Nu är det skarpt läge för mig. Jag har hängt här inne till och från i några år. Skrivit lite då och då men inte lyckas få någon kontinuitet och heller Inte lyckas hålla mig ifrån vinet. Jag måste ta itu med mitt drickande och rökande NU för om jag inte gör det kommer jag inte leva många år till. Därför skapar jag nu en ny tråd för min Dag 1 som ska starta imorgon 1/11. Min relation till alkohol är inte att jag dricker för mycket utan ofta. Spårar aldrig ur eller gör bort mig och mina ungdomar har kanske sett mig onykter några gånger Mina tankar snurrar hela tiden om att det banne mig inte är värt att dricka vin. Det är inte värt att sova dåligt, få hjärtklappning deluxe, att slita på sina inre organ. Men sen, när jag inte druckit vin på några dagar så kan längta till att få hälla upp ett glas. Min läkare smygtog ett alkoholprov och det visade sig att jag hade ett förhöjt CDT. Detta stör mig så internaliskt men jag kan ju inte springa ifrån det. Hon vill ta ett nytt kolesterolprov och CDT men jag har inte gått dit än. För jag skäms. Skäms så himla mycket

Jag är och känner mig som ett andrahandsval för allt och alla. Ingen tänker på mig och undrar hur jag mår utan det är alltid alltid jag som är omtänksam mot allt och alla. Ser till att alla mår bra och har det bra, familj som vänner. Mig kan man skälla på och tala om precis vad man tycker om saker och ting, som en måltavla. Det är just då som det är så skönt att få hälla upp lite vin och bara vara ensam med tankar och Facebook. Hela flödet på FB en söndag visar hur folk dricker och skålar och ler, det är så förljuget.

Som sagt nu ska jag ta itu med detta och jag ska lyckas också! Det är skarpt läge helt enkelt. Ska också försöka peppa på er andra som är så himla inprirerande. Ingen vet om min plan, bara ni för om jag berättar för min familj är det ingen som tror på mig. De säger att jag inte kommer att klara det för jag har försökt förut och misslyckats. Min önskan är att hålla mig ifrån vin resten av året och jag ska verkligen försöka men även här ifrågasätter alltid folk varför jag vill göra så? Gud så tråkig du är...

Det är aldrig rätt tillfälle att sluta och börja med Dag 1 , tänk hela november som jag har framför mig. Födelsedagar, smokingmiddag, julbord och imorgon middag ute med vänner.

Varje dag utan vin är en vunnen dag! Så får jag tänka...

Tackar tackar! Jag har inte lyckats bestämma läkare ännu. Den jag blev rekommenderad var ST-läkare och jag vet inte om det känns rätt liksom. Inget vin iaf och det är huvudsaken. Tränat både måndag och tisdag så inatt borde jag väl sova gott!

Sov Gott och Kram

Fibblan

Fundera du ett varv till i lugn och ro och hoppas du får sova riktigt gott i natt ?!
Stor kram!
/Fibblan ?.

Fibblan

Hur mås det med dig, en dag som denna? Hos mig är det mulet och trist både ute och inne, men det går ändå ☺️!
Hoppa bra med dig ?!
Kram
/Fibblan ?.

Fibblan

Passar kanske iofs ganska väl för just dig ?!
Som är så bra på att hålla i din träning, i både med- och motgång som jag uppfattat det, iaf.
Hoppas det är bra med dig oavsett om du hoppar bra ??!
Kram
/Fibblan ?.

Som vanligt sitter jag och läser här inne och skriver lite här och lite där. När det är dax för mig att skriva i min egna tråd finns knappt tiden. Jag kämpar och kämpar med tankar och åsikter som andra människor har. Jag veeet vad jag blir glad och energirik av och jag veeet att jag blir grinig och trött samt ångesfull av vin. Känner som Odette skrev att mitt huvud snart spricker av att jag tänker så mycket. Det är precis som att jag hamnat i fel sällskap? Eller att jag är typ den enda i sällskapet som dragit i handbromsen och vill göra en förändring av dåliga vanor.

Ikväll, äldsta sonen kommer att fylla huset med sina kompisar för att fira sin födelsedag. Dessa ungdomar är glada men tyvärr ganska törstiga. Jag ska fixa vuxenmiddag innan, en enkel sådan men det känns så jobbigt. Förut hade jag suttit och planerat i dagarna vilken bordsdekoration jag ska duka med, pratat med systembolaget om vilket vin jag ska ha till maten osv osv. ALLT skulle vara perfekt och jag kunde koka soppa på en spik. Så är det INTE nu...jag känner mig bara energilös inför detta men vill inte göra min son ledsen heller. Har alltså svårt att säga NEJ.

Imorgon är det temafest som jag är medarrangör på och min bil är redan fylld med en massa saker som lokalen ska pyntas med. Jag kommer måsta ta bilen in till Stockholm CIty och där kommer jag att parkera för att sen gå på middagen, danska lite och sen ta bilen hem eftersom jag ska iväg till en träningsdag med mina träningskollegor på söndagen. När alla andra laddar och längtar till denna temafest längtar jag till på söndagen då jag står och låter mig inspireras av ett härligt gäng med träningskamrater.

Det är DET jag gillar... träning, men tyvärr inte mina närmaste vänner! Ha en härlig helg! Kraaam

För pepp i min tråd?
Jag förstår att du har fullt upp denna helg och jag håller tummarna för att allt praktiskt ska flyta på.
Ibland får man bara vara inställd på att genomföra planen och se framåt där man är färdig och sedan koppla av.
Må styrkan vara med dig ???
Kramar ???

Fibblan

Hur har det gått med allt? Middag, sonens födelsedagsfirande, temafest och träningsdagen med kollegorna? Jag hade varit helt slutkörd..?.
Men precis som du säger, du vet vad som ger dig energi och vad som tar. Och iaf ett energigivande inslag har ju funnits i helgen?. Och kanske de andra grejerna blev bättre än du vågat hoppas?? Det låter som att du längtar efter mer tid för träning och säga nej till annat, framöver..(?) Men det är förstås skitjobbigt att vara den enda som vill förändring av dåliga vanor..förstår att det är allt annat än lätt.. men DU VILL dra i handbromsen och jag är gärna med och stöttar dig ?. Även om det aldrig kan ersätta eller ha samma effekt, som om ngn nära, IRL, var med dig på den resan, så gör vi vårt bästa här tillsammans ??! Men vem vet, om du börjar förändringen, kanske du inspirerar ngn i din närhet ? (?!). Oavsett, DU bestämmer över DIG och DITT!
Ja, det var lite tankar från mig.. Ville bara höra hur du mår idag egentligen, så hoppas jag inte blev för "pushig" eller "mässande"..?.
Kramar!
/Fibblan ?.

...precis så känner jag mig efter denna helg men så skönt att jag kan pusta ut nu. Inga och då menar jag verkligen INGA tillställningar som är förknippade med alkohol väntar runt hörnet i december. Så himla skönt! Hur som helst gick allt bra men fredagen blev nog mest jobbigt eftersom jag var uppe och plockade undan alla glas och flaskor när ungdomarna ¨åkt vidare till stan. Var riktigt trött på lördagen men tiden fanns inte att känna efter eftersom jag skulle ordna med temafesten. På lördagen drack jag ett glas bubbel och ett glas rött (körde inte bil) och åkte hem så jag släckte lampan exakt 00.02. Mycket piggare än dagen innan åkte jag med mina träningsvänner till Västerås och inspirerades.

Väl hemma på söndagen och pizza till middag slocknade jag i sängen strax efter 20.30. En helg som denna är helt fruktansvärd för en som försöker dra ner eller sluta "festa". Visst ska man klara att vara med sina vänner och inte dricka alkohol men just nu ifrågasätter alla mina vanor och det är nog det jag tycker är mest jobbigt. Och då menar jag mina vanor med att dra ner på drickandet och partajandet, inte att jag partajar för mycket och spårar ur.

Tack Fibblan för att du peppar mig, jag läser och tar emot dina tankar. Du har verkligen helt rätt och du blir inte pushig eller mässande alls. Jag drar i min handbroms för fullt.

Vilken dag som var bäst i helgen då? Helt klart söndagen då jag fick åka hemifrån, sen väljer jag fredagen med ungdomarna även om den var jobbig att ordna så är de sååå tacksamma att få komma hem till mig.

Nu inväntar en ny vecka och framöver har jag så många roliga träningspass att genomföra så jag kommer att vara helt slut pga av det men vi alla vet ju att det är en skön "helt slut" känsla.

Ha en fin dag! Kraaam

Hoppas du samlar krafterna nu och njuter av att ha det stressiga joxet bakom dig!
Skönt att ha rutiner och träning som väntar. Det mår man bra av?.
Ha en fin vecka Pellis ?
Kram?

Fibblan

En ny vecka med mkt av det som ger dig energi✨! Och den där känslan att va helt slut, pga av träning, snarare än stress och måsten, är ju helt annorlunda??!
Skönt också att det framöver inte finns en massa tillställningar med alkohol, som du behöver förhålla dig till. Annars kan ju december helt klart vara en månad med mera av just det.
Ha en riktigt go och sund vecka??!
Kram
/Fibblan ?.

Fibblan

Glad att du sitter kvar på tåget ??️! Ska du inte bara ta och hoppa fram, så vi mentalt sitter i samma vagn ?!
Strunt samma i antal vita dagar vi har bakom oss, det viktiga är de vi har framför oss?!
Stor kram!
/Fibblan ?.

Tänker att träningen är din räddning. Önskar ibland att jag hade något som automatiskt ledde mig på andra tankar än vad A gör.

Du är bra. Du kämpar och är insiktsfull, vilket är grundplåten till att lyckas.

Ha en fin fortsättning på helgen!

Kram

Här är jag...som överkörd av tåget :-) Nä skämt å sido... kan någon se till att november tar slut? Vilken månad detta har varit och då menar jag inte med mörker och regn för det har jag knappt hunnit reflektera över.

Nä istället...alla människor som surrat runt mig, alla möten, alla tillställningar. Jag springer i ett ekorrhjul som jag måste få STOPP på. Drar och drar i handbromsen men snart, snart kan jag starta i backen och känna dragläget. Min yngsta son fyller 18 år på onsdag och har valt att både skriva teori och göra uppkörning på sin födelsedag och detta i en annan stad eftersom det inte fanns tider i våran kommun. Han har ju diagnos Asberger och ospec AdHd vilket gör att han nu har ganska svårt med sig själv. Det tar på krafterna på oss alla. Han har dessutom valt att äta middag hemma på onsdag istället för att gå ut och äta. Ekonomiskt och bra på alla sätt MEN massor med jobb för mig. I lördags hade jag middag hemma för min äldsta son som fyllde på riktigt den dagen. Vi firade honom helgen innan.. Say No More...

Så här sitter jag nu och är glad över att jag har min träning! Att forumet finns som en ventil och att träffa mina vänner här inne! Jag måste bara stanna hjulet! Jag kommer att bli sjuk om jag ger så mycket av allt.

Känner dock att jag blir deppig av att "alla" här inne har kommit så långt i nykterheten. Nu måste jag tag tag i december...en månad som är så fylld med alkoholvanor och julbord för många men för mig . NADA, kanske ska passa på att göra en omstart på riktigt? Den 1/12? Jag menar allvar...på riktigt!

Någon annan som vill hänga på att satsa ordentligt? Jag börjar bli redo för det. Kraaam ha en fin vecka!

Javelin

Jag är med! 1/12, och jag ska kämpa med näbbar och klor för att hålla mig nykter till dess med. En helvit advent.. Hade det för ett par år sedan med, så mycket mysigare och lugnare. Det här fixar vi!

Fibblan

Hur mår du idag?
Jag snubblade ju till som du kanske läst, så nu blir det nya tag igen, och gärna tillsammans med dig den 1 dec ??!
Eller jag kanske börjar redan idag. Drack vin igår med andra ord. Och så som jag mår nu vill jag inte behöva må imorgon igen..
Mår inte superdåligt men heller inte bra. Det ÄR bara så ONÖDIGT att utsätta kroppen för denna stress.
Hoppas du får en fin lördag ?! Imorgon börjar en helvit december ??!
Stor kram!
/Fibblan ?.

Åh vad glad jag blir att ni vill hänga på mig! Fibblan och Javelin! Jag drack två glas vin igår till middagen men tränade hela dagen. Fredagen var också lugn med lite vin och mat men tidigt i säng. Har velat hit och dit hur jag ska jag göra med starten den 1/12 men detta är ju perfekt när man får sällskap juuu. Blir helt annorlunda då!

Min december är blank på tillställningar, november har varit helt hysterisk. En massa kalas men nu i slutet har jag haft mycket träningsinspirationer inför våren 2020 vilket gör att man blir lite extra taggad.

Är lite rosslig också, inte döförkyld men lite kittlig i halsen och småhostig.

Hur gick det med sonen och 18 årsdagen då? Jorusåatt...det här med diagnosbarn, som vill något så starkt, klarar ju av vissa saker som andra har svårt för. Han skrev teoriprov 9.15 samma morgon han fyllde 18. Fick 63 poäng av 65 möjliga. Efter det gick han och åt lunch för att köra upp 11.40 och BAM där satt lappen. Så duktigt gjort av honom! Jag är sååå glad för hans skull och även för mig och min mans skull. Ett helt nytt liv börjar för mig och det kan man ju faktiskt säga att det gör på många aspekter nu då. Jag slipper köra honom till skolan varje morgon och slipper hämta. Jag kan fokusera på mig själv och mitt jobb igen! Underbart!

Nu blir det vovvepromenad och så hörs vi senare! Hejja 1/12!

Fibblan

Allt pekar ju på att det är ett bra läge för dig med nystart idag?!
Härligt med mer utrymme för DIG och DITT! Inte sällan det vi faller på, tänker jag..
Jag fokuserar på helvitt december ut, som ett första delmål. PMS och fortfarande inte frisk, så får ta det lite försiktigt med mina mål så här till en början. Har ju en tendens att lägga ribban lite för högt..
Hur går dina tankar ang a?
Stor kram!
/Fibblan ?.

Javelin

Tack för inlägget i min tråd Pellis, jag svarar här istället när jag ändå är på plats ?

Ja angående att klara av december nykter.. Jag kommer få en rejäl kamp med allt som ska ordnas och det råder redan totalkaos i skallen. Minns ju förra årets stress och även eftermiddagspimplande... inget av det känns lockande men jag inbillade mig att jag inte skulle få ihop det utan alkohol. Från att kliva innanför dörren som någon zombieliknande varelse till att sjunga med i julmusiken efter några glas.. tragiskt men sant. Men det ska väl inte krävas att man dricker för att orka men faktum är att den förbannade alkoholen sätter färg på den annars grå tillvaron. Fick höra att det beror på att man faktiskt dricker och att om man aldrig börjat hade tillvaron varit färgglad ändå... Oerhört deprimerande tanke men dessvärre nog sann. Undrar om det är reversibelt och hur lång tid det tar...

Nä nu får man rycka upp sig lite, ta en lunchpromenad och jobba med motivationen alltså. Hoppas du får en fin dag och känner dig stark och fokuserad!