År 2

121 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Sofia
Hej och välkommen till forumet, Fru Naa!

Det är inte alltid så lätt att förstå hur det här forumet är uppbyggt när man kommer som ny. Vi har olika "rum", där ett är speciellt vigt för anhöriga till personer med alkoholproblem (Forum för anhöriga), där du kommer att hitta många i liknande situation som kan stötta dig och dela med sig av sina erfarenheter. Du kan komma dit direkt via den här länken: https://alkoholhjalpen.se/forum/hjalpa-nagon-som-star-nara
Det lättaste sättet att få stöd och svar på sina frågor är att starta en egen tråd, vilket du gör genom att klicka på "Starta en ny forumtråd" högst upp på forumsidan. Då kan andra lättare följa dig.
Du är inte ensam i din situation! En sak som kan vara bra för dig är att söka stöd för din egen del som anhörig, antingen via kommunens beroendeenhet, genom att ringa Alkohollinjen på 020-84 44 48 eller genom att läsa och skriva här i forumet. Jag passar gärna på att tipsa om att vi just nu erbjuder program på nätet för anhöriga, inom ramen för en studie. Läs gärna mer här vid intresse: https://alkoholhjalpen.se/anhorigstodet/studien
Hoppas att något av detta var hjälpsamt för dig!
Varma hälsningar,
Sofia, Alkoholhjälpen & Anhörigstödet

Virvla
Härligt..

.. att se att du klarar dig bra i din nykterhet IW. Inspiration för många så även för mig. Hoppas att er semester på all inklusive gick bra.

Fibblan
Ironwill! Jag behöver din hjälp!

Skrev in mig här för första gången årsskiftet 2018/2019. Klarade ett par månader. Klarade ytterligare ett par månader med ett s.k "normalt dryckesintag"..Nu tillbaka här. Trodde jag va redo lägga av "på riktigt". Hahaha, vilket skämt..😫. Misslyckades dag 1.
Kan inte du bara säga det till mig, det jag vet att jag behöver höra! Jag har uppfattat dig som så rättfram, och uppskattat dina fyndiga funderingar. Jag lullar runt och snärjer alla mina nära och kära, in i en falsk trygghet. Alltså, utåt verkar jag ha kontroll..men det har jag faktiskt inte. Jag är ju för f-n beroende och det enda som behövs då är ju att sluta helt eller hur?!

Kram från mig. Känner mig patetisk, fel, ful, dum och misslyckad. Men samtidigt hoppas jag på att du ska hävda motsatsen..säga att jag är modig som vågar vara så ärlig etc..
Säg det du vill! Om du vill säga något!(?)
Allt är okej och inget svar är också ett svar..

Kärlek/
Fibblan 🌼

Fibblan
Hej igen!

Mer sansad idag☺️!
Hoppas det är bra med dig?
Tyckte det va så roligt och träffande det där med att inte dricka, som en hobby🤣!
Det känns ju verkligen som något man gör! Fast det är en inte-sak. Och framförallt så här i början så är det ju extremt krävande. Där jag är nu, är det mer som ett heltidsjobb. Så på så vis är det väl bra att ägna lite semestertid nu, för att komma i fatt med det jobbet..
Ser fram emot dagen när det kan vara på en hobbynivå igen👍😄, alltså att INTE dricka.
Hoppas bra med dig som sagt och att du går in och skriver ngt snart igen. Uppskattar att få ta del av dina tankar och funderingar!

Må gott!
Kram/
Fibblan 🌼

IronWill
Hej

Jag har tagit det lugnt med telefonen och digitala media ett tag under semestern. (Varit tvungen att köra pokemon go med barnen dock). Och fokuserat på att jobba med händerna.
Gick bra med att vara utan alkohol under semester och all-inclusive. Nått småsug här och där men inget större.
Trist att det gick snett fibblan, jag hoppar in i din tråd med ett mer utförligt svar. Men det är ju aldrig försent för nya tag. Det är det där med att återgå till ”normal intag”. För oss är ju det normala intaget ”felinställt”. Förr eller senare leder kroppen oss ”rätt” (fel) igen. Jag är ju en ganska stor förespråkare för att inte dricka alls. Jag har ju försökt så många gånger att dra ner, men aldrig lyckats. Men jag tänker kring ditt inlägg ovan att när man känner att man misslyckats med något man förutsatt sig, så är det lätt att döma ut sig själv helt. Sluta med det! 😀
Du är en erfarenhet rikare och det hjälper under nästa försök.
Jag har väl hyggligt identifierat vad alkoholen hanterade åt mig och det hjälper mig att hitta andra strategier.
1. Ville inte bli vuxen, ville vara med i utelivet och vara ”cool”. Började omfamna att vara vuxen och se det fina i det, vara pappa och backa släp.
2. Socialt smörjmedel. Öva, öva, öva. Går bättre och bättre utan kryckan.
3. Stress oro och ångest. Det minskade delvis av sig själv när jag slutat och varit utan ett tag. Men det är en fortsatt kamp. Det positiva är dock att jag på något sätt fått in i hjärnan att alkoholen lovar bättring där men faktiskt inte ger någon. Funderar under detta år på om lösningen är att byta karriär, jobb, minskad arbetstid, mer KBT för att sluta vara duktig eller något annat.

Guldkant, förgylla en sommarkväll, mysa med ett glas vin framför brasan och vad man nu vill kalla det, passar för mig in på någon av ovan, det är egentligen inte orsaker när jag gräver djupare. Brasan och sommarkvällar är fina ändå. Det är huvudet som det är fel på.

Fibblan
Tack för svar💙!

Lugnt, tryggt, ärligt. Tack!
Jag är på G igen nu. Kände mig misslyckad och i så stort hjälpbehov. Och jag vet ju sedan tidigare att det här med att dricka lagom när man väl fuckat up systemet..det är inget du tror på. Och egentligen gör nog inte heller jag det. Så det var väl bl.a. det jag ville höra😘!
Brasan om sommarkvällarna är fina ändå..
Fint sagt.
Och de är ju det. Det är verkligen fel i huvudet, när man vill lägga en disig dimma på även positiva upplevelser..
Att vilja göra det på det negativa är ju heller inte bra och gör bara saken värre, det vet jag. Men det är iaf mer förståeligt på ett plan kan jag tycka..
Nåväl, jag har beslutat mig för att göra ingetdera av det.
Helt vit och ren somnar jag ikväll och det är så jag vill förbli. Amen🙏😊!
Hoppas du sussar gott och livet fortsätter gå sin gilla nyktra gång även imorgon👍!
(Lät skönt med semester även från det digitala flödet..☺️!)

Kram
/Fibblan 🌼

IronWill
Om ork, svensexor, pepp och cola-nappar

Jag har lite låg ork för tillfället. Känns som jag hann gå ner i varv nästan för djupt under semestern och har svårt att få fart.
Orkar inte anstränga mig på jobbet, orkar inte hänga med i den (positivt) rasande farten här på forumet, orkar inte så mycket alls. Jag är dock ganska lat av naturen. Jobbar bäst under press. En prokrastinerare av rang. Jag vill inte säga att det är en negativ egenskap direkt. Det har funkat ganska bra. Jag hinner tänka igenom saker mer innan jag måste leverera. Plus att förutsättningar ändras för det mesta innan deadline, privat som jobb. Min fru gillar att ha allt planerat, jag gillar sista minuten.

Ska på en svensexa om några helger och det är faktiskt lite av en prövning. Det är en first. What could possibly go wrong?
Då ”ska” man ju väl vara full? Har aldrig träffat på någon annan som varit nykter på någon svensexa jag varit med på heller. Jag är eg inte speciellt orolig för att jag ska dricka. Men det känns lite konstigt och jag är lite oroad över att inte orka anstränga mig fullt ut. Inte börja irritera mig på de övrigas berusningsnivå lite för tidigt. Det är inte någon BFF som ska gifta sig men i alla fall någon jag känt länge. Det blir inget inga pinsamma lekar (orka när man är 40+). Men hur ”peppar” man utan alkohol. Dvs bygger upp lite förväntningar och fart? Hela mitt sluta-dricka-tänk bygger på att jag chillar och släpper det där med fart och in i kaklet-tänket. Smyga in Air Pods med speedad musik med jämna mellanrum? Red Bull blandat med koffeintabletter? Snabba örfilar och skuggboxning på toan? Kanske mycket socker, verkar ju funka för barn även om jag läst att det är en myt delvis. Haribo Cola-nappar i kavajfickorna. Tröst och socker på samma gång. Mmm tröst och socker, mina favoriter.

IronWill
Fler pusselbitar på plats

Jag har en kollega som jag gillar. Han gillar dock att skojja om en grej jag gjorde på fyllan på en affärsresa för några år sen. Rätt harmlös grej och han menar eg. inget illa. (Jag har lite kompromat på honom också om det skulle vara så). Jag skäms inte direkt över själva hädelsen, kanske är lite rolig, men jag har under åren känt mig illa till mods när det skojades om det. Först nu slog det mig att det är för att jag alltid vetat att det bara är ett symptom på att jag inte klarar av att dricka. Att jag fattade det redan då men valde att blunda.

Fantastiskt att självbedrägeriet sitter så djupt att det kommer att ta mig åratal att bara begripa alla nyanser av känslor jag har inför alkoholen och dess konsekvenser.

Trevlig helg på er!

Fibblan
Lite samma här..ang hur det smakar idag..

..galna upptåg, minnen. Alltid den som dragit gång de andra, legat precis på gränsen och tippat.. Och har det tippat över ngn gång är det också okej. Ett oförglömligt minne för alla inblandade. På min beskostnad. Mitt ansvar absolut. Tidigare småskrattat tillsammans med de andra som var med, både i stunden( I guess..) och dagen efter, eller som ibland då, flera år efter, över ngn rolig grej som ingen någon någonsin tycks vilja glömma..
Men det har inte varit genuina skratt från mig då, än mindre idag.. dels av skam tror jag som en komponent, men också för att idag ser jag det mest som sorgliga tillfällen där det är uppenbart att jag ovetandes höll på att utveckla mitt beroende "som bäst". Det är så träffande det du beskriver att man ngnstans redan då förstod..men ändå inte ville förstå åt vilket håll det barkade..Trots fyllor där jag gått över mina gränser, var det dock inte förrän jag tog den där första återställaren eller drack på andra känslor än "fan, vad kul vi ska ha", som jag började inse "på riktigt" att jag "nog" har problem med alkoholen. Herregud, vilken långsam process det är och så sjukt mkt förnekelse och självbedrägeri som ingår i detta förfall, som det faktiskt är..
Nu är det 2 år sedan jag för första gången sökte hjälp för att bli kvitt mitt alkoholberoende. Eller snarare "komma till rätta med", skulle jag nog beskrivit det då. Som att bli fri skulle vara lika med att kunna dricka som alla andra..🤭 (tillåter mig själv småskratta lite..😅)
Idag är jag på dag 5 av nyktra dagar i sträck..
Nu förstår jag att min målsättning inte kan vara "dricka lagom", vad fan nu det är.. 2-3 glas vin vid ngn social tillställning ngn gång i månaden. Det var min målsättning när jag skaffade mitt inlogg här. 6 månaders nykterhet (klarade inte ens det..) sedan begränsat och återhållsamt intag vid enstaka tillfällen. Absolut, det hade varit guld. Det tycker jag fortfarande! Det tog sin lilla tid att hjärntvätta sig in i att alkohol är lösningen på det mesta, så jag får ge mig lite tid att förstå att även detta är en produkt av det "feltänk", som alkoholhjärnan åstadkommer..
Det är verkligen så jag tar mig an mitt tillfrisknande denna gång. Här pågår omprogrammering på hög nivå🤯😅!

Tack för som vanligt intressanta reflektioner💙!
Som du märker väcker de en hel del tankar hos mig själv ☺️.. Nu började jag skriva här och det blev längre än jag först tänkte..Hoppas okej?

Angående svensexa..ja, hur gör man det på bästa sätt nykter..förstår att det är en utmaning, inte det att inte kunna stå emot. För där tror jag precis som du! Det är det minsta bekymret 💪😊! Men att orka hela kvällen, efterhand som de andra i sällskapet blir alltmer berusade.. Kanske får det bli en tidigare hemgång för din del..Men för pepp och att va pigg och ha kul så länge som det är möjligt tror jag mest på att du omger dig av den musik du gillar allra bäst 😆! Hoppas ni har någorlunda lika musiksmak i gänget.. annars får det bli toabesök med airpods och skuggboxning alternativ fuldans framför spegeln och så några colanappar på det - sen är du i hamn👍🤣!
Och energidryck då om du gillar det😋!
Ha en rolig, minnesvärd kväll om vi inte hörs mer innan dess🥳! Tänk vad härligt att det finns flera första-gången-upplevelser, trots att vi börjar bli till åren..😂

Må väl!
Kram🤗
/Fibblan 🌼

IronWill
Bara att skriva på

Jag har inga regler kring den här tråden. Bara att skriva vad du känner och så långt du känner. Du verkar vara en positiv och glad person?
Det dyker ju upp lite reflektioner och möjligheter till förstagångsgrejjer trots åren som du säger :) Men ändå så sinar brunnen lite mer varje dag. På gott och ont givetvis.

Det hade ju varit drömmen att kunna ta en salongsberusning vid vissa tillfällen. Det är ju den drömmen som stoppat mig alla gånger tidigare. Mycket för att jag ibland får för mig att jag är ”galen” och då menar jag inte som ett positivt adjektiv (”du är ju heeeelt galen”). Utan som i faktiskt galen. Konstiga tankar som dyker upp. Verklighetsfrämmande stunder då illusionen av verkligheten känns tunn. Aldrig några våldstendenser eller så. Bara galenskap. Ibland vill detta ut ur min mun. Det är inte bra. Det dövas enkelt med alkohol. En liten salongsberusning och så tystnar ”rösterna”. Jag är ju (för?) städad, pålitlig, kontrollerad, professionell och stadig. Inte galen. Men allt jag tänker får inte plats i huvudet. Det blir essingeleden 17.15 en vardag. Jag har bett alla möjliga sorters hjärnmekaniker pilla i det där. Jag är fullt medveten om att jag inte är en unik snöflinga, men nån vidare succé har det inte blivit. Antidepp medicin lossar lite på känslorna inför ”väggen” av konstigheter, men det hjälper inte som alkoholen. Alkoholen går som en murbräcka igenom all galenskap och lämnar en skön mjuk sand kvar efter sig. Ända till dagen efter då väggen tornar upp sig än högre eller välter över mig.
Jag vaknade i morse till en av mina sämre dagar. Måste fokusera idag. Jobba med händerna och inte släppa in något annat.

Fibblan
Tack💙! Då fortsätter jag..😅

Skämt å sido..jag ska inte krascha din tråd. Men jag ville höra hur det är med dig idag? Om du lyckades vända den där känslan av sämre dag, undertiden som den förflöt..(?) Hoppas på det! Oavsett, en tillgång att du känner dig själv så väl och vet vad som fungerar bäst att göra i de lägena. Det är inte så lätt alla gånger ändå, att göra det som man vet att man mår bäst av..😬, tycker jag iaf.. Och på tal om det, tror jag de allra flesta av oss är lata av naturen. Att det är det typ allmänmänskliga, och att de som inte är det snarare är av en särskild sort..😂. Äsch, inte vet jag..🤔 Kanske gäller det med det galna också..mer eller mindre. Det tar sig förstås uttryck på olika sätt. Men jag känner verkligen igen det du beskriver Essingeleden 17.15 en vardag..så upplever jag det också, mkt tankar, och framförallt mkt känslor. Fast de hänger ju ihop förstås..🙃 och hänger ihop med mina ofta snabba skiftningar..så på frågan om jag är en positiv och glad person, så absolut - ibland är jag det, men jag tror inte mina närmaste skulle beskriva mig så..😅. De skulle nog snarare beskriva mig som väldigt skiftande, på gott och ont. Men i mina ungdomsår var jag väldigt positiv och glad för det mesta.. och här på forumet är jag nog också det för det mesta. Och när det kommer till alkoholen och hantera det att jag inte dricker nu, och inte ska göra det mera, så tror jag också att jag liksom går inför att förhålla mig positiv. Alltså mer som att det är ngt jag medvetet jobbar för och o bästa fall glimmar det till av just den känslan ✨😊! Och lite är det nog också att jag får en kick av att jag klarar ännu en dag. Idag en vecka💪! Och så bara boostar jag på mig själv som fan, för att jag ska vilja fortsätta hålla linjen😁! Och det går faktiskt lite smidigare denna gång än vid årsskiftet. Fast det är ju bara en vecka som sagt och än så länge kanske en o annan tänker att jag tillhör kategorin som tar det där taget två ggr per år. Blir en vit månad eller två efter nyår och så efter semestern..så som många gör med träning och andra förändringar också för den delen..Aldrig är väl gymmen så fulla som första veckorna i januari och kanske även i september.. och jag ska ju börja träna med.., så check på den med😅. Nåja, den som lever får se..
Jag har iaf tänkt hålla min nykterhet nu. Har inte satt ngt tidsbegränsat mål denna gång. Bara konstaterat att det är detta som gäller nu. Lika självklart som att jag inte snusar längre. Och nu när jag efter 20 års snusande lyckats lägga av, känns allting
möjligt ✌️😄! (En hel månad utan - så ja, jag känner mig ganska unstopable 😜 och positiv och glad för mina prestationer!
Och så är jag en person som väldigt lätt känner med andra, också det på gott och ont..
Så när det är positiv energi som flödar i forumet så rycks jag med. Lika ont i magen kan jag få av andras beskrivningar av dåligt mående, smärtsamma upplevelser..
Det är jag i ett nötskal, på gott och ont som sagt. Och jag håller som bäst på att hitta andra strategier än att hällla i mig alkohol.. hitta den där avstängningsknappen. Få till det där nu, en gång för alla, att se på mig själv med snällare ögon. Hantera de starka känslorna. Bli okej med mig själv att jag är en sådan som känner mkt och det är okej.
Långt igen..
Och fortfarande nyfiken på vilket sätt du tenderar åt galenskap..😘, men det är givetvis din ensak och inget du behöver förmedla mer kring, bara för att mitt intresse väcktes 😅. Väggen av konstigheter.., hur ser det ut där? Som sagt, skit i dessa frågor..💙! Jag är bara tacksam för att du och även flera, som kommit så långt i sin nykterhet, väljer att stanna till och skriva några rader i forumet.
Det inspirerar och skapar tillförsikt hos mig - så tack för det Ironwill💜!

Stor kram🤗!

/Fibblan 🌼

IronWill
Tack och sorry

Tack för inlägget och sorry att jag inte svarat. Forumet drar inte lika mycket längre då jag allt mer sällan tänker på att jag inte dricker. Plus att hösten är igång så allt är på 100 igen.
Tror det är bäst för alla om jag inte djupdyker i min ”galenskap” men jag kanske är svagt bipolär eller något eftersom jag har olika perioder då det är upp eller ner. Och när det är ner kommer konstiga tankar. Just nu är det dock upp. Men hur som helst så såg jag att du ”sprudlar” på. 👍
Det är bara bra att bli lite besatt av nykterhet, men det går även det upp och ner och då behövs plåtar och skyddsväst.

IronWill
Skitdag

Mardrömmar i natt (minns inte vad, men hemska) följt av en pissig dag. Trots att jag försöker göra förändringar för att må bättre så skjuter jag mig i foten hela tiden. Tror fan att jag lyckats göra det sämre igen.
Eller är det bara mentalt? Är jag egentligen bara slav under mina egna värdelösa tankar som jag speglar på världen och situationer. Stressen och pressen kanske inte är lika kopplad till externa faktorer som jag trott.
Visste väl att det delvis var jag men det kändes lättare att byta situation än att ändra på mig själv. Suck, kommer nog inte undan att jag måste jobba med acceptans och släppa ännu mer krav på mig själv. Lite sugen på att kröka till faktiskt, just idag. Brukade släppa då. Få en ”fin fredag”. Lite ”äh fuck it”. Kommer inte att ta i alkohol men just idag blev jag faktiskt lite frestad. Vad är poängen med att lida lixom? Blir ju ändå aldrig bra (säger mina känslor). Men det kommer bli bättre på nått sätt som vanligt, och då skulle jag ångra det. Jag mår uselt, men det är okej.

Mirabelle G-S
Då är vi riktigt synkade idag

Då är vi riktigt synkade idag. Konstiga drömmar. Pissig dag, som blev ännu pissigare pga kraven man lägger på sig själv. Riktigt frestad att stanna till på systemet på vägen hem. Smutta vin i soffan tills man når ”fuck-it-mode”. Men nej. De pissiga känslorna är viktiga. De är kompasser som visar vad vi behöver jobba med. Och ibland är det inte verkligheten som är problemet, utan förväntningarna vi har. Jag förväntade mig att kunna göra det omöjliga. Igen. Vi behöver anpassa våra förväntningar till verkligheten. För verkligheten lär inte låta sig anpassas till våra förväntningar. Ha en trevlig helg!

IronWill
Lite som vill ut

Eftersom det här är min kaostråd så vågar jag släppa lite halvfiltrerat eftersom jag inte ”prackar på” någon något.

Jag läser till och från på anhörigsidorna. Antar att en del gör det. Det är intressant att spegla sig själv lite i vad som händer där och jag känner tyvärr igen saker här och där. (Usch) Men där kan jag ta del av det ofiltrerat, ärligt och ”på säkert avstånd”. Det är ju om sådana som mig men inte exakt mig.
Det handlar ju mestadels om män och hur vi beter oss som alkoholister. Och som sagt känner jag tyvärr igen saker här och där. Och undrar lite om många män (inkl jag själv) stannar i den känslomässiga utvecklingen kring typ 15 och sen bara lär oss vuxenreglerna för att utåt sätt i alla fall passera obemärkt. Jag själv beter mig omoget, speciellt när jag drack men det händer även till och från som nykter. (Mest fylleexempel) ”Har han en sån leksak måste jag ha en också”, ”jag får minsann vara ute hur länge jag vill”, ”om jag behöver prata allvar med dig 03:00 så borde jag väl få det?”, ”är väl inte mitt fel att kalle ville ta en öl till så jag inte riktigt orkar med svärmorsbesök idag även om jag lovat”. 😳 (Är det skäms-emojin? Jag är gen x så fan vet jag. Den är röd om kinderna i alla fall men kanske bara förvånad och full?)
Känns som kvinnor klarar sitt missbruk mer självständigt? Kanske är ute och cyklar vätternrundan, men jag har inte tillräckligt med underlag och säkert en rejäl availability bias. Men skämmas kan jag göra ändå. Är i alla fall bättre nu när jag inte dricker. Min fru är en betydligt starkare individ mentalt och hon borde få blommor oftare. Men jag ger i alla fall mycket verbal uppskattning... alltid nått intalar jag mig.

Sen funderade jag också på det här med svårigheten att ”veta vad man vill”. Det har plågat mig till och från genom åren. Vill jag gifta mig, vill jag byta jobb, vill jag börja dansa balett? Men rätt ofta kommer jag aldrig på svaret. Inte ens när beslutet är fattat vet jag om det var det jag ville. Så man kanske borde sluta ta reda på vad man vill hela tiden och bara välja. På jobbet när jag måste fatta beslut är det lätt. A eller B. B. C eller D. Q.
Men så fort det har med mitt liv att göra, omöjligt. Med välfärden kom alla dessa jävla beslut. Vi fick äntligen chansen att fundera sönder oss själva. Jag är en unik snöflinga och vad vill jag ha för form? Vi kan välja på helt andra sätt än man kunnat för. Det tutas i en att man kan bli och göra vad som helst, så hur ska man då nånsin kunna sluta fundera på om man valt rätt?

Läste nån så här långt så förlåt. Men det var ditt val :) god natt. Och om nån undrar om jag har alla hästar hemma, eller om hissen går hela vägen upp, eller om jag har nog med pommes för ett happy meal. Antagligen inte. Tur man är anonym...

Mirabelle G-S
Tvärtom!

I just detta fall är det otur att du är anonym, för du är störtskön, precis en sån humoristiskt cynisk männska man vill fika bort en grå kväll med :) Snälla tro nu inte att jag flirtar. Gubben skulle fått vara med. Och älska samtalet. Nu vet jag ju inte om hissen går hela vägen upp för någon av oss heller förstås, men vad gör väl det om hundra år. Din ofiltrerade tankekarusell fick mig iaf att fulfnissa, med grymtning och allt. Och vad gäller att ”veta vad man vill” så säger jag hear hear. Fan vet vad man ska ha nån jäkla fri vilja till när den är så nedrans konturlös. Ingen substans. Ingen kontinuitet. Bara å ena sidan... och så å andra sidan... och så å tredje sidan... och så å ena sidan i kombo med fjärde sidan... som blir tvärtemot å andra sidan i kombo med universum... etc etc etc i all evighet.

Fibblan
Lämna en plats till mig på caféet..☕😆

Mår sådär just nu, men skulle gärna sitta med och lyssna på era funderingar om allt ifrån beroendebeteenden, manligt och kvinnligt och om alla val vi har, och hur sjutton man kommer fram till vad som är rätta för just en själv..
Jag tror på din idé Ironwill, om att välja först och så får det väl visa sig i efterhand om det blev rätt..🙃..
(även om det förstås finns begränsningar för vilka val vi kan göra och ändå ha kvar det andra betydelsefulla..)

Stor kram!

Ni förgyller båda det här forumet tycker jag💗!
Fibblan 🌼

IronWill
Ha ha ha

Tack, 😘 men jag är mer städad IRL, det kanske Vingäger, MM eller nån annan som var med på träffen senast kan intyga :)
Men vi får väl se om vi kan ha kafferep med alla signaturer som vill när det drar ihop sig till nästa träff. Och jag är så kallad flörtblind. Man måste nästintill säga rakt ut att man flörtar med mig för att jag ska fatta (i alla fall i vardagssammanhang), så det var det sista jag trodde. Så gubbar hade gärna fått följa med på fiktivfika.
Finns mer bryderier på lager som vill ut. Men lagom doser. Jag kan ju inte bara ta ett par bärs och kväva det längre. Tinnitusen får trängas med så mycket nu för tiden...

IronWill
Fibblan

Sett att du har lite extra intressant för tillfället. Men du är stark som håller din linje! Jag tror du kommer att tänka att ”vilken tur att jag inte dricker i alla fall”, när dammet lagt sig. Finns så många skäl att dricka och nu har du ganska starka så extra pepp och kramar till dig.

Vinäger
Städad?

Haha, brukar sällan kommentera annat än i Förändra sitt drickande, men måste göra ett undantag nu.

Kan faktiskt hålla med dig lite, IW, att du inte ser ut (och heter!) som den person vi, eller åtminstone jag, kanske skapat utifrån kommentarerna av hårdingen IronWill. Lite mer städad? Ja, faktiskt. Mycket trevlig och sympatisk - precis som om det skulle vara en motsägelse...

Underfundig är ett ord jag tycker beskriver dig bra. Hoppas att du tar det som en komplimang, för så var det tänkt.

Kram på dig

PS. Om det är ok, hänger jag gärna med på kafferepet. Med eller utan gubbe. 🙂

IronWill
Vinäger kul att du tittar förbi

Ja, jag tycker vi tar en repris och även en efterkaffe på nästa träff. Underfundig 🤔 ja kanske det, du är ju säkert smartast här så jag säger inte emot. Nä hård är jag inte direkt.
Slog mig att det är min fru som borde heta IronWill. Jag borde kanske mer hetat PlaywoodWill. Men som sagt var namnet mer baserat på vad jag ville ha och vad jag tyckte att jag måste ha för att sluta. Visualisering vettu.
Men det är ju lättare att ”vara sig själv” när man är bakom sin telefon och hyggligt anonym i alla fall. När andra tittar på en och granskar så blir jag mer introvert.
Höll på att skriva en kommentar nyss till din ”note to self”, men kom fram till att det inte behövdes. Den säger ju allt.
Ta hand om dig!

Fibblan
Hej på dig Ironwill!

Vad hände med bryderierna som vill ut..(?)☺️.
Eller har de stillat sig för ett tag? Hade gärna tagit del av flera😉! Trist och tjatigt att behöva säga det, men jag är på dag 2 igen..😔. Men inte ska jag väl ha en ledsen gubbe efter det konstateradet egentligen (!)
Jag är ju på dag 2 för sjutton, inte sant💪😜! Nu kör jag på, med ett mer strukturerat häng här inne. Provar alla vägar..Ibland får jag för mig att det inte är bra för mig att vara för mkt i forumet, att det blir FÖR MKT fokus på alkoholen då..🤔. Nåja, jag lär mig hela tiden av mina bakslag, vill jag tro och betraktar detta omtag som det sista! Att jag bara förblir nykter för alltid nu..🙏!
Saknar dina fnuliga funderingar☺️
Hoppas du mår väl💙!
Kram
/Fibblan 🌼

IronWill
Tack för tanken

Jag fick en släng depression igen. Blir lite misantropisk och än mer cynisk då så jag undviker att skriva för mycket. Det representerar inte mina vanliga friska(re) tankegångar.

Du får köra igen. Finns ju ingen begränsning rörande antal försök. Och troligen har du på det stora hela dragit ner betydligt mer än om du inte tänkt på det alls. Jag är lite avis på dina emojis (eller snarare antagligen din i grunden positiva personlighet), min värld innehåller mer 💀. Men det går över igen. Det gör det alltid. Återkommer när solen gått upp igen.

Fibblan
Tråkigt o höra att du är i en svacka nu..

..men med min i grunden positiva personlighet, anar jag en försiktig positiv inställning från din sida också 😘.
Du vet att det kommer att gå över även denna gång. Det gör det alltid! EN positiv tanke att klamra sig fast vid iaf💙!
Gör det som passar dig bäst och återkom när solen gått upp igen🌅!
Stor kram
/Fibblan 🌼

Fibblan
Ironwill

Ville bara titta inom och höra hur du mår 💙?
Ngn ljusning vid horisonten än 🌅?
Ljuset ute lyser ju tyvärr med sin frånvaro..(!) 🤣
Skämt åsido,
Inte helt lätt och hämta upp ett redan tungt sinne då..😔

Hoppas det inte blivit värre i vart fall 💕.

Själv har jag ljus inombords igen ☀️, trots mörkret utanför,
så jag lever på det 🙏🍀❤️!
All thanks to nykterheten 😊! 1 månad idag! Men nu ska inte jag komma här och tvinga på dig min käcka attityd..
som sagt, ville bara höra hur du har det 💙?
Ta hand om dig!
Kram
/Fibblan 🌼.

IronWill
Vet inte faktiskt

Allt är lite ut och in. Är inte så djupt ner att jag behöver ligga på sängen och stirra i taket. Mer en mängd djupa och existentiella frågor som tynger och lite, ” är det här allt?”

På ett enda sätt så tror jag att sluta dricka har varit negativt för mig. Man kan kalla det ”centrifugalkraft” kanske. För tillfället är mitt liv stabilt på de flesta områden. Stabilt, inte super awesome om någon tolkar det så. Men det är då mest som en slät linje. Inga toppar och inga dalar. Med en dal fanns det en uppgång och vice versa. Jag fick en extra skjuts av kraften ur något negativt eller positivt. Jag kände mig mer levande då. Det är inte så att jag går och funderar på att dricka. Jag funderar på vafan det är frågan om. Hur blir man glad? Ska jag småpromenera genom årstiderna tills jag, som majoriteten av män, tar mig för hjärtat och rasar ihop. Jag går runt och känner mig som en brödsmula som ligger och möglar i en springa i köksgolvet. Jag blir äldre och mer vildvuxen men inte fan händer det så mycket annat.
Inte säker på om jag är deprimerad (jo devis antagligen) eller om mitt liv bara är trist nu för tiden. Jag kanske behöver att skit händer för att ta till vara på glädjen när det löser sig. Och jag är inte förmögen att riktigt komma på lösningar. Har pratat både med vänner och häxmästare med vetskap om psyket men är inte direkt klokare. Under tiden rinner mitt liv sakta men säkert ut i sanden. Jag är en riktig solstråle va? 😜

Fibblan
Hej du solstråle 😘

Fint o höra ifrån dig, även om allt är lite ut och in och det är de djupare frågornas tid för din del. Egentligen är det det för mig också..men jag värjer mig. Gör allt annat nu istället (förutom och dricka iaf 💪), även om begäret återigen pockar på lite. A-👿 står där bakom hörnet och lurar, så just nu vågar jag inte känna för mkt, tänka för djupt. Jag är rädd att jag inte är stark nog att inte dricka om jag öppnar på luckan ner. Tids nog behöver jag göra det. Inte minst utifrån att rädsla är en del av vad jag tidigare druckit på..
Adde skrev i sin tråd häromdagen ett citat av Jim Morrison, som gick rakt in i mig med; "Expose yourself to your deepest fear.
After that, you are free."
Precis så är det. Men jag måste handskas med det här med försiktighet känner jag. Just nu, är det mkt nog att hantera som det är. Men jag ska dit. Jag är på en självutvecklingsresa som heter duga..phu.
Förstår så väl vad du menar med toppar och dalar och känner igen mig i det du beskriver. Då känner man ju livet i sig! Oavsett om det är positivt eller negativt, så finns det mer rörelse då, som gör att allt känns mer levande. Och det genererar kraft i sig. Men du är ju en klok man i dina bästa år💪🍀💕🙏! Och inga vänner eller häxmästare 😝 kan någonsin vara klokare än du, när det kommer till dig själv. Men det är gott att höra att du har sådan omkring dig, inte minst när den grå blöta filten kommer och lägger sig som ett grått töcken över allt. Nä, det låter som att den lilla mögliga brödsmulan behöver bli uppstädad av dammsugaren! Sugas in, virvla runt, se ngt nytt även om i denna metafor, inte innehållet av en sammsugarpåse är det mest spännande heller kanske..😂.
Under tiden du kommer på vad som skulle kunna vara det här, i mer konkret verklig form, gör du ett fantastiskt jobb tycker jag, som inte går till flaskan och söker det där! Och du fortsätter att småpromenera vidare. Även om du inte är nöjd med det, så låter det som det bästa just nu. Hellre det, än att bara bli liggande på sängen 😘! Och rätt var det är kanske du får anledning att börja småjogga istället..
Stor kram!
/Fibblan 🌼.

Vinäger
En hälsning

Läser som bekant mest i Förändra... Men ju fler som flyttar över hit, desto oftare vill jag in och kolla läget.

Du imponerar som vanligt. Trots dippar och mörker håller du nykterheten. Så jäkla klokt att inte bara veta att det är det bästa, utan också leva så. Du är en av mina förebilder och genom din härliga sarkasm även en av mina favoriter här. Ses vi i februari igen? Hoppas det. 💗

Kram på dig

IronWill
Tack vinäger

Du är ju en superkämpe själv som inte ger upp! Eftersom du var först att hälsa mig välkommen här så känns det extra bra att du är kvar också. Tryggt :)
Jag tänkte komma på träffen, i tid denna gång. Ser fram emot den. Vi skriver alla så öppet här så det är en liten utmaning att försöka behålla det även när vi ses.
Har inte kommenterat så mycket alls på sistone, men får något ryck ibland. Men det känns lite som jag ”kommit för långt ifrån”. Att de som är närmare den omedelbara kampen har mer att tillföra. Men jag tycker om er andra mer eller mindre trasiga, och diskussionerna så jag fortsätter komma tillbaka. Lite som en oas i socialmedias tidsålder.

Fibblan
Jag tänker tvärtom

Hade som en grej att på 100-dagen flytta över till "det vidare livet", men vet i tusan om jag inte måste flytta över tidigare..🤔. Vi var ju ett gäng som tog armkrok, efter semestern, kan man säga, denna omgång. Och det har funkat fint. Men jag är fortfarande trevande i att hitta vad som blir bäst för mig här på forumet (och "i det verkliga livet" (!)..🙃
Så fort jag får minsta energi till övers, så är jag inne i väldigt många trådar. Inte minst, hos dem som för den jävligaste kampen..
Och jag säger detta med anledning av att du hade en tanke om att de närmre den omedelbara kampen skulle ha mer att tillföra. Jag säger tvärtom! Jag vet inte vad det är med dig, vad du väcker i mig. Men jag har som du kanske minns, gärna vänt mig till dig när saker och ting står på sin spets. DU bidrar med så ofantligt mycket 💙! Tycker jag iaf! Och med detta sagt vill jag förstås inte att du ska känna ngt krav på mer skrivande..😅 Håller min ståndpunkt om att du, liksom var och en av oss här, gör det som passar en själv bäst. Ville bara att du ska veta att för mig är det betydelsefullt att du tar dina ryck emellanåt 😘!
Stor kram!
/Fibblan 🌼.

Sidor