Ett nytt liv.

14 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Kaffetanten88
Ett nytt liv.
Kaffetanten88
AA

Första veckan har gått hyffsat bra men jag har varit sugen då och då. Imorgon ska jag gå på första AA mötet. Ska bli spännande. Hade tänkt gå i torsdags men blev en natt på sjukhuset med sonen istället. Uttorkad av magsjuka.

Något jag hatar är hur hjärnan då och då försöker hitta ursäkter till att dricka. Jag säger nej iaf och är glad då och då med. Går i vågor under dagen.

Rosette
Hej Kaffetanten!

Du är verkligen igång och uppdaterar oss här på forumet hur det går för dig, trots utmaningar så som tankar och ursäkter till att dricka har du hittat sätt att låta bli. Bra jobbat!

Fint och modigt att du delar med dig här, fortsätt gärna med det. En tanke är om du skulle skriva i samma tråd så det blir enklare att följa din resa och stötta dig och att du själv får det samlat på samma ställe. Du gör såklart som du vill! Det tar också ofta ett tag innan man hittar sitt sätt att vara på här på forumet.

Varma hälsningar,

Rosette
Alkoholhjälpen & Anhörigstödet

Kaffetanten88
Ja såklart, smartare med en tråd.

Ja såklart, smartare med en tråd. Tänkte inte ens på det. Fortsätter skriva i den här tråden. Nu har det gått 1 vecka och 1 dag. Har varit på 3 AA möten. Nästa är imorgon. Fått jättebra stöd där.
Det enda jobbiga är att jag börjat äta massa godis. Jag som har typ 12 kg övervikt. Vill gå ner i vikt. Imorgon ska jag försöka vända på det med. Nyttig mat, springa 2-3 gånger i veckan och AA 3 gånger i veckan.

Kaffetanten88
Dag 19

Dag 19 och jag har ett stort sug. Min hjärna försöker lura mig att det vore ok att dricka. På ren envishet kommer jag låta bli. Ska på AA möte ikväll så hoppas det känns bättre då. Tror det som triggade suget var att vi var hos neurologen med sonen och massa saker bestämdes och tester ska göras osv. (Sonen föddes sjuk, epilepsi syndrom och genmutatation). Måste hitta nya sätt att hantera ångest. Alkohol hjälper bara för stunden. Men vill så gärna låta huvudet vila lite. Är lite deprimerad att jag aldrig ska få vila hjärnan igen på det sättet. 😔

Mirabelle G-S
Den där deppigheten,

Den där deppigheten, stundtals mer panik, över att aldrig få vila hjärnan igen kände jag också. Men nu har jag märkt att alkohol inte var ett dugg nödvändigt för att få vila hjärnan. Jag vet inte riktigt när eller hur det skedde, men den har börjat vila på andra sätt. Plötsligt kan jag ligga i soffan och fånstirra på ingenting alls och bara vara sådär skönt avslappnad. Helt utan alkohol. Mysko.

Kaffetanten88
20 dagar.

Tack för svar Mirabelle G-S! Ja jag kämpar ju på i hoppet att det vänder någon gång och jag ska bli piggare. Jag är fortfarande jättetrött och snurrig i huvudet. Knaprar vitaminer och energi dricka. Ibland känns nykterheten så meningslös fast jag vet ju att den inte är det.

Undrar vad Systembolaget tror. De måste tro vi flyttat eller dött. 😂 Maken är ju nykter med mig.

miss lyckad
Hej!

Härligt att du håller dig nykter, och att din man också är med..De flesta blir piggare efter en tids nykterhet..Då kommer känslor av att känna sig fräsch och nöjd med sig själv...Jag kände mig även euforisk och stark ju längre tiden gick..Det finns så otroligt mycket vinster med att sluta dricka, och så mycket negativt med att fortsätta..

Kaffetanten88
3 veckor.

Nu har det gått 3 veckor. Började i förrgår känna mig piggare. Igår och idag har jag varit väldigt glad. Mått bra och varit pigg. Så skönt. Börjat springa lite och det känns så himla bra. Ska hitta tillbaka till mitt nyktra aktiva jag nu. 😊

Kaffetanten88
Ångest och stress.

Har senaste 2 dagarna haft migrän, har haft massor på jobbet och hemma. Lyckats klanta mig 2 gånger på jobbet och har massa ångest över det. Min snuttefilt "alkohol " kan jag längre inte använda. Mår jättedåligt. Har haft ångest, varit arg, stressad och gråter. Ikväll ska jag försöka ta mig ut och springa. Var på AA igår. Det hjälper för stunden men en stund Efter mår jag piss igen. 😔

FinaLisa
Kaffetanten🧡🤗 tålamod...

...är en dygd och det måste man ha med sig själv ibland 😬.
Att bli stressad, arg och ledsen när det kör ihop sig är normalt och det lägger sig efter ett tag. Men du måste komma ihåg att vila mellan varven.
Ladda batterierna och det är jättebra att motionera med det man tycker är kul och givande.
Jag har aldrig varit på AA men förstår att många får bra stöd och kraft därifrån. Så bra att du har dem också.

Lycka och styrkekramar till dig
🍀🍀🍀💪💪💪🧡🧡🧡

Mirabelle G-S
Med risk för att låta klämkäck...

Känslorna känns, och låter man dem göra det utan att få panik över att man känner som man gör, så går de över. Så har det iaf varit för mig. Jag är en riktig känslomänniska med höga toppar och djupa dalar. Och pendeln svänger med en ruggig fart. Sedan jag slutade dricka har jag jobbat på att återerövra en förmåga jag minns att jag hade rätt tidigt i livet. Jag har helt skrotat ”positivt tänkande”, aka detta tidevarvs stora masspsykos. Tex klanta sig på jobbet, det gör man ju emellanåt, och det leder till massa jobbiga känslor... Skam, rädsla, frustration... Jag låter känslan kännas, accepterar att så känns det just nu, flyter litet ovanpå känslan med vetskapen att den är tillfällig, går vidare när jag har känt klart. Dipparna går över mycket snabbare och horisonten ljusnar rätt snabbt när jag går in i de där negativa känslorna och låter mig vara eländig, istället för att kämpa emot eller försöka trycka undan dem. Det låter säkert flummigt, eller i värsta fall klämkäckt. Det är verkligen inte min avsikt. Jag bara har en vag idé om att man lätt ”fastnar” i negativa känslolägen när man desperat försöker ”rycka upp sig” istället för att bejaka dem. Kram på dig

Kaffetanten88
Imorgon.

Imorgon har jag varit nykter i 1 månad. 😊 Går bra men ibland är jag såklart sugen. Drömde förra natten att jag drack. Fick massa ångest i drömmen. Så lättad när jag vaknade. Går 3 dagar i veckan på AA och joggar 3-4 dagar i veckan. Har ca 15 kg att gå ner men jäklar vad godissugen jag är jämt så är svårt. 😂😂

Kaffetanten88
Pms=sug?

Har en dålig dag. Sur och ledsen. Jättesugen på vin. Ska springa en lång vända efter middagen istället när maken är hemma och kan vara med sonen. Hoppas det hjälper.

Något jag inte berättat förut är att jag har en son på 2 år. Han föddes med en genmutation. Mutationen gör så han har epilepsi och kommer få intellektuell funktionsnedsättning. 💜 Att jag fick en sjuk son har nog eskalerat mitt drickande men hade problem innan sonen med. Drack dock inget under graviditeten och sonens första år var jag måttlig. Sen spårade det ut igen. 10 flaskor vin i veckan är inte normalt. 😔 Har så mycket skam.