Skarpt läge

288 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Fibblan
Härligt !

En ny vecka med mkt av det som ger dig energi✨! Och den där känslan att va helt slut, pga av träning, snarare än stress och måsten, är ju helt annorlunda🙏😊!
Skönt också att det framöver inte finns en massa tillställningar med alkohol, som du behöver förhålla dig till. Annars kan ju december helt klart vara en månad med mera av just det.
Ha en riktigt go och sund vecka💪😘!
Kram
/Fibblan 🌼.

Fibblan
Go'kväll Pellis 💜!

Glad att du sitter kvar på tåget 🚂🛤️! Ska du inte bara ta och hoppa fram, så vi mentalt sitter i samma vagn 😘!
Strunt samma i antal vita dagar vi har bakom oss, det viktiga är de vi har framför oss🍀!
Stor kram!
/Fibblan 🌼.

Vinäger
Bra med annat fokus

Tänker att träningen är din räddning. Önskar ibland att jag hade något som automatiskt ledde mig på andra tankar än vad A gör.

Du är bra. Du kämpar och är insiktsfull, vilket är grundplåten till att lyckas.

Ha en fin fortsättning på helgen!

Kram

Pellis
Titt Ut!

Här är jag...som överkörd av tåget :-) Nä skämt å sido... kan någon se till att november tar slut? Vilken månad detta har varit och då menar jag inte med mörker och regn för det har jag knappt hunnit reflektera över.

Nä istället...alla människor som surrat runt mig, alla möten, alla tillställningar. Jag springer i ett ekorrhjul som jag måste få STOPP på. Drar och drar i handbromsen men snart, snart kan jag starta i backen och känna dragläget. Min yngsta son fyller 18 år på onsdag och har valt att både skriva teori och göra uppkörning på sin födelsedag och detta i en annan stad eftersom det inte fanns tider i våran kommun. Han har ju diagnos Asberger och ospec AdHd vilket gör att han nu har ganska svårt med sig själv. Det tar på krafterna på oss alla. Han har dessutom valt att äta middag hemma på onsdag istället för att gå ut och äta. Ekonomiskt och bra på alla sätt MEN massor med jobb för mig. I lördags hade jag middag hemma för min äldsta son som fyllde på riktigt den dagen. Vi firade honom helgen innan.. Say No More...

Så här sitter jag nu och är glad över att jag har min träning! Att forumet finns som en ventil och att träffa mina vänner här inne! Jag måste bara stanna hjulet! Jag kommer att bli sjuk om jag ger så mycket av allt.

Känner dock att jag blir deppig av att "alla" här inne har kommit så långt i nykterheten. Nu måste jag tag tag i december...en månad som är så fylld med alkoholvanor och julbord för många men för mig . NADA, kanske ska passa på att göra en omstart på riktigt? Den 1/12? Jag menar allvar...på riktigt!

Någon annan som vill hänga på att satsa ordentligt? Jag börjar bli redo för det. Kraaam ha en fin vecka!

Javelin
Jag är med! 1/12, och jag ska

Jag är med! 1/12, och jag ska kämpa med näbbar och klor för att hålla mig nykter till dess med. En helvit advent.. Hade det för ett par år sedan med, så mycket mysigare och lugnare. Det här fixar vi!

Fibblan
Godmorgon Pellis🌅!

Hur mår du idag?
Jag snubblade ju till som du kanske läst, så nu blir det nya tag igen, och gärna tillsammans med dig den 1 dec 😘💕!
Eller jag kanske börjar redan idag. Drack vin igår med andra ord. Och så som jag mår nu vill jag inte behöva må imorgon igen..
Mår inte superdåligt men heller inte bra. Det ÄR bara så ONÖDIGT att utsätta kroppen för denna stress.
Hoppas du får en fin lördag 💛! Imorgon börjar en helvit december 👍😘!
Stor kram!
/Fibblan 🌼.

Pellis
Härligt!

Åh vad glad jag blir att ni vill hänga på mig! Fibblan och Javelin! Jag drack två glas vin igår till middagen men tränade hela dagen. Fredagen var också lugn med lite vin och mat men tidigt i säng. Har velat hit och dit hur jag ska jag göra med starten den 1/12 men detta är ju perfekt när man får sällskap juuu. Blir helt annorlunda då!

Min december är blank på tillställningar, november har varit helt hysterisk. En massa kalas men nu i slutet har jag haft mycket träningsinspirationer inför våren 2020 vilket gör att man blir lite extra taggad.

Är lite rosslig också, inte döförkyld men lite kittlig i halsen och småhostig.

Hur gick det med sonen och 18 årsdagen då? Jorusåatt...det här med diagnosbarn, som vill något så starkt, klarar ju av vissa saker som andra har svårt för. Han skrev teoriprov 9.15 samma morgon han fyllde 18. Fick 63 poäng av 65 möjliga. Efter det gick han och åt lunch för att köra upp 11.40 och BAM där satt lappen. Så duktigt gjort av honom! Jag är sååå glad för hans skull och även för mig och min mans skull. Ett helt nytt liv börjar för mig och det kan man ju faktiskt säga att det gör på många aspekter nu då. Jag slipper köra honom till skolan varje morgon och slipper hämta. Jag kan fokusera på mig själv och mitt jobb igen! Underbart!

Nu blir det vovvepromenad och så hörs vi senare! Hejja 1/12!

Fibblan
Åh, vad roligt!

Allt pekar ju på att det är ett bra läge för dig med nystart idag👍!
Härligt med mer utrymme för DIG och DITT! Inte sällan det vi faller på, tänker jag..
Jag fokuserar på helvitt december ut, som ett första delmål. PMS och fortfarande inte frisk, så får ta det lite försiktigt med mina mål så här till en början. Har ju en tendens att lägga ribban lite för högt..
Hur går dina tankar ang a?
Stor kram!
/Fibblan 🌼.

FinaLisa
Heja dig Pellis🤗

Sänder styrkekramar 💪😊💪 till dig och Fibblan.🧡💚🧡

Javelin
Tack för inlägget i min tråd

Tack för inlägget i min tråd Pellis, jag svarar här istället när jag ändå är på plats 🙂

Ja angående att klara av december nykter.. Jag kommer få en rejäl kamp med allt som ska ordnas och det råder redan totalkaos i skallen. Minns ju förra årets stress och även eftermiddagspimplande... inget av det känns lockande men jag inbillade mig att jag inte skulle få ihop det utan alkohol. Från att kliva innanför dörren som någon zombieliknande varelse till att sjunga med i julmusiken efter några glas.. tragiskt men sant. Men det ska väl inte krävas att man dricker för att orka men faktum är att den förbannade alkoholen sätter färg på den annars grå tillvaron. Fick höra att det beror på att man faktiskt dricker och att om man aldrig börjat hade tillvaron varit färgglad ändå... Oerhört deprimerande tanke men dessvärre nog sann. Undrar om det är reversibelt och hur lång tid det tar...

Nä nu får man rycka upp sig lite, ta en lunchpromenad och jobba med motivationen alltså. Hoppas du får en fin dag och känner dig stark och fokuserad!

Vinäger
Ta chansen

Pellis, vad härligt med ett lugnare december för din del. För många är det nog precis tvärtom vad gäller julmånaden.

Önskar att det är just de minskade kraven som får dig att orka hålla den här gången. Hålla i det A-liv som du önskar, alltså.

Är lite avis på din träning, måste jag erkänna. Är hyfsat bra på att hålla i mina långpromenader, men i övrigt, har jag inte mycket att vara stolt över vad gäller det området.

Håller tummarna för att du verkligen får keva så kravlöst det bara går nu.

Kram till dig

Fibblan
Dag 4

Vill bara titta in och höra hur du mår💕?
Mitt trista deppläge vände faktiskt en smula i morse🙏! Det är jag i ett nötskal, och många med mig vad jag förstått.. berg och dalbana. Känslor som svallar med mig än hit än dit. Men jag kommer att ha det så, med eller utan alkohol. Och utan, blir nog både topparna lite trevligare (man kommer ju komma ihåg dem fullständigt dessutom..😄), och dalarna förhoppningsvis inte så avgrundsdjupa. Det är min förhoppning iaf. Och i bästa fall, och mest troligt blir resan däremellan mer stabil och jämn.
Hur är läget för dig idag💕?
Stor kram!
/Fibblan 🌼.

Pellis
Oj oj ...

... dagarna springer iväg och veckorna likaså. Hinner inte sitta och skriva här som jag skulle vilja göra. Några helvita dagar men sen stampar jag kvar i det gamla, dras med liksom. Förmodligen för att jag alltid möts av sååå mycket kritik när jag säger att jag ska ha en vit period. Har ingen som stöttar mig förutom ni här inne. Min man deklarerar alltid för mig att jag inte har någon karaktär om jag börjar med vegetarisk mat, inga cigaretter, nyttig man eller att inte dricka vin. Du klarar ju aldrig det du säger att du vill klara. Mina vänner... men guuuud va trist! Du som är så hälsosam och sportig. Sant... men karaktären har blivit sämre med åren och jag ger verkligen inte upp.

Jag är så glad för andras skull men för mig går det halvbra dock vill jag ändå säga att det går framåt och jag tänker mig för hela tiden. Jag ger inte upp! Frågan är bara var jag tankar energi? Är helt dränerad på bygget, jobbet och livet som kvinna. Alla drar i en och man ska orka stå upprätt hela tiden.

Sitter envist kvar i sista tågvagnen och dinglar med benen men jag hoppar inte av :-) Ha en fin dag! Kraaam

Pellis
Önskar alla en fin...

...krispig och vit helg! Även om jag kämpar och inte lyckas sådär helhjärtat bra så hjälper det mig massor när jag kliver in här på morgonen och läser. Jag blir glad, jag blir berörd, kan liksom inte slita mig från datorn. Förut kände jag mig misslyckad över att jag inte lyckades så att säga men grejen är att jag faktiskt kämpar på, ger inte upp. Den här fantastiska känslan av att vakna pigg och fräsch på morgonen, den är ju alldeles underbar!

Ta hand om er i helgen vart ni än befinner er! Själv ska jag ut och resa en tripp till södra Sverige. Blir spännande, har aldrig varit i Blekinge i hela mitt liv och det ska bli roligt! Kraaam

Fibblan
Detsamma💜!

Ha en riktigt fin helg i Blekinge! Hoppas solen kommer lysa lite på dig också eller att du åtminstone får ha ☀️ i sinnet, vilket ju är det viktigaste 😘!
Det är tufft när man inte får stöttning och uppbackning när man vill göra förändring😔. Därför tycker jag det är så bra och starkt gjort av dig, att du kan peppa dig själv med dina framgångar 💪! Du kämpar! Du ger aldrig upp!
Och du ser på dig själv och det du åstadkommit/er med snällare ögon! Jag tror det är jätteviktigt!
Heja dig💕!
Kram!
/Fibblan 🌼.

FinaLisa
Bra Pellis👍

Inte ge upp, det kommer en dag då du sitter mjukt och skönt långt fram i vagnen. Och vägen dit får du ta som den är, lite hit och lite dit.
Huvudsaken är att du är med 🤗
Kram, ha det fint i Blekinge🧡

Lingon1svart
Blir lite ledsen

över att läsa att vänner o man inte kan supporta dig. Gör de likadant med en diabetiker? Säger men Guuuu, så trist! Måste du vara så hälsosam? Ta lite socker nu!

Alkoholsjukdomar är potentiellt livshotande o diabetes är det definitivt....

Hoppas att du får en fin helg o hittar stöd i vardagen. Annars så är vi många här att luta sig på eller bara få babbla av sig hos!

Sidor