En kamp men också en seger? Så vad var det för fantastiskt som skulle hända om du fick vin. Antar att du inte skulle dränka snigeln i det, kanske skylla på snigeln ?
I vilket fall starkt jobbat???// kram Strulan

Min hjärna var inställd på disaster ikväll. Det blev vin på lokala pizzerian. Ingen drängfylla, utan en lätt salongsberusning. Jag hann tänka idag att jag har matdemonerna under kontroll. Det var länge sedan jag brydde mig. Nå, allt som behövdes var litet vin. Fingrarna i halsen. Skickade desperat meddelande till maken (långt bort på tjänsteresa). Han blev förstås orolig och ringde upp. Känner mig litet lugnare nu, men fortf gråtfärdig och helt jåvla misslyckad.

Vaknar tidigt denna söndag. Försöker peppa mig själv, men det känns ändå tungt att jag trillade dit igår. Eller trillade och trillade. Det var ingen olycka. Jag styrde själv. Jag hade kunnat rycka upp mig och laga mat, istället för att gå till pizzerian när jag hade så starka vin-tankar. Tyngst är ändå att upptäcka att matdemonen finns kvar. Han ligger och lurpassar och väntar på ett svagt tillfälle att drabba mig. Nu vet jag det.

Det fantastiska som skulle hända om jag drack vin... Hmmm... Guldkant på tillvaron kanske? Men nä. Det blev ingen guldkant. Vinet jag drack fick mig bara att sukta efter mer. Och den förbannade matdemonen slog klorna i mig. Idag vaknar jag alldeles för tidigt, med ångest och huvudvärk. Värdelöst. Min app säger att det har gått 119 dagar sedan jag blev en sån som inte dricker. Jag börjar inte om, utan räknar 118-1.

Fibblan

Inte en men två drakar som ligger på lurpass..det är INTE lätt. Men visst, som du säger så klokt och ser när du blickar tillbaka på senaste dygnet, att stannat hemma till varje pris, hade förmodligen gjort susen för då, men precis som du beskriver så var hjärnan inställd på disaster. Jag känner igen detta så väl! Tyvärr. Man hamnar in i ett state of mind som är så jäkla svårt att bryta på egen hand.
Du paralyserad , barn som måste ha mat och maken iväg, begynnande och tilltagande vinsug under dagen. Det var många små bäckar av omständigheter och så blir de till en flod och så brister fördämningen..?.
Klart att det känns tungt som bara den i dag.
Känner så med dig?❤️!
De där demonerna..och att matdemonen också fanns kvar, är det som känns tyngst idag om jag förstått rätt?..
Men dessa två imbiciller livnär varandra
Så nu tar vi varandra i handen och hjälps åt få dem båda ur vägen igen ?!
Du fixar det!
Tror på dig!
Stor Kram
/Fibblan ?

Jag blir alldeles tårögd av ditt kärleksfulla svar. Ångesten lättar litet. Jag tror att min styrning mot disaster började redan när maken kungjorde att han skulle resa bort igen. Jag blir überstressad av att ”bli lämnad själv med allt”. Det är rent nonsens. Nu är ungarna rätt stora och rediga, diagnoser till trots. Den här stressreaktionen är nog en kvarleva från den hemska tiden några år tillbaks. Då reste maken väldigt mycket i jobbet. Han var aldrig hemma en hel vecka i sträck. Kvar fanns jag och försökte rodda jobb och flera ungar som krisade rejält. En av dem som krävde passning dygnet runt pga självskadande och suicidbenägen. En annan med stora sömnsvårigheter. En utåtagerande. Och så de olika skolorna som ringde och ringde och ringde om allt som inte funkade. Jag blir helt matt när jag tänker tillbaka. Och så blir jag trött på min hjärna som vägrar fatta att det är onödigt att gå upp på stressvarv deluxe. Den tror att något hemskt ska hända för att jag inte räcker till, fast jag pratar förstånd med den. Jag räcker ju till nu faktiskt. Det är kanske det jag ska ägna denna ångestridna söndag åt. Övertala hjärnan om att släppa det som har varit.

Nu har jag identifierat ett problem som måste lösas. Jag har blivit av med min främsta strategi för att mota bort vin-suget på helgerna. Pga regn, rusk och tilltagande kyla kan jag inte spela golf. Det är golfen och andra utomhusaktiviteter som håller både matdemonen och alkojäveln stången. Klart det blir problematiskt när vädret sätter stopp. Bekymmersamt att jag inte känner inspiration vad gäller de inomhusaktiviteter som brukar leda till ett flow där tid och rum slutar existera. Jag upplever en blockering vad gäller skapandet inom musik och bildkonst. Kanske går det att häva den.

Jag glömde att dricka kaffe igår eftermiddag. Brukar hälla i mig minst två koppar under eftermiddagen, och ofta en kopp även på kvällen. Inte igår. Nu har jag fått i mig en redig kvantitet koffein. Den bultande huvudvärken gav med sig :) Tyckte väl det var konstigt att få huvudvärk från helvetet av vinet. Det var ju inte särskilt stor volym jag hällde i mig. Jag antog att jag har blivit überkänslig efter lång avhållsamhet. Men det var nog kaffebrist. Känner igen att vakna med bultande huvud efter stressdagar då jag glömt dricka kaffe. Det är en speciell sorts huvudvärk som bultar i takt med hjärtslagen, som om hjärtat hoppat upp i frontalloben och försöker hamra hål på kraniet ?

Sådärja, då var vi på banan igen ? Vädret klarnade upp och jag hann gå nio hål i den friska höstluften. Vår hemmabana är verkligen underbar. Samtidigt som man får ordentligt med motion (låååånga hål i kuperad terräng) så får man en riktigt härlig naturupplevelse. Det luktade höströk från gårdar där löv brändes. Jag såg två majestätiska svanar flyga så lågt att man nästan kunde ta på dem. Nu känns själen lättare. Jag är i balans med mig själv igen.

Fibblan

Så gott att höra!
Och vilket kanonjobb du gjort idag med att både hantera och analysera snedsteget från banan!
Det låter som att du fått syn på en hel del viktiga saker som kan vara till hjälp framöver! Gamla rester av stress, och tidigare triggers gjorde sig påminda, (snacka om tuffa år du har bakom dig..?) och så är kaffe viktigt för hälsan?☕!
(Obs inte ironisk?)
Frisk luft ☑️
Motion☑️
Och det låter klokt att hitta andra inspirerande grejer att ta sig för nu när vädret skiftar..☑️
Och du har ju din kreativitet, som förmodligen längtar efter mer tid och plats..?.
Oavsett - själen känns redan lättare och du i balans igen!
Glädjer mig!
Kram och godnatt
/Fibblan ?

Finaste Mirabelle. Jag vet att du fixar detta, trots "snedsteg", för egentligen så spelar det ju ingen roll om man skulle ha ett "snedsteg" någon gång var 100:e dag, så länge man lär sig något av det, och inte fortsätter som förr. Det får man ju inte säga till någon såklart ;) men tror man ska tänka så när det väl kommer. För det gör det nog för oss flesta. Att räkna med att sedan du startade för över 100 dagar sedan så drack du lite en dag. Det är en jävla vinst. Du kan fortfarande va en sån som inte dricker :)

Inomhusgolf? Kan du inte köra det, finns ju simulatorer :)

DetGårBättre

Kämpa på! Det är många friidrottare under VM som tagit lite snedsteg och snubblat på någon häck men en sak har de alla haft gemensamt, de har fortsatt springa mot målet!

DetGårBättre och Ensam ❤️ Det värmer längst in i hjärtat att få så barmhärtigt stöd när man fördömer sig själv så hårt. Jag har hämtat mig nu från vurpan. Självförtroendet har nog fått sig en liten buckla, som jag hoppas hamras ut med tiden. Men ångesten är borta. Får ångestrysningar bara när jag tänker på vin. Litet orolig för att den där märkliga sinnesstämningen ska komma tillbaks. Den då man är helt bombsäker på att man ska bli galen på riktigt om man inte får det där vinet. Jag har nog aldrig känt så förut och var inte beredd på det... Kram på er fina ❤️

Vet du, jag kommer ihåg en gång i början av förra året då jag helt plötsligt drack lite efter en lång vit period. Du pratade då om en reality-check och jag insåg att det till stor del nog handlade om det. Kan det ha varit så för dig den här gången?

Men egentligen spelar det ingen roll. Du har analyserat händelsen och framför allt gått vidare. Kanske klokare rentav - även om jag tycker du alltid varit klok nog. Om vi gör ett dåligt köp kan det i backspegeln kallas lärpengar. Inom det här området kanske vi kan kalla det lärdricka.

I vilket fall som, jag hejar på dig och tackar för allt du bidrar med.

Angående avsaknad av aktivitet, du kanske kan börja odla grönkål, det kommer att gå åt en hel del sådant nu under den mörkare årstiden. ?Grönkålschips och Cola Zero, vårt nya beroende, hoppas att Mary också hänger på. Gamla trion igen. ?

Kramar i massor

Det var ett bra begrepp du just myntade Vinäger - Lärdricka ? Ja just, när du nämner det så minns jag din realitycheck... Kanske var det så att jag bara var tvungen att kolla om det fortfarande stämmer att jag mår skrutt av alkohol. Det stämde ? Jooo vi skulle nog behöva bli självförsörjande på livets essens i trion... Om jag odlar grönkål, så fixar du cola zero. Är det bara korkarna man stoppar i jorden, eller måste man gräva ner hela flaskan? ?Puss och kram finaste du ?

Dagen började i stressens tecken pga att min mobil fick tuppjuck och inte larmade. Zzzzznark... Vaknade med ett ryck kl 07:19. Låste ytterdörren bakom mig kl 07:20. Körde som en biltjuv och nådde fram till jobbet just på sekunden. Sedan har jag sprungit på i samma takt hela dagen. Man sätter liksom ett tempo i början av dagen och sen är det det tempot man håller. Men nu varvar jag ner och njuter av en välsignat tråkig tisdagskväll. Ungarna sköter aktivitets-logistiken själva just denna veckodag. Jag slängde just in den ultimata latmask-middagen i ugnen - ihophöftad ugnspannkaka. Jag växlar mellan att feppla med larviga inredningsspel på mobilen och att fånstirra rakt fram på ingenting. Ansiktet börjar stelna i en peel off ansiktsmask som ska vara renande. Strax går jag och fyller bubbelbadkaret med aromaterapeutiska oljor. Det blir kalas det här :)

Peel off mask minsann. De hade ju kunnat tala om på förpackningen att det var yttersta skinnlagret som skulle skalas av... Seriöst. Aoch oj oj aj aj. Var tvungen att kolla i spegeln att jag inte blitt hudlös. Tro fan den proceduren var renande. Men nu gick min kreativa själ igång. Ni vet såna dära hemma-vaxnings-kit, som bara är kladdigt obehagligt och inte funkar... Den här ansiktsmasken vore säkert en effektiv ersättare...