Jag har haft ett knepigt förhållande till alkohol under en lång tid. I dag är jag 37 och har ett på alla sätt "lyckat" liv med man och barn och villa och chefsjobb och härliga semestrar.
Innan jag träffade min man var jag verkligen på väg utför. Jag var ute och hårdfestade 5-6 dagar i veckan med minnesluckor och ångest, men lyckades på något sätt kombinera det med att springa långa rundor och klara jobbet. Sedan träffade jag min man, som alltid har haft ett motsatt förhållande till alkohol. Han har aldrig tyckt om att bli berusad, och tycker om att ha kontroll. Han hade ett allvarligt prat med mig om min konsumtion, och jag drog ner betydligt.
Men de senaste åren har allt gått utför igen. Jobbet har varit otroligt stressigt, och jag har ångestreducerat genom vin. Jag fick till och med med min man i vardagsdrickandet. "Ett glas vin till maten är ju bara nyttigt", liksom. Det kändes kontinentalt och tjusigt. Men det blev liksom inte ett glas vin för mig. Utan kanske tre, stora, varje dag. Eller mer.
Och på helgerna två starka drinkar först.
Middagar med kompisar ännu mer.
Och på fester ännu, ännu mer. Med minnesluckor, spyor och ångest dagen efter.
Under två-tre år har jag försökt dra ner. Jag har fattat att jag har ett beroende, eftersom jag inte klarar många dagar i sträck utan att dricka. En kväll utan vin känns så otroligt tråkig!
Jag är en glad och öppen person som i grund och botten är blyg och osäker. Jag maskerar det genom att vara en som hörs och syns, och känner att många "räknar med mig" när det kommer till fest. Jag känner ett ansvar att se till att det blir kul, och så bjuder jag till. Alldeles för mycket.
Är så trött på det nu. Känner att jag gör bort mig, mår dåligt och förkortar livet.
Nu vill jag inte ha det såhär längre.
Men hur ska jag klara det? Jag får panik när jag tänker på framtida semestrar, restaurangmiddagar och nyårsaftnar om jag inte kan ta en drink/ett glas vin/skåla i champagne. Det låter urtrist!
Vågar inte säga till min man att jag ska sluta, för han har hört det förr och jag är rädd att göra honom besviken igen.
Nu vill jag klara det, själv, utan att prata om det - istället bara göra det.

Precis så tror jag det måste gå till!!
En riktig ahaupplevelse och sedan går det av sig själv?
Vad glad jag är för din skull ???????

Kramar
???

Talien

Dina senaste inlägg är underbara! Jag känner igen den där med att dricka för att släppa loss, för att samtidigt kämpa med att inte verka för full... nog är det lättare att bara vara nykter och vara sig själv!
Den där hemligheten ? är fantastisk! Visst blir det lättare när man både tänker och känner på det viset. Frihet!
Lifehack ?
Ligger lite bakom dig, dag 56 här!

Vet inte om du minns mig men jag minns dig.
Jag trillade på slentriandrickande igen och har varit borta ett slag min nu är jag tillbaka med nya försök och ny beslutsamhet!
Att lösa dina senaste inlägg för mig så glad, de är fulla av positiva vibbar.
Heja dig och tack för att du delar din historia!

Åh vad många som har tittat in här. Så kul!
Andrahalvlek, författaren till This naked mind heter Annie Grace och jag TROR att samma bok heter "Tänka klart" på svenska. Den andra boken tror jag inte finns (i alla fall inte än) på svenska. Men det var inte särskilt svårt språk i den tyckte jag.
Surkärring, klart att jag minns dig! Kommer ihåg att vi suktade efter vin ihop... Men no more! Härligt att höra att du är tillbaka med beslutsamhet. Ska titta in hos dig och se hur det går.
Talien, 56 dagar är inte illa ju. Strålande! Snart två månader!
FinaLisa, tack för dina fina ord! ???

Här rullar livet på. Har haft en körig dag med lite saker på jobbet som inte riktigt gått som jag tänkt mig. Och är TRÖTT. En typisk "Knaskatten-tröstar-sig-med-vin-dag". Tur att jag numera heter Klokkatten och håller mig borta från alla sådana tramsiga tankar. Festade till det med ett bubbligt, iskallt glas Ramlösa istället! Och en kopp kaffe och chokladbit efter middagen. Det är inte så dumt det heller, och jäklar så mycket bättre man mår när man inte sitter med lite ångest och blir ännu tröttare över ett glas vin. Det tillhör svunna tider. Livet blir ju liksom inte ENKLARE av att man håller på och grumlar tankarna genom att hälla i sig gift. Och vaknar till en ny dag som man inte orkar möta, med ångest ångest ångest över hur "svag" man är som inte står emot skiten. Det visade sig att jag var stark. Jag klarar det här hur bra som helst. Behövde bara ändra synen och viljan. Faktiskt VILJA vara nykter och inte bara tänka att jag ska "lära mig att dricka så att jag inte behöver vara en trist nykterist". Trist?! Är så mycket roligare att umgås med - inte minst för mig själv - nykter. ?

Provade någon ny thailändsk tjofräs till middag ikväll. Alkoholfri öl till. Gott!
Har haft en sjukt kämpig dag på jobbet även idag och är HELT SLUT. Hade varit ännu slutare om jag hade druckit, definitivt. Halleluja för nykterheten!

Tror mörkret bidrar med att man blir mera slut i kroppen och bara stupar i säng. Det sköna med hösten ändå, är att man liksom slipper sitta uppe för att solen skiner ute. Det är mer legitimt att gå till sängs och känna sig tröttare.

Tur att du har alla 75 nyktra dagar i ryggen! Hade jag varit lika "duktig" hade jag haft typ 72 men så får jag inte tänka.

Jag önskar att jag kunde dricka Alkoholfri öl men Captains Kombucha! Sååå himla god! Jag fullkomlig älskar den drycken men förundras över hur olika de kan smaka! Kram till dig Kissen!

Ååååååh. Vet inte om det är hösten eller PMS, men idag vill jag bara dra något gammalt över mig. (Ej min man.) Är så himla trött och känner mig nere och purken. Fy.
Men inte är jag sugen på alkohol i alla fall, och det är ju en jäkla vinst. Man får vara glad åt det.
Pellis, är helt inne på din bana. Vill bara bums i säng. Nattinatti från katten.

På kattfronten intet nytt. Jobbet är jobbigt, nykterheten är enkel. Ser verkligen fram emot min fredagskombucha i morgon kväll. Aaaah. Är så värd den.

Fredagskombuchan uppdrucken! Har kollat på film och spelat spel med familjen. Torskade inte i memory som mitt gamla jag med en massa vin innanför västen hade gjort. Underbart med sovmorgon i morgon! Hoppas att ni alla har en härlig, nykter kväll. ??

Fibblan

Ville bara titta inom och säga vilket fantastiskt jobb du gör?! Och det bästa av allt - är att det inte känns som ett jobb om jag förstår dig rätt. Jobbigt på jobbet och ändå så är nykterheten enkel! Det säger verkligen något om hur långt du kommit i din nykterhet tänker jag. Inte ens när du kände dig purken och nere häromdagen, kom tankarna på a. Inte sällan då man kan känna det där suget försöka gripa tag ju..
Så verkligen - heja heja dig??!
Du är grymt stark?
Jag ska dit jag också, en dag..??!
Nykter helg so far och det kommer resten också bli. Det handlar om att bestämma sig för det och så hålla linjen oavsett vad för känslor som kommer in därefter..
Enkelt.
Inte lätt alla gånger.
Men enkelt.

Tack för du fortsätter skriva - du inspirerar till nykterhet ?!
Stor kram
/Fibblan ?

Tack för era fina ord. Härligt att jag kan inspirera! Fibblan, håll i det bara! Och boosta dig själv med alla positiva effekter du märker av att hålla upp.
Har varit så otroligt trött idag! Fick till och med sova lite middag. Men har haft en mysig kväll med god mat och kombucha.
Älskar helg!
?

80 dagar, inte tokigt! Bara 20 kvar till tresiffrigt. Tjoho!
Lyxade till det med kombucha ikväll också. Så festligt att kunna unna sig tjus-dricka en söndag och känna att den blir lite trevligare av det - men utan allt det där negativa. Ingen baksmälla, ingen huvudvärk, ingen trötthet, ingen ånger. Underbart.
I morgon är det en ny vecka, och jag hoppas att den blir betydligt lugnare än denna har varit. Har i alla fall fått vila ut ordentligt och har storstädat hela huset och tvättat. Så nu är jag redo. Måndag, bring it on.

Fibblan

..och GRATTIS till dina 80 dagar ?!
Jämnt och snyggt?!
Hoppas du lyckats ladda batterierna i helgen och att du känner dig piggare nu, redo för en ny vecka!
Tack för pepp tillbaka! Och vet du, nu gör jag allvar av den inspiration jag så många gånger sagt att jag tycker du förmedlar - jag kör "Knaskatten-konceptet" rätt igenom nu?!
Nykter nu, (men drack ETT glas vid lunch) så imorgon blir dag 1 för mig ☑️.
Har sett dig flera gånger rekommendera boken this naked mind, så nu är det jag som införskaffar den☺️! Omprogramering på hög nivå ska det bli ☑️, täta uppdateringar även när det går bra, och kombucha
istället för vin ??!
Och - som du avslutade senaste inlägget..
Älska mina helger! Jag vet att det är det som väntar, för jag har varit där förut..❤️?.

Hoppas helgen din varit bra som sagt?!
Stor kram
/Fibblan ?

Åh, så himla härligt att höra att jag har inspirerat dig Fibblan! Jag skrev en hälsning i din egen tråd också. Hejar på dig!
Här rullar allt på i 140 med jobb och stress. Jag har ju lyckats få bukt med alkoholen nu, och det hjälper ju massor i vardagen, men min nästa grej måste vara STRESS. Det är inte hälsosamt att hålla på såhär och jobba så mycket som jag gör. Kanske är det det nästa giftet som ska ur min kropp? Måste börja prioritera saker som sömn, träning och avslappning. Och lära mig säga NEJ mer. Jorden går inte under utan att jag har koll på allt. Inte ens jobbet går under utan att jag har koll på allt. Måste påminna mig själv om det!
Usch, det blev lite klagigt det här. Men jag är fortfarande så tacksam över nykterheten, ska ni veta. Underbart.

Fibblan

..till dig själv om vad som känns som nästa naturliga steg i att ta hand om dig?! Köpte bebistänket.. och din bebis ropar på mindre stress nu?!
Och det är också ett rättså potent gift..? som vi vet..
Så bra att du är uppmärksam på dessa mönster, och som du nu tänker att det kanske är läge att justera en aning..☺️!
På värsta eller kanske snarare bästa alkoholhjälpen-forum-vis ?, får jag sådan lust att fråga dig vad som skulle kunna vara ett litet steg du skulle kunna ta i den riktningen, redan imorgon..?? Vad tänker du när du tänker träning? Jag tänker att du gör en massa bra saker redan, inte minst att du håller i nykterheten trots det höga tempot, och allt du upplever att du behöver ha koll på.
Keep Up the Good work sista'??!
Kram
/Fibblan ?

Åh! Bra fråga, Fibblan! Du har helt rätt i att jag behöver konkretisera och faktiskt bestämma vad det är jag kan göra redan i morgon för att minska stressen. I morgon ska jag se till att få in minst en halvtimmes träning/rörelse på dagen. Antingen yoga eller springa. Tack för att du fick mig att lova det! ?
Har faktiskt haft en bättre och mindre stressig dag i dag på jobbet. Har försökt ta en sak i taget och inte sitta med både dator och mobil och försöka ha möte samtidigt. Tror att multitasking är skit alltså. Så en sak i taget! Det är mitt mantra. Det och "en dag i taget". Haha.

Fibblan

Får ju försöka bjussa tillbaka på ngt
tänkvärt..??!
1/2 timmes träning/rörelse på dagen och en sak i taget på jobbet! Låter som en bra plan!

Tror som du och har för mig att jag till och med tagit del av ngn forskning som visar på hur ineffektivt multitasking egentligen är..och att det också har negativ inverkan på hjärnan och stressnivåerna. Källa okänd dock..?.

En sak i taget - en dag i taget?!
Heja dig?!
Kram
/Fibblan ?

Fibblan

Stannar förbi för att önska dig en fin helg☀️!
Hoppas på sol, men har ingen aning om hur vädret kommer bli hos dig. Helgen kommer ju i vart fall bli nykter - och det är härligt oavsett väder?!
Stor kram
/Fibblan ?