Jag har inte lyckats bli nykter.. jag har lyckats hålla mig nykter under vardagar med hjälp av samtal hos terapeut men dricker varje helg. Mycket. Ångest. Jag orkar inte mer. Jag ger upp! Jag vill inte dricka mer. Jag behöver mer hjälp. Men en riktig behandling är dyr! Hur slutar man? Hur? Snälla hjälp...

Man trillar men är övertygad om att det går! I värsta paniken kan man börja äta medicin för det (även om jag som du endast dricker på helger och tänker att det är ”onödigt” att äta medicin hela veckan - men finns varianter för det också). Kolla upp var det finns beroendemottagningar eller kanske gå på ett AA möte? Känner med dig. Fy fan vad jag känt det där många gånger, senast i fredags morse när jag vaknade efter en stökig aw som spårade ur. Du är inte ensam, vi är alla här av samma anledning. Och skriv här. Börjar skriva mer aktivt och det hjälper. Man läser och får pepp.

Min behandling hittills har gått på frikort. Men om det är kärvt så är AA och forumet bra alternativ. Och ta en dag i taget. Det blir bättre ?

Så hoppfullt svar!?
Jag orkar inte kämpa mer. Jag vill bara må bra. Jag går hos en kostnadsfri terapeut som kommunen erbjuder men känner att jag har så djupa problem och det tar sån tid. Jag är rädd att få en orosanmälan till socialen om jag ber läkare om antabus. Men jag behöver verkligen ta all hjälp nu.

Är det på en beroendemottagning du går? Annars är väl det det bästa alternativet i ditt läge. Där kan du få den medicin du behöver.
Sök hjälp i tid, du har ju kämpat länge nu mot alkoholdjävulen ?
Lycka till ?
Styrkekramar ?????

Det är alkoholrådgivning hos en terapeut via kommunen. Ringde till ett behandlingscentrum idag men den behandlingen (kvällstid i 2 år) kostar 78000!!!
Jag har kämpat länge och jag är så trött. Jag vill bara vara nykter. Alkoholen smyger sig in varje gång jag försökt leva nykter. Jag har ångest ångest ångest, hjärtat hoppar och tankarna skenar. Jag ska söka efter andra alternativ för att få hjälp mot detta beroende.
Jag vill leva.

Det finns en hemlig sida på Facebook som heter nykter.nu! Där kan man samlas, mötas och hjälpas åt!

Är i nuet. Får panik vid tanken på att vara utan rödvin, torsdag, fredag, lördag!
Nu vill jag vara nykter!
För min skull, för mina barn!

Solstrålarna

Väljer nu att avhålla mig från alkohol efter ca. 25 års drickande. Sista 2 månaderna ca 1 flaska vin varje dag. Känner mig nu värd ett annat liv och hoppas och tror på mig själ. Hoppas det funkar denna gång?❤️?

Hur paniken kändes sist när du vaknade efter att ha druckit. Och tänk på hur skönt det känns när du vaknar och inte är bakfull och kan hänga med dina barn. Suget kan vara överjävligt. Jag förstår det. Vet hur det är när man sätter igång, men det är inte värt det.

Kämpa på! Jag hejar! Skriv här när det är som värst. Läs gamla inlägg när suget kommer och minns hur hemskt det var sist.

Kram

Känner mig desperat. Önskar jag kunde hoppa av vardagshjulet, ta in på behandlingshem i 3 månader. Med omprogrammering till tillfrisknande, ny styrka, nytt jobb, mer fritid, mer vänskap, mer kärlek, träning, hälsa, yoga, skratt, glädje, sol, natur, livskvalitet! ?

Lantliv

Hej JoYo!
Som de övriga skriver så går det att bryta (o)vanan. Med mycket vilja så går det. Jag måste själv tro på det för jag är i början av ett hållbart förändringsarbete för hållbar nykterhet.

Har du testat programmet på den här sidan? Det är bra även om all text är tuff för min utbrända hjärna, men jag har fått lite mer kunskaper om mina triggers. Har du koll på dina?

En dag i taget, fyll kvällarna (antar att vinet kommer fram på kvällarna) med något annat du tycker om och vakna stolt dagen efter när du vaknar upp utan att ha druckit dagen innan.

Kämpa på, vi är mång som är i samma sits!
Kram ?

Tack för svar!?
Känns som att jag gjort allt.
Minns inte om jag gjorde färdigt programmet här.
Går hos terapeut (är starkare psykiskt nu).

Men det där drickandet. Det liksom går överstyr varje gång. Det blir alltid mer än jag tänkt. Jag borde vara på noll konsumtion nu. Jag har barn och deras framtid att tänka på. Jag vill vara sund.
Varför är jag förälskad i den djävulen ’alkohol’?!
Jag skulle vilja byta ut helgdrickandet mot helg-träning. Yoga och styrka/kondition.
Skulle vilja ingå i ett gäng som ses och tränar tillsammans, mot samma mål, nykterhet, sundhet. Har lyckats med att sätta ihop ett gäng tjejer som ses för yoga men det sker för sällan. Jag saknar en gemenskap, sunda vänner.
Jag har egentligen sån livslust. Så mycket jag vill göra.
Idag är min 4:e nyktra dag.
Jag tänker ofta på känslan efter ett halvt glas whisky. Ett glas rödvin.
Men det slutar ju inte där. Jag blir sjuk! Jag försvinner från mitt och barnens liv.

Varje gång jag försökt sluta har jag haft ett ”mindset”. Leva i nuet. Eller annat för att stärka mig i nykterheten. Den här gången kör jag ”jag sår min framtid idag”.
Jag har nämligen börjat känna att kroppen inte klarar den ständiga läkningsprocessen under veckodagar för att åter brytas ned under helgen.
Så: idag sår jag min framtid!
?

Lingon1svart

O du har sagt det högt här; att du VILL förändring. Tror på dig! Läs andras trådar o skriv här för att resonera med dig själv och för att ”prata” ner suget o längtan efter A. Och GÖR något rent fysiskt; ta en promenad. Ta ett fotbad. Åk på loppis. Gå på bio.

Varm kram o heja dig! En sekund i taget, en minut och så vidare???

Vinterflickan... jag har inte varit på behandlingshem men går på samtal regelbundet. Det hjälper, tar tid men hjälper, jobbar bort ångesten sakta.?

Lingon1svart - tack för din sköna pepp!?
Jag har lite planer inför helgen, sportaktivitet med barnen, bio på kvällen, fylla kvällen tills systemet stängt. Då är jag kanske trygg.
Kram och heja dig med!?

Humle

Det är skönt att ha fler i samma sits ❤️
Jag hällde ut det jag hade hemma. Sen är jag inte ensam ikväll, så då brukar det vara enklare att låta bli.
Hoppas din kväll blir fin!