bra o va lycklig.

Oj sorry att jag kidnappade din tråd vännen. Ha en fin helg i vilket fall ❤️

Mirabelle G-S
Ensam, du får kidnappa min

Ensam, du får kidnappa min tråd hur mycket du vill 😊 Jag gillar dina tankesnurror 😊 Med dystopi menade psykologen att min man är för intelligent för sitt eget bästa. Det leder till tungsinne att kunna se igenom allt från det sociala spelet till ideologier och samhällsordningen. Litet som du faktiskt... (hoppas du inte tar illa upp). Jag är tämligen säker på att maken är högfungerande autistisk, men så intelligent att han kan kompensera för sina svårigheter. Det ska bli spännande att se vad den utredningen säger...

Med nykterheten är jag inne i samma oroliga fas som du. Det var så nära att jag köpte vin på vägen hem. Valde att stanna på jobbet på övertid och förbereda inför nästa vecka. Åkte inte hem förrän jag övertalat mig själv om att åka förbi systemet. Så jag förblir nykter ytterligare en fredag kväll 😊 Kram på dig!

Mirabelle G-S
Åh herre gud så skönt att

Åh herre gud så skönt att krypa in i pyjamasen och äta fredagspizza framför TVn. Arbetsdagen var rent ut sagt överjävlig. Mycket kopplat till dementa snigeln, men fler faktorer spelade in. Hen försökte faktiskt så bra hen kunde idag. Synd att hen inte kan bättre bara. Jag och en annan kollega har iaf fått löfte att snigeln ska ersättas så fort det bara går. Det tackar vi för. Mitt gamla jag hade druckit och ältat. Mitt nya jag behöver inte dricka på aviga känslor och stress. Det har jag sakta men säkert lärt mig av med under de snart fyra månader jag varit ”en sån som inte dricker”. Det är en skön känsla att möta eländet utan att känna ett akut behov av vinmarinerad bedövning. Bara rycka på axlarna och konstatera att jaha idag var en sån dag. Och sen är det ju faktiskt ingen idé att älta mer, när man nu ändå inte får dricka på självömkan och harmen (genialisk tanke stulen från en klok forumväns tråd).

Aningen misströstande måste jag ändå erkänna att jag vill dricka vin, bara inte av den anledningen att jag vill skölja bort en kass dag. Ja jag vill verkligen dricka vin. Jag vill det så mycket att jag stannade kvar på jobbet efter arbetstid och förberedde inför nästa vecka, istället för att riskera att svänga in via systemet på väg hem. Varför jag plötsligt balanserar så farligt nära kanten vet jag faktiskt inte. Jag vet bara att det inte handlar om negativa känslor jag inte vill möta. Den här gången. Men lyfter jag det första glaset så är det förmodligen ändå det beteendet jag landar i så småningom. Så det blir inget vin.

Ensam1984
Mirabelle, jag tar definitivt

Mirabelle, jag tar definitivt inte illa upp, i min värld är det även om vissa kanske skulle se det som någon negativt - men för mig ses det positivt då det bara visar att man är smartare än gemene man och har genomskådat det mesta. Fast det har ju såklart baksidor. Det låter ju lite som mig, men ska också bli spännande att se hur det går för mig.

Vi är precis på samma plats annars, jag vill dricka - och inte från stress eller ångest (mig veterligen) men man får ju inte ta det första glaset. Vi är ju bara korkade om vi får för oss det, tyvärr undrar jag om inte min korkade del av hjärnan kommer vinna snart ändå. Men kanske ändå inte? Man har ju liksom inte agerat på infallet att dricka.

Nu skiter vi i det och myser i pyjamasen (jag har en sån där superful onepiece i fleece som ingen någonsin kommer få se (den är himmelskt skön (och ful).

Mirabelle G-S
Varför

Varför är det plötsligt så svårt att hålla fast vid att vara en sån som inte dricker? Jag flirtar farligt med draken i tankarna och ligger hela tiden en hårsmån ifrån handling. Idag har jag varit taxiservice. Ungar, aktiviteter, you know the drill... Åkte sen till ett köpcenter. Valde just det köpcentret för att det finns ett systembolag. Och tanken att köpa en sån där halvflaska rödvin hade planterat sig stadigt i hjärnan. ”Om jag fortfarande vill ha vin när jag har parkerat så köper jag” var första dealen med mig själv. Jag ville ha. 😢 ”Om jag fortfarande vill ha vin när jag har glufsat i mig en kexchoklad så köper jag” var nästa deal. Jag ville ha 😭 ”Om jag fortfarande vill ha vin när jag uträttat mina andra inköp så köper jag” var nästa deal. Jag ville ha 😫 ”Om systemet fortfarande är öppet när jag strosat runt och fönstershoppat extra kuriosa, så köper jag” var nästa deal. Jag ville ha, men systemet var stängt 🥴 Nu dricker jag tomatjuice (Kan inte bestämma mig för om det smakar äckligt eller intressant) och försöker komma till ro med en bok.

Strulan65
En vinhjärna

En kamp men också en seger💪 Så vad var det för fantastiskt som skulle hända om du fick vin. Antar att du inte skulle dränka snigeln i det, kanske skylla på snigeln 😉
I vilket fall starkt jobbat👏👏👏// kram Strulan

Mirabelle G-S
Nej det gick inte

Min hjärna var inställd på disaster ikväll. Det blev vin på lokala pizzerian. Ingen drängfylla, utan en lätt salongsberusning. Jag hann tänka idag att jag har matdemonerna under kontroll. Det var länge sedan jag brydde mig. Nå, allt som behövdes var litet vin. Fingrarna i halsen. Skickade desperat meddelande till maken (långt bort på tjänsteresa). Han blev förstås orolig och ringde upp. Känner mig litet lugnare nu, men fortf gråtfärdig och helt jåvla misslyckad.

Mirabelle G-S
Vaknar tidigt denna söndag.

Vaknar tidigt denna söndag. Försöker peppa mig själv, men det känns ändå tungt att jag trillade dit igår. Eller trillade och trillade. Det var ingen olycka. Jag styrde själv. Jag hade kunnat rycka upp mig och laga mat, istället för att gå till pizzerian när jag hade så starka vin-tankar. Tyngst är ändå att upptäcka att matdemonen finns kvar. Han ligger och lurpassar och väntar på ett svagt tillfälle att drabba mig. Nu vet jag det.

Mirabelle G-S
Strulan

Det fantastiska som skulle hända om jag drack vin... Hmmm... Guldkant på tillvaron kanske? Men nä. Det blev ingen guldkant. Vinet jag drack fick mig bara att sukta efter mer. Och den förbannade matdemonen slog klorna i mig. Idag vaknar jag alldeles för tidigt, med ångest och huvudvärk. Värdelöst. Min app säger att det har gått 119 dagar sedan jag blev en sån som inte dricker. Jag börjar inte om, utan räknar 118-1.

Fibblan
Fina, fina Mirabelle 💕!

Inte en men två drakar som ligger på lurpass..det är INTE lätt. Men visst, som du säger så klokt och ser när du blickar tillbaka på senaste dygnet, att stannat hemma till varje pris, hade förmodligen gjort susen för då, men precis som du beskriver så var hjärnan inställd på disaster. Jag känner igen detta så väl! Tyvärr. Man hamnar in i ett state of mind som är så jäkla svårt att bryta på egen hand.
Du paralyserad , barn som måste ha mat och maken iväg, begynnande och tilltagande vinsug under dagen. Det var många små bäckar av omständigheter och så blir de till en flod och så brister fördämningen..🌊.
Klart att det känns tungt som bara den i dag.
Känner så med dig😔❤️!
De där demonerna..och att matdemonen också fanns kvar, är det som känns tyngst idag om jag förstått rätt😔..
Men dessa två imbiciller livnär varandra
Så nu tar vi varandra i handen och hjälps åt få dem båda ur vägen igen 💗!
Du fixar det!
Tror på dig!
Stor Kram
/Fibblan 🌼

Strulan65
❤️

Nu har du prövat och bara att gå vidare// kram Strulan 💪🙏❤️

Mirabelle G-S
Tack snälla Fibblan

Jag blir alldeles tårögd av ditt kärleksfulla svar. Ångesten lättar litet. Jag tror att min styrning mot disaster började redan när maken kungjorde att han skulle resa bort igen. Jag blir überstressad av att ”bli lämnad själv med allt”. Det är rent nonsens. Nu är ungarna rätt stora och rediga, diagnoser till trots. Den här stressreaktionen är nog en kvarleva från den hemska tiden några år tillbaks. Då reste maken väldigt mycket i jobbet. Han var aldrig hemma en hel vecka i sträck. Kvar fanns jag och försökte rodda jobb och flera ungar som krisade rejält. En av dem som krävde passning dygnet runt pga självskadande och suicidbenägen. En annan med stora sömnsvårigheter. En utåtagerande. Och så de olika skolorna som ringde och ringde och ringde om allt som inte funkade. Jag blir helt matt när jag tänker tillbaka. Och så blir jag trött på min hjärna som vägrar fatta att det är onödigt att gå upp på stressvarv deluxe. Den tror att något hemskt ska hända för att jag inte räcker till, fast jag pratar förstånd med den. Jag räcker ju till nu faktiskt. Det är kanske det jag ska ägna denna ångestridna söndag åt. Övertala hjärnan om att släppa det som har varit.

Mirabelle G-S
Japp Strulan

Jag provade och blev besviken. Det är bara att resa sig, borsta av sig dammet och gå vidare. Kram

Mirabelle G-S
Bingo!

Nu har jag identifierat ett problem som måste lösas. Jag har blivit av med min främsta strategi för att mota bort vin-suget på helgerna. Pga regn, rusk och tilltagande kyla kan jag inte spela golf. Det är golfen och andra utomhusaktiviteter som håller både matdemonen och alkojäveln stången. Klart det blir problematiskt när vädret sätter stopp. Bekymmersamt att jag inte känner inspiration vad gäller de inomhusaktiviteter som brukar leda till ett flow där tid och rum slutar existera. Jag upplever en blockering vad gäller skapandet inom musik och bildkonst. Kanske går det att häva den.

Mirabelle G-S
Aha kaffe!

Jag glömde att dricka kaffe igår eftermiddag. Brukar hälla i mig minst två koppar under eftermiddagen, och ofta en kopp även på kvällen. Inte igår. Nu har jag fått i mig en redig kvantitet koffein. Den bultande huvudvärken gav med sig :) Tyckte väl det var konstigt att få huvudvärk från helvetet av vinet. Det var ju inte särskilt stor volym jag hällde i mig. Jag antog att jag har blivit überkänslig efter lång avhållsamhet. Men det var nog kaffebrist. Känner igen att vakna med bultande huvud efter stressdagar då jag glömt dricka kaffe. Det är en speciell sorts huvudvärk som bultar i takt med hjärtslagen, som om hjärtat hoppat upp i frontalloben och försöker hamra hål på kraniet 😜

Sidor